BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#49326 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Benq wrote:Nijemci žele ući i na bh. tržište: "Deutsche Telekom“ uvodi red u poslovanje "BH Telecoma"?

http://novi.ba/clanak/114698/nijemci-ze ... h-telecoma
Kao Mosaljoze kaze izmisljanje tople vode, ali ako udju u Bh telecom onda ce se ujediniti BHtelecom i HT eronet jer ne moze dio vlasnistva biti i kod jednih i kod drugih.

A u ostalom ne znam kako bi mogli ista uraditi kada bi imali mali postotak i nebi upravljali.

Tako da mi je ovo samo rekla kazala.

Da se hoce moze i bez ovoga da se digne telecom da nemas opstrukcija od drzave i da svi operateri imaju iste uslove poslovanja i mogucnosti rada.

Samo mi nije jasno ko sprecava telecom da se digne i da pomete konkurenciju na svim poljima u BiH-a
Vidal89

#49327 Re: BHTelecom All About

Post by Vidal89 »

Jesu vas zvali s fiksnog iz bh telecoma, provjeren broj, neka anketa oko maila??
Benq

#49328 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

kakaljin wrote: Kao Mosaljoze kaze izmisljanje tople vode, ali ako udju u Bh telecom onda ce se ujediniti BHtelecom i HT eronet jer ne moze dio vlasnistva biti i kod jednih i kod drugih.

A u ostalom ne znam kako bi mogli ista uraditi kada bi imali mali postotak i nebi upravljali.

Tako da mi je ovo samo rekla kazala.

Da se hoce moze i bez ovoga da se digne telecom da nemas opstrukcija od drzave i da svi operateri imaju iste uslove poslovanja i mogucnosti rada.

Samo mi nije jasno ko sprecava telecom da se digne i da pomete konkurenciju na svim poljima u BiH-a
Smijesna je uopste Fadilova izjava : "dovest cemo svjetske strucnjake da rijese probleme u BH Telecomu", po ovome sto pise to se nekako i poklapa sa njegovim izjavama u vezi Telecoma, samo sto to smrdi , ipak Fadil je to , sukne ga svakom kad se najmanje nada..

Da treba promjena - treba. Jer oni vec duze vrijeme stagniraju i nista se znacajno ne desava osim promjena u paketima za mobilnu a i tu kaskaju za konkurencijom.
pepeljara

#49329 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Prodaju telecom ispod nosa pomalo....i cao ode sa funkcije ladno na bahame trosit pare a narod ko jebe

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Last edited by pepeljara on 20/01/2017 11:23, edited 1 time in total.
Benq

#49330 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

pepeljara wrote:Prodaju telecom ispod nosa pomalo....i cao ode sa funkcije ladno na bahame trosi pare a narod ko jebe

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
To ce tako i da zavrsi.
pepeljara

#49331 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Pa ja kad je narod glup ko kloc.
Ne moze nas sto hocemo drugacije ocigledno da se izborimo. Nema kriticne mase, odgovara masi ovo, i to je to.
Klasika.

Pokradose sve drzavne firme, al sve...gdje god se okrenes, u k....c krasni otislo..
Pogledajte komunalne firme( 21 vijek, mi imamo konstantne restrikcije vode), sta ce biti ljeti tek kad su sushe...
EP najskuplja struja, odgovornost prema gradjanima nula.

znam ja nas..
jebo ti nas..
Benq

#49332 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

pepeljara wrote:Pa ja kad je narod glup ko kloc.
Ne moze nas sto hocemo drugacije ocigledno da se izborimo. Nema kriticne mase, odgovara masi ovo, i to je to.
Klasika.

