Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
-
Anelicha
#4927 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Za stolicu,sprica od 2 ml mlake vode i bebi u guzu.. (zdravstveni radnik savjetovao
)
Kad smi kod vode,jel prokuhati pa par kasikica?
Ja s malom muku mucim,nijednu cuclu nece niti flasicu. Caj dajem na kasikicu..
-
dama_u_crnom
#4928 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Da, prokuhati, ohladiti i onda na kasikicu daj.Anelicha wrote:Za stolicu,sprica od 2 ml mlake vode i bebi u guzu.. (zdravstveni radnik savjetovao)
- manekenka u penziji
#4929 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Za koji je ovo mjesec bila naknada? Je li za maj? Meni došlo samo 278 KM
-
kakavdanakneiskustvu
#4930 Re: Bebe - ALL ABOUT!
manekenka u penziji wrote:Za koji je ovo mjesec bila naknada? Je li za maj? Meni došlo samo 278 KM
to u sarajevu?
-
suza81
#4932 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Jeste maj.manekenka u penziji wrote:Za koji je ovo mjesec bila naknada? Je li za maj? Meni došlo samo 278 KM
-
kakavdanakneiskustvu
#4933 Re: Bebe - ALL ABOUT!
manekenka u penziji wrote:U Sarajevu
e blago vama,u zenici ni za februar nije još bilo
- rosa canina
#4934 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Je li to postom dolazi ili na neki racun uplacuju? Ja sam dobila rjesenje, ali ne i pare.manekenka u penziji wrote:Za koji je ovo mjesec bila naknada? Je li za maj? Meni došlo samo 278 KM
- Magarece_godine
#4935 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Dolazi poštom.
Jesul povećali naknade nezaposlenim porodiljama Kantonu Sarajevo ili opet slagali ???
Jesul povećali naknade nezaposlenim porodiljama Kantonu Sarajevo ili opet slagali ???
- manekenka u penziji
#4936 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!
Ja sam rješenje čekala duže od mjesec dana, staviše nekidan mi došlo i par dana poslje toga i te silne pare.rosa canina wrote:Je li to postom dolazi ili na neki racun uplacuju? Ja sam dobila rjesenje, ali ne i pare.manekenka u penziji wrote:Za koji je ovo mjesec bila naknada? Je li za maj? Meni došlo samo 278 KMDoduse niko nije ni trazio neki racun pa mislim da ide postom. Prije tebe sam se porodila, pa sad
@danak: kakva nam je država dobro ista imamo.
-
radenska
#4937 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Vala sramota, ja kad sam primala porodiljsku s prvim djetetom, prve pare su stigle 2 mjeseca nakon sto sam predala rjesenja, a sve sam dobivala od 450 do 500 KM. Sramota ako su smanjili stvarno.
- rosa canina
#4938 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Bas sramota!!! Meni u rjesenju pise 460 KM. Jos nista nisam dobila, ali sigurno ce biti nesto kao kod manekenke... Sramota! Udri po najslabijem i najbespomocnijem.

- manekenka u penziji
#4939 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Sta je sa ovim nukovim cucama? Svaka upušta vodu kroz onaj "zvekir".
Koliko kod ja njih prokuhavala ostaje neki ružan trag unutra.
Je li to do mene ili se i drugima dešava?
-
duboka_misao
#4940 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Svaka duda pusta vodumanekenka u penziji wrote:Sta je sa ovim nukovim cucama? Svaka upušta vodu kroz onaj "zvekir".
- Alhemicarkaa
#4941 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Znate one gumene stvarčice napunjene vodom, pa kao zaledite ih i beba to grize kad joj krenu zubi.
E ja sam to otkuhala
I umjesto glodalice dobila NLO 
E ja sam to otkuhala
- manekenka u penziji
#4942 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!
Čuj to? Hajde neka nije do meneduboka_misao wrote:Svaka duda pusta vodumanekenka u penziji wrote:Sta je sa ovim nukovim cucama? Svaka upušta vodu kroz onaj "zvekir".
