SDP

Maraschino

#49251 Re: SDP

Post by Maraschino »

putokaz1 wrote:
drug_profi wrote:Kazem, nije sramota muski se boriti i izgubiti od jaceg ili namazanijeg.
Sramota je izdati.
-Najnamazaniji je Dodik
2014 kupio s liste Saveza za poraze Stevandića,Stevančevića a sad 2018 Obrena,zvanog Treba mi Srba....
Namazan je i Bakir 2014 Kupio DF,2015 kupio SBB,2016 kupio DF Stojniće i Almedina
Čović je namazan kupio skoro 90% Hrvatskih stranaka
Kukić PDA jer namazan kupio 13 ili 22 zastupnika na TK preko noći
Jedino je Naivan Narod BH koji glasa ili neglasa a ostaje ovdje
Sve dok se bar privremeno ne vezu mandati za stranku a ne pojedinca iz stranke, bit ce tako.
Nije demokratski kao sto nije demokratija za svakoga.
criticos

#49252 Re: SDP

Post by criticos »

Pitanje za rukovodstvo SDP-a.

Kada ste spremili ZoR koji je iz ladice izvadio SDA i usvojio na početku prošlog mandata, da li ste spremili i Zakon o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine?
Ako jeste, da li će ići u proceduru u 2019 godini?
Zašto nitko ne spominje taj neki ZoR državnih službenika???
Haris.ba

#49253 Re: SDP

Post by Haris.ba »

Nije rukovodstvo, ali mogu pogledati. :D

Opala je zanimacija za novim zakonom o državnim službenicima otkako je isti Dunović oborio (promjene tog zakona), a koji je Novalić provukao kroz Parlament.

Jer suštinske promjene koje su bile u novom zakonu o radu su u biti jedan član, isto ko što su one promjene koje zanimaju političare u zakonu o državnoj službi bile nekoliko članova.

U zakonu o radu su bile promjene oko vremenskog važenja kolektivnih ugovora, a u zakonu o državnim službenicima su bile politizacija rukovodećih pozicija. Sada kada je ustavni sud rekao da to ne trebaju biti političke funkcije - nema nekog velikog interesa da se to sada dira.

Naravno, ima tekstova zakona koji prate moderna rješenja u evropskoj javnoj upravi. Ali, hoće li Sdp to gurati - je stvar strategije. Bolje je da ne priča o novom zakonu. Već, izmjeni postojećih u pogledu nekih rješenja. Za početak npr. da se izbaci odluka rukovodioca ko će biti primljen sa liste i slične stvari.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#49254 Re: SDP

Post by pici »

"Ali ovi politički subjekti su naši partneri. SDA nije naš politički partner. Mi čvrsto stojimo u ovoj priči. Svako ima želje i ambicije i može slati pozive. Kurtoazija je odazvati se pozivu. Predsjednik Nikšić je precizno elaborirao stav SDP-a i lični o pozivu SDA. Sigurno neće razgovarati o Kantonu Sarajevo, jer ova priča ide nezaustavljivo naprijed", kazao je Mašić.

jebala vas kurtonazija
Nero Histrion

#49255 Re: SDP

Post by Nero Histrion »

pici wrote:
"Ali ovi politički subjekti su naši partneri. SDA nije naš politički partner. Mi čvrsto stojimo u ovoj priči. Svako ima želje i ambicije i može slati pozive. Kurtoazija je odazvati se pozivu. Predsjednik Nikšić je precizno elaborirao stav SDP-a i lični o pozivu SDA. Sigurno neće razgovarati o Kantonu Sarajevo, jer ova priča ide nezaustavljivo naprijed", kazao je Mašić.

jebala vas kurtonazija
Tacno, sto se odaziva, ako je iz kurtoazije i ne mora.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#49256 Re: SDP

Post by pici »

pa da se napravi koalicija u drzavnom i pederalno palamentu vecina i onda da po ustaljenom obicaju naguze ih i rastrgaju po kantonima... jeBote pa zar bas moras biti debilan pa ponavljati jednu te istu gresku il su se kupili papci pa se iz kurtonazije ide lopovu na noge...
mishic

#49257 Re: SDP

Post by mishic »

