Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4926 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

a ova glupaca kako se zajebala za zmajeve, zapravo su oni njena jedina snaga i odbrana...
AleksoMKD

#4927 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

pici wrote:Kevan Lannister je opasan igrac ko i rahmetli buraz mu samo dosta povuceniji...u ovoj sezoni zenski likovi ispadaju totalni idioti...
Kevan je opasan igrac, samo nije toliko surov ko Tywin.
Al sin mu Lancel prolupao, otiso u ISISovce i mislim da ce on poceti sjebavati moc Lanistera. Jebiga zna sve prljave tajne.
Riddle

#4928 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Cersei srlja iz jedne budalastine u drugu. Jadnica dalje od nosa ne vidi.

Ostro osuđujem nekoliko scena - Sansa u Winterfellu i Brienne je kao prati, Grey Worm i Sir Barristan, Jaime kao otisao u Dorne i iako je i Bronn tu sto je naravno uvijek zanimljivo, ovo putovanje je jedno veliko NE. Mah, nista nema smisla - postaje potpuno druga prica.

E cuj ISIS :lol:
Riddle

#4929 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Strah me pravo za Sansu btw. Pravo mi je prirasla srcu u seriji i tesko bih podnio da joj se nesto grozno desi. Vec su one Boltonove kuckice ljubomorne, a znamo kako se oni svi skupa vole zabavljati.
karanana

#4930 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

sherijatska policija.

ma meni je i shemsa nekako poprilicno glupa i mutava.
gidra

#4931 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by gidra »

Radnja je preteška za pratiti iz hefte u heftu baš iz razloga što ima milion likova i isprepletenih priča. Ovo je najbolje pričekati da se završi svih 10 epizoda i jedan vikend oplesti i u komadu odgledati.
Khalisi je postala smor žešći za gledati, radnja oko nje me nervira volio bih da je neko hoće roknuti.
Baelish se zeznuo žestoko zato što igra na tu kartu da je Sansa posljednji živi Stark, a ono još troje ih živo. Odgledao sam prve četiri epizode i nijedna scena ne bi o White Walkersima a ni o Starku paraplegičaru... Radnja je prespora fkt.
Riddle

#4932 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

karanana wrote:sherijatska policija.

ma meni je i shemsa nekako poprilicno glupa i mutava.
Ma znam brate, zato mi i smijesno. :lol:

Sansa vise nije glupa. Sto kroz razna iskustva, sto kroz dobro vodstvo, odrasla je i vidi dalje nego mnogi. Ali jbg, kuca Bolton i onaj manijak nisu sala. Ona tu sad sama ostaje.
karanana

#4933 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

ako se dobro sjecam stark paraplegicar odmara ispod drveta i pauzira ovu sezonu. jos mi je samo on trebao.
u ovom trenutku par stvari je dobro: dubrovnik, zid/sjever i jos nemam ocjenu oonoj maloj valar morgulis, mada ne obecava. vidjecemo hoce li se prica rasplesti i postati interesantna na ezosu, kad se u mereenu sretnu tajrion i ona glupaca.
Ciprol

#4934 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Ciprol »

paraplegičar se neće pojavljivati u ovoj sezoni meščini.
kakavdanakneiskustvu

#4935 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

gidra wrote:Radnja je preteška za pratiti iz hefte u heftu baš iz razloga što ima milion likova i isprepletenih priča. Ovo je najbolje pričekati da se završi svih 10 epizoda i jedan vikend oplesti i u komadu odgledati.
Khalisi je postala smor žešći za gledati, radnja oko nje me nervira volio bih da je neko hoće roknuti.
Baelish se zeznuo žestoko zato što igra na tu kartu da je Sansa posljednji živi Stark, a ono još troje ih živo. Odgledao sam prve četiri epizode i nijedna scena ne bi o White Walkersima a ni o Starku paraplegičaru... Radnja je prespora fkt.

