skenderija04 wrote:
Druze, ti i ja smo o ovome razgovarali. Blatter na stranu, video na stranu. Meni je stvarno onaj podatak o 14 izvlacenja izmedju 1/8 i 1/4 u zadnjih 7 godina bas cudan. Pa kako, da Barcelona,Bayern,PSG , Chelsea, Arsenal, Inter, Juventus i Milan u 14 izvlacenja igraju 22 meca izmedu sebe, a da Real Madrid bas nikada u 1/8 ili 1/4 finala da izvuce niti jednu od tih ekipa??? Uvijek poznata fraza "Real ima srece" pa zakaci Galata, Apoel, CSKA, Wosfsburg, Roma, Tottenham... Pa baci 13 puta novcic u zrak pa je nemoguce da padne na istu stranu 13 puta zaredom.
Blatter sigurno nesto zna dok je ovo rekao, ali se ponasa kao najgore djubre. Sto ne kaze otvoreno ko steli i za koga. Insinuacija " Ja nikada nisam dirnuo niti jednu kuglicu, ne kao neki " je direktan napad na Fantina. Blatter ce ga kad tad otkucati, ovo je samo bila mafijaska prijetnja iz samo njima znanih razloga. Samo sto djubre ne pojasni i izvalacenje grupa za mundijal 2014 kada je onaj dzukac Valcke otvarao kuglice pod stolom? Nervira me sto sad svi nesto vrdaju oko izvlacenja, kao maca oko vruce kase, a niko da kaze sta je bilo. Dakle ovo nije rekao forumas, vec prvi covjek svjetskog fiudbala tri decenije.
Pa pola od tih ekipa ih i ne mogu zapasti u osmini finala, zbog dirigovanog žrijeba. U četvrtfinalu se UEFA tradicionalno trudi da Barcu, Madrid i Bayern ne izvuče jedne protiv drugih, a ostale šta zapadne.
Onda se može postaviti i pitanje da li je Arsenal stvarno težak žrijeb za Barcu, obzirom da su ih 4-5 puta lagano prošli, samo jednom čini mi se da su imali problema. I Atletico ove godine, Barcelona ih je dobila u 7-8 prethodnih utakmica zaredom, ali nije kad je trebalo.