SDP

drug_profi

#49301 Re: SDP

Post by drug_profi »

malakh wrote:
drug_profi wrote:Nikšić jeste više šteta nego korist.
Tj. više je glasova odbio, nego privukao.
znači po toj logici, sdp bi trebao imati cca 350 hiljada glasova, ali zbog nikšića, imaju cca 140 hiljada?

ispada da branim nikšića, ali moramo shvatiti da sdp spada u red organiziranijih stranaka u kojoj postoje hijerarhija i stranački organi, od općine do predsjedništva.

nikšić nije kadar za predsjednika partije, ali on kao takav nije nanio ogromnu štetu sdpu. ja bih ovo prije nazvao oporavljanjem sdpa poslije svojevrsnog debkla kojeg su doživjeli pod vodstvom zlatka lagumdžije, a nikšića kao stečajnog upravnika koji će se skloniti kada preduzeće ponovo stane na noge.
Ma drug moj, vidim ja da bi ti da se naprdjujes. Samo nisam ti ja musterija.
Ako nisi shvatio, nije Nermin Niksic navukao 140.000 glasova. Sigurno ti kazem da niko nije glasao za SDP zato što je tu NN. Ali su zato mnogi odlucili da ne glasaju za SDP radi NN, poznavajuci njegove aferime oko Hadena i Bosnalijeka npr., te KOMVP.
JThomas

#49302 Re: SDP

Post by JThomas »

ma naravno da smanjuje. samo svakako nije sam u tome, cijelo vođstvo stranke su mediokriteti. i ko nema afera, ne daje ti nikakav razlog zašto da, a ne zašto ne. stranka opstaje na tradiciji.
cyprus

#49303 Re: SDP

Post by cyprus »

Ja vala sumnjam da postoji iko sa stavom: "da nije Nikšića, glasao bih za SDP... ovako jok'' :oops:
JThomas

#49304 Re: SDP

Post by JThomas »

a postoji li iko sa stavom, e baš zbog nikšića hoću glasati za sdp?
palermo

#49305 Re: SDP

Post by palermo »

drug_profi wrote:[

Onda ti na shvatas moj palermo. Covjek zivi u KS, a kanotn je taj koji ti najvise utice na zivot. I naravno da mu je pod tim okolnostima potpuno nevazna vlast u TZ, MO, ZE...
I mojne meni patriotizma na baterije. Patriotizam je za budale. za topovsko meso.
Kako ne shvatam. Ja žiivm u Kantonu HNK, sva ta dešavanja u sarajevskom kantonu ja gledam kao posmatrač. Imam svoje mišljenje o toj koaliciji, ali je ono nebitno, zaista je dpo ljudi koji žive tu da odluče kakvu hoće vlast. Sve ok.

Onog trenutka kada počnemo pričati o vlasti koja se tiče i mene, ja prestajem biti posmatrač i postajem čovjek koga se to tiče. I naravno da mi smeta spremnost ljudi u Sarajevu da zbog sebe žrtvuju sve ostalo. Ostati bez vlasti na federalnom i državnom niovu, ili čak u tom tehničkom mandatu, je nešto što šteti meni. I zbog čega, zbog toga da biu se SDA-u pokazala muda.........meni to nije dovoljno dobar razlog.

O patriotizmu ne bih, to je nešto što imaš ilio nemaš, ne vidim da se tu ima o čemu pričati.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#49306 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote:
Ako nisi shvatio, nije Nermin Niksic navukao 140.000 glasova. Sigurno ti kazem da niko nije glasao za SDP zato što je tu NN. Ali su zato mnogi odlucili da ne glasaju za SDP radi NN, poznavajuci njegove aferime oko Hadena i Bosnalijeka npr., te KOMVP.
ne bih da naprđujem vjeruj mi na riječ, već mi je tvoja konstatacija, da izvineš, bila čudna, da ne kažem smiješna.

koliko ima ljudi koji su rekli da će glasati za sdp, mada im se ne sviđa nermin nikšić i nisu zadovoljni njime? uvijek postoje dvije strane medalje, a sdp ima konstantu svojih glasača i da ih preuzme bilo tko, oni bi glasali za sdp.

a uvijek ima i uvijek će biti lutajućih glasača koji će iz izbornog ciklusa, u izborni ciklus, glasati za druge. i sam sam, nažalost, od nedavno jedan od njih.
palermo

#49307 Re: SDP

Post by palermo »

Prpa.ba wrote:
madner wrote:Uslov za vlast treba biti 25% pozicija na drzavnom i 33% posto na federalnom nivo za bosanski blok.

