SDA-All about

sumirprimus

#49301 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

ma kontra nje ko kadra sda uvijek.
a za ovo porodicno nasilje ima sud i neka utvrdi sta je bilo.
JThomas

#49302 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

mislim da je sasvim pošteno, korektno i ista mjera da kažemo - neka institucije rade svoj posao :mrgreen:
wewa

#49303 Re: SDA-All about

Post by wewa »

ja bih isla i dalje: nek ovo bude slucaj koji ce potaci institucije da se pocnu baviti svojim poslom.
sumirprimus

#49304 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

al kako cica dodje na kolica dzaba sve :skoljka:
JThomas

#49305 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ja ne sumnjam da će uraditi. ako ih bakir nazove da urade :mrgreen:
wewa

#49306 Re: SDA-All about

Post by wewa »

taj coek sta radi, telefonira.
zubi

#49307 Re: SDA-All about

Post by zubi »

wewa wrote: 09/07/2020 09:51 nemojte biti takvi, ljudi.

u ovom slucaju apsolutno nije vazno iz koje je stranke zrtva nasilja. ni u kom slucaju nasilja politika ne bi smjela biti faktor.
i clanice SDA kao i sve ostale zene mogu biti zrtve.

budite iznad poriva za nasladjivanjem.
Ne mogu stvarno, jace je to od mene... :D
joint union

#49308 Re: SDA-All about

Post by joint union »

u ovom slucaju apsolutno nije vazno iz koje je stranke zrtva nasilja. ni u kom slucaju nasilja politika ne bi smjela biti faktor.

Ako Sebija prebije Baketa, mozemo li se onda bar malkice nasladjivati?

Ozbiljno sad, ovo su ljudi koji su za funkcije i dooobre novcane naknade prodali, izmedju ostalog, i svoje pravo na privatnost. Niko ih nije tjerao, sami su to izabrali, te na nase zivote uticu sa svake moguce strane.
Za ljude (i muskarce i zene), koji nemaju veze sa politikom, apsolutno se slazem sa tobom. Uostalom, za nas smrtnike, ukoliko dobijemo batine, sigurno nece biti ovolikog prostora u medijima. Naravno, ako nas ne nalupa clan partije koja se nije izborila za naklonost odredjenog medija.
wewa

#49309 Re: SDA-All about

Post by wewa »

joint union wrote: 09/07/2020 12:06

Ozbiljno sad, ovo su ljudi koji su za funkcije i dooobre novcane naknade prodali, izmedju ostalog, i svoje pravo na privatnost. Niko ih nije tjerao, sami su to izabrali, te na nase zivote uticu sa svake moguce strane.
Za ljude (i muskarce i zene), koji nemaju veze sa politikom, apsolutno se slazem sa tobom. Uostalom, za nas smrtnike, ukoliko dobijemo batine, sigurno nece biti ovolikog prostora u medijima. Naravno, ako nas ne nalupa clan partije koja se nije izborila za naklonost odredjenog medija.
kazu da vec jest, a nasladjivanja je bome bilo.

moram priznati da mene narocito boli seksizam u komentarima. jest Samra grozna politicarka, jest Majkicka odron od javne licnosti - ali njih se ne diskredituje zbog njihovih javnih istupa, vec primarno kao zene koje javno istupaju. kod politicara nema te konotacije - njih necemo prozivati zbog odjece, frizure, broja partnerica, izbora bracne drugarice...

voljela bih da sazrijemo kao drustvo i da se ne valjamo u blatu s ovima na vlasti, to je sve.
joint union

#49310 Re: SDA-All about

Post by joint union »

wewa wrote: 09/07/2020 12:16
joint union wrote: 09/07/2020 12:06

kazu da vec jest, a nasladjivanja je bome bilo.

moram priznati da mene narocito boli seksizam u komentarima. jest Samra grozna politicarka, jest Majkicka odron od javne licnosti - ali njih se ne diskredituje zbog njihovih javnih istupa, vec primarno kao zene koje javno istupaju. kod politicara nema te konotacije - njih necemo prozivati zbog odjece, frizure, broja partnerica, izbora bracne drugarice...

voljela bih da sazrijemo kao drustvo i da se ne valjamo u blatu s ovima na vlasti, to je sve.
Tu bi se mogli djelimicno sloziti, djelimicno iz razloga sto i za muske politicare (i druge javne licnosti) itekako postoje prozivke te vrtste. Sjeti se, npr. Tihica rahmetli i usporedbi sa Golumom, ili sad ovog Salkica. O Dodiku i da ne pricam, Dusanka je mala majkicka. Takodje, sjecam se koliko su gospodje, neke srednje zivotne dobi, glorifikovale Harisa S, lijep, zgodan, ovo, ono, pa i glasali za njega iz tog razloga. Pa ga poslije pljuvale zbog braka sa Selmom itd, itd. Zene mozda ti napadi vise bole, ali nije da ih nema za muskarce. Pickousti?