Pokradose sve drzavne firme, pogledajte komunalne firme( 21 vijek, mi imamo konstantne restrikcije vode), sta ce biti ljeti tek kad su sushe...

znam ja nas..
jebo ti nas..
Suti dobro smo mi i prosli , eno umalo nam vodu ne poskupise , kazu moraju kredit dici za rekonstrukciju vodovodne mreze pa ce to narod da vraca , a Boga mi treba i koje novo auto kupit, al' dosao Konakovic , isprsio se i rekao "To se ne smije dogoditi" :lol:

Sorry na Off :)
Cossack

#49333 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Benq wrote:
pepeljara wrote:Pa ja kad je narod glup ko kloc.
Klasika.

Pokradose sve drzavne firme, pogledajte komunalne firme( 21 vijek, mi imamo konstantne restrikcije vode), sta ce biti ljeti tek kad su sushe...

znam ja nas..
jebo ti nas..
Suti dobro smo mi i prosli , eno umalo nam vodu ne poskupise , kazu moraju kredit dici za rekonstrukciju vodovodne mreze pa ce to narod da vraca , a Boga mi treba i koje novo auto kupit, al' dosao Konakovic , isprsio se i rekao "To se ne smije dogoditi" [emoji38]

Sorry na Off :)
Sve je to nama naša borba dala... :)

Sent from my LG-H850 using Tapatalk
irac300

#49334 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Samo nek' se ne puca. :D
mokebih

#49335 Re: BHTelecom All About

Post by mokebih »

Nije sve ni crno evo počeče su zimske radosti: https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M51122dc4530.html
Cossack

#49336 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

mokebih wrote:Nije sve ni crno evo počeče su zimske radosti: https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M51122dc4530.html
Misliš gadosti :) Ista akcija kao i uvijek...

Sent from my LG-H850 using Tapatalk
zippoo87

#49337 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

ja danas iskoristio onaj popust koji daju za korisnike moja tv paketa
uzeo materi slabiji telefon (lenovo vibe c),cijena 130 KM uz potpisivanje ugovora na 12 mjeseci
popust je 70 KM
telefon ima 2 godine garancije
zateznistub

#49338 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

kakaljin wrote:

Da hoće, pojeli bi i tm i LOL zajedno za doručak!

A ko sprecava?
Politika sda, koj, po mome debelom ubjeđenju, urušava ovu firmu.
Last edited by zateznistub on 21/01/2017 10:06, edited 1 time in total.
Benq

#49339 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

zateznistub wrote: Da hoće, pojeli bi i ti i LOL zajedno za doručak!

A ko sprecava?
Politika sda, koj, po mome debelom ubjeđenju, u rukava ovu firmu.
Ko ce drugi , unistili su sve , unistit ce i njih, ali neka, narod suti i preko tastature negoduje :)
zateznistub

#49340 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Benq wrote:

A ko sprecava?
Ko ce drugi , unistili su sve , unistit ce i njih, ali neka, narod suti i preko tastature negoduje :)
Tako je lakše, ko će na ovu zimu na ulicu..
Benq

#49341 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

zateznistub wrote: Tako je lakše, ko će na ovu zimu na ulicu..
Heh i to sto kazes, lakse je sjedit u kuci. Sto bi oni rekli "u jedinstvu je snaga" , eh pa narod da se protiv njih ujedini i napravili bi nesto , ovako suti i gledaj kako sve oko tebe propada..
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#49342 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

Benq wrote:

A ko sprecava?
Dileja je jednu pametnu rekao. Od 3500 zaposlenih,barem je 1500 viska. Bukvalno se udaraju guzicama po kancelarijama. Kao i u vecini drzavnih firmi najmanje je onih koji rade,vuku,drljaju i zarade svaki svoj dinar.
Samo da svedu broj zaposlenih na normalan nivo na platama bi ustedili 2.5 miliona mjesecno. Gdje su doprinosi i ostale beneficije.
Nasa poznata,izvuci izmuzi do zadnje,upropasti preduzece i svuci ga u ravan,pa ga prodaj u bezcijenje nekom sumnjivom fondu iz pm koji ce za 10 god pametnim poslovanjem iz ove zemlje izvuci milijardu KM. Narod ZnO
Benq

