BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zateznistub

#49351 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Provjerili su oni sve kod sebe i govore da je u redu i hoce da posalju montere koji ce samo bezpotrebno doci i vidjeti da je to do njih u sistemu, jer je modul kod mene i premeceno je nakon njihovog klika u sistemu, znaci samo ponovo kliknu nesto i proradice to kako treba, jer sam sa moje strane sve uradi vadio modul, karticu iz modula gasio tv i sve moguce kombinacije uradio koje bi svako ko se imalo razumije uradio, ali sve isto, znaci do sistema kod njih pri iskljucenju je bilo, samo trebaju osvjeziti i restartovati kod sebe u sistemu.

Ali da ovdje ne idemo u off topic jer ovo nije tema za to.
Ne znam kako to ide preko telefona jer nisam imao potrebu da zovem zbog tog problema , kod mene je LG , imam karticu i radi sve kao i prije, dok moja komsinica koja ima Philips ima i probleme sa autorizacijom modula.. Vidim tamo ko se god javio na temu vezano za identican problem kao sto je tvoj , rijeseno je, pokusaj i ti , ne znam .. da ikako mogu pomoci ja bih ti pomogao ali vec si sve uradio sto bih ti i ja predlozio..

Izvinjavam se na off topic, necemo vise :)
Najgori TV uređaj za cam modul
moja tetka

#49352 Re: BHTelecom All About

Post by moja tetka »

moja tetka wrote:Prijatno iznenadjena. Imam moja tv i vrtim kanale slučajno na programu web kamera kad ono dodali su nam obavijesti o kvaliteti zraka............ svaka vam čast. Prije izlaska iz stana odete na wb kam i informirate se.

ukinuli obavijesti o kvaliteti zraka...........a bilo je baš super............
Cossack

#49353 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

moja tetka wrote:
moja tetka wrote:Prijatno iznenadjena. Imam moja tv i vrtim kanale slučajno na programu web kamera kad ono dodali su nam obavijesti o kvaliteti zraka............ svaka vam čast. Prije izlaska iz stana odete na wb kam i informirate se.

ukinuli obavijesti o kvaliteti zraka...........a bilo je baš super............
Intervenisao #fadileoprosti :mrgreen:
ing-ecc

#49354 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

drugi profil wrote:Odlucio sam da napustim ADSL. Teska srca zaista.
Pretplatnik od kad je cijena bila 70 i nesto maraka za najjeftiniji paket sa ogranicenim downloadom. Dara je stvarno prevrsila mjeru. Svaki vikend (od petka uvece pa do ponedeljka) prekidi u konekciji. Ja moram zvati, cekati, nervirati se... a placam to pofino.

Sto se tice mobilne ponude, tu sam zadovoljan i cak sam uzeo pretplatu nakon 15 godina Ultre, ali ADSL vam je fakat prevazidjen i preskup. hajd sve to sam i nekako prihvatao samo da radi kako treba.... ali ne radi jbg.
Uskoro bi trebao biti i redizajn ADSL usluge. :D
I ako nije kasno za odjavljivanje ADSL-a mogu li se dobiti podaci na PM (ako zelis)? Koji dio grada je u pitanju?
drug_profi

#49355 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Otoka je u pitanju. Original Otoka. Odjaviti necu jos dok se ne uvjerim u pouzdanost novog provajdera.
A ako ADSL nece svesti cijenu u okvire konkurencije i podici brzine uploada - nema koristi od redizajna.
Podaci u PM.

Poslano sa Tipfeler mašine
ing-ecc

#49356 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

drugi profil wrote:Otoka je u pitanju. Original Otoka. Odjaviti necu jos dok se ne uvjerim u pouzdanost novog provajdera.
A ako ADSL nece svesti cijenu u okvire konkurencije i podici brzine uploada - nema koristi od redizajna.
Podaci u PM.
Okey, hvala, provjerim deteljnije cim prije. :D
Jel imas onaj bijeli ZTE modem sa externom antenom?

