Nakon mantre o Ustašama u zapadnoj Hercegovini koji čekaju druge i drugačije na raskrižjima sad ni inspekcija ne smije u zapadnu Hercegovinu...pa gdje vas hrane više svega ti...što vam to daju pa upijate ko spužve te fekalije koje netko baca pred vas...Salah ad-Din wrote: ↑08/07/2020 08:55Vjerujem da nisi u mogućnosti da čitaš između redova jer slijepo pratiš Bakira, ali evo ovako:
Bakir kaže Cikotić će biti ministar sigurnosti i naša je UIO, dođe Ćović i kaže nećemo podržati Cikotića i naša će biti UIO. Malo mućneš glavom i skontaš da Ćović ucjenjuje Bakira, daj mi UIO i podržat ću Cikotića. Kad staviš na kantar Min. sigurnosti i UIO ne može se porediti, ali će Bake popustiti i Ćović će opet dobiti UIO da bi udomio Cikotića. Šta Ćovića briga hoće li Cikotić ili Radončić biti ministar sigurnosti, ali očito za SDA je to krucijalno pitanje.
Ucjenjuje ga Ćović i budžetom, a svi znamo šta budžet znači za SDA, tako da će SDA i tu popustiti i dati Ćoviću šta hoće da se budžet usvoji. I tako svaki put, Ćović ide na UIO i svaki put je dobije, a onda mi kukamo kako inspekcija ne smije ući u Široki, Međugorje dok satra naše privrednike iz Sarajeva, Zenice, Tuzle...Hrvati u BiH dobro žive, to svi vidimo, ljudi mogu otići u EU kada hoće i ne idu, jer im je bolje ovdje, a mi ćemo se busati u prsa što imamo Cikotića za ministra sigurnosti i roviti po kontejnerima!
SDA-All about
- Kolinda
#49276 Re: SDA-All about
- drug_profi
#49277 Re: SDA-All about
Imaš oči, razum, informacije, i opet ne kontaš...bunk wrote: ↑08/07/2020 15:05 Gluposti.
Svako ko stoji na NATO putu BiH je moj i tvoj i neprijatelj svakog normalnog covjeka koji zeli da zivi i radi u miru bez primisli da ce mu se komsija sutra povampiriti i doci mu na vrata s nozem i puskom da izmiruje nesto sto on misli da treba izmiriti od prije 600 godina.
Ako je Zvizdic doista ozbiljno mislio kad je ono rekao onda on treba koliko odmah da napusti politiku i sve funkcije u njoj.
Tacka.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- shbc
#49279 Re: SDA-All about
Pa naravno. Nije Asim kriv sto su ga shvatili ozbiljno pa se sve i obistinilo. Ne smijemo zaboraviti da je on ipak bio boracizvrsni direktor wrote: ↑08/07/2020 15:50Isto kao stp je asim sarajluc sarkastican bio kad je obecavao preko osmice srediti glasove za gradonacelnika, sredito radna mjesta preko ministra...
Sarkazam cisti
- JThomas
#49280 Re: SDA-All about
to su ta podmetanja patriotama, njihove šaljive i sarkastične izjave se vade iz konteksta i shvataju ozbiljno.
- MaksprotivMarksa
#49281 Re: SDA-All about
OVO TREBA CITIRATI NA SVAKOJ STRANICI OVE TEMEChisum wrote: ↑07/07/2020 23:58 Nakon maratonske sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH mikrofoni su ostali upaljeni, pa je ostao zabilježen razgovor Nebojše Radmanovića i Denisa Zvizdića. Posebno je interesantan Radmanovićev odgovor zašto ne želi zakazati konstituirajuću komisije.
Podsjetimo da je Radmanović (SNSD) predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a Zvizdić dopredsjedavajući.
Tok razgovora:
Radmanović: Evo pogledaj, svi jedva čekaju da izađu, ne znaju ni za šta glasaju.
Zvizdić: Pa možeš ti odmah onu konstituirajuću sjednicu komisije, u četvrtak?
Radmanović: Koje komisije?
Zvizdić: Za stabilizaciju i pridruživanje.