#49343 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

mali_milojica wrote: Dileja je jednu pametnu rekao. Od 3500 zaposlenih,barem je 1500 viska. Bukvalno se udaraju guzicama po kancelarijama. Kao i u vecini drzavnih firmi najmanje je onih koji rade,vuku,drljaju i zarade svaki svoj dinar.
Samo da svedu broj zaposlenih na normalan nivo na platama bi ustedili 2.5 miliona mjesecno. Gdje su doprinosi i ostale beneficije.
Nasa poznata,izvuci izmuzi do zadnje,upropasti preduzece i svuci ga u ravan,pa ga prodaj u bezcijenje nekom sumnjivom fondu iz pm koji ce za 10 god pametnim poslovanjem iz ove zemlje izvuci milijardu KM. Narod ZnO
Sto se Dileje tice on je govorio istinu u vezi Telecoma , to svi znamo , njegova greska je u tome sto je to radio na agresivan nacin a ima i tanke zivce :) , ali nista nije pogrijesio.

To sto si napisao je tacno , imaju visak zaposlenih , a kad ti radi 3500 ljudi , od toga 1500 je visak jer NE ZNA raditi svoj posao , onda je veliki pritisak na one 2000 ljudi koji znaju svoj posao ali ga ne mogu obavljati jer rade i za one koje je tu stranka ubacila , i dok jedni ne znaju sta ce od dosade , ovi drugi ginu i puni su frustracija , naravno to se odrazava i na poslovanje firme i to vise nije to.

I sada , njima treba da dodje neki "strucnjak" , da im kaze ono sto vec svi oni odavno znaju , ne samo radnici nego i sam Novalic. Ali to je prica za djecu, sto @pepeljara rece , to ce se prodat ispod radara i pa-pa..

P.S. Oni i njihovo poslovanje trenutno lici na seriju "dva smo svijeta razlicita" :mrgreen:
kakaljin

#49344 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Benq wrote:
mali_milojica wrote: Dileja je jednu pametnu rekao. Od 3500 zaposlenih,barem je 1500 viska. Bukvalno se udaraju guzicama po kancelarijama. Kao i u vecini drzavnih firmi najmanje je onih koji rade,vuku,drljaju i zarade svaki svoj dinar.
Sto se Dileje tice on je govorio istinu u vezi Telecoma , to svi znamo , njegova greska je u tome sto je to radio na agresivan nacin a ima i tanke zivce :) , ali nista nije pogrijesio.

To sto si napisao je tacno , imaju visak zaposlenih , a kad ti radi 3500 ljudi , od toga 1500 je visak jer NE ZNA raditi svoj posao , onda je veliki pritisak na one 2000 ljudi koji znaju svoj posao ali ga ne mogu obavljati jer rade i za one koje je tu stranka ubacila , i dok jedni ne znaju sta ce od dosade , ovi drugi ginu i puni su frustracija , naravno to se odrazava i na poslovanje firme i to vise nije to.

I sada , njima treba da dodje neki "strucnjak" , da im kaze ono sto vec svi oni odavno znaju , ne samo radnici nego i sam Novalic. Ali to je prica za djecu, sto @pepeljara rece , to ce se prodat ispod radara i pa-pa..

P.S. Oni i njihovo poslovanje trenutno lici na seriju "dva smo svijeta razlicita" :mrgreen:
A kako meni stručnjaci iz telemacha ne mogu riješiti klikom kanale koje nemam sada a trebam ih imati u paketu. Isto pritisnuti dugme kao što su pritisnuli pa ugasili.

Zato svi su u pet deka po tom pitanju
Benq

#49345 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

kakaljin wrote: A kako meni stručnjaci iz telemacha ne mogu riješiti klikom kanale koje nemam sada a trebam ih imati u paketu. Isto pritisnuti dugme kao što su pritisnuli pa ugasili.

