Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
LulzSec

#4926 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by LulzSec »

piplica wrote:
LulzSec wrote:
nexteen wrote:To znaci da su vasi serviseri za Fujitsu sabani , za njih su to spanska sela , znate moze li mi ne znamo kako se to radi :-)
Ima i toga, ali više sam stekao dojam da neće s time da se bakću ili nemaju uređaje koji su potrebni za WIFI.

Nego šta misliš o ovoj zvijeri :D http://www.luk.ba/index.php/proizvod/mi ... -inverter/
Momak, ne grije te wifi opcija, vec teh. karakteristika uredjaja.
Drugo, ne bi smio da ti to bude kriteriji ni na 99 mjestu pri kupovini.
Trece, imas timer na svakoj, tako da ga mozes stimati da se ukljucuje, iskljucuje...mijenja temp...itd. kako ti volja.
Cetvrto, vec sam ranije pisao kako sam ja taj problem rijesio na svojoj.
WIFI opcija je jednostavnija i bolja, Daikin i Mitsubishi su to riješili za 10, i pojasnio sam zašto mi treba WIFI opcija kao i koje klime me interesuju dakle sve od 5 kilovata pa nadalje.
seiko

#4927 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by seiko »

LulzSec wrote: WIFI opcija je jednostavnija i bolja, Daikin i Mitsubishi su to riješili za 10, i pojasnio sam zašto mi treba WIFI opcija kao i koje klime me interesuju dakle sve od 5 kilovata pa nadalje.
Pa prvi odgovor na tvoje pitanje ti je covjek obasnio da i nocriu mozes podesavati preko wifi sa onim nekim uredjajem i ti opet navalio ove druge klime. Bolje ti je postavi sad fasadu i kupi 2 konvektora nego da kupujes klimu od 7000 km koja ce ti na neizolovanoj kuci potrositi 5 konvektora.
LulzSec

#4928 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by LulzSec »

seiko wrote:
Pa prvi odgovor na tvoje pitanje ti je covjek obasnio da i nocriu mozes podesavati preko wifi sa onim nekim uredjajem
onim nekim uređajem :lol: kojim?

upravo zbog toga i neću nocriu jer nema tih #nekih" uređaja za koje niko nikad čuo nije niti zna kako se zovu.konvektori mi ne padaju na pamet!
LulzSec

#4929 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by LulzSec »

Evo malo novih informacija, uzeo sam Daikin Ururu Sarara u Čitluku(Erkond) kompletan paket sa ugradnjom klime i WIFI opcija izađe 5170 maraka, prije toga svratih u LUK uzeo sam Mitsubishi Kirigamine FH cijena sa ugradnjom i WIFI je oko 4000 maraka, malo sam prekoračio budžet ali ok :D obje klime su 5 kilovata.

Nakon što završim unutrašnje radove u kući koji će trajati još nekih 7 dana(krečenje/farbanje, postavljanje pločica i neke sitnice) ide na red ugradnja klima a danas iz telemaha dolaze da priključe mrežu i puste net i kablovsku.

Kad sve bude gotovo bacim i koju fotku kao i utiske.Eto babo ručo!
Drvosjeca iz Dejcica

#4930 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

LulzSec wrote:Evo malo novih informacija, uzeo sam Daikin Ururu Sarara u Čitluku(Erkond) kompletan paket sa ugradnjom klime i WIFI opcija izađe 5170 maraka, prije toga svratih u LUK uzeo sam Mitsubishi Kirigamine FH cijena sa ugradnjom i WIFI je oko 4000 maraka, malo sam prekoračio budžet ali ok :D obje klime su 5 kilovata.

Nakon što završim unutrašnje radove u kući koji će trajati još nekih 7 dana(krečenje/farbanje, postavljanje pločica i neke sitnice) ide na red ugradnja klima a danas iz telemaha dolaze da priključe mrežu i puste net i kablovsku.

