SDP

ultima_palabra

#49276 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

bunk wrote:Ovo sto je prpa napisao za kanton da ga zanima to se i ja slazem.
A ja sam dodao da bi morali saradjivati na nivou entiteta i Drzave,
A ko bi morao staviti kljuc u bravu Ultima?
Niksic, u slucaju da saradjuje sa sda?
Pa sa kime onda da se formira vlast na tim visim nivoima?
Da, Niksic.

Zasto je to njegov problem? SDA je izborni pobjednik i neka se oni tim zamaraju.
DonieBrasco

#49277 Re: SDP

Post by DonieBrasco »

Mozda ipak ima nade za ovu zemlju, hajde da vidimo.
bunk

#49278 Re: SDP

Post by bunk »

Mislim da je takvo razmisljanje gore i po sdp i po Drzavu.
Ali ako vecina clanstva sdp tako misli onda neka bude.
Banksy

#49279 Re: SDP

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:
Ja zelim smjenu SDA u kantonu zato sto mi na kantonalnom nivou zagorcava zivot svojim neradom, pljackom i stihijskim dejstovanjem po sektorima obrazovanja, zdravstva, komunalne infrastrukture, javnog prevoza i javne sigurnosti. Nijedno od navedenog me ne tangira sa visih nivoa jer tu nemaju ni upliva.

Jos jednom da potcrtam da zelim novu vlast u KS iskljucivo i samo zbog komunalnih pitanja i da se SDA guzice sklone i da nakon 16 godina probamo malo drugacije, pa taman ispalo i daleko gore. Ni najmanje me ne interesuju vlasti u TK, ZDK, USK, HNK, ZHK, kao sto me ne interesuje ni federalni nivo ni drzavni nivo.
palermo

#49280 Re: SDP

Post by palermo »

šta ovo znači, ne interesuje me ni tz, ni zenica, ni Mostar ni pizda materina.....samo me interesuje od Čaršije do Buća potoka.....

aferim.....
drug_profi

#49281 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nije to rekao. Ne izvrći.
Kanton je nivo od kojeg ti zavisi 80% stvari. Možda i više. Čovjeku pun kufer više besmislica koje ti zagorčavaju život.
Kao i meni.
A meni vala više puca q. hoće li biti cijela ili iz tri dijela... imam ja suštinske i realne probleme mnopgo veće od secesija, popisa i referenduma.
tutku

#49282 Re: SDP

Post by tutku »

"Izetbegović je i sam rekao da je SDP ostao pri svom stavu, da nećemo iznevjeriti svoje partnere s kojima smo krenuli u formiranje kantonalne skupštine. Ovdje nismo došli da donesemo bilo kakvu odluku. SDP odluke donosi na svojim organima. Imali smo više nego korektnu ponudu SDA", rekao je Nermin Nikšić.

Meni ovo smrdi. Kao KS necemo prodati (sad zasad), ali o FBiH i BiH se moze razgovarati. Nadam se da grijesim i da rukovodstvo SDP nije bas do ove mjere kratkovidno.
putokaz1

#49283 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Bitni su i Kanton i FBIH i Općine
SDA ima 90% Bošnjačkih Općina,skoro sve u KS,bit će tu OPSTRUKCIJE,PODVALA,
Teško će SDP vlada TK moći nešto uraditi u Banovićima ,Sapni...
Nažalost SDP još vuče repove iz 2010,i vući će ih DUGOOOOOOOO
palermo

#49284 Re: SDP

Post by palermo »

drug_profi wrote:Nije to rekao. Ne izvrći.
Kanton je nivo od kojeg ti zavisi 80% stvari. Možda i više. Čovjeku pun kufer više besmislica koje ti zagorčavaju život.
Kao i meni.
A meni vala više puca q. hoće li biti cijela ili iz tri dijela... imam ja suštinske i realne probleme mnopgo veće od secesija, popisa i referenduma.
to me praviš ćoravim kod zdravih očiju........
Ni najmanje me ne interesuju vlasti u TK, ZDK, USK, HNK, ZHK, kao sto me ne interesuje ni federalni nivo ni drzavni nivo.