Ako je to koaliciji na drugoj strani prihvatljivo, traziti povecanjem drzavnog budzeta za 5% svake godine od kojih 50% ide u OSBiH.
Dokle god je procenat pozicija takav da se moze uhljebiti dovoljno kadrova, i SDA i SDP ce pristati na njega pa makar to znacilo 10% za Bosnjake. Ali, to je drzavnicko ponasanje, jer sta je alternativa? Tehnicki mandat i eutanazija drzave? :-D :lol:
Dobro, ako su i SDA i SDP takvi, imali itko na ovoj nazovimmo ej probosanskoj strani ko neće na takav način raditi. Je lit o Naša stranka, ili SBB, Dino, bilo tko, ako ima, hajmo ga onda pogurati da uđe u tu jebenu vlast na višim nivoima, da budu brana prodaji države, da budu naš igrač............ja bih rekao da bi to trebala biti i njihvoa obaveza. A priča o tome da će izgubiti glasove zbog ulaska u vlast u kojem su već i SDA i HDZ, po meni ne pije vode. Ako si principjelan, ako znaš, ako ćeš se držati vrijednosti za koje se zalažeš.
Ja imam jedan svoj stav, potpuno oprečan općem forumskom mišljenju, da su i SDP i DF izgubili svoje birače izlaskom iz koalicije sa SDA, čime su pokazali svoju nesposbnost, nespremnost da igraju na višem niovu,i zapravo su dozvolili da ih SDA izbaci iz igre. I sve me to podsjeća na onaj naš poznatzi sportski menatlitet, đe ćemo mi sa njima, što bolan, kao što već rekoh, ako znaš, ako se držiš svojjih principa, ako uključiš javnost u sve to...........čemu onda strah
drug_profi

#49308 Re: SDP

Post by drug_profi »

cyprus wrote:Ja vala sumnjam da postoji iko sa stavom: "da nije Nikšića, glasao bih za SDP... ovako jok'' :oops:
ja znam dvoje koji su rekli radije bi ruke odsjekli nego za SDP dok je nikšić tu.
A SDPovci mrtvi odvajkada. Sad su za NS.
drug_profi

#49309 Re: SDP

Post by drug_profi »

malakh wrote:
drug_profi wrote:
ne bih da naprđujem vjeruj mi na riječ, već mi je tvoja konstatacija, da izvineš, bila čudna, da ne kažem smiješna.

koliko ima ljudi koji su rekli da će glasati za sdp, mada im se ne sviđa nermin nikšić i nisu zadovoljni njime? uvijek postoje dvije strane medalje, a sdp ima konstantu svojih glasača i da ih preuzme bilo tko, oni bi glasali za sdp.

a uvijek ima i uvijek će biti lutajućih glasača koji će iz izbornog ciklusa, u izborni ciklus, glasati za druge. i sam sam, nažalost, od nedavno jedan od njih.
Pa da. SDP po tradiciji od pristalica lijeve ili građanske opcije dobija glasove po automatizmu.
I od ljudi kao što sam ja koji u principu glasa samo protiv SDA, a za onu stranku koju procijeni da mu nece donijeti SDA u koaliciji.
Meni se živo fućka ko je trenutno predsjednik stranke. Ja nemam iluzija da ima poštenih i sposobnih političara. Ili je jedno ili je drugo, ili ni jedno. Ali oboje ne postoji.
Međutim ima još mnogo onih koji traže nekog novog mesiju u politici.
Dzaba svo iskustvo ovog svijeta da takav nikad nije postojao osim u knjigama bajki.
drug_profi

#49310 Re: SDP

Post by drug_profi »

palermo wrote:
drug_profi wrote:[

Onda ti na shvatas moj palermo. Covjek zivi u KS, a kanotn je taj koji ti najvise utice na zivot. I naravno da mu je pod tim okolnostima potpuno nevazna vlast u TZ, MO, ZE...
I mojne meni patriotizma na baterije. Patriotizam je za budale. za topovsko meso.
Kako ne shvatam. Ja žiivm u Kantonu HNK, sva ta dešavanja u sarajevskom kantonu ja gledam kao posmatrač. Imam svoje mišljenje o toj koaliciji, ali je ono nebitno, zaista je dpo ljudi koji žive tu da odluče kakvu hoće vlast. Sve ok.

