Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Hopkins

#4926 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Hopkins »

Meni nista nije doslo ... A nisam ni narucio nista

Sent from my GT-S5670 using Tapatalk 2
kloniran

#4927 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

Hopkins wrote:Meni nista nije doslo ... A nisam ni narucio nista

Sent from my GT-S5670 using Tapatalk 2
digni case :D
HD 6250M

#4928 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by HD 6250M »

Da pitam iskusne ljude u vezi ebay case-ova :)
kada se podigne case i trazis svoje pare nazad , koliko otprilike vremeski treba da ih dobijes nazad? jel' na paypal uplacuju taj iznos?

hvala
dinooh

#4929 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

HD 6250M wrote:Da pitam iskusne ljude u vezi ebay case-ova :)
kada se podigne case i trazis svoje pare nazad , koliko otprilike vremeski treba da ih dobijes nazad? jel' na paypal uplacuju taj iznos?

hvala
nije, licno donesu na kucna vrata :D
Otvoris case i onda se dogovaras sa prodavacem. Ako on kaze da ce vratiti pare, on ti vraca i dolaze na paypal. Onda treba 3-4 radna dana da legnu na karticu
ema_

#4930 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ema_ »

Nije baš ebay, ali da ne otvaram temu.

Radi se o stranici http://www.wholesale-dress.net/ , normalno sam naručivala tamo i sve je bilo ok do jučer otkako ne mogu više otvoriti tu stranicu, ni sa Chrome ni Explorer, dok svi drugi mogu :cry: :cry: , o čemu bi se moglo raditi, meni jedino naumpadaju najgori scenariji, a to je da sam blokirana ili šta već i da će moje narudžbe biti propale, a novac izgubljen :roll: :? , ako iko ima ideju zašto ja više ne mogu pristupiti tamo, pliz recite :zoka: .
RahatHurmašica

#4931 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by RahatHurmašica »

dinooh wrote:
HD 6250M wrote:Da pitam iskusne ljude u vezi ebay case-ova :)

hvala
nije, licno donesu na kucna vrata :D
Otvoris case i onda se dogovaras sa prodavacem. Ako on kaze da ce vratiti pare, on ti vraca i dolaze na paypal. Onda treba 3-4 radna dana da legnu na karticu
evo meni je jutros vratio pare. siguran sam da je on poslao artikal i da je to kod nas neko maznuo, al šta mu mogu.

samo, neće mi biti nimalo prijatno ako to učesta, pomislit će administracija e-bay da varam ljude? :?
dinooh

#4932 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

i meni zadnje 3-4 nisu dosle, sve otvarao case-ove. Od tih samo jedna dosla nakon 2 mjeseca pa vratio pare.
RahatHurmašica

#4933 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by RahatHurmašica »

Izgleda da je krađa pošiljki poprimila pandemijske razmjere.
Casual's

#4934 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Casual's »

I meni zadnje posiljke ne dolaze,i to stvari do 5 $...

Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
zgiba

#4935 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zgiba »

ema_ wrote:Nije baš ebay, ali da ne otvaram temu.

Radi se o stranici http://www.wholesale-dress.net/ , normalno sam naručivala tamo i sve je bilo ok do jučer otkako ne mogu više otvoriti tu stranicu, ni sa Chrome ni Explorer, dok svi drugi mogu :cry: :cry: , o čemu bi se moglo raditi, meni jedino naumpadaju najgori scenariji, a to je da sam blokirana ili šta već i da će moje narudžbe biti propale, a novac izgubljen :roll: :? , ako iko ima ideju zašto ja više ne mogu pristupiti tamo, pliz recite :zoka: .
Kod mene kad pokusas da pristupis ovoj stranici prebacuje na stranicu http://www.thinkcart.com/. Mozda ti je ukljucena neka opcija koja zabranjuje preusmjeravanje/redirect na druge stranice.

Pokusaj ici direktno na http://www.thinkcart.com/
ema_

#4936 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ema_ »

zgiba wrote:

Kod mene kad pokusas da pristupis ovoj stranici prebacuje na stranicu http://www.thinkcart.com/. Mozda ti je ukljucena neka opcija koja zabranjuje preusmjeravanje/redirect na druge stranice.