Radmanović: Ne bih, zbog ovih iz Evropske komisije, koji svaki dan pitaju kad će biti sjednica. Svaki dan. A ja neću da zakažem sjednicu.
Zvizdić: Je l'? E nemoj onda.
Srpska Dalekometna Artiljerija
Mamu jebalo SDA-ovsku balijandersku. Da ih nema, Dodik i Covic bi ih od blata pravili, toliko im valjaju sve ove godine.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49282 Re: SDA-All about
Uh, jesam li ti osjećaje povrijedio?
Sve vrijeme se upinješ da kažeš da nisi SDA, sve vrijeme se ljutiš kada ti neko kaže da si SDA, iako sve što pišeš, pišeš u njihovu korist.
I kada ti se ukaže da si miš jer ne smiješ reći da si SDA, jer to evidentno jesi, ti odmah ustav, ljudska prava, moralna vertikalnost i tako to.
Ono kad i sam znaš da ti je izbor jadan, ali zbog mekinja koje dobijaš moraš ih pravdati. I onda ti svi drugi krivi zbog toga.
Imaj muda, pa reci za šta si. Možda te onda ljudi neće percipirati ko beskičmenjaka.
- bunk
#49283 Re: SDA-All about
Ma naravno da nisi povrijedio osjecaje.Chmoljo wrote: ↑08/07/2020 20:50Uh, jesam li ti osjećaje povrijedio?
Sve vrijeme se upinješ da kažeš da nisi SDA, sve vrijeme se ljutiš kada ti neko kaže da si SDA, iako sve što pišeš, pišeš u njihovu korist.
I kada ti se ukaže da si miš jer ne smiješ reći da si SDA, jer to evidentno jesi, ti odmah ustav, ljudska prava, moralna vertikalnost i tako to.
Ono kad i sam znaš da ti je izbor jadan, ali zbog mekinja koje dobijaš moraš ih pravdati. I onda ti svi drugi krivi zbog toga.
Imaj muda, pa reci za šta si. Možda te onda ljudi neće percipirati ko beskičmenjaka.
Potpuno je legitimno da me napadas i razotkrivas gurajuci svoju politicku opciju.
I uopce se ne ljutim kad me neko nazove da sam SDA isto kao sto se ne ljutim na tebe sto me zoves misom mekinjasem i beskicmenjakom.
Sve je u dure.
- Chmoljo
#49284 Re: SDA-All about
Šta razotkrivam kada sam ja već u bezbroj navrata govorio za koga sam sve glasao, koga simpatišem, koga ne simpatišem? Mene nije stid mojih izbora, i mojih zajeba.
Za razliku od tebe. Koji glumi neutralnost jer ne zna kako odbraniti sranja političkih sponzora, ali opet nalazi za shodno da pametuje drugima pta valja a šta ne valja.
U suštini, jednia poruka koju šalješ je: glasajte za sda ako ćete imati koristi od njih, ali nikada nemojte to priznati.
Za razliku od tebe. Koji glumi neutralnost jer ne zna kako odbraniti sranja političkih sponzora, ali opet nalazi za shodno da pametuje drugima pta valja a šta ne valja.
U suštini, jednia poruka koju šalješ je: glasajte za sda ako ćete imati koristi od njih, ali nikada nemojte to priznati.
-
Sociolog
#49285 Re: SDA-All about
Jednoo offf pitanje, Chmoljo zasto vise nisi Admin?? Godine pa slaba koncentracija, popustanje zivaca ili?Chmoljo wrote: ↑08/07/2020 23:20 Šta razotkrivam kada sam ja već u bezbroj navrata govorio za koga sam sve glasao, koga simpatišem, koga ne simpatišem? Mene nije stid mojih izbora, i mojih zajeba.
- Chmoljo
#49286 Re: SDA-All about
dojadilo mi čitati bljuvotine po službenoj dužnosti.
sad samo po želji.
sad samo po želji.
- Bloo
- Globalna šefica
#49287 Re: SDA-All about
Pft
Trebao si reci da si smijenjen, coup d'état, blabla...
Trebao si reci da si smijenjen, coup d'état, blabla...
