FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#49276 Re: FC Barcelona
Opa... Noc ce biti zanimljiva
Blatter:"Izvlačenja parova na evrpskim takmičenjima su namjestena. Odgovarajuce loptice se stave u zamrzivac tako da je jednostavno odrediti zeljene parove"
Teorija zavjere?
http://www.marca.com/futbol/2016/06/13/ ... b4623.html
Blatter:"Izvlačenja parova na evrpskim takmičenjima su namjestena. Odgovarajuce loptice se stave u zamrzivac tako da je jednostavno odrediti zeljene parove"
Teorija zavjere?
http://www.marca.com/futbol/2016/06/13/ ... b4623.html
- BHF_Manijak
#49277 Re: FC Barcelona
Sad se sjetio, kad je guzici stislo... Gdje si ranije bio, drtino stara.
- skenderija04
#49278 Re: FC Barcelona
On kaze da fifa nikada nije stelila. Samo UEFABHF_Manijak wrote:Sad se sjetio, kad je guzici stislo... Gdje si ranije bio, drtino stara.
-
omar little
#49279 Re: FC Barcelona
ma sad ce biti najzanimljivije kada oni krenu drukati i pljuvati jedni druge da "spase" svoje guzice.
- skenderija04
#49280 Re: FC Barcelona
Omare, Barto ponudio funkciju na raspolaganje clanovima. Vjerovatno ce se grasati o povjerenju. Pocinje haos.omar little wrote:ma sad ce biti najzanimljivije kada oni krenu drukati i pljuvati jedni druge da "spase" svoje guzice.
- skenderija04
#49281 Re: FC Barcelona
Dakle prijatelji, simpatizeri navijaci, klub se od danas nalazi u jako teskoj situaciji. Pokusacu ukratko , ali tesko je u par rijeci.
Dakle slucaj Neymar 1. Tri godine smo razglabali sta je i kako. Vec znate, da li je plata ili transfer, zatvor za Batru i Rosella, 200 miliona izmedju kazni itd, itd.Tacno prije godinu dana, taj proces je ponisten radi nepostivanja sudskog procesa. Sada bi taj sudski proces trebalo ponovo pokrenuti ako drzava zeli. Javno tuzilastvo i Barcelona su se nagodili da se ne pokrece , Barsa ce platiti kaznu od 5,5 miliona i novac ce biti predstavljen kao plata igraca. Javno tuzilastvo oslobadja Bartu, Roserlla i Neymare i jedini krivac je klub. Barto je iznio prijedlog na sastanku uprave i podrzan je.
Dakle sad je definitivno gotovo, a kako drzava priznaje da je u pitanju plata sada mozemo teci da je Ney kostao 17 miliona+ 29 razni ugovori +5,5 kazne. i 13 miliona dopune u deklaraciji o renti. Sudski 65 miliona. Takodje, kako je spanska drzava priznala da je plata pada u vodu slucaj Neymar 2 koju je pokrenuo Fond DIS jes se smatraju prevarenim jer im je sakriven novac od transfera.
Izgleda sve super ali....
- Bartomeu i Rosell su rekli da je sve cisto, da bi ponovo isto uradili ali sada priznaju krivicu u administrativnom tretiranju slucaja. Dakle klub je sudski kriv. Priznao je krivicu nagodbom
- Bartomeu i Rosell su spasili svoju guzicu ali su zavalili klub 5,5 miliona. Ko to placa'
Zbog svega toga Bartomeu je veceras stavio svoju funkciju na raspolaganje clanovima. Alo se skupi dovoljan broj sociosa 8a bice sigurno) ponovo ce se glasati o povjerenju predsjednika
- Ali to nije sve, Joan Laporta je vec najavio pokretanje sudskog procesa protiv Barte. Takodje po clanovima statuta, Bartomeu bi mogao biti izbacen iz kluba i prestati biti clan radi prevare.
Dakle slucaj Neymar 1. Tri godine smo razglabali sta je i kako. Vec znate, da li je plata ili transfer, zatvor za Batru i Rosella, 200 miliona izmedju kazni itd, itd.Tacno prije godinu dana, taj proces je ponisten radi nepostivanja sudskog procesa. Sada bi taj sudski proces trebalo ponovo pokrenuti ako drzava zeli. Javno tuzilastvo i Barcelona su se nagodili da se ne pokrece , Barsa ce platiti kaznu od 5,5 miliona i novac ce biti predstavljen kao plata igraca. Javno tuzilastvo oslobadja Bartu, Roserlla i Neymare i jedini krivac je klub. Barto je iznio prijedlog na sastanku uprave i podrzan je.
