E bas ce od plate 1000 KM kupovati stanove? Znas li koliko je rata za kredit? Gdje su ostali troškovi: hrana, auto, ...., djecu da ne računamo jel?Tuzla111 wrote:Ma nas narod je cudan. Svi kukaju, svi se mjesaju u stvari koje ih ne zanimaju. Smeta narodu sto se prave kao nove zgrade negdje. Klasicno balkanski.
I o kakvim crnim kriminalcima mi pricamo da ulazu u nakretnine? Takvi kriminalci u Sarajevu se mogu prebrojati na prst jedne ruke. Pa nije Sarajevo neka selendra. Znate li vi koliko ima advokata, notara, doktora, parlamentaraca, ministara, njihovih zamjenika, direktora banaka, sve imalo vece pozicije u drzavnom sektoru. inspektora, IT sektor...
Halo ba ljudi, pa nikad ni u jednoj drzavi nije niti ce ikad biti da svaki olos moze kupiti nov stan al Bosna/Sarajevo je jedno od mjesta gdje procentualno recimo dobar broj gradjana ima mogucnost kupovine dobrog/novog stana. Upoznat sam i sa prilikama u nekim od najvecih gradova u svijetu i najrazvijenijim i znam kakve su tamo mogucnosti za kupovinu novog stana i ko to moze priustiti.
Okanite se suplje price i kako nema para u Sarajevu. Plata od milju nije vise neka bajka, vec je skoro pa realnost za dosta ljudi koji hoce da imalo zagrebu pa i bez skole. Pa eto, sto neko ko ima ukupna primanja oko 2 milje ne bi mogao pristuti stan od 130 hiljada recimo.
Nemas ti druže veze...