upravu si ovo. ovo uopste ne treba da bude "joj sere lik" nego treba fakat da bude tako, ne da ja ganjam jarane,1444 i slicno "de mi vdsl dajte sta ste se stisli" nego da oni sami to ganjaju i zavrsavaju. cudni su po ovom pitanju pravo, eto ja 1km od Malte zivim jedva 10mbita imam sa dva upaljena STB-a,a do 100-200m ugrubo od moje zgrade je i Energoinvest, Energopetrol, 3 srednje skole i 300+ stanova i meni kazu parica ti maksimalno radi do 20mbita,a da ti bilo sta dalje radimo tipa vdsla znas daleko si nam od cvorista ili ti ga centrale.Benq wrote:Zasto insistirati ? Zasto uopste nesto "ganjati" ? Ako je navedena cijena paketa , zar nemaju neki sistem po kojem ce na osnovu lokacije (adrese korisnika) vidjeti da li se moze pustiti odredjena brzina ili ne moze ? Neko kao potencijalni korisnik ode u Telecom s ciljem prikljucenja usluge u kojoj je net 50Mb i jos za svoje pare mora moliti i insistirati da se nesto uradi.jarobot wrote: Ne treba štela treba malo čitsti i pitati..i insistirati ako imaš tehničku moguc ćnost. VDSL radi do 800 m od zadnjeg čvorišta odnosno centrale u nekim slučajevima čak i do 1 km ako je parica ok. Znaš odorilike koliko si od centrale pa ganjaj zovi insidtiraj ako znaš da može.
Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
Nemojte da ovo neko shvati pogresno , ali to su cinjenice, i licno sam vidio ovdje zalbe od nekoliko korisnika kojima je poslije mirza_15 rjesavao da dobiju brzine koje su placali a nisu imali.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
made_in_sarajevo
#49301 Re: RE: Re: BHTelecom All About
- pepeljara
#49302 Re: BHTelecom All About
Kad se budu borili za svakog korisnika tad ce biti.poboljsanja do tad..... Hoces neces ne moras.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- REDDEVILS
#49303 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Moja TV Net - Dodatni Paket 1 i dva STB ukljucena HD udaljenost od centrale 100 m VDSLjarobot wrote:Ne treba štela treba malo čitsti i pitati..i insistirati ako imaš tehničku moguc ćnost. VDSL radi do 800 m od zadnjeg čvorišta odnosno centrale u nekim slučajevima čak i do 1 km ako je parica ok. Znaš odorilike koliko si od centrale pa ganjaj zovi insidtiraj ako znaš da može.AmirBaa wrote:da mi je znati kako vi imate te gore brzine, meni u hrasnom ne mogu preko 15 pustiti![]()
![]()
![]()
je li se to stela i za brzinu u telecomu treba ganjat [emoji38] [emoji38]

-
jarobot
#49304 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Znači sad imaš 16 Mb/s bez stba...made_in_sarajevo wrote:upravu si ovo. ovo uopste ne treba da bude "joj sere lik" nego treba fakat da bude tako, ne da ja ganjam jarane,1444 i slicno "de mi vdsl dajte sta ste se stisli" nego da oni sami to ganjaju i zavrsavaju. cudni su po ovom pitanju pravo, eto ja 1km od Malte zivim jedva 10mbita imam sa dva upaljena STB-a,a do 100-200m ugrubo od moje zgrade je i Energoinvest, Energopetrol, 3 srednje skole i 300+ stanova i meni kazu parica ti maksimalno radi do 20mbita,a da ti bilo sta dalje radimo tipa vdsla znas daleko si nam od cvorista ili ti ga centrale.Benq wrote:Zasto insistirati ? Zasto uopste nesto "ganjati" ? Ako je navedena cijena paketa , zar nemaju neki sistem po kojem ce na osnovu lokacije (adrese korisnika) vidjeti da li se moze pustiti odredjena brzina ili ne moze ? Neko kao potencijalni korisnik ode u Telecom s ciljem prikljucenja usluge u kojoj je net 50Mb i jos za svoje pare mora moliti i insistirati da se nesto uradi.jarobot wrote: Ne treba štela treba malo čitsti i pitati..i insistirati ako imaš tehničku moguc ćnost. VDSL radi do 800 m od zadnjeg čvorišta odnosno centrale u nekim slučajevima čak i do 1 km ako je parica ok. Znaš odorilike koliko si od centrale pa ganjaj zovi insidtiraj ako znaš da može.
