Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bajro nosi 4 MAM C ili MAM L rakete ili kombinaciju istih, samo tu oko Sumija je koristen i za korekciju i navodjenje artiljerije vojske Ukrajine po konvojima o tome je gradonacelnik Poltave pricao da su TO Poltava u saradnji sa jedinicama artiljerije vojske Ukrajine i Bajraktara odbili i natjerali na povlacenje kolonu od preko 200 ruskih vozila koji su isli prema tom gradu, odatle je snimak s tog puta onog T80 sto je eksplodirao...
Uvijek zaboravim i ti me podsjetiš navođenje artiljerije..
Jednako važno ma jedva cekam kad nam budu slali igračke
Avonmusk wrote: ↑28/02/2022 21:46
Jel potvrdjeno za cecenskog generala prije 2 dana, jel ga bajro ukino?
Laz.
Ljudi dragi, stvarno treba napravit edukaciju za prosjecnog korisnika interneta da raspozna propagandu od istinite informacije... Ili makar neki tutorijal da uradi svoju provjeru i vidi je li nesto tacno/netacno a ne "bosna dobila bayraktare ja vidio objavio na fb momak"...
U ovakvim situacijama samo 30% informacija je tacno i nije propaganda. Na vama je da skontate koje su to informacije i ko vam pruza tacne info a ko je u sluzbi narativa, bilo koje strane....
ne zna se jos, nema objava s njegove strane, a par ukrajinskih izvora je potvrdilo info. Ocekivalo bi se da bi se lik javio nakon takvih prozivki... bar nisam nigdje uspio vidjeti javljanje, ili da nisi ti sta upratio? Naravno da je dobra propgadanda u svakom slucaju...
ima li gdje onog mercedesovog kombija sa psima i civilima sto tvrdise da su ih rusi pobili? kontam, ima li kakve sanse da su ih ukrajinci izresetali
Sta ovaj brat prica jbt hahahah
Ukrainian guy: Guys you are just fucking around, time to stop the talking and start helping Ukraine.
Woman: can you stand with us?
Guy: stand with you? I just joined the defense forces i
will start fucking up Russians and you are just standing here fucking around, who Are you by the way?
Woman: Israeli news
Guy: oh israel good they support us
Mislim da se TB2 trenutno najviše koristi za precizno navođenje artiljerije, njegove rakete vjerovatno služe za izazivanje panike u ruskim formacijama. TB2 i nije zamišljen kao sredstvo za masovno uništenje.
mali_balon wrote: ↑28/02/2022 21:11
A sto bi rusi zauzimali bilo koji grad....primakni se koliko treb da se presjeku komunikacije i ide opsada....kako sam vec pisao....opsada gradova je cilj, ako se moze uzeti uzme se ako ne ide opsda....
U gradovima zivi vecina stanovnista, koje ako je grad opsjednut, ne moze izaci u ispomoc niti dobiti pomoc,
iskusili smo opsadu, zbog te opsade i izmrcvarenog i umornog naroda imamo ovako nakaradnu drzavu....
A van gradova mogu samo gerilske grupe da se organizuju koje bi cistili ceceni
Ukrajinci su proglasili mobilizaciju. Broj vojnika im raste iz dana u dan, a sa zapada stize nepregledna rijeka oruzja i opreme. Vrijeme rade za njih.
Druga stvar, ne mozes ostaviti toliko neprijatelja sebi iza ledja i napredovati u isto vrijeme. Moras ostaviti trupe da ih drze u opsadi, a time si oslabio svoju udarnu snagu. Njemacka Ardenska ofanziva je propala jer im je iza ledja ostao da se brani jedan grad. Da nije tako, JNA bi jednostavno zaobisla Vukovar '91.
Ja samo kazem koja je taktika....druga stvar je mogu li to rusi izvesti....zasto gledamo silne kolone oklopa koje samo idu negdje, a ne ide se klasicno korak po korak pomjeranje fronta
Vukovar je bio simbol i kao takav je morao pasti....a tako bi i rusi radili sa okupiranim gradovima...razvlacili pamet....
Peacean wrote: ↑28/02/2022 21:58
Mislim da se TB2 trenutno najviše koristi za precizno navođenje artiljerije, njegove rakete vjerovatno služe za izazivanje panike u ruskim formacijama. TB2 i nije zamišljen kao sredstvo za masovno uništenje.
Ljudi dragi, stvarno treba napravit edukaciju za prosjecnog korisnika interneta da raspozna propagandu od istinite informacije... Ili makar neki tutorijal da uradi svoju provjeru i vidi je li nesto tacno/netacno a ne "bosna dobila bayraktare ja vidio objavio na fb momak"...
U ovakvim situacijama samo 30% informacija je tacno i nije propaganda. Na vama je da skontate koje su to informacije i ko vam pruza tacne info a ko je u sluzbi narativa, bilo koje strane....
ne zna se jos, nema objava s njegove strane, a par ukrajinskih izvora je potvrdilo info. Ocekivalo bi se da bi se lik javio nakon takvih prozivki... bar nisam nigdje uspio vidjeti javljanje, ili da nisi ti sta upratio? Naravno da je dobra propgadanda u svakom slucaju...
Ima kao ova slika ali je i ona mogla biti napravljena dok je bio ziv. Po meni je mrtav.
Osmi Socrates wrote: ↑28/02/2022 21:59
Sud u Hagu otvorio istragu oko invazije na Ukrajinu.
The court does not have a mandate to bring criminal charges against individual Russian leaders behind the four-day-old invasion.
It also does not have automatic jurisdiction in cases involving the two nations and Kyiv would have to base its claim on a UN treaty in order to give the court authority to hear the matter. https://www.aljazeera.com/news/2022/2/2 ... orld-court