A to što tebi puca qrc za BiH......ne bih se upuštao u analizu toga...
detroit-mercy

#49285 Re: SDP

Post by detroit-mercy »

putokaz1 wrote:Bitni su i Kanton i FBIH i Općine
SDA ima 90% Bošnjačkih Općina,skoro sve u KS,bit će tu OPSTRUKCIJE,PODVALA,
Teško će SDP vlada TK moći nešto uraditi u Banovićima ,Sapni...
Nažalost SDP još vuče repove iz 2010,i vući će ih DUGOOOOOOOO
Koliko bi ih dugo onda SDA trebala vuci :mrgreen: do kraja milenija :mrgreen: .
putokaz1

#49286 Re: SDP

Post by putokaz1 »

SDA je jedan poseban fenomen
Prvi njihov kandidat za Predsjendištvo 1991,Izdajnik Države iNaroda i Ratni zločinac,Drugi dopustio da ga neprijateljska vojska zarobi bez ispaljenog metka,Prije sadašnjeg i Sadašnji otjeraše sve iz Zemlje
Još gore uvjek pobjeđuju
ragib

#49287 Re: SDP

Post by ragib »

tutku wrote:"Izetbegović je i sam rekao da je SDP ostao pri svom stavu, da nećemo iznevjeriti svoje partnere s kojima smo krenuli u formiranje kantonalne skupštine. Ovdje nismo došli da donesemo bilo kakvu odluku. SDP odluke donosi na svojim organima. Imali smo više nego korektnu ponudu SDA", rekao je Nermin Nikšić.

Meni ovo smrdi. Kao KS necemo prodati (sad zasad), ali o FBiH i BiH se moze razgovarati. Nadam se da grijesim i da rukovodstvo SDP nije bas do ove mjere kratkovidno.
Svi su zeljni vlasti, meni je sbb misterija oni su vec razgovarali sa HDZ-om i kriju dogovor, po mojoj logici sbb sam sebe namece na fbih nivou da ih sda uzme a za uzvrat rusi svakog ko pomisli uci sa sda u avazu. meni se cini da ce ipak sbb sda pa mozda i pda ici na fbih nivo i onda ce se to vracati na nivo kantona jedini nacin da ne bude tako jeste da sdp prihvati sda na nivou fbih...
tutku

#49288 Re: SDP

Post by tutku »

ragib wrote:
tutku wrote:"Izetbegović je i sam rekao da je SDP ostao pri svom stavu, da nećemo iznevjeriti svoje partnere s kojima smo krenuli u formiranje kantonalne skupštine. Ovdje nismo došli da donesemo bilo kakvu odluku. SDP odluke donosi na svojim organima. Imali smo više nego korektnu ponudu SDA", rekao je Nermin Nikšić.

Svi su zeljni vlasti, meni je sbb misterija oni su vec razgovarali sa HDZ-om i kriju dogovor, po mojoj logici sbb sam sebe namece na fbih nivou da ih sda uzme a za uzvrat rusi svakog ko pomisli uci sa sda u avazu. meni se cini da ce ipak sbb sda pa mozda i pda ici na fbih nivo i onda ce se to vracati na nivo kantona jedini nacin da ne bude tako jeste da sdp prihvati sda na nivou fbih...
Slazem se u vezi SBB. Nisam siguran u broj mandata da bih mogao pretpostaviti ko ce dogovoriti vecinu, no mislim da su u svakom slucaju tu u igri SBB, DF i SDP. Vjerovatno SDA preferira da partner bude SDP, no za slucaj da se ista saradnja ne realizuje, ne bi iznenadila ni kombinacija sa SBB i DF. Bice svega jos, vlast je slatka a politika kurva.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49289 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Ako država nije propala dok je SDA bila u vlasti, neće ni ovako.
branimir stulic

#49290 Re: SDP

Post by branimir stulic »

SDA je i dovela drzavu dovde...
MMM1977

#49291 Re: SDP

Post by MMM1977 »

Prpa.ba wrote:Iskreno, ni najmanje me ne interesuje da li je moguca multietnicka BiH, a jos manje me interesuju misljenja "gradjana" iz Banje Luke i Listice. Multietnicka BiH vec postoji i to je zavrsena prica. Cega se vise toliko bojite i zasto tako malo vjerujete u sebe i svoje sugradjane da vam i pomisao na tehnicki mandat Vijeca ministara znaci kolaps i novi genocid? :-)