- hamza_sa
#49288 Re: SDA-All about
bunk wrote: ↑07/07/2020 20:53I ti i ja znamo da se to nece desiti i da sam ja u pravu.Tempo wrote: ↑07/07/2020 17:22u mojoj osnovnoj skoli je onomad bilo 40 odjeljenja. a, b, c, d i e odjeljenje za svaki razred, ukupno nesto vise od 1200 djece. danas u mojoj skoli ima 12 odjeljenja, ukupno oko 320 djece. u zenici. taj trend, taj demografski slom nista vise ne moze zaustaviti. ekonomski kolaps koji slijedi ce te procese znatno ubrzati.bunk wrote: ↑07/07/2020 07:49
Dafuq?
Za 50 godina ce Bosnjaci imati 75% udjel u ukupnom broju stanovnika Drzave Bosne i Hercegovine.
Kakav nestanak i pm i navlacenje vise za ybn sdp ili koga vec navijas..
Evo potpisujem se da sdp vlada na svim nivoima narednih 25 godina gdje god su Bosnjaci vecina ako uspije osvojit 5% glasova tamo gdje Bosnjaci nisu vecina.
Cuj Bosnjacu ce nestat i jos kaze to smo zasluzili..zasto?
Jer glasaju za sda?
Bitch please..
bosnjaci bi realno za 50 godina mogli imati 75% cjelokupnog stanovnista. to bi onda izgledalo ovako nekako:
bosnjaci 149999
srbi 39999
hrvati 9999
ostali 3
Jedino ne daj Boze da nas sliste kakvi vanzemajci u medjuvremenu.
NATO je osigurac da vise nikad niko ovdje nece klati,ubijati i paliti i da ce se zivjeti u miru.
Nasta spade vjerni sda-ovac.
A, nama bivsim i mozda buducim borcima ko hebe mater!!
Jos mi samo reci koliko imas godina i sjecas li se nekoga sa strane ko nas je branio u vrijeme agresije??
- hamza_sa
#49289 Re: SDA-All about
Jel ovo Bake napokon nakon mnogo vremena, sa ekipom, pohodio neku stranu drzavu????
Ups, do mene je! Izvinjajem se! Nisam namah dobro osmotrio fotografiju.
Hebem li mu komplet familiju izdajnicku!!
-
sumirprimus
#49290 Re: SDA-All about
da li federalna inspekcij radi u zapadnoj hercegovini? koliko ima izrecenih prekrsajnih naloga ukupno a koliko u odnosu na ostale kantone recimo sarajevski ktuzlanski zenicki?Kolinda wrote: ↑08/07/2020 15:05Nakon mantre o Ustašama u zapadnoj Hercegovini koji čekaju druge i drugačije na raskrižjima sad ni inspekcija ne smije u zapadnu Hercegovinu...pa gdje vas hrane više svega ti...što vam to daju pa upijate ko spužve te fekalije koje netko baca pred vas...Salah ad-Din wrote: ↑08/07/2020 08:55Vjerujem da nisi u mogućnosti da čitaš između redova jer slijepo pratiš Bakira, ali evo ovako:
Bakir kaže Cikotić će biti ministar sigurnosti i naša je UIO, dođe Ćović i kaže nećemo podržati Cikotića i naša će biti UIO. Malo mućneš glavom i skontaš da Ćović ucjenjuje Bakira, daj mi UIO i podržat ću Cikotića. Kad staviš na kantar Min. sigurnosti i UIO ne može se porediti, ali će Bake popustiti i Ćović će opet dobiti UIO da bi udomio Cikotića. Šta Ćovića briga hoće li Cikotić ili Radončić biti ministar sigurnosti, ali očito za SDA je to krucijalno pitanje.
Ucjenjuje ga Ćović i budžetom, a svi znamo šta budžet znači za SDA, tako da će SDA i tu popustiti i dati Ćoviću šta hoće da se budžet usvoji. I tako svaki put, Ćović ide na UIO i svaki put je dobije, a onda mi kukamo kako inspekcija ne smije ući u Široki, Međugorje dok satra naše privrednike iz Sarajeva, Zenice, Tuzle...Hrvati u BiH dobro žive, to svi vidimo, ljudi mogu otići u EU kada hoće i ne idu, jer im je bolje ovdje, a mi ćemo se busati u prsa što imamo Cikotića za ministra sigurnosti i roviti po kontejnerima!
da li rade sudovi koliko ima pkrenutih a koliko rijesenih slucajeva u zapadnoj hercegovini?
sta je sa slucaja covic?
pitanje kladionica?
pitanje mostara? zasto u mostaru ne vaze pravila kao u ostalim gradovima i opcinama i ko je tu kriv? koliko tacno godina nije bil oizborau mostaru?
cime vas hrane da vam podgrijavaju tu sumanutu ideju da ce takav neizdrž potrajati unedogled?