Sve partije koje išta znače na ovim prostorima mijenjale su se i izmijenjale na vlasti. A Bosne i Hercegovine je sve manje i građanima je sve teže. Sada kada u vlast ulaze i minorne stranke a koalicije su više nego smiješne i na svakom nivou drugačije svakih par mjeseci raspadat će se i više vremena ćemo biti bez vlasti nego što ćemo imati vlast. Dakle još jednom nakon što smo pomislili da ne može biti gore vidjet ćemo da može i da ima i gore od najgoreg. A to je tako zbog toga što sve stranke ili partije funkcioniraju po istom principu. Lični interes je dominantna odrednica velike većine ljudi u partijama, nakon ličnog je onaj partijski a inters građana je "deveta rupa na svirali."
Papci, preletaći i ove "neprincipijelne koalicije" su najbolja potvrda onoga što već dugo tvrdim da su sve partije u principu organizirane na isti način. Ko će jednoga dana shvatiti da ovako nemože i kada će to biti ostaje da vidimo. Za sada toga nema ni na pomolu.
Za sada je sjaši Kurta da uzjaše Murta. I ništa drugo i ništa više.
drug_profi

#49258 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nero Histrion wrote:
pici wrote:

jebala vas kurtonazija
Tacno, sto se odaziva, ako je iz kurtoazije i ne mora.
Pa ako ce otici i baketu staviti do znanja gdje mu je mjesto, tj. da ce svaka destabilizacija sigurnosti u zemlji biti njemu prisivena, onda neka ide.
zbiljovski

#49259 Re: SDP

Post by zbiljovski »

Koliko ima istine da je SDP u ozbiljnim finansijskim problemima i da je to jedan od razloga sto idu u vlast po svaku cijenu? Navodno doprinosi nisu uplaćeni od mjeseca aprila a plate od juna ove godine ? Neki dan prolazim pored zgrade SDP-a na Alipašinoj kao u horor filmovima. Zar je moguće sa su sjebali imovinu KP-a ? Jel to taj famozni "Program 10", prava radnika, a u svojoj kući ubiše radničku klasu? :lol: Mozda ovo dolazi iz kuhunje SDA ali ako je istina, strasno. :-)
invincible1921

#49260 Re: SDP

Post by invincible1921 »

zbiljovski wrote:Koliko ima istine da je SDP u ozbiljnim finansijskim problemima i da je to jedan od razloga sto idu u vlast po svaku cijenu? Navodno doprinosi nisu uplaćeni od mjeseca aprila a plate od juna ove godine ? Neki dan prolazim pored zgrade SDP-a na Alipašinoj kao u horor filmovima. Zar je moguće sa su sjebali imovinu KP-a ? Jel to taj famozni "Program 10", prava radnika, a u svojoj kući ubiše radničku klasu? :lol: Mozda ovo dolazi iz kuhunje SDA ali ako je istina, strasno. :-)
Nazalost uglavnom jeste...
Heller

#49261 Re: SDP

Post by Heller »

Gledaj delegacije, sunce ti jebem

Sastanku ispred SDA prisustvuje Bakir Izetbegović, Šefik Džaferović, Denis Zvizdić i Adil Osmanović, dok će SDP predstavljati Nermin Nikšić, Zukan Helez, Miro Lazović i Zoran Mikulić.

Ekipa s kompenzacije, Više glasova od njih zajedno je uzeo Jasmin prošle ja mislim. :mrgreen:
detroit-mercy

#49262 Re: SDP

Post by detroit-mercy »

Kakve li darove danajci donose :mrgreen: .
DonieBrasco

#49263 Re: SDP

Post by DonieBrasco »

Znaci idu sa SDA nakon svega recenog, definitivno licni i samo licni interesi pojedinaca u SDP su preovaldali.
bunk

#49264 Re: SDP

Post by bunk »

A ko da formira vlast na nivou federacije i Drzave?
Prpa.ba

#49265 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

bunk wrote:A ko da formira vlast na nivou federacije i Drzave?
Ko moze neka formira, ako se ne formira vlast i nije neka steta. Neka postojece Vlade nastave u tehnickom mandatu. :-D
palermo

#49266 Re: SDP

Post by palermo »

Prpa.ba wrote:
bunk wrote:A ko da formira vlast na nivou federacije i Drzave?
Ko moze neka formira, ako se ne formira vlast i nije neka steta. Neka postojece Vlade nastave u tehnickom mandatu. :-D
A i ako ne bude države nije šteta. I nije neka.
Prpa.ba

#49267 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

palermo wrote:A i ako ne bude države nije šteta. I nije neka.
Ne vidim kojim slijedom logickog rasudjivanja paralizovana drzava i vlade u tehnickim mandatima znace nepostojanje drzave, ali hajde. :-D
bunk

#49268 Re: SDP

Post by bunk »