Kad sve bude gotovo bacim i koju fotku kao i utiske.Eto babo ručo!
Neka je sa srećom. :thumbup:
nexteen

#4931 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by nexteen »

Za 4 godine koje sam proveo po forumima a vezano za grejanje klima uredjajima , ovakvo bacanje para ni priblizno nisam sreo , ili si lovator ili poludeo , u svakom slucaju nek ti je sa srecom . Zbog istog ovakvog razmisljanja su ti ostali pokusali naci bolju i 2-3x jeftiniju varijantu , to je bio razlog zasto se ne razumes sa ostalima na forumu , jer je za grejanje objekta Wifi totalno nebitna stavka , a velika je to lova , nemoj nam zameriti , imali smo dobre namere :izet:
LulzSec

#4932 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by LulzSec »

nexteen wrote:Za 4 godine koje sam proveo po forumima a vezano za grejanje klima uredjajima , ovakvo bacanje para ni priblizno nisam sreo , ili si lovator ili poludeo , u svakom slucaju nek ti je sa srecom . Zbog istog ovakvog razmisljanja su ti ostali pokusali naci bolju i 2-3x jeftiniju varijantu , to je bio razlog zasto se ne razumes sa ostalima na forumu , jer je za grejanje objekta Wifi totalno nebitna stavka , a velika je to lova , nemoj nam zameriti , imali smo dobre namere :izet:
Meni je WIFI opcija bila najbitnija i pojasnio sam zašto i ne vidim zašto je bacanje para kada sam uzeo A+++ uređaje s najnovijim tehnologijama dostupnim na ovim prostorima, brzo ću te uređaje isplatit jer namjeravam rentat kuću a već imam nekoliko mušterija koje nude 200 maraka po danu iznajmljivanje kuće u ljetnom periodu. zimi ne bih izdavao.
seiko

#4933 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by seiko »

LulzSec wrote:
seiko wrote:
Pa prvi odgovor na tvoje pitanje ti je covjek obasnio da i nocriu mozes podesavati preko wifi sa onim nekim uredjajem
onim nekim uređajem :lol: kojim?

upravo zbog toga i neću nocriu jer nema tih #nekih" uređaja za koje niko nikad čuo nije niti zna kako se zovu.konvektori mi ne padaju na pamet!
zar je tesko naci na netu. more tih uredjaja ima. evo jedan nako na prvu: https://lmgtfy.com/?q=tadoSmarte+AC+Control. za 300 400 km mozes kontrolisati bilo koji uredjaj pa cak i LG ;-)
seiko

#4934 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by seiko »

LulzSec wrote:
nexteen wrote:Za 4 godine koje sam proveo po forumima a vezano za grejanje klima uredjajima , ovakvo bacanje para ni priblizno nisam sreo , ili si lovator ili poludeo , u svakom slucaju nek ti je sa srecom . Zbog istog ovakvog razmisljanja su ti ostali pokusali naci bolju i 2-3x jeftiniju varijantu , to je bio razlog zasto se ne razumes sa ostalima na forumu , jer je za grejanje objekta Wifi totalno nebitna stavka , a velika je to lova , nemoj nam zameriti , imali smo dobre namere :izet:
Meni je WIFI opcija bila najbitnija i pojasnio sam zašto i ne vidim zašto je bacanje para kada sam uzeo A+++ uređaje s najnovijim tehnologijama dostupnim na ovim prostorima, brzo ću te uređaje isplatit jer namjeravam rentat kuću a već imam nekoliko mušterija koje nude 200 maraka po danu iznajmljivanje kuće u ljetnom periodu. zimi ne bih izdavao.
Istina to sto si ti uzeo ce ti se isplatiti ali za trostruko duze vremena nego da si uzeo ono sto su ti svi ovdje na forumu govorili.
LulzSec

#4935 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by LulzSec »

seiko wrote: Istina to sto si ti uzeo ce ti se isplatiti ali za trostruko duze vremena nego da si uzeo ono sto su ti svi ovdje na forumu govorili.
Pa već sam takoreći isplatio i još zaradio duplo kada se kuća pođe rentat od Maja mjeseca 2017.Imam ljude iz Švicarske koji žele tu biti preko ljeta i da imaju sve, a dobro stojeći su, za 4 mjeseca koliko će biti tu svaki dan po 100€ pa skontaj.Ovi me preporuče prijateljima ovi svojim prijateljima i tako svako ljeto imam sigurna 3-4 mejseca rentanja kuće.Traže ljudi mir i tišinu bježe od stresa!

