Prpa.ba wrote:Iskreno, ni najmanje me ne interesuje da li je moguca multietnicka BiH, a jos manje me interesuju misljenja "gradjana" iz Banje Luke i Listice. Multietnicka BiH vec postoji i to je zavrsena prica. Cega se vise toliko bojite i zasto tako malo vjerujete u sebe i svoje sugradjane da vam i pomisao na tehnicki mandat Vijeca ministara znaci kolaps i novi genocid?
Ja zelim smjenu SDA u kantonu zato sto mi na kantonalnom nivou zagorcava zivot svojim neradom, pljackom i stihijskim dejstovanjem po sektorima obrazovanja, zdravstva, komunalne infrastrukture, javnog prevoza i javne sigurnosti. Nijedno od navedenog me ne tangira sa visih nivoa jer tu nemaju ni upliva. Koje je to stanje uma da SDA drvi o vitalnom nacionalnom interesu po pitanju budzeta KS.
Jos jednom da potcrtam da zelim novu vlast u KS iskljucivo i samo zbog komunalnih pitanja i da se SDA guzice sklone i da nakon 16 godina probamo malo drugacije, pa taman ispalo i daleko gore. Ni najmanje me ne interesuju vlasti u TK, ZDK, USK, HNK, ZHK, kao sto me ne interesuje ni federalni nivo ni drzavni nivo. Da napomenem da imam demokratsko pravo na to, i da je stav da je paraliza bolja od regresije legitiman i legalan.

Pa ovo je i najbolje rješenje na osnovu rezultata izbora. SDA neka nas brani od Ćetnika i Ostaša na pederalnom i državnom nivou, jer im se i kampanja svodila na to, a neka kantone prepuste drugima. Valjda nas ne treba braniti od neprijatelja i na tom nivou
SDP i ostale stranke trebaju biti opozicija na nivou FBIH i BIH ali podržati vladu i sve ono pozitivno ali konstantno zavrtati muda SDA. To je pravi način da se ogole do kraja, ići na uzimanje opština i izbijanje svih finansijskih instrumenata iz ruku SDA. I onda ostaje zakucati posljednji ekser u kovčeg SDA i ispratiti ih na smetljište istorije na slijedećim Općim izborima. Tamo im je i mjesto.
Ako SDP ne bude znao iskoristiti ovu situaciju i ako uđu u zagrljaj SDA, neka se sami sahrane jer na idućim izborima to im svakako slijedi.
Ako je Nikšić ucjenjen, može valjda stranka i bez njega. Vala ne bi bila ni neka šteta da i on ode, totalno nekarizmatičan lik.