Je li pljuvanje bilo i kad smo ti govorili da samsung pravi displeje za ipxSid the sloth wrote:Evo trenutni pljuvaci 'beni-bu-man', 'avaks', 'respo', ...shalla wrote: Ko pljuje po iOS, daj mi nickove (zanemari Mega Man, svakako je banovan zbog svog načina komunikacije)? Evo, daj mi tri lika sa zadnjih 10 stranica koji su pljuvali po iOS-u? Ne slažem se ja ni sa jednom isključivom stranom jer ni jedni ni drugi nisu u pravu sa svojom isključivošću. Milion puta sam napisao proteklih godina, i iOS i Android imaju dosta više dobrih nego loših stvari ali sigurno neću napisati da iOS ne valja kurcu zbog 5 loših karakteristika nauštrb 20 dobrih... Slažem se sa febo_acm npr, čovjek ima sasvim realno rezonovanje, uostalom kakvo mislim i sam da imam. Također, ne kažem ni da su korisnici iOS pljuvači već dosta gorljivije brane taj isti iOS i Apple, naravno ne svi al Bgm dosta je veći postotak "sektaša" od normalne raje...
Onda, što se tiče cijena i onoga što sam ja napisao, ponovo si fulio poentu (ništa čudno). Ne mislim cijenu samog mobitela već, kao što i napisah, svega ostalog što se nudi, hoćeš slušalice daj gutu para, hoćeš bežični punjač daj gutu para, ma hoćeš da kupiš običnu malu naljepnicu jabučice ne može ni to jeftino, mora biti 22,99 USD (karikiram naravno, prije nego što se uhvatiš ovoga)...
Sto se tice cijena, vec si izmislio jednu stvar a to je da nisi mislio na cijene mobitela nego svega ostalo (to nisi nigdje naveo nego sad navodis tek), a valjda je prvo i najbitnije i najskuplje sam telefon, sta je 22$ u poredjenju sa 1000$, ta komparacija ti je nula bodova. Ali ni tu cak nisi u pravu i vidim da nemas dovoljno informacija.
Evo jedan primjer, onaj dongle za slusalice da mozes 3.5mm u kljucit u iPhone kosta 9$ kod Apple-a a Google je naplacivao taj isti 20$ pa su ih ljudi prozivali i smanjili su i oni na 9$. Dalje, koliko kostaju Apple-ove bluetooth slusalice - 159$ a koliko kostaju Google-ove Pixel earbuds - majku mu isto 159$, fakat ovaj Apple ubija sa cijenama nema sta. Pa onda, Apple-ov USB to lightning kabal kosta 19$ a Google-ov USB to USB-c kosta 20$, sta sad? Ima nekih koji su kod Apple-a skuplji ali je zanemarivo jer su neki drugi skuplji kod Android proizvodjaca.
Kakav crni bezicni punjac, pa Apple jos uvijek nema svoj bezicni punjac nego kupis i koristis isti ovaj koji koristis za Android telefone (Belkin se prodaje na Apple stranici), drugog nema. Pa majku mu tonete sve dublje sa tim vasim 'argumentima', ne mogu da vjerujem da odrasli ljudi tako diskutuju, lupajuci stvari napamet koje su culi u kafani. Pa brate googlajte prvo ako nesto ne znate a ne ulazit u raspravu sa rekla - kazala stvarima.
Covjece govorimo ti cinjenice i nismo mi krivi sto ne shvatas ili neces da prihvatis iste