Vole ljudi luxuz tako da sam u opisu kuće naveo da ima WIFI, Kablovska, Kafomat Espresso, Ledomat, Moderna Kuhinja, klimatizirano npr u opisu klima ubacio i ovo :D
Daikin Ururu Sarara FTXZ35N / RXZ35N – klima uređaj

Jedinstvena kombinacija ovlaživanja, odvlaživanja, ventilacije, pročišćavanja zraka te grijanja i hlađenja u jednom sustavu
Trozonsko inteligentno oko: protok zraka šalje se u zonu u kojoj se osoba trenutačno ne nalazi. Detekcija se vrši u 3 smjera: lijevo, naprijed i desno. Ako nema detektiranih osoba, jedinica se automatski prebacuje na postavku energetske učinkovitosti
Nema potrebe za ručnim čišćenjem filtera, jedinica je opremljena automatskim čišćenjem filtera što štedi vrijeme i novac, te omogućava pročišćen zrak u svakom trenutku
„Reddot” nagrada za dizajn u 2013.
Internetski upravljač: upravljajte svojom unutarnjom jedinicom s bilo koje lokacije uz aplikaciju putem lokalne mreže ili Interneta

5 načina obrade zraka

Grijanje i hlađenje u jednoj jedinici za cjelogodišnju ugodnost uz najvišu oznaku energetske učinkovitosti
Zimi Ururu funkcija ispunjava zrak vlagom kako bi održala razinu ugodnosti bez nepotrebnog grijanja
Ljeti Ururu Sarara funkcija uklanja prekomjernu vlagu istovremeno održavajući ravnomjernu temperaturu čime se eliminira potreba za dodatnim hlađenjem
Ventilacija sa svježim zrakom, čak i uz zatvorene prozore
Pročišćavanje zraka i automatsko čišćenje filtera za konstantno pročišćen zrak bez alergijskih elemenata, i uštedu energije
Rugafet

#4936 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Rugafet »

LulzSec wrote:Pa već sam takoreći isplatio i još zaradio duplo kada se kuća pođe rentat od Maja mjeseca 2017.Imam ljude iz Švicarske koji žele tu biti preko ljeta i da imaju sve, a dobro stojeći su, za 4 mjeseca koliko će biti tu svaki dan po 100€ pa skontaj.Ovi me preporuče prijateljima ovi svojim prijateljima i tako svako ljeto imam sigurna 3-4 mejseca rentanja kuće.Traže ljudi mir i tišinu bježe od stresa!

Vole ljudi luxuz tako da sam u opisu kuće naveo da ima WIFI, Kablovska, Kafomat Espresso, Ledomat, Moderna Kuhinja, klimatizirano npr u opisu klima ubacio i ovo :D
Tako je. Ti si ustvari, kad bolje razmislim poceo zaradjivati jos momenta kad si prvi put uopste i pomislio da kupis klimu.
LulzSec

#4937 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by LulzSec »

Rugafet wrote:
LulzSec wrote:Pa već sam takoreći isplatio i još zaradio duplo kada se kuća pođe rentat od Maja mjeseca 2017.Imam ljude iz Švicarske koji žele tu biti preko ljeta i da imaju sve, a dobro stojeći su, za 4 mjeseca koliko će biti tu svaki dan po 100€ pa skontaj.Ovi me preporuče prijateljima ovi svojim prijateljima i tako svako ljeto imam sigurna 3-4 mejseca rentanja kuće.Traže ljudi mir i tišinu bježe od stresa!