Vlast je reprezent, ogledalo naroda i ne mozes imati zreo narod, a ovakvu vlast, i obratno. To je neodvojivo.
wewa

#49311 Re: SDA-All about

Post by wewa »

joint union wrote: 09/07/2020 12:24
Tu bi se mogli djelimicno sloziti, djelimicno iz razloga sto i za muske politicare (i druge javne licnosti) itekako postoje prozivke te vrtste. Sjeti se, npr. Tihica rahmetli i usporedbi sa Golumom, ili sad ovog Salkica. O Dodiku i da ne pricam, Dusanka je mala majkicka. Takodje, sjecam se koliko su gospodje, neke srednje zivotne dobi, glorifikovale Harisa S, lijep, zgodan, ovo, ono, pa i glasali za njega iz tog razloga. Pa ga poslije pljuvale zbog braka sa Selmom itd, itd. Zene mozda ti napadi vise bole, ali nije da ih nema za muskarce. Pickousti?

Vlast je reprezent, ogledalo naroda i ne mozes imati zreo narod, a ovakvu vlast, i obratno. To je neodvojivo.
ali, pazi - vrhunska uvreda za muskarca je nazvati ga zenskim spolnim organom. to ti sve govori.

da, narod vrijedja, hrpimice. no, mozda mi se samo cini, mnogo su cesce uvrede na racun zena, zenama se ama bas nista ne prasta - mozda cak gore prolaze atraktivne, po principu kiselog grozdja.

narod je taj koji bira i koji ima istinsku moc. e kada to spoznamo, a priznajem tesko cemo, uz ovakvu vlast i sva njihova nastojanja, onda cemo imati sansu za oporavak.
joint union

#49312 Re: SDA-All about

Post by joint union »

wewa wrote: 09/07/2020 12:33
joint union wrote: 09/07/2020 12:24

ali, pazi - vrhunska uvreda za muskarca je nazvati ga zenskim spolnim organom. to ti sve govori.

da, narod vrijedja, hrpimice. no, mozda mi se samo cini, mnogo su cesce uvrede na racun zena, zenama se ama bas nista ne prasta - mozda cak gore prolaze atraktivne, po principu kiselog grozdja.

narod je taj koji bira i koji ima istinsku moc. e kada to spoznamo, a priznajem tesko cemo, uz ovakvu vlast i sva njihova nastojanja, onda cemo imati sansu za oporavak.
Pa ne bih se slozio, peder? Takodje, ko nije zeni rekao da je muskobanjasta, ne zna sta je bijes. To mu haman dodje na isto.
Da ne idemo u off vise, svako nasilje je neopravdano i treba biti kaznjeno maksimalno, bilo da Samru bije muz, ili da Sebija bije Baketa.
Control panel

#49313 Re: SDA-All about

Post by Control panel »

Ako je udario onu zmiju pozlatila mu se, a ako nije otpala mu.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#49314 Re: SDA-All about

Post by un1ted »

Je li ovo SDA a i mi s njima opet ispusili? Oboren budzet.
Nike af1 white

#49315 Re: SDA-All about

Post by Nike af1 white »

sa sda nista novo mali si nazigu i primila kao vječna ravaku i tjt a drzave sve manje i manje
sumirprimus

#49316 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

Uprkos političkom dogovoru sa SDA, zastupnici SNSD-a i HDZ-a BiH glasali su protiv budžeta.
kme kme :lol:
opet sazada jel :oops:
sumirprimus

#49317 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

Ono što me raduje jeste činejnica da nema novca za NATO, a pogtovo zbog vas što se pokušali slagati ili da budem kulturna obmanuti javnost dok ste iznosili tvrdnje kako je Dodik potpisao put za NATO. Dodik, koji je protiv NATO puta. Baš mi je drago da tog novca nema", kazala je Vulić.
kme kme fini vam ovi partneri al praaavo :oops:
RunnerX

#49318 Re: SDA-All about

Post by RunnerX »

Ne mogu osjećati empatiju prema SDA kadrovima. Nikad nemojte zaboraviti da su to osobe koje svjesno pristaju biti dio priče koja je uništila Bosnu i Hercegovinu. Svjesno su dio kriminala, korupcije i nepotizma. Šute, klimaju glavom i dižu ruke po naređenju iz centrale. Dakle, svi su isti (u SDA, naravno), svi.