Ma ovo je neka cudna prica.
Pokazace neko Dodiku kako je moguca multietnicka Bosna i Hercegovina na primjeru Tuzle i Sarajeva te da i on to primijeni na svom terenu..
Koalicija u kojoj bi bile sda i sdp na svim nivoima je najbolja za BiH.
I suplje price o tome kako ce sda nastetiti sdp dolaze od onih koji ne vole ni sdp ni sda nego gledaju svoj racun.
Ta koalicija je najbolja za Bosnu i Hercegovinu i kratko i dugorocno.
Sve drugo je bacanje prasine u oci i gubljenje vremena.
A kad udjemo u NATO i ne nuzno u EU onda se mozemo igrati politike ..
Mada ostavljam otvorenom opciju da grijesim i da ce revolucija koju pokrenu koalicije iz Sarajeva i Tuzle otvoriti oci gradjanima sirom nase domovine i da ce svi listom onda prestati davati glasove nacionalistima a okrenuti se ...
Prpa.ba

#49269 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Iskreno, ni najmanje me ne interesuje da li je moguca multietnicka BiH, a jos manje me interesuju misljenja "gradjana" iz Banje Luke i Listice. Multietnicka BiH vec postoji i to je zavrsena prica. Cega se vise toliko bojite i zasto tako malo vjerujete u sebe i svoje sugradjane da vam i pomisao na tehnicki mandat Vijeca ministara znaci kolaps i novi genocid? :-)

Ja zelim smjenu SDA u kantonu zato sto mi na kantonalnom nivou zagorcava zivot svojim neradom, pljackom i stihijskim dejstovanjem po sektorima obrazovanja, zdravstva, komunalne infrastrukture, javnog prevoza i javne sigurnosti. Nijedno od navedenog me ne tangira sa visih nivoa jer tu nemaju ni upliva. Koje je to stanje uma da SDA drvi o vitalnom nacionalnom interesu po pitanju budzeta KS. :run:

Jos jednom da potcrtam da zelim novu vlast u KS iskljucivo i samo zbog komunalnih pitanja i da se SDA guzice sklone i da nakon 16 godina probamo malo drugacije, pa taman ispalo i daleko gore. Ni najmanje me ne interesuju vlasti u TK, ZDK, USK, HNK, ZHK, kao sto me ne interesuje ni federalni nivo ni drzavni nivo. Da napomenem da imam demokratsko pravo na to, i da je stav da je paraliza bolja od regresije legitiman i legalan. :-D
palermo

#49270 Re: SDP

Post by palermo »

Prpa.ba wrote:
palermo wrote:A i ako ne bude države nije šteta. I nije neka.
Ne vidim kojim slijedom logickog rasudjivanja paralizovana drzava i vlade u tehnickim mandatima znace nepostojanje drzave, ali hajde. :-D
Ma nema nikakve, baš kao što nema nikakve veze sa pameću ni ovo što se dešava. Zna se šta je tehnički mandat, ograničeni mandat u kojem možeš donositi samo određene odluke, ono samo da pacijent ne umre (znam valjda, ta živim u gradu koji je evo deset godina u tehničkom mandatu).

Ja naprosto imam osjećaj da čitava Bosna i Hercegovina postaje talac Sarajeva i nekih samo njima znanih borbi. Al kao što ti reče, haj bogati......
bunk

#49271 Re: SDP

Post by bunk »

Doduse ovo sto prpa napisa,nek se po kantonima redaju i handre kako zele,ali gore na nivoima entiteta i Drzave moraju biti zajedno.
AmiĐa_Idriz

#49272 Re: SDP

Post by AmiĐa_Idriz »

Mislio sam da će se Nikšić opet pokopati. Zanimljivo.
palermo

#49273 Re: SDP

Post by palermo »

bunk wrote:Doduse ovo sto prpa napisa,nek se po kantonima redaju i handre kako zele,ali gore na nivoima entiteta i Drzave moraju biti zajedno.
Pa iskreno, Prpa to nije napisao.

Al kad živiš u partiokratiji onda valjda politika ovako izgleda.
ultima_palabra

#49274 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Pa nije toliko mahnit, zna da bi za 4 godine mogao ugasiti svjetlo i staviti kljuc u bravu.
bunk

#49275 Re: SDP

Post by bunk »

Ovo sto je prpa napisao za kanton da ga zanima to se i ja slazem.
A ja sam dodao da bi morali saradjivati na nivou entiteta i Drzave,
A ko bi morao staviti kljuc u bravu Ultima?
Niksic, u slucaju da saradjuje sa sda?
Pa sa kime onda da se formira vlast na tim visim nivoima?
Post Reply