Hvala ti naaaajveća! :-D Ne znam šta se moglo kod mene uključiti, brisala sam i one cookies i svašta nešto, ali nikako riješiti. Evo i ja mogu preko toga ući. :thumbup:
JonJones24

#4937 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by JonJones24 »

.
Queen_of_hearts

#4938 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Queen_of_hearts »

Posiljki jos nema :(
jbt ne mogu da vjerujem da gumica za kosu od 1$ biva predmetom Ćaponto-a :shock: :roll:
vješalica

#4939 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by vješalica »

ema_ wrote:
zgiba wrote:

Hvala ti naaaajveća! :-D Ne znam šta se moglo kod mene uključiti, brisala sam i one cookies i svašta nešto, ali nikako riješiti. Evo i ja mogu preko toga ući. :thumbup:
ne može ni kod mene tvoja stranica da te utješim :-D
smasma

#4940 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by smasma »

.
Last edited by smasma on 04/02/2015 22:44, edited 1 time in total.
RahatHurmašica

#4941 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by RahatHurmašica »

izgleda sve što nema tracking number završava u džepu carinika i poštara.
dinooh

#4942 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

RahatHurmašica wrote:izgleda sve što nema tracking number završava u džepu carinika i poštara.
baš tako. Sve sta sa EBay-a kupim bez TN nije doslo u zadnjih 8-9 mjeseci. Sreca pa ne narucujem puno. Kada sam trazio full refund, covjek ima uslikan moj paket, sa mojom adresom, imenom i prezimenom. Ali sta cu kad mi nije doslo
RahatHurmašica

#4943 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by RahatHurmašica »

Ja imam tri-četiri narudžbe koje čekam, i sve su bez tracking broja. Planiram ubuduće samo sa njim naručivati.
dinooh

#4944 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

RahatHurmašica wrote:Ja imam tri-četiri narudžbe koje čekam, i sve su bez tracking broja. Planiram ubuduće samo sa njim naručivati.
najbolje bi bilo da ebay uvede tu opciju da mozes birati shipping, a ne da se prvo moras dogovarat sa prodavacem
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#4945 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by UltrasNaBaterije »

RahatHurmašica wrote:izgleda sve što nema tracking number završava u džepu carinika i poštara.
100%

Od istog prodavaca uzeo jefinitiju i skuplju stvar razlike 2-3 dana, isti dan shipped, ovi neki dijetetski preparati imaju TN, a neka ogrlica nije imala. Rezultat, prvo došlo, za drugo nemam nikakav info nista. Pokušaću preko PayPala izganjat da mi vrati pare, mada sumnjam.
RahatHurmašica

#4946 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by RahatHurmašica »

UltrasNaBaterije wrote:
100%

Od istog prodavaca uzeo jefinitiju i skuplju stvar razlike 2-3 dana, isti dan shipped, ovi neki dijetetski preparati imaju TN, a neka ogrlica nije imala. Rezultat, prvo došlo, za drugo nemam nikakav info nista. Pokušaću preko PayPala izganjat da mi vrati pare, mada sumnjam.
vratit će ti oni pare, ali ovakva situacija može dovesti do toga da prestanu slati pošiljke za BiH.
daramo

#4947 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by daramo »

Ma dobro sad pretjerujete ne ukradu sve postari i carinici, pola toga i ne dodje u BiH cak i ne napusti Kinu jer se zagubi ili ga neko tamo drpne.

Ali ako se ovako nastavi ne gine nam to da nijedan prodavac na ebayu nece vise slati u BiH, doci cemo na crnu listu to je sigurno.
Queen_of_hearts

#4948 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Queen_of_hearts »

Ja mislim da je ovo sve u posljednje vrijeme zrelo za jedno ocitovanje BH posta po ovom pitanju!
Moje stvari sa ebay-a su sve stigle ,ranije narucene bez tracking broja ,ali to su bile bas sitnice .......sad prvi put cekam malo skuplje stvari ,i nemaaaaaaaaaaaaaa
Jazzy.ba

#4949 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Jazzy.ba »

Kakve veze imaju BH pošte sa pošiljkama koje ne dobace do naše zemlje?

Kako meni ni jedna pošiljka iznad 50$ nije nestala? Oko 250 transakcija sa eBaya, zalutalo je samo par điđa iz Kine i to je to. Više ne kupujem odozdo. Evropa, Engleska pretežno unazad 3-4 godine, ni jedna stvar nije nestala. Manje Alibabe, DealExtreamea, HongKong, China, Singapure posta i sličnih gluposti i vidjet ćete kako ništa ne nestaje.
vanjki

#4950 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by vanjki »

I meni vec dvije posiljke nisu dosle a proslo dva mjeseca...
Post Reply