(PM ti nije ukljucen pa cu onda ovako)
drug_profi

#49357 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Da

Poslano sa Tipfeler mašine
MOSALJOZE

#49358 Re: BHTelecom All About

Post by MOSALJOZE »

Šta je potrebno za aktivaciju student paketa?
ing-ecc

#49359 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

MOSALJOZE wrote:Šta je potrebno za aktivaciju student paketa?
Previse si Moske opalio 9-ki a to je malo za studente :tooo: :pisnuo: Probaj presaltati na 10-ke :lol: :lol: :lol:
MOSALJOZE

#49360 Re: BHTelecom All About

Post by MOSALJOZE »

ing-ecc wrote:
MOSALJOZE wrote:Šta je potrebno za aktivaciju student paketa?
Previse si Moske opalio 9-ki a to je malo za studente :tooo: :pisnuo: Probaj presaltati na 10-ke :lol: :lol: :lol:
Onda gubim 1.729 sekundi,što nije malo kad skontaš koliko treba ispisati...

Ja kontam ti ćeš pomoći :-)
ing-ecc

#49361 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

MOSALJOZE wrote: Ja kontam ti ćeš pomoći :-)
Znas da hocu :D Spremi potvrdu da si student u 2017-oj i pici na salter da promjenis paket i potpises annex. :lol:
MOSALJOZE

#49362 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by MOSALJOZE »

ing-ecc wrote:
MOSALJOZE wrote: Ja kontam ti ćeš pomoći :-)
Znas da hocu :D Spremi potvrdu da si student u 2017-oj i pici na salter da promjenis paket i potpises annex. [emoji38]
Pa ne treba meni :D
Ja zadovoljan i sa mojmini15,šta dobijem kad vam dovedem 2 nova korisnika :hm:

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
ing-ecc

#49363 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

MOSALJOZE wrote: Ja zadovoljan i sa mojmini15,šta dobijem kad vam dovedem 2 nova korisnika :hm:
Moj Mini 17 :D
MOSALJOZE

#49364 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by MOSALJOZE »

ing-ecc wrote:
MOSALJOZE wrote: Ja zadovoljan i sa mojmini15,šta dobijem kad vam dovedem 2 nova korisnika :hm:
Moj Mini 17 :D
:thumbup:
Dobro fercera moja tv na mobitelu nema šta :thumbup:
Rugafet

#49365 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

kakaljin wrote:
Provjerili su oni sve kod sebe i govore da je u redu i hoce da posalju montere koji ce samo bezpotrebno doci i vidjeti da je to do njih u sistemu, jer je modul kod mene i premeceno je nakon njihovog klika u sistemu, znaci samo ponovo kliknu nesto i proradice to kako treba, jer sam sa moje strane sve uradi vadio modul, karticu iz modula gasio tv i sve moguce kombinacije uradio koje bi svako ko se imalo razumije uradio, ali sve isto, znaci do sistema kod njih pri iskljucenju je bilo, samo trebaju osvjeziti i restartovati kod sebe u sistemu.

Ma vidi ti njih jesu oni bezobrazni pa hoće da ti pošalju montere nakon tvoje prijave da vide u čemu je problem.
kakaljin

#49366 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Rugafet wrote:
kakaljin wrote:
Provjerili su oni sve kod sebe i govore da je u redu i hoce da posalju montere koji ce samo bezpotrebno doci i vidjeti da je to do njih u sistemu, jer je modul kod mene i premeceno je nakon njihovog klika u sistemu, znaci samo ponovo kliknu nesto i proradice to kako treba, jer sam sa moje strane sve uradi vadio modul, karticu iz modula gasio tv i sve moguce kombinacije uradio koje bi svako ko se imalo razumije uradio, ali sve isto, znaci do sistema kod njih pri iskljucenju je bilo, samo trebaju osvjeziti i restartovati kod sebe u sistemu.