Ne znam , taj upit moras njima proslijediti , na PP ili putem telefona. I ja kad imam neki problem posaljem im PP , pa kad vide onda i rijese, u suprotnom ako pises o svom problemu javno na forumu , post se izgubi u moru drugih.

Imao sam i ja druze telecom usluge , telefon , internet, pretplatu za mobitel.. sa internetom sam imao najvise problema , svako malo "limited connection" , nazovem , on resetuje , poslije par sati opet isto i tako u krug, kaze momak poslat ce nekog jer je vjerovatno modem, i tako sam cekao 20 dana da tehnicar dodje i da zavrsi posao od 5 minuta.. Zato sam ih i odjavio , a tada je i HS tek usao sa ponudom interneta preko Europronet-a i reklamacije rjesavali unutar 24h.
kakaljin

#49346 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: A kako meni stručnjaci iz telemacha ne mogu riješiti klikom kanale koje nemam sada a trebam ih imati u paketu. Isto pritisnuti dugme kao što su pritisnuli pa ugasili.

Ne znam , taj upit moras njima proslijediti , na PP ili putem telefona. I ja kad imam neki problem posaljem im PP , pa kad vide onda i rijese, u suprotnom ako pises o svom problemu javno na forumu , post se izgubi u moru drugih.

Imao sam i ja druze telecom usluge , telefon , internet, pretplatu za mobitel.. sa internetom sam imao najvise problema , svako malo "limited connection" , nazovem , on resetuje , poslije par sati opet isto i tako u krug, kaze momak poslat ce nekog jer je vjerovatno modem, i tako sam cekao 20 dana da tehnicar dodje i da zavrsi posao od 5 minuta.. Zato sam ih i odjavio , a tada je i HS tek usao sa ponudom interneta preko Europronet-a i reklamacije rjesavali unutar 24h.
Do sada sam 5 puta telefonom razgovarao sa njima i pojma nemaju šta bi moglo biti. Kazem im samo osvježite karticu i pustite kanale koje ste greškom zaključali. Oni govore ne vide šta je problem kod njih sve uredu.

A ti spominješ vrijeme od prije skoro 10 godina sa sadašnjim vremenom gdje je tehnologija i usluga i sistemi rada drastično drugačiji nego tada
Benq

#49347 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

kakaljin wrote: Do sada sam 5 puta telefonom razgovarao sa njima i pojma nemaju šta bi moglo biti. Kazem im samo osvježite karticu i pustite kanale koje ste greškom zaključali. Oni govore ne vide šta je problem kod njih sve uredu.

A ti spominješ vrijeme od prije skoro 10 godina sa sadašnjim vremenom gdje je tehnologija i usluga i sistemi rada drastično drugačiji nego tada
Poslusaj me , i ja sam tako prije zvao za odredjene smetnje pa dok objasnim u cemu je problem sav se preznojim , a nekad sam znao "naletit" na covjeka koji me od prve skonta o cemu pricam i rijesi se u minuti sve, nego posalji PP sa brojem ugovora i oni ce provjerit kod sebe koje usluge koristis i rijesit ce, tako vecini forumasa zavrsavaju , osim onih koji nece da posalju nikakve podatke a psuju i vrijedjaju.

Za ovo drugo ... ne znam sta bih ti rekao , meni su tada svojim postupcima pali u ocima, bukvalno su me natjerali da ih odj... za sva vremena, mozda je sada situacija drugacija , ali sudeci po feedback-u korisnika na forumu skeptican sam , mada ja uzimam sve sa rezervom jer ima i dosta trolera koji do podne mrze sebe a od podne i sve ostalo.
kakaljin

#49348 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Do sada sam 5 puta telefonom razgovarao sa njima i pojma nemaju šta bi moglo biti. Kazem im samo osvježite karticu i pustite kanale koje ste greškom zaključali. Oni govore ne vide šta je problem kod njih sve uredu.