istina,ne znam za seriju u kojoj je bilo tako puno likova
pici

#4936 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

zato su po sezoni trebali staviti 20 epizoda po 45 minuta i bog te veselio...George R. R. Martin je izgleda pristao na odvajanje od knjiga jer je serija prestura za knjigu i gomilu likova u njoj...da je bilo 20 epizoda po sezoni, mislim da bi se odvijalo po knjigama ovako samo ono sto misle da je bitno a i da su pristali 20 epizoda, to bi bila najskuplja tv produkcija, tako da je ovo ko neki kompromis izmedju HBO i Martina.
Tito_i_Partija

#4937 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

gidra wrote:
Baelish se zeznuo žestoko zato što igra na tu kartu da je Sansa posljednji živi Stark, a ono još troje ih živo.
Ne bi rek'o da Baelish misli da je Semsa posljednji zivi Stark. Njemu je jasno da je Semsa najstarija (nakon smrti Robb-a), tako da ona dobija sve. Ovi ostali, Arya, Bran i ostale picke materine, su totalno nevazni za ono na sta Baelish cilja. Tip je dobro skont'o koga treba izradit', i to je i uradio.

A skroz zaboravih na Amidzu Lanistera. Jel' to Midzo velika zvjerka u knjigama? Pravo mi se svidjelo kako frajer kulerski odjeba Cersei. :D
pici

#4938 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Baelish kad je rokno onu ludaču Lysa Arryn i njenog sina uzeo pod okrilje da bi vladao je nagovijestio Sansi Stark da je ujedinjenjem Arryn i Starka nekada srušena najmočnija dinastija...puca maloprstić žestoko na fukciju ko Kifla :mrgreen:
TheMule

#4939 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by TheMule »

Prosle sedmice sjednem jedan dan i pregledam citavu 4. sezonu . Odavno se nisam tako fino sam zabavio :D
AleksoMKD

#4940 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Nije mi jasno sta Baelish planira kad ostavi Sansu kod Boltona?
Oce li je udat za Remzija? To bi poremetilo (navodni) plan da je uda za Aryna.

A ako zna da je Rickon ili Bran ziv, onda oni nasledjuju pre nje kao muskarci jer to je Sjever. Samo u Dornu nasledjuje najstarije dete bez razlike koga pola je.
duboka_misao

#4941 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

AleksoMKD wrote:Nije mi jasno sta Baelish planira kad ostavi Sansu kod Boltona?

A ako zna da je Rickon ili Bran ziv, onda oni nasledjuju pre nje kao muskarci jer to je Sjever. Samo u Dornu nasledjuje najstarije dete bez razlike koga pola je.
Remzi ce maltretirati Sansu kad je ozeni, mastovito sigurno, a ona ce mu presjeci grkljan prvom prilikom i ostati mlada sjevernjacka udovica opet slobodna da se uda :D A za R i B zar se jos uvijek ne misli da ih je Theon izrostiljao ? Ne sjecam se tog dijela.
AleksoMKD

#4942 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

duboka_misao wrote:
AleksoMKD wrote:Nije mi jasno sta Baelish planira kad ostavi Sansu kod Boltona?

Remzi ce maltretirati Sansu kad je ozeni, mastovito sigurno, a ona ce mu presjeci grkljan prvom prilikom i ostati mlada sjevernjacka udovica opet slobodna da se uda :D A za R i B zar se jos uvijek ne misli da ih je Theon izrostiljao ? Ne sjecam se tog dijela.
Boltonovi znaju da su Rickon i Bran zivi, rekao im je Theon, cak su poslali onog Lockea da ih ganja preko zida (kada se Bran vargovao u Hodora i slomio mu vrat).
pici

#4943 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ova sezona će se najviše vrtiti oko zida i dominacije na sjeveru...zatim po nekoj logici gaze Boltone i onog prdonju u twinsima

Image

Doran je izgleda zajebit igrač...nije poletio u rat protiv Lanistera ko bekan Robb Stark, ćeka pažljivo Stanisa i sjever a onda makaze na Lanistere...ako šta ne ispadne nepredviđeno, aispadne uvjek :mrgreen: ...ovaj šHupak Reek mi je nešto puno po strani mislim da će odigrat kljućnu ulogu sa Sansom oko sjevera...
karanana