Nemojte da ovo neko shvati pogresno , ali to su cinjenice, i licno sam vidio ovdje zalbe od nekoliko korisnika kojima je poslije mirza_15 rjesavao da dobiju brzine koje su placali a nisu imali.
A vidi ja nisam imao više od 8 Mb/s sa jednim upaljenim STB_om ,a ipak sad imam VDSL i preko 30 Mb/s ....ja ipak mislim da on tebe pegla sad imaš 16 Mb/s sa ugašenim stb uređajima i ko fol ne može VDSL , vjeruj neće da probaju
-
j66o
#49305 Re: BHTelecom All About
Hvala puno na savjetu !!!made_in_sarajevo wrote:sacekaj novi racun pa plati. sacekaj i januar ako hoces pa odjednom plati i zavrsis sa njimaj66o wrote:Pozdrav..imam pitanje..posto sam raskino ugovor sa moja tv komplet uslugom...i naravno za 12 mjesec doso puni racun 52 km..usluge kompletne nisam imao jedno 15 dana i ostatak mjeseca non stop prekidalo...i nazovem podrsku u vezi reklamacije i gospodin je to sve lijepo zaveo..i pitam ga da li trebam platit taj racun ili cekat korekciju..kaze on meni mozes platit ali ce ti se opet umanjit za sl mjesec to je januar a u njemu sam samo koristio 10 dana i raskino ugovor pa vas pitam da li platiti racun ili cekati korekciju?
-
ing-ecc
#49306 Re: BHTelecom All About
Najbolje ti je platis racun, uslugu si raskinuo i onda jos i temu napustisj66o wrote:Pozdrav..imam pitanje..posto sam raskino ugovor sa moja tv komplet uslugom...i naravno za 12 mjesec doso puni racun 52 km..usluge kompletne nisam imao jedno 15 dana i ostatak mjeseca non stop prekidalo...i nazovem podrsku u vezi reklamacije i gospodin je to sve lijepo zaveo..i pitam ga da li trebam platit taj racun ili cekat korekciju..kaze on meni mozes platit ali ce ti se opet umanjit za sl mjesec to je januar a u njemu sam samo koristio 10 dana i raskino ugovor pa vas pitam da li platiti racun ili cekati korekciju?
-
j66o
#49307 Re: BHTelecom All About
Sa zadovoljstvom drug napustam ovu temu..i iskreno niko sretniji od mene sto vise nisam korisnik jedne uhljebicke firme kojoj su njeni korisnici nazalost na zadnjem mjestu..puno pozdrava i konacno sam napustio cirkus zvani "bh telecom" !!!!ing-ecc wrote:Najbolje ti je platis racun, uslugu si raskinuo i onda jos i temu napustisj66o wrote:Pozdrav..imam pitanje..posto sam raskino ugovor sa moja tv komplet uslugom...i naravno za 12 mjesec doso puni racun 52 km..usluge kompletne nisam imao jedno 15 dana i ostatak mjeseca non stop prekidalo...i nazovem podrsku u vezi reklamacije i gospodin je to sve lijepo zaveo..i pitam ga da li trebam platit taj racun ili cekat korekciju..kaze on meni mozes platit ali ce ti se opet umanjit za sl mjesec to je januar a u njemu sam samo koristio 10 dana i raskino ugovor pa vas pitam da li platiti racun ili cekati korekciju?
- drug_profi
#49308 Re: BHTelecom All About
Odlucio sam da napustim ADSL. Teska srca zaista.
Pretplatnik od kad je cijena bila 70 i nesto maraka za najjeftiniji paket sa ogranicenim downloadom. Dara je stvarno prevrsila mjeru. Svaki vikend (od petka uvece pa do ponedeljka) prekidi u konekciji. Ja moram zvati, cekati, nervirati se... a placam to pofino.