Dakle sad je definitivno gotovo, a kako drzava priznaje da je u pitanju plata sada mozemo teci da je Ney kostao 17 miliona+ 29 razni ugovori +5,5 kazne. i 13 miliona dopune u deklaraciji o renti. Sudski 65 miliona. Takodje, kako je spanska drzava priznala da je plata pada u vodu slucaj Neymar 2 koju je pokrenuo Fond DIS jes se smatraju prevarenim jer im je sakriven novac od transfera.
Izgleda sve super ali....
- Bartomeu i Rosell su rekli da je sve cisto, da bi ponovo isto uradili ali sada priznaju krivicu u administrativnom tretiranju slucaja. Dakle klub je sudski kriv. Priznao je krivicu nagodbom
- Bartomeu i Rosell su spasili svoju guzicu ali su zavalili klub 5,5 miliona. Ko to placa'
Zbog svega toga Bartomeu je veceras stavio svoju funkciju na raspolaganje clanovima. Alo se skupi dovoljan broj sociosa 8a bice sigurno) ponovo ce se glasati o povjerenju predsjednika
- Ali to nije sve, Joan Laporta je vec najavio pokretanje sudskog procesa protiv Barte. Takodje po clanovima statuta, Bartomeu bi mogao biti izbacen iz kluba i prestati biti clan radi prevare.
-
Vertig0
#49282 Re: FC Barcelona
Ma jarane mozda zvuci glupo sto cu ovo reci, ali ja ne mislim da su nesto puno nastetili klubu zbog ovih 5.5M jer su doveli zlatnu koku kako se u vise navrata govorilo i igraca kojeg u krajnjoj liniji mogu sad tusnuti za 150+ miliona. Ako ce se ovom nagodbom konacno sleci prasina oko ovog transfera ja to vidim kao nesto pozitivno. Ili mozda grijesim? 
- skenderija04
#49283 Re: FC Barcelona
To je jedna strana medalje. I ja slicno razmisljam. Ipak, zastio si svo vrijeme govorio da je sve ok, i na kraju pristanes na nagodbu (ma kako ona izgledala povoljno) i zavalis klub da bi spasio svoju guzicu. Poznajuci kako funkcionise klub, ici ce se na glasanje o povjerenju. Moguce je da vecina clanova razmislja na taj nacin ali nije iskljuceno da Bartomeu zglajza u slucaju da Laporta pokrene proces.Vertig0 wrote:Ma jarane mozda zvuci glupo sto cu ovo reci, ali ja ne mislim da su nesto puno nastetili klubu zbog ovih 5.5M jer su doveli zlatnu koku kako se u vise navrata govorilo i igraca kojeg u krajnjoj liniji mogu sad tusnuti za 150+ miliona. Ako ce se ovom nagodbom konacno sleci prasina oko ovog transfera ja to vidim kao nesto pozitivno. Ili mozda grijesim?
-
Vertig0
#49284 Re: FC Barcelona
Ali zasto su zavalili klub? Klub ce preziviti ovih 5.5 miliona, nece ni osjetiti skoro a kakvog si igraca dove...
A zasto su sutili? Sta ja znam, mozda su kontali da ce se uspjeti izvuci iz svega, pa na kraju kad su vidjeli da je vrag odnio salu i da svasta moze biti pristali na nagodbu. Ja vjerujem da bih i ja slicno postupio u takvoj situaciji jer je u pitanju mizerna cifra za klub kakav je Barsa i za ono sta si dobio za uzvrat
A zasto su sutili? Sta ja znam, mozda su kontali da ce se uspjeti izvuci iz svega, pa na kraju kad su vidjeli da je vrag odnio salu i da svasta moze biti pristali na nagodbu. Ja vjerujem da bih i ja slicno postupio u takvoj situaciji jer je u pitanju mizerna cifra za klub kakav je Barsa i za ono sta si dobio za uzvrat
- skenderija04
#49285 Re: FC Barcelona
Ovde je clan prevaren. Vidi, prateci citav proces, i ja bi pristao i progutao 5,5 miliona, prakticki razmontiras i drugi proces i napravis novi ugovor Neymaru. Ipak, ruzno ispade.Vertig0 wrote:Ali zasto su zavalili klub? Klub ce preziviti ovih 5.5 miliona, nece ni osjetiti skoro a kakvog si igraca dove...