To što je dobila batine me nimalo ne pogađa, isto kao što nju ne pogađa to što svaki put kad digne ruku u Skupštini KS - 20 mladih ode iz Kantona i države.
jazzer

#49319 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Ja im zelim sve najgore, bilo musko ili zensko.

Kada oni nama mogu 30 godina ciniti ovo sto cine mogu i ja njima bar pozeljeti to isto.
orbita12

#49320 Re: SDA-All about

Post by orbita12 »

RunnerX wrote: 09/07/2020 14:55 Ne mogu osjećati empatiju prema SDA kadrovima. Nikad nemojte zaboraviti da su to osobe koje svjesno pristaju biti dio priče koja je uništila Bosnu i Hercegovinu. Svjesno su dio kriminala, korupcije i nepotizma. Šute, klimaju glavom i dižu ruke po naređenju iz centrale. Dakle, svi su isti (u SDA, naravno), svi.

To što je dobila batine me nimalo ne pogađa, isto kao što nju ne pogađa to što svaki put kad digne ruku u Skupštini KS - 20 mladih ode iz Kantona i države.
upravo tako, kad cujem za nekog sda-ovca pricu, ma dobar je on, momak iz mahale, a primljen preko stele za taj posao ali nasem narodu je dobar jbg. Mi imamo totalno poremecene moralne i vrijednosne parametre. Haj recimo cak i da mu je to jedini grijeh sto je preko stele primljen (ali budimo realni tesko je naci nekog ko nije), za mene je jos veci grijeh sutnja , taj egoizam, jer takvi su najveci egoisti jer su spremni zarad svoga materijalnog interesa tj nekog posla baciti pod noge buducnost naroda, nije ih briga ni za koga osim za same sebe, ali samo mi nije jasno kako njemu nije jasno da kad ode vecina naroda ko ce njemu placu zaradjivati, pa bi on na kraju mogao biti donji za nekoliko godina kad grohne ekonomija , pa ce onaj sto je otisao iz Bosne zbog nepravde biti u daleko boljem polozaju nego on.
Nije mi jasno kako ima tako malo omladine koja ima neke principe prije svega moralne, koji nisu spremni prodati buducnost drugih zarad svog sitnog dunjaluckog interesa.
klixoris

#49321 Re: SDA-All about

Post by klixoris »

Brze od Suda i respiratora svemirom sto hoda, poletjela Fadilu ruka poslovne prostore da podijeli... :roll:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/fadil-n ... /200709127
JThomas

#49322 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

prvo, ne znamo šta je bilo. i vrlo često nije isto "javno" i privatno lice jedne osobe. ali šta god da je bilo, ko god da je žrtva, on, ona ili oboje - za ovaj dio države stranka iz naslova je presudni faktor uspostavljanja sistema koji žrtvi neće pomoći.
JThomas

#49323 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

klixoris wrote: 09/07/2020 16:01 Brze od Suda i respiratora svemirom sto hoda, poletjela Fadilu ruka poslovne prostore da podijeli... :roll:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/fadil-n ... /200709127
raja karikira priču o smanjenju finansiranja političkih strankama. a ona uopšte nije za karikiranje, samo je iznose likovi koji kao da su vježbali nekarizmatičnost kao nermin nikšić, i pride imaju i svojih oraha u džepu pa to još gore djeluje. ali, jasno je ko profitira dalje od smanjenja legalnog finansiranja, onaj ko ima poluge (i volju) za nelegalno. faktički, ovdje je razlika između tržišne cijene i ove finansiranje.
jazzer

#49324 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Kara Faco i ne vadi.
JThomas

#49325 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

možda je sarkastičan ili se šali. često to rade ovi što podmeću odgovornim patriotama, njihove šaljive izjave uzimaju za ozbiljno :thumbup:
Post Reply