Sto se tice mobilne ponude, tu sam zadovoljan i cak sam uzeo pretplatu nakon 15 godina Ultre, ali ADSL vam je fakat prevazidjen i preskup. hajd sve to sam i nekako prihvatao samo da radi kako treba.... ali ne radi jbg.
Pretplatnik od kad je cijena bila 70 i nesto maraka za najjeftiniji paket sa ogranicenim downloadom. Dara je stvarno prevrsila mjeru. Svaki vikend (od petka uvece pa do ponedeljka) prekidi u konekciji. Ja moram zvati, cekati, nervirati se... a placam to pofino.
Sto se tice mobilne ponude, tu sam zadovoljan i cak sam uzeo pretplatu nakon 15 godina Ultre, ali ADSL vam je fakat prevazidjen i preskup. hajd sve to sam i nekako prihvatao samo da radi kako treba.... ali ne radi jbg.
-
aida25
#49309 Re: BHTelecom All About
Pozdrav, je li mi može neko postavit ovdje link gdje da isključim moju web tv, prije sam mogla isključit, sad ne mogu nikako,ne mogu da nađem tu stranicu, je li možda treba aktivirat ovaj bh line račun? Hvala.
- Del_Boy1
#49310 Re: RE: Re: BHTelecom All About
https://www.bhtelecom.ba/api_mojatv_xds ... v_akt.htmlaida25 wrote:Pozdrav, je li mi može neko postavit ovdje link gdje da isključim moju web tv, prije sam mogla isključit, sad ne mogu nikako,ne mogu da nađem tu stranicu, je li možda treba aktivirat ovaj bh line račun? Hvala.
Sent from my E2303 using Tapatalk
-
febo_acm
#49311 Re: BHTelecom All About
kurty wrote:vazda bilo sa BHTelecomom...StupskaBitanga wrote:Ovakve cijene mobilnih uređaja su blago rečeno čudne
evo primjera... Uzmes ovaj cat s 60...
ako si na prepaidu... bez ikakvog znaci ugovora... telefon je tvoj za 1377 KM + 48 KM (sto bi se moralo puniti da broj bude aktivan)
Ako si na postpaidu...ugovor na 24 mjeseca... platit ces telecomu svakako 24x30x1,17=842,40KM i plus telefon 42,27 x 24x 1,17=1186,95 KM
Sto skupa dodje 2029,34 KM
Naravno ako vec imas pretplatu onda ne racunas ono sto svakako koristis... Cijenu pretplate ne treba mijesati sa cijenom telefona.
Slazem se da su skupi, svi operateri.
Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
-
aida25
#49312 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Ništa, isla sam na link ali nema opcije da se odjavi moja web tv, ima nabrojana ta usluga u pregledu aktivnih usluga, ali nema nigdje da se odjavi. Inače kolika je cijena ove usluge kada ne koristiš internet bh telecoma? Uglavnom je aktivna usluga ja kad odem na moja web tv odmah mi prikaže kanale, ali ne mogu odjavit.Del_Boy1 wrote:https://www.bhtelecom.ba/api_mojatv_xds ... v_akt.htmlaida25 wrote:Pozdrav, je li mi može neko postavit ovdje link gdje da isključim moju web tv, prije sam mogla isključit, sad ne mogu nikako,ne mogu da nađem tu stranicu, je li možda treba aktivirat ovaj bh line račun? Hvala.
- Del_Boy1
#49313 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Klikni na polje pored ovog što piše aktivirano i trebalo bi da to bude to.aida25 wrote:Ništa, isla sam na link ali nema opcije da se odjavi moja web tv, ima nabrojana ta usluga u pregledu aktivnih usluga, ali nema nigdje da se odjavi. Inače kolika je cijena ove usluge kada ne koristiš internet bh telecoma? Uglavnom je aktivna usluga ja kad odem na moja web tv odmah mi prikaže kanale, ali ne mogu odjavit.Del_Boy1 wrote:https://www.bhtelecom.ba/api_mojatv_xds ... v_akt.htmlaida25 wrote:Pozdrav, je li mi može neko postavit ovdje link gdje da isključim moju web tv, prije sam mogla isključit, sad ne mogu nikako,ne mogu da nađem tu stranicu, je li možda treba aktivirat ovaj bh line račun? Hvala.