- Kolinda
#49291 Re: SDA-All about
1. Naravno da radi federalna inspekcija, redovito kao i u svim županijama u FBiH.sumirprimus wrote: ↑09/07/2020 08:14da li federalna inspekcij radi u zapadnoj hercegovini? koliko ima izrecenih prekrsajnih naloga ukupno a koliko u odnosu na ostale kantone recimo sarajevski ktuzlanski zenicki?Kolinda wrote: ↑08/07/2020 15:05Nakon mantre o Ustašama u zapadnoj Hercegovini koji čekaju druge i drugačije na raskrižjima sad ni inspekcija ne smije u zapadnu Hercegovinu...pa gdje vas hrane više svega ti...što vam to daju pa upijate ko spužve te fekalije koje netko baca pred vas...Salah ad-Din wrote: ↑08/07/2020 08:55
Vjerujem da nisi u mogućnosti da čitaš između redova jer slijepo pratiš Bakira, ali evo ovako:
da li rade sudovi koliko ima pkrenutih a koliko rijesenih slucajeva u zapadnoj hercegovini?
sta je sa slucaja covic?
pitanje kladionica?
pitanje mostara? zasto u mostaru ne vaze pravila kao u ostalim gradovima i opcinama i ko je tu kriv? koliko tacno godina nije bil oizborau mostaru?
cime vas hrane da vam podgrijavaju tu sumanutu ideju da ce takav neizdrž potrajati unedogled?
2. Ne bih znao broj ali prema broju nadzora koje izvrše sigurno ništa manje nego u KS ili TK.
3. Kakva ja ovo glupost sa sudovima, o čemu ti brljaš...
3. Čović, kladionice ????
4. Za pitanje Mostara je isključivo kriv seronja od visokog predstavnika, i ja se pitam zašto Mostar nije kao i svaki drugi grad u FBiH i zašto to Bošnjačka strana ne želi da bude tako.
5. Ti po svemu sudeći nisi zagazio van KS ili TK a očito previše čitaš SB, Faktor i slične portale...bez uvijanja dečko ti stvarno pojma nemaš
-
sumirprimus
#49292 Re: SDA-All about
da da nemam

i onda je svizac jel ono svizac smotao cokoladicu
al fino smjsti covica i kladionice u jednu tacku bez ijedne rijeci viska
i onda je svizac jel ono svizac smotao cokoladicu
al fino smjsti covica i kladionice u jednu tacku bez ijedne rijeci viska
- jazzer
#49293 Re: SDA-All about
Sta se ono Samra C. H. mlati sa muzem, tuze jedno drugo, prijavljuju policiji?
Ona sada ne moze punim kapacitetom obavljati duznost zastupnice u Skupstini KS a zbog toga
trpe zakoni a posljedicno i svi mi.
Ona sada ne moze punim kapacitetom obavljati duznost zastupnice u Skupstini KS a zbog toga
trpe zakoni a posljedicno i svi mi.
- mO k3
#49294 Re: SDA-All about
Ko koga maltretira: Nakon optužbi za nasilje u porodici oglasio se i muž Samre Ćosović-Hajdarević
Nakon objave informacije da je zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević žrtva porodičnog nasilja oglasio se i njen suprug Namik Hajdarević, piše Raport.
Namik Hajdarević, tvrdi da nije tačno šta je njegova supruga rekla policiji.
Nju je, kako je prethodno objavljeno, a potvrđeno iz MUP-a KS, udario muž Namik. Ćosović-Hajdarević je cijeli slučaj prijavila policiji, nakon čega je Namik priveden. Pušten je sinoć uz sudsku zabranu prilaska porodici.