Poslusaj me , i ja sam tako prije zvao za odredjene smetnje pa dok objasnim u cemu je problem sav se preznojim , a nekad sam znao "naletit" na covjeka koji me od prve skonta o cemu pricam i rijesi se u minuti sve, nego posalji PP sa brojem ugovora i oni ce provjerit kod sebe koje usluge koristis i rijesit ce, tako vecini forumasa zavrsavaju , osim onih koji nece da posalju nikakve podatke a psuju i vrijedjaju.

Za ovo drugo ... ne znam sta bih ti rekao , meni su tada svojim postupcima pali u ocima, bukvalno su me natjerali da ih odj... za sva vremena, mozda je sada situacija drugacija , ali sudeci po feedback-u korisnika na forumu skeptican sam , mada ja uzimam sve sa rezervom jer ima i dosta trolera koji do podne mrze sebe a od podne i sve ostalo.
Provjerili su oni sve kod sebe i govore da je u redu i hoce da posalju montere koji ce samo bezpotrebno doci i vidjeti da je to do njih u sistemu, jer je modul kod mene i premeceno je nakon njihovog klika u sistemu, znaci samo ponovo kliknu nesto i proradice to kako treba, jer sam sa moje strane sve uradi vadio modul, karticu iz modula gasio tv i sve moguce kombinacije uradio koje bi svako ko se imalo razumije uradio, ali sve isto, znaci do sistema kod njih pri iskljucenju je bilo, samo trebaju osvjeziti i restartovati kod sebe u sistemu.

Ali da ovdje ne idemo u off topic jer ovo nije tema za to.
Benq

#49349 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

kakaljin wrote: Provjerili su oni sve kod sebe i govore da je u redu i hoce da posalju montere koji ce samo bezpotrebno doci i vidjeti da je to do njih u sistemu, jer je modul kod mene i premeceno je nakon njihovog klika u sistemu, znaci samo ponovo kliknu nesto i proradice to kako treba, jer sam sa moje strane sve uradi vadio modul, karticu iz modula gasio tv i sve moguce kombinacije uradio koje bi svako ko se imalo razumije uradio, ali sve isto, znaci do sistema kod njih pri iskljucenju je bilo, samo trebaju osvjeziti i restartovati kod sebe u sistemu.

Ne znam kako to ide preko telefona jer nisam imao potrebu da zovem zbog tog problema , kod mene je LG , imam karticu i radi sve kao i prije, dok moja komsinica koja ima Philips ima i probleme sa autorizacijom modula.. Vidim tamo ko se god javio na temu vezano za identican problem kao sto je tvoj , rijeseno je, pokusaj i ti , ne znam .. da ikako mogu pomoci ja bih ti pomogao ali vec si sve uradio sto bih ti i ja predlozio..

Izvinjavam se na off topic, necemo vise :)
zateznistub

#49350 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Provjerili su oni sve kod sebe i govore da je u redu i hoce da posalju montere koji ce samo bezpotrebno doci i vidjeti da je to do njih u sistemu, jer je modul kod mene i premeceno je nakon njihovog klika u sistemu, znaci samo ponovo kliknu nesto i proradice to kako treba, jer sam sa moje strane sve uradi vadio modul, karticu iz modula gasio tv i sve moguce kombinacije uradio koje bi svako ko se imalo razumije uradio, ali sve isto, znaci do sistema kod njih pri iskljucenju je bilo, samo trebaju osvjeziti i restartovati kod sebe u sistemu.

Najgori TV uređaj za cam modul
Ne znam kako to ide preko telefona jer nisam imao potrebu da zovem zbog tog problema , kod mene je LG , imam karticu i radi sve kao i prije, dok moja komsinica koja ima Philips ima i probleme sa autorizacijom modula.. Vidim tamo ko se god javio na temu vezano za identican problem kao sto je tvoj , rijeseno je, pokusaj i ti , ne znam .. da ikako mogu pomoci ja bih ti pomogao ali vec si sve uradio sto bih ti i ja predlozio..

Izvinjavam se na off topic, necemo vise :)
Locked