-
aida25
#49314 Re: BHTelecom All About
Hvala obavljeno, a kolika je cijena ove usluge ako ne koristim internet bh telecoma?
- Del_Boy1
#49315 Re: BHTelecom All About
Mislim da ne bi ni radilo ako nije BH Telecom internet, ima opcija prepaid korištenja ali nije baš jeftino.

-
sencobih
#49316 Re: BHTelecom All About
Ta usluga radi samo na mreži bh telekoma , a ima moja tv multiscren koja bi trebalo da radi na svim mrežamaaida25 wrote:Hvala obavljeno, a kolika je cijena ove usluge ako ne koristim internet bh telecoma?
- erotica
#49318 Re: BHTelecom All About
Može li mi samo neko potvrditi da li se 500 MB bonusa za mobitele dobije u moj izbor kombinaciji : Moja tv net + mini 15 + ultra, pošto se ne sjećam da li net bonus dolazi uz bilo koji moja tv paket ili samo moja tv full.
-
kakaljin
#49319 Re: BHTelecom All About
erotica wrote:Može li mi samo neko potvrditi da li se 500 MB bonusa za mobitele dobije u moj izbor kombinaciji : Moja tv net + mini 15 + ultra, pošto se ne sjećam da li net bonus dolazi uz bilo koji moja tv paket ili samo moja tv full.
Dolazi ti uz moj izbor opciju dodatnih 500 MB bonusa na mobilne brojeve ako ih uparis sa moja tv paketom.
-
r_faruk
#49321 Re: BHTelecom All About
ja imam moja tv+net i moj mini 15, dobio sam 500MB bonusa tek kad sam otisao na salter....erotica wrote:Može li mi samo neko potvrditi da li se 500 MB bonusa za mobitele dobije u moj izbor kombinaciji : Moja tv net + mini 15 + ultra, pošto se ne sjećam da li net bonus dolazi uz bilo koji moja tv paket ili samo moja tv full.
-
adnan_hz
#49322 Re: BHTelecom All About
Raja na koji nacin mogu prekinuti uslugu sa bhtelecom-om, u pitanju je moja TV? Imam godinu i po jos onog opbaveznog ugovora. Kad treba uslugu ugasiti zbog neplacanja odmah ugase, a kad ih molim mjesecima da mi donesu novi stbox jer ne radi u drugoj sobi, nikad da donesu.. i puno primjera slicnih. Valjda i oni moraju postovati stavke iz ugovora, ako ja vec postujem.
-
made_in_sarajevo
#49323 Re: BHTelecom All About
otidji na salter i reci radi toga i toga zelim da raskinem ugovor, zelim da mi se umanji zadnji racun za drugi stb posto ga i nemam fakticki i kada cu vam vratiti opremu.adnan_hz wrote:Raja na koji nacin mogu prekinuti uslugu sa bhtelecom-om, u pitanju je moja TV? Imam godinu i po jos onog opbaveznog ugovora. Kad treba uslugu ugasiti zbog neplacanja odmah ugase, a kad ih molim mjesecima da mi donesu novi stbox jer ne radi u drugoj sobi, nikad da donesu.. i puno primjera slicnih. Valjda i oni moraju postovati stavke iz ugovora, ako ja vec postujem.
ako te budu vozali, procitaj pravilnik poslovanja bh telecoma, imas ga negdje na njihovoj stranici i zakon o zastiti potrosaca citaj, ima negdje "ako korisnik nema usluge koju placa ima pravo raskinuti bez penala". reci im gdje si prijavljivo kvarove te, nek preslusaju razgovore i eto.
vjerovatno ce te uhvatit "nemamo na stanju" ali tebe kao korisnika to uopste ne treba da zanima.
- Benq
#49324 Re: BHTelecom All About
Nijemci žele ući i na bh. tržište: "Deutsche Telekom“ uvodi red u poslovanje "BH Telecoma"?
http://novi.ba/clanak/114698/nijemci-ze ... h-telecoma
http://novi.ba/clanak/114698/nijemci-ze ... h-telecoma
- MOSALJOZE
#49325 Re: BHTelecom All About
Eto oni otkrili toplu vodu
Pitanje je vremena kada će se to dogoditi..
Pitanje je vremena kada će se to dogoditi..