#4944 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

i ja mislim da ce se desiti nesto nepredvidjeno gore na sjeveru. sada svi ocekuju da ce stanislas zgaziti boltonove i osloboditi sjever. ali garant ce tu biti neki twist. ono taman shemsa konta, sloboda je na vidiku, a remzija joj ga odozada pristavi drzeci stanislasovu glavu u rukama.

kontam sta isis hoce u dubrovniku, ali moze li neko objasniti sta hoce oni maskirani harpije u mereenu? za sta se bore? jesu to svrgnuti robovlasnici i bogatuni koji su izgubili vlast?
AleksoMKD

#4945 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Sansa, koje je srece na kraju ce postati lezbejka ako prezivi Boltonove. Svi "obozavatelji" so ko bolesniji i perverzniji od koga, Joffery, Baelish, Ramsey.............

Cak je Hound njezni romanticar u odnosu na ove.

karanana wrote: kontam sta isis hoce u dubrovniku, ali moze li neko objasniti sta hoce oni maskirani harpije u mereenu? za sta se bore? jesu to svrgnuti robovlasnici i bogatuni koji su izgubili vlast?
Otprilike to.

Ne zaboravi da je ona nakurcila puuuuuno bogatih robovlasnika, ne samo u Meerenu, Junkaijiu, Astaporu (ako je ostavila nekog zivog u Astaporu) vec i sire, od drugih drzava i kraljevstva u Essosu koje su zavisile od robova koje su snabdevali ovi gradovi, trgovaca koji su ih kupovali i preprodavali te biznisa koji su koristili usluge specijaliziranih robova.
Poremetila je celu ekonomiju na vise od pola kontinenta. To povlaci prilicno bogatih neprijatelja.
Last edited by AleksoMKD on 16/04/2015 14:04, edited 1 time in total.
shmizlica

#4946 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by shmizlica »

hound ju je volio kao nedostižnu zvjezdicu :mrgreen: al je definitivno glupačica s kojom vazda neko drugi upravlja...
AleksoMKD

#4947 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

shmizlica wrote:hound ju je volio kao nedostižnu zvjezdicu :mrgreen: al je definitivno glupačica s kojom vazda neko drugi upravlja...
Jebiga, nije bas lako na 13 godina, a kad je skontala vec je bilo kasno. Za razliku od recimo Margaery koja je spremana ceo zivot od svoje bake Olene da manipulise i laze, Sansa je nazalost imala zasticen zivot kod Starkovih.

Ona je do sada i prezivela glumecu polu-mutavu ljepoticu kad je sve otislo u kurac.
shmizlica

#4948 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by shmizlica »

:lol: :lol: ja ti opisa :D mada ima i toga...
Tito_i_Partija

#4949 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

AleksoMKD wrote:Sansa, koje je srece na kraju ce postati lezbejka ako prezivi Boltonove. Svi "obozavatelji" so ko bolesniji i perverzniji od koga, Joffery, Baelish, Ramsey.............
Halo ba, dje ces Baelisha u isti kos sa ovim bolesnicima? Hem sto su ova dvojica sadisti, retardi, i generalno nesposobni da im nije familije, i plus sto Semsa ne pamti kad joj je zadnji put bilo 'nako lijepo k'o kod Baelisha. :D

Image
AleksoMKD

#4950 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Tito_i_Partija wrote:
Halo ba, dje ces Baelisha u isti kos sa ovim bolesnicima? Hem sto su ova dvojica sadisti, retardi, i generalno nesposobni da im nije familije, i plus sto Semsa ne pamti kad joj je zadnji put bilo 'nako lijepo k'o kod Baelisha. :D
I on je bolesnik, samo prefinjeniji. Sansa zna da bi on vilio da je opali, pred njom joj je ubio tetku i izjavio da je volio samo Sansinu majku, pipkao i ljubio bez dozvole.......

A isporucio ju je Boltonovima, bolesnije ne moze biti.
Post Reply