-
Vertig0
#49286 Re: FC Barcelona
Jebiga ako je to cijena bila da dobijes takvog igraca i usput sjebes Real i Florentitna sta da se radi 
A recimo da nisu pristali na nagodbu velike su sanse da bi sud utvrdio neke nepravilnosti posto ih je ocigledno bilo
i opet bi to ruzno ispalo, za imidz kluba jos i gore nego nagodba 
A recimo da nisu pristali na nagodbu velike su sanse da bi sud utvrdio neke nepravilnosti posto ih je ocigledno bilo
- skenderija04
#49287 Re: FC Barcelona
Da, ali su svoju krivicu prebacili na klub. I jednom i drugom su trazili zatvorske kazne. Zato je i haos, svi znaju da za Neymara nije frka. Fol je sto su pristali da okrive klub da bi izbjegli cuzuVertig0 wrote:Jebiga ako je to cijena bila da dobijes takvog igraca i usput sjebes Real i Florentitna sta da se radi
A recimo da nisu pristali na nagodbu velike su sanse da bi sud utvrdio neke nepravilnosti posto ih je ocigledno biloi opet bi to ruzno ispalo, za imidz kluba jos i gore nego nagodba
-
tufahija12345
#49288 Re: FC Barcelona
Slicno se i Bayern opeko na transferu Martineza. Skoro nemoguce je s juznjacima normalno poslovat. Sklono kriminalu da ga jebes.
-
Vertig0
#49289 Re: FC Barcelona
Ma ne znam, nisam pametan 
Ma ako ce se sva ta prica sad zavrsiti mislim da je to dobra stvar ipak. Koga briga za to uostalom, ko ce se toga sjecati? Nije da su im otrkili neka namjestanja utakmica...
Ma ako ce se sva ta prica sad zavrsiti mislim da je to dobra stvar ipak. Koga briga za to uostalom, ko ce se toga sjecati? Nije da su im otrkili neka namjestanja utakmica...
-
omar little
#49290 Re: FC Barcelona
znaci rosell koji je namjestio laporti sudski slucaj o pronevjeri para i ostecivanju kluba (i sta vec sve tamo jos nije bilo) sve hinjeci najveceg klupskog dusebriznika sto je ikad krocio u prostorije sada svoju guzicu spasava zavaljujuci klub i unistavajuci klupsku reputaciju. ceraj ga laporta po sudovima dok mu kozu s ledja ne zgulis.
- BHF_Manijak
#49291 Re: FC Barcelona
Mah... Seljacka posla. Eto oni su, mi nismo. Futa ona odvratna. Ne kazem da je UEFA cvjecka, ali ovo pateticno pranje me jos vise nervira.skenderija04 wrote: On kaze da fifa nikada nije stelila. Samo UEFA![]()
![]()
- skenderija04
#49292 Re: FC Barcelona
Ne mogu da vjerujem da je ista kazna, 150.000 eura Rusima za tucu na i oko stadiona koje se vec nekoliko dana grozi citav svijet i Barceloni za isticanje zastava .

-
SSemir
#49293 Re: FC Barcelona
pa zato sto su se uefa,fifa,spanija,svijet,sudstvo,svemir,vozaci autobusa,policija,....urotili protiv barcelone. sasvim ocigledno
-
SSemir
#49295 Re: FC Barcelona
zezam te zbog cestog spominjanja teorija zavjera 
- skenderija04
#49296 Re: FC Barcelona
Pa ja sam taj koji trubi svo vrijeme da nije cisto sto se radi Barceloni.SSemir wrote:zezam te zbog cestog spominjanja teorija zavjera
Moguce da me mozes etiketirati teoricarem zavjere ali vidi:
- Nakon tri godine ispade da slucaj Neymar mora biti ponovljen jer je tuzilastvo prekrsilo ovlastenja. Izgleda da sam bio u pravu.
- Sa Tomahawkom oko izvlacenja parova. Opet teorija zavjere.
Ali vidi, Blatter juce kaze kda Uefa steli i cak i sistem pojasni tople i hladne kuglice.
Danas AS donosi i video http://as.com/videos/2016/06/14/portada ... 69854.html , i pita se da li je ovo legalan nacin izvlacenja
I tu izgleda teorija zavjere nije bas daleko od istine
A ovo sa zastavama je cisto moj stav, da ne moze biti ista kazna za Ruske navijace koji prevrnuse grad i navijaca koji isticu zastave koje su cak i u Spaniji legalne i nisu ni jedni jedinu kantu za smece ogrebali.
- ultima_palabra
#49297 Re: FC Barcelona
Pa dobro, u slučaju Rusa novčana kazna je sekundarna kazna... ako ponove ono, lete sa Eura.