Ma vidi ti njih jesu oni bezobrazni pa hoće da ti pošalju montere nakon tvoje prijave da vide u čemu je problem.
Da ti kazem, danas su bili monteri, i konstatovali su samo ono sto sam ja vec sam konstatovao i rekao na telefon, i oni su zvali centralu i receno im da ce tek sutra u centrali to pokusati ispraviti sto sam ja konstatovaoi da je do kljucanja kod njih u sistemu, tako da su bespotrebno slali montere jer nije bilo stvari koje ja kao korinik mogu rijesiti, cak mi je sada monter rekao da ce me nazvati sutra da to zavrsimo kada mu jave sta su u centrali rijesili.

Bitno je da si ti to shvatio na pogresan nacin i odgovarao na post koji ne pripada ovdje.
Rugafet

#49367 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Kolega poenta je da nakon prijave kvara ne čekaš duže od par sati, neko se trudi da rijesi stvar kapiras. Za razliku od nekih drugih operatera,kod kojih doslovno znaju proći sedmice da se neko udostoji pozabaviti problemom.
kakaljin

#49368 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Rugafet wrote:Kolega poenta je da nakon prijave kvara ne čekaš duže od par sati, neko se trudi da rijesi stvar kapiras. Za razliku od nekih drugih operatera,kod kojih doslovno znaju proći sedmice da se neko udostoji pozabaviti problemom.
Pa ja još uvijek čekam prolazi 5 dan a nije problem riješen.

A svaki problem koji sam imao sa telekomom isti dan mi je riješen. Pa sada ti vidi.
AhmetShabo

#49369 Re: BHTelecom All About

Post by AhmetShabo »

Internet od 20 KM mjesecno. Je li moguce da snijeg ne dozvoljava da brzina bude maximalna?
Image
edys

#49370 Re: BHTelecom All About

Post by edys »

AhmetShabo wrote:Internet od 20 KM mjesecno. Je li moguce da snijeg ne dozvoljava da brzina bude maximalna?
Image
Desavalo se i meni isto, medjutim nakon par minuta se vrati u normalu. Bude mi oko 1.5 posle se vrati na oko 8, koristim.isti taj paket od 20 KM
AhmetShabo

#49371 Re: BHTelecom All About

Post by AhmetShabo »

edys wrote:
AhmetShabo wrote:Internet od 20 KM mjesecno. Je li moguce da snijeg ne dozvoljava da brzina bude maximalna?
Image
Desavalo se i meni isto, medjutim nakon par minuta se vrati u normalu. Bude mi oko 1.5 posle se vrati na oko 8, koristim.isti taj paket od 20 KM
8 nikad u zivotu nisam vidio :D
Zivim u zgradi gdje su stare instalacije, cak ni Moju tv ne mozemo uvesti,
Pa smo primorani da idemo na telemach uskoro..
A ove brzine interneta su ocajne, ni HD video se ne moze pogledati kako treba
Ispred zgrade su nam stavili neke stuboce kao u western filmovima preko kojih dobijamo internet i telefon.
Strasno
ing-ecc

#49372 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Gdje je ovo, koji grad?
Muuky

#49373 Re: BHTelecom All About

Post by Muuky »

Sta trebam i kako da provjerim sta mi je sa ZAHTJEV ZA REKLAMACIJU ...
Reklamaciju poslao preko email , 09.12.2016.
Poslao im email da provjere status , niko mi ništa ne odgovara ??
Del_Boy1

#49374 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Na BH Telecom facebook stranici imaš aplikaciju pa tu možeš pokušati, pod uslovom da koristiš facebook.

https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M53de473cd00.html

Sent from my E2303 using Tapatalk
Muuky

#49375 Re: BHTelecom All About

Post by Muuky »

Del_Boy1 wrote:Na BH Telecom facebook stranici imaš aplikaciju pa tu možeš pokušati, pod uslovom da koristiš facebook.

https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M53de473cd00.html

Sent from my E2303 using Tapatalk
Pokušao , kaže nije to naš odjel
Javite se na taj email gde ste poslali reklamaciju
Locked