Onog trenutka kada počnemo pričati o vlasti koja se tiče i mene, ja prestajem biti posmatrač i postajem čovjek koga se to tiče. I naravno da mi smeta spremnost ljudi u Sarajevu da zbog sebe žrtvuju sve ostalo. Ostati bez vlasti na federalnom i državnom niovu, ili čak u tom tehničkom mandatu, je nešto što šteti meni. I zbog čega, zbog toga da biu se SDA-u pokazala muda.........meni to nije dovoljno dobar razlog.

O patriotizmu ne bih, to je nešto što imaš ilio nemaš, ne vidim da se tu ima o čemu pričati.
Malo te gubim. Slažeš se da ti puca q. za vlast u drugim kantonima?
Naredni nivo vlasti ti je bitan? I meni je. Ali to ne opravdava ulazak u kolo sa SDA.
Ako su SDA tolike patriote, neka oni podrze formiranje vlasti bez njih. Zasto SDP treba da svaki put ispadne zrtveno janje?
Jesi li svjestan da bi svaki ulazak u bilo kakvu vlast sa SDA potpuno unistio SDP.
Dakle klinicka mozdana smrt, razumijes? Kadaver!
bunk

#49311 Re: SDP

Post by bunk »

A Tito?
drug_profi

#49312 Re: SDP

Post by drug_profi »

bunk wrote:A Tito?
Očigledno da ni Maršal nije bio savršen. On lično je lider po mom ukusu. Međutim moderno doba takve ne voli.
palermo

#49313 Re: SDP

Post by palermo »

drug_profi wrote:

Jesi li svjestan da bi svaki ulazak u bilo kakvu vlast sa SDA potpuno unistio SDP.
Dakle klinicka mozdana smrt, razumijes? Kadaver!
Nisam, al to sam objasnipo u ranijem postu (komentar na prpin post).
bunk

#49314 Re: SDP

Post by bunk »

Ma ovdje na nasim balkanskim prostorima izgleda da demokratija nije opcija.
Nego cvrsta ruka koja ce govorit sta da se radi.
Nije mi jasno da mlafji ljudi dok su kod nas piju limenke po putu i ponasaju se ko otpad, odu vani i nakon godinu dana druga licnost.
Sta je to na zapadu?
Jel zaista zestoko kaznjavanje za svaki vid krsenja zakon jedini nacin da se dovedemo u red.
Od kerova koji lutaju cestama preko ludjackih vozaca ubica,glasne muzike i svega sto ni jednoj zemlji na zapadu nema kao kod nas..
Zato sam i spomenuo Tita.
ultima_palabra

#49315 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
Dobro, ako su i SDA i SDP takvi, imali itko na ovoj nazovimmo ej probosanskoj strani ko neće na takav način raditi. Je lit o Naša stranka, ili SBB, Dino, bilo tko, ako ima, hajmo ga onda pogurati da uđe u tu jebenu vlast na višim nivoima, da budu brana prodaji države, da budu naš igrač............ja bih rekao da bi to trebala biti i njihvoa obaveza. A priča o tome da će izgubiti glasove zbog ulaska u vlast u kojem su već i SDA i HDZ, po meni ne pije vode. Ako si principjelan, ako znaš, ako ćeš se držati vrijednosti za koje se zalažeš.
Ja imam jedan svoj stav, potpuno oprečan općem forumskom mišljenju, da su i SDP i DF izgubili svoje birače izlaskom iz koalicije sa SDA, čime su pokazali svoju nesposbnost, nespremnost da igraju na višem niovu,i zapravo su dozvolili da ih SDA izbaci iz igre. I sve me to podsjeća na onaj naš poznatzi sportski menatlitet, đe ćemo mi sa njima, što bolan, kao što već rekoh, ako znaš, ako se držiš svojjih principa, ako uključiš javnost u sve to...........čemu onda strah
Pa meni se čini da je DF počeo raditi svoj posao na početku, Reuf malo zagrebao po HDZ firmama iz svog resora i odmah ih je HDZ nogirao, dok su se "partneri" iz SDA pravili da se to njih ne tiče. I sad se ti našao čudom čuditi što niko neće u takav aranžman.