Nakon objave informacije oglasio se i Namik, tvrdeći da to nije tačno.
- Molim Vas da uvijek saslušate i drugu stranu i napišete istinu. Moja supruga nije napisala kako ona maltretira i tuče djecu, sinoć je moj najmlađi sin pobjegao meni u zagrljaj kako ne bi dobio batine od mame, ja sam zaštitio dijete kao uvijek, pokušao sam da sačuvam brak i djecu, ali džaba vam kad neko želi da idem svojim putem i da traži drugog. Meni nisu dozvolili sinoć u policiji da prijavim suprugu i kažem svoju priču jer supruga ima jače veze i već je sve dogovoreno, naštimano. Ima veze u tužilaštvu, u policiji i samo naredi, priloži ljekarsko i uvali, slaži, podmetni. Ja sam danas dao svoju izjavu i obrazložio, ima u PU, dobivao sam i prijetnje, napisao je Namik Hajdarević u e-mailu.
Nakon objave informacije da je zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević žrtva porodičnog nasilja oglasio se i njen suprug Namik Hajdarević, piše Raport.
Namik Hajdarević, tvrdi da nije tačno šta je njegova supruga rekla policiji.
Nju je, kako je prethodno objavljeno, a potvrđeno iz MUP-a KS, udario muž Namik. Ćosović-Hajdarević je cijeli slučaj prijavila policiji, nakon čega je Namik priveden. Pušten je sinoć uz sudsku zabranu prilaska porodici.
Nakon objave informacije oglasio se i Namik, tvrdeći da to nije tačno.
- Molim Vas da uvijek saslušate i drugu stranu i napišete istinu. Moja supruga nije napisala kako ona maltretira i tuče djecu, sinoć je moj najmlađi sin pobjegao meni u zagrljaj kako ne bi dobio batine od mame, ja sam zaštitio dijete kao uvijek, pokušao sam da sačuvam brak i djecu, ali džaba vam kad neko želi da idem svojim putem i da traži drugog. Meni nisu dozvolili sinoć u policiji da prijavim suprugu i kažem svoju priču jer supruga ima jače veze i već je sve dogovoreno, naštimano. Ima veze u tužilaštvu, u policiji i samo naredi, priloži ljekarsko i uvali, slaži, podmetni. Ja sam danas dao svoju izjavu i obrazložio, ima u PU, dobivao sam i prijetnje, napisao je Namik Hajdarević u e-mailu.
-
sumirprimus
#49295 Re: SDA-All about
ode namik, dodje....? 
- wewa
#49296 Re: SDA-All about
nemojte biti takvi, ljudi.
u ovom slucaju apsolutno nije vazno iz koje je stranke zrtva nasilja. ni u kom slucaju nasilja politika ne bi smjela biti faktor.
i clanice SDA kao i sve ostale zene mogu biti zrtve.
budite iznad poriva za nasladjivanjem.
u ovom slucaju apsolutno nije vazno iz koje je stranke zrtva nasilja. ni u kom slucaju nasilja politika ne bi smjela biti faktor.
i clanice SDA kao i sve ostale zene mogu biti zrtve.
budite iznad poriva za nasladjivanjem.
-
sumirprimus
#49297 Re: SDA-All about
nesto nisam primjetio suzdrzanost u njenim javnim komentarima i istupima...sve po zaslugama.
a to ko je zrtva nasilja u porodici nek utvrdi sud...
- drug_profi
#49298 Re: SDA-All about
U pravu si, ali mi ne znamo ko je ovdje zrtva niti je nas posao da to utvrdjujemo.
- wewa
#49299 Re: SDA-All about
kad god kaze nesto neprimjereno, ja cu biti prva koja ce reagovati. ovo, medjutim, nije takva prilika.sumirprimus wrote: ↑09/07/2020 09:57 nesto nisam primjetio suzdrzanost u njenim javnim komentarima i istupima...sve po zaslugama.
- wewa
#49300 Re: SDA-All about
u najmanju ruku se moze izbjeci svrstavanje na ovu ili onu stranu. bar toliko.drug_profi wrote: ↑09/07/2020 09:57U pravu si, ali mi ne znamo ko je ovdje zrtva niti je nas posao da to utvrdjujemo.