-
safran
#4943 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!
uzmi babylove - zakon su - simetrične silikonske - i ne otkuhavaj više živa bila - samo vrućom vodommanekenka u penziji wrote:Čuj to? Hajde neka nije do meneduboka_misao wrote:Svaka duda pusta vodumanekenka u penziji wrote:Sta je sa ovim nukovim cucama? Svaka upušta vodu kroz onaj "zvekir".
- manekenka u penziji
#4944 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Neće babylove, probirljiva je, samo se namrsti i ispljune
čak sam jedno vrijeme mislila da se odvikla od cuce
kad jok
A ja svako malo cucu prokuhavala...ovako mi je ušteda i vremena i struje ako ne treba
A ja svako malo cucu prokuhavala...ovako mi je ušteda i vremena i struje ako ne treba
-
Anelicha
#4945 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja u aprilu rodila i jos nikakvih para..
I stvarno vise ne znam kako malu da naviknem il na flasicu il na cuclu.. Cucla je u ustima dok je ja drzim,flasicu nije popila 5-6 puta svega,il hapa il caj.. Caj i vodu na kasikicu dajem,jer vise snage nemam trpat joj flasicu. A dobro bi mi doslo u voznji,setnji..
I stvarno vise ne znam kako malu da naviknem il na flasicu il na cuclu.. Cucla je u ustima dok je ja drzim,flasicu nije popila 5-6 puta svega,il hapa il caj.. Caj i vodu na kasikicu dajem,jer vise snage nemam trpat joj flasicu. A dobro bi mi doslo u voznji,setnji..
- LieToMe
#4946 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Alhemicarkaa wrote:Znate one gumene stvarčice napunjene vodom, pa kao zaledite ih i beba to grize kad joj krenu zubi.
E ja sam to otkuhalaI umjesto glodalice dobila NLO
@anelicha
sto se trudis da dijete navikavas na cuclu ili flasicu kad nece, mislim to je patnja i za tebe i za nju. jest i patnja davanje vode na kasiku (prosla sam to isto pa znam o cemu pricam)
ja sam rijesila problem tako sto smo joj sa tri mjeseca poceli vodu ili caj davati na onu flasicu sa kljunom, sa osam mjeseci je pila na onu aventovu na slamku a kasika rulz i dan danas
-
suza81
#4947 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Dobit ces sljedeci mjesec za april, maj i jun.Anelicha wrote:Ja u aprilu rodila i jos nikakvih para..
- Mis mekinjas
#4948 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Vec sam pisala. NUK pusta vodu. Moje dijete od te dude imalo grceve.manekenka u penziji wrote:Sta je sa ovim nukovim cucama? Svaka upušta vodu kroz onaj "zvekir".
Koristimo Avent, najbolje se pokazale.
-
NeenaSa
#4949 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Jesu li obavezne cucle? I zasto uopce cucle ako beba nece ?
P.s
Ne znam gdje vidjeh/prochitah na forumu , gdje se trazi ona sa fensi zubima
P.s
Ne znam gdje vidjeh/prochitah na forumu , gdje se trazi ona sa fensi zubima
-
Anelicha
#4950 Re: Bebe - ALL ABOUT!
A nije pogodno u autu davat na kasikicu il kad negdje van izadjemo -.-LieToMe wrote:Alhemicarkaa wrote:Znate one gumene stvarčice napunjene vodom, pa kao zaledite ih i beba to grize kad joj krenu zubi.
E ja sam to otkuhalaI umjesto glodalice dobila NLO
![]()
![]()
![]()
![]()
@anelicha
sto se trudis da dijete navikavas na cuclu ili flasicu kad nece, mislim to je patnja i za tebe i za nju. jest i patnja davanje vode na kasiku (prosla sam to isto pa znam o cemu pricam)
ja sam rijesila problem tako sto smo joj sa tri mjeseca poceli vodu ili caj davati na onu flasicu sa kljunom, sa osam mjeseci je pila na onu aventovu na slamku a kasika rulz i dan danas![]()
cek,one plasticne case s "poklopcem" i taj kljun ? Da nije rano: s mislim,one rupice gore da nisu previse? :s
A ja se eti nadam ovaj mjesec porodiljskom,neke koje su poslije mene rodile vec su dobile. I kad smo kod njeg,jel 120 ili 180 ?