SDA ne zanima partnerstvo, oni to već imaju sa HDZ-om. Zanima ih matematika, da neko obezbjedi dovoljan broj ruku i da ne talasa ništa. To su imali u SBB, za koji smo vidjeli kako je prošao.
Banksy

#49316 Re: SDP

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:ne pada snijeg da prekrije brijeg... nego da se budžetarijat nasekira.
madner

#49317 Re: SDP

Post by madner »

ultima_palabra wrote:
palermo wrote:
Pa meni se čini da je DF počeo raditi svoj posao na početku, Reuf malo zagrebao po HDZ firmama iz svog resora i odmah ih je HDZ nogirao, dok su se "partneri" iz SDA pravili da se to njih ne tiče. I sad se ti našao čudom čuditi što niko neće u takav aranžman.

SDA ne zanima partnerstvo, oni to već imaju sa HDZ-om. Zanima ih matematika, da neko obezbjedi dovoljan broj ruku i da ne talasa ništa. To su imali u SBB, za koji smo vidjeli kako je prošao.
Ne moze palermo prihvatiti cinjenice.

Njemu je osnova da je SDA u nekoj opoziciji sa HDZom i da zapravo imaju vise interese drzave u planu. I onda ignorise sve sto se ne uklapa u to.
Nema veze sto su glasaci kaznili sve stranke koje su bile u zagrljaju, to je do greske u koracima bas svih njih. :D
palermo

#49318 Re: SDP

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
palermo wrote:

Ne sporim ja to. Al umjesto izlaska iz Koalicije DF je trebao ostati u Koaliciji i boriti se za principe, i uključiti javnost u sve to....neku bi buitku izgubili, neku bi dobili, ali bi bili u boljoj poziciji sada...........ovako, gurnuli su SBB u vlast ( na opšte zadovoljstvo i SDA i SBB-a) i usput sebe razorili, jer budimo objektivni koja god da je stranka u pitanju, u njoj su ljudi, ovdašnji ljudi sa svim svojim manama i vrlinama.
palermo

#49319 Re: SDP

Post by palermo »

madner wrote:
Ne moze palermo prihvatiti cinjenice.

Njemu je osnova da je SDA u nekoj opoziciji sa HDZom i da zapravo imaju vise interese drzave u planu. I onda ignorise sve sto se ne uklapa u to.
Nema veze sto su glasaci kaznili sve stranke koje su bile u zagrljaju, to je do greske u koracima bas svih njih. :D
Jes Palermo ne može prihvatiti činjenice, a ti možeš :D

Jebi ga, ti kreiraš činjenice po svojoj matrici i onda ih prezentiraš kao neupitne.

SDP je prevashodno kažnjen na izborima, ne zbog koalicije sa SDA, nego zbog niza grešaka koje su uslijedile nakon izbacivanja SDA iz vlasti od kojih je najveća bila popuštanje Dodiku u nizu slučajeva.

DF je kažnje zbog toga što se pokazao kao skupina ljudi kojima je primaran lični interes (čuveni preletači) i relativan uspjeh na ovim izborima ( a objektivno jesu postigli uspjeh), mogu zahvaliti samo Komšiću, šta god mislili o njemu.

SBB je izgubio zbog toga što je Fahro prepoznat kao igrač tuđih interesa..........

Tako da matrica da su oni izgubili zbog zagrljaja sa SDA nije tačna, svi su oni pali zbog sopstvenih propusta, politike koju su vodili i načina kako su glasači prepoznavali njihpove politike
pemanapemani

#49320 Re: SDP

Post by pemanapemani »

I SzBiH je isto propala radi svojih grešaka, BPS također.
Samo je puka slučajnost i ništa više da im je svima zajedničko bilo što su otišli u koaliciju sa SDA.

SDP popustio Dodiku i Čoviću, DF imao preletače i zato propali na prošlim i ovim izborima. Po toj logici SDA ne bi trebala postojati koliko su popuštali Dodiku i Čoviću.

Jesi čuo jučer Bakira, čovjek preuzeo bukvalno retoriku Dodika i Čovića. Više SDA nije proBiH stranka, nego bošnjačka tradicionalna stranka i sa ljevicom bi trebala provoditi proBiH politiku, koja po Bakiru nikad nije postojala, nego eto, sad bi trebalo nešto pokušati oko toga :-) .