Ovo sa Barcelonom je nešto sasvim drugo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#49298 Re: FC Barcelona
Morem li ja je'nu....ovo oko namjestanja parova
Konkretno se misli na LP, je li tako....sve i da Blatter prica istinu, to sa toplim i hladnim kuglicama su mogli raditi samo iz jednog cilja: da stimaju protivnike u cilju dobijanja meceva na kojima se moze uzeti sto vise para. Znam, sad ce odmah prica o Romi, Cityju, Wolfsburgu, ali to je jedna sezona i ne mozemo reci da Real svake sezone dobije takve protivnike. Mada je taj City dosao do polufinala LP, najdalje od svih Engleza i Real nema nista s tim sto su oni dotle uspjeli doci, a onda pali bez ispaljenog metka u dvije utakmice.
Onda dodjemo i do one price kako se steli El Clasico u finalu LP, sto bi svakako bila finansijska bomba, utakmica na kojoj bi se nevjerovatne pare vrtile.
Mada sam ja i dalje stava da se pretjeruje kad je ta prica o nekom stimanju, a pogotovo da se stima samo jednoj ekipi....pitaju se i ostali veliki klubovi nesto, nije to bas tako.
Konkretno se misli na LP, je li tako....sve i da Blatter prica istinu, to sa toplim i hladnim kuglicama su mogli raditi samo iz jednog cilja: da stimaju protivnike u cilju dobijanja meceva na kojima se moze uzeti sto vise para. Znam, sad ce odmah prica o Romi, Cityju, Wolfsburgu, ali to je jedna sezona i ne mozemo reci da Real svake sezone dobije takve protivnike. Mada je taj City dosao do polufinala LP, najdalje od svih Engleza i Real nema nista s tim sto su oni dotle uspjeli doci, a onda pali bez ispaljenog metka u dvije utakmice.
Onda dodjemo i do one price kako se steli El Clasico u finalu LP, sto bi svakako bila finansijska bomba, utakmica na kojoj bi se nevjerovatne pare vrtile.
Mada sam ja i dalje stava da se pretjeruje kad je ta prica o nekom stimanju, a pogotovo da se stima samo jednoj ekipi....pitaju se i ostali veliki klubovi nesto, nije to bas tako.
- skenderija04
#49299 Re: FC Barcelona
Stvarno ne znam, moguce je da sa pravilnikom u ruci postoji objasnjenje.ultima_palabra wrote:Pa dobro, u slučaju Rusa novčana kazna je sekundarna kazna... ako ponove ono, lete sa Eura.
I Barcelona ima uslovnu. Sljedeca kazna ako se ponove zastave je parcijalno zatvaranje stadiona (ne znam sta to znaci ) i na kraju zatvaranje stadiona u kompletu.
E sad, tumacenje pravilnika...UEFA je rekla da ta zastava moze izazvati nasilje, iako je u Spaniji gdje eventualno moze da bude i tacna ta tvrdnja, potpuno legalna. Na finalu kupa je sudski tretirana kao " zastava koja predstavlja jednu politicku opciju" Sad se vracamo na Ruse i Engleze...Nije isto majku mu,
- skenderija04
#49300 Re: FC Barcelona
Druze, ti i ja smo o ovome razgovarali. Blatter na stranu, video na stranu. Meni je stvarno onaj podatak o 14 izvlacenja izmedju 1/8 i 1/4 u zadnjih 7 godina bas cudan. Pa kako, da Barcelona,Bayern,PSG , Chelsea, Arsenal, Inter, Juventus i Milan u 14 izvlacenja igraju 22 meca izmedu sebe, a da Real Madrid bas nikada u 1/8 ili 1/4 finala da izvuce niti jednu od tih ekipa??? Uvijek poznata fraza "Real ima srece" pa zakaci Galata, Apoel, CSKA, Wosfsburg, Roma, Tottenham... Pa baci 13 puta novcic u zrak pa je nemoguce da padne na istu stranu 13 puta zaredom.Tomahawk11 wrote:Morem li ja je'nu....ovo oko namjestanja parova![]()
Blatter sigurno nesto zna dok je ovo rekao, ali se ponasa kao najgore djubre. Sto ne kaze otvoreno ko steli i za koga. Insinuacija " Ja nikada nisam dirnuo niti jednu kuglicu, ne kao neki " je direktan napad na Fantina. Blatter ce ga kad tad otkucati, ovo je samo bila mafijaska prijetnja iz samo njima znanih razloga. Samo sto djubre ne pojasni i izvalacenje grupa za mundijal 2014 kada je onaj dzukac Valcke otvarao kuglice pod stolom? Nervira me sto sad svi nesto vrdaju oko izvlacenja, kao maca oko vruce kase, a niko da kaze sta je bilo. Dakle ovo nije rekao forumas, vec prvi covjek svjetskog fiudbala tri decenije.