Ja zelim smjenu SDA u kantonu zato sto mi na kantonalnom nivou zagorcava zivot svojim neradom, pljackom i stihijskim dejstovanjem po sektorima obrazovanja, zdravstva, komunalne infrastrukture, javnog prevoza i javne sigurnosti. Nijedno od navedenog me ne tangira sa visih nivoa jer tu nemaju ni upliva. Koje je to stanje uma da SDA drvi o vitalnom nacionalnom interesu po pitanju budzeta KS. :run:

Jos jednom da potcrtam da zelim novu vlast u KS iskljucivo i samo zbog komunalnih pitanja i da se SDA guzice sklone i da nakon 16 godina probamo malo drugacije, pa taman ispalo i daleko gore. Ni najmanje me ne interesuju vlasti u TK, ZDK, USK, HNK, ZHK, kao sto me ne interesuje ni federalni nivo ni drzavni nivo. Da napomenem da imam demokratsko pravo na to, i da je stav da je paraliza bolja od regresije legitiman i legalan. :-D
Pa ovo je i najbolje rješenje na osnovu rezultata izbora. SDA neka nas brani od Ćetnika i Ostaša na pederalnom i državnom nivou, jer im se i kampanja svodila na to, a neka kantone prepuste drugima. Valjda nas ne treba braniti od neprijatelja i na tom nivou :D

SDP i ostale stranke trebaju biti opozicija na nivou FBIH i BIH ali podržati vladu i sve ono pozitivno ali konstantno zavrtati muda SDA. To je pravi način da se ogole do kraja, ići na uzimanje opština i izbijanje svih finansijskih instrumenata iz ruku SDA. I onda ostaje zakucati posljednji ekser u kovčeg SDA i ispratiti ih na smetljište istorije na slijedećim Općim izborima. Tamo im je i mjesto.

Ako SDP ne bude znao iskoristiti ovu situaciju i ako uđu u zagrljaj SDA, neka se sami sahrane jer na idućim izborima to im svakako slijedi.

Ako je Nikšić ucjenjen, može valjda stranka i bez njega. Vala ne bi bila ni neka šteta da i on ode, totalno nekarizmatičan lik.
drug_profi

#49292 Re: SDP

Post by drug_profi »

palermo wrote:
drug_profi wrote:Nije to rekao. Ne izvrći.
Kao i meni.
to me praviš ćoravim kod zdravih očiju........
Ni najmanje me ne interesuju vlasti u TK, ZDK, USK, HNK, ZHK, kao sto me ne interesuje ni federalni nivo ni drzavni nivo.

A to što tebi puca qrc za BiH......ne bih se upuštao u analizu toga...
Onda ti na shvatas moj palermo. Covjek zivi u KS, a kanotn je taj koji ti najvise utice na zivot. I naravno da mu je pod tim okolnostima potpuno nevazna vlast u TZ, MO, ZE...
I mojne meni patriotizma na baterije. Patriotizam je za budale. za topovsko meso.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49293 Re: SDP

Post by Chmoljo »

ne pada snijeg da prekrije brijeg... nego da se budžetarijat nasekira.
emric

#49294 Re: SDP

Post by emric »

branimir stulic wrote:SDA je i dovela drzavu dovde...
Nikad ih ne odvajaj od HDZ-a, to su dva krila iste ptice zloslutnice.
madner

#49295 Re: SDP

Post by madner »

Uslov za vlast treba biti 25% pozicija na drzavnom i 33% posto na federalnom nivo za bosanski blok.

Ako je to koaliciji na drugoj strani prihvatljivo, traziti povecanjem drzavnog budzeta za 5% svake godine od kojih 50% ide u OSBiH.
pemanapemani

#49296 Re: SDP

Post by pemanapemani »

MMM1977 wrote:
Prpa.ba wrote:Iskreno, ni najmanje me ne interesuje da li je moguca multietnicka BiH, a jos manje me interesuju misljenja "gradjana" iz Banje Luke i Listice. Multietnicka BiH vec postoji i to je zavrsena prica. Cega se vise toliko bojite i zasto tako malo vjerujete u sebe i svoje sugradjane da vam i pomisao na tehnicki mandat Vijeca ministara znaci kolaps i novi genocid? :-)

Ja zelim smjenu SDA u kantonu zato sto mi na kantonalnom nivou zagorcava zivot svojim neradom, pljackom i stihijskim dejstovanjem po sektorima obrazovanja, zdravstva, komunalne infrastrukture, javnog prevoza i javne sigurnosti. Nijedno od navedenog me ne tangira sa visih nivoa jer tu nemaju ni upliva. Koje je to stanje uma da SDA drvi o vitalnom nacionalnom interesu po pitanju budzeta KS. :run:

Jos jednom da potcrtam da zelim novu vlast u KS iskljucivo i samo zbog komunalnih pitanja i da se SDA guzice sklone i da nakon 16 godina probamo malo drugacije, pa taman ispalo i daleko gore. Ni najmanje me ne interesuju vlasti u TK, ZDK, USK, HNK, ZHK, kao sto me ne interesuje ni federalni nivo ni drzavni nivo. Da napomenem da imam demokratsko pravo na to, i da je stav da je paraliza bolja od regresije legitiman i legalan. :-D
Pa ovo je i najbolje rješenje na osnovu rezultata izbora. SDA neka nas brani od Ćetnika i Ostaša na pederalnom i državnom nivou, jer im se i kampanja svodila na to, a neka kantone prepuste drugima. Valjda nas ne treba braniti od neprijatelja i na tom nivou :D

SDP i ostale stranke trebaju biti opozicija na nivou FBIH i BIH ali podržati vladu i sve ono pozitivno ali konstantno zavrtati muda SDA. To je pravi način da se ogole do kraja, ići na uzimanje opština i izbijanje svih finansijskih instrumenata iz ruku SDA. I onda ostaje zakucati posljednji ekser u kovčeg SDA i ispratiti ih na smetljište istorije na slijedećim Općim izborima. Tamo im je i mjesto.

Ako SDP ne bude znao iskoristiti ovu situaciju i ako uđu u zagrljaj SDA, neka se sami sahrane jer na idućim izborima to im svakako slijedi.

Ako je Nikšić ucjenjen, može valjda stranka i bez njega. Vala ne bi bila ni neka šteta da i on ode, totalno nekarizmatičan lik.
:thumbup:
drug_profi

#49297 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nikšić jeste više šteta nego korist.
Tj. više je glasova odbio, nego privukao.
Prpa.ba

#49298 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

madner wrote:Uslov za vlast treba biti 25% pozicija na drzavnom i 33% posto na federalnom nivo za bosanski blok.

Ako je to koaliciji na drugoj strani prihvatljivo, traziti povecanjem drzavnog budzeta za 5% svake godine od kojih 50% ide u OSBiH.
Dokle god je procenat pozicija takav da se moze uhljebiti dovoljno kadrova, i SDA i SDP ce pristati na njega pa makar to znacilo 10% za Bosnjake. Ali, to je drzavnicko ponasanje, jer sta je alternativa? Tehnicki mandat i eutanazija drzave? :-D :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#49299 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote:Nikšić jeste više šteta nego korist.
Tj. više je glasova odbio, nego privukao.
znači po toj logici, sdp bi trebao imati cca 350 hiljada glasova, ali zbog nikšića, imaju cca 140 hiljada?

ispada da branim nikšića, ali moramo shvatiti da sdp spada u red organiziranijih stranaka u kojoj postoje hijerarhija i stranački organi, od općine do predsjedništva.

nikšić nije kadar za predsjednika partije, ali on kao takav nije nanio ogromnu štetu sdpu. ja bih ovo prije nazvao oporavljanjem sdpa poslije svojevrsnog debkla kojeg su doživjeli pod vodstvom zlatka lagumdžije, a nikšića kao stečajnog upravnika koji će se skloniti kada preduzeće ponovo stane na noge.
madner

#49300 Re: SDP

Post by madner »

Prpa.ba wrote:
madner wrote:Uslov za vlast treba biti 25% pozicija na drzavnom i 33% posto na federalnom nivo za bosanski blok.

Dokle god je procenat pozicija takav da se moze uhljebiti dovoljno kadrova, i SDA i SDP ce pristati na njega pa makar to znacilo 10% za Bosnjake. Ali, to je drzavnicko ponasanje, jer sta je alternativa? Tehnicki mandat i eutanazija drzave? :-D :lol:
Vidi to je problem SDA, HDZ i SNSDa.
SDA naravno ne smije prihvatiti da Bosnjaci budu majorizirani, tako da im pripada isto kao i ostalim. Onda bi imali 50 - 50% podjelu.

Nema eutanazije drzave, mozda je nekima drzava puno draza nego drugima, ali svima je jednako potrebna.

Ako nece 25 25 25 25, neka traze drugog. :D
Post Reply