Ova priča o majorizaciji, antibošnjačkom udruženom zločinačkom poduhvatu i sl., se ne razlikuje o velikosrpske i velikohrvatske priče, dno dna.

Povratak, prodaju manjeg etniteta i zapadne Hercegovine i nikakvo reagovanje na Dodikove separatističke djelatnosti, da ne spominjem.

Koalicija sa tim kriminalcima bi bila totalno samoubistvo. To bi više naštetilo građanskoj politici, nego da CIK usvoji popis iz 2013. Nadam se da to ovi ljevičari znaju.
bunk

#49321 Re: SDP

Post by bunk »

Nisi uzeo u obzir da su sdp i sda stolne stranke ili ti mothership stranke.
Sve stranke u Bosnjaka su potekle od njih dvije.. :mrgreen:
Banksy

#49322 Re: SDP

Post by Banksy »

Sama forumlacija nagovještava vrlo izvjesnu mogućnost o koaliranju s SDA na višim nivoima. Strašno.

Iznijeli smo svoj stav da u ovom trenutku ne razgovaramo ni sa kim o formairanju vlasti na federalnom i državnom nivou

Ovdje nismo došli da donesemo bilo kakvu odluku. SDP će na svojim organima donositi odluke.

Imali smo više nego korektnu ponudu SDA.

pemanapemani

#49323 Re: SDP

Post by pemanapemani »

bunk wrote:Nisi uzeo u obzir da su sdp i sda stolne stranke ili ti mothership stranke.
:-)
A ti nisi uzeo u obzir da su SDA i SDP potekle od Komunističke partije.
palermo

#49324 Re: SDP

Post by palermo »

pemanapemani wrote:I SzBiH je isto propala radi svojih grešaka, BPS također.
Samo je puka slučajnost i ništa više da im je svima zajedničko bilo što su otišli u koaliciju sa SDA.

SDP popustio Dodiku i Čoviću, DF imao preletače i zato propali na prošlim i ovim izborima. Po toj logici SDA ne bi trebala postojati koliko su popuštali Dodiku i Čoviću.

Jesi čuo jučer Bakira, čovjek preuzeo bukvalno retoriku Dodika i Čovića. Više SDA nije proBiH stranka, nego bošnjačka tradicionalna stranka i sa ljevicom bi trebala provoditi proBiH politiku, koja po Bakiru nikad nije postojala, nego eto, sad bi trebalo nešto pokušati oko toga :-) .

Ova priča o majorizaciji, antibošnjačkom udruženom zločinačkom poduhvatu i sl., se ne razlikuje o velikosrpske i velikohrvatske priče, dno dna.

Povratak, prodaju manjeg etniteta i zapadne Hercegovine i nikakvo reagovanje na Dodikove separatističke djelatnosti, da ne spominjem.

Koalicija sa tim kriminalcima bi bila totalno samoubistvo. To bi više naštetilo građanskoj politici, nego da CIK usvoji popis iz 2013. Nadam se da to ovi ljevičari znaju.
SzBiH i BPS su propale zbog toga što nisu ni bile stranke nego društva jednog lica. Ovo samo da dopunim listu.

Al stranke imaju svoje lidere,oni donose odluke, njihovo se pika. I bit će kako oni odluče.Ja mogu samo ovako naprdivati.
Bez obzira što sam uvjeren da sam ja u pravu.

Kao što sam uvjeren da sam mnogo naklonjeniji građanskoj opciji od većine ovih forumskih revolucionara.........
Haris.ba

#49325 Re: SDP

Post by Haris.ba »

pemanapemani wrote:
bunk wrote:Nisi uzeo u obzir da su sdp i sda stolne stranke ili ti mothership stranke.
:-)
A ti nisi uzeo u obzir da su SDA i SDP potekle od Komunističke partije.
To ti nije tačno. Zametak SDA je bio od antikomunista. I odatle i potiče šizma koja obilježava politički život i danas. Naravno, bilo je tu i od osnivanja ljudi koji su i u komunizmu bili na nekim funkcijama, ali oni koji su ideološki usmjerili tu stranku su bili zakleti antikomunisti.

Druga je stvar što su mnogi ljudi crvenu kravatu zamijenili zelenom kada je to bilo korisno po njih.
Post Reply