Tako je. Ti si ustvari, kad bolje razmislim poceo zaradjivati jos momenta kad si prvi put uopste i pomislio da kupis klimu.
:D Imao sam privatnu firmu koju sam prodao jer nisam više mogao trpit ove iz IMT(Imali mene tu) političari, kriminalci i ostalo osoblje, načuo sam da neke pijandure prodaju 3 duluma zemlje, provjerio platio im koliko traže i započeo izgradnju kuće, a ideja je ustvari nastala dok sam vodio firmu pa bi često bio odsutan od kuće i odsjedao na raznim mjestima vidio kako ljudi prave pare izdavajući sobe, apartmane,vikendice, vile, hostele itd.Tako da sam kapital usmjerio na taj posao, nema sekiracije, uradiš šta se zatraži od tebe, kada ljudi izađu sve se fino očisti(unajmim lokalne cure) platim im po 50 markica i sutra nova tura, gospodski posao, a para kaplje li kaplje.
epeco

#4938 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by epeco »

Molim te ako nije tajna gdje si rekao da je lokacija kuće?
LulzSec

#4939 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by LulzSec »

epeco wrote:Molim te ako nije tajna gdje si rekao da je lokacija kuće?
buna, odmah kraj vode ljepota jedna :D
LulzSec

#4940 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by LulzSec »

Hajmo brzi savjet, prijateljica otvara mali frizerski salon oko 20 kvadrata prostor i treba joj klima, da nije skupa a da obavlja posao, šta mislite o Gree http://www.servis-jelic.com/index.php?i ... 42&lang=hr
seiko

#4941 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by seiko »

LulzSec wrote:Hajmo brzi savjet, prijateljica otvara mali frizerski salon oko 20 kvadrata prostor i treba joj klima, da nije skupa a da obavlja posao, šta mislite o Gree http://www.servis-jelic.com/index.php?i ... 42&lang=hr
Ako je samo za hladjenje ljeti onda je svaka klima OK pogotovo za poslovni prostor gdje nije toliko bitno koliko je bucna klima. A ako ti treba za grijanje onda zaboravi na ove fus klime. samo japanci prolaze. u Bosni je najisplativije uzeti Fujitsu jer im je najbolja cijena.
LulzSec

#4942 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by LulzSec »

seiko wrote:
LulzSec wrote:Hajmo brzi savjet, prijateljica otvara mali frizerski salon oko 20 kvadrata prostor i treba joj klima, da nije skupa a da obavlja posao, šta mislite o Gree http://www.servis-jelic.com/index.php?i ... 42&lang=hr
Ako je samo za hladjenje ljeti onda je svaka klima OK pogotovo za poslovni prostor gdje nije toliko bitno koliko je bucna klima. A ako ti treba za grijanje onda zaboravi na ove fus klime. samo japanci prolaze. u Bosni je najisplativije uzeti Fujitsu jer im je najbolja cijena.
Pa nije valjda da ne može ugrijat 20 kvadrata majku joj?Možda je ova malo bolja i može ugrijat usranih 20 kvadrata http://www.servis-jelic.com/index.php?i ... 43&lang=hr
seiko

#4943 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by seiko »

LulzSec wrote:
seiko wrote:
Pa nije valjda da ne može ugrijat 20 kvadrata majku joj?Možda je ova malo bolja i može ugrijat usranih 20 kvadrata http://www.servis-jelic.com/index.php?i ... 43&lang=hr
moze ona ugrijati kad je temp malo uspod 0 al sta je kad ode temp na -10 da ne govorim na -15. Ako ce uz klimu uzeti jos jedan konvektor od 2,5 Kw za nedaj boze onda je ova druga klima ok rjesenje.
LulzSec

#4944 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by LulzSec »

seiko wrote: moze ona ugrijati kad je temp malo uspod 0 al sta je kad ode temp na -10 da ne govorim na -15. Ako ce uz klimu uzeti jos jedan konvektor od 2,5 Kw za nedaj boze onda je ova druga klima ok rjesenje.
Buraz Hercegovina je nema temperatura od -10 nikad.
epeco

#4945 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by epeco »

LulzSec wrote:
seiko wrote:
Kao prvo Free Match su samo unutarnje klime za multi tako da te ne buni cijena...Kao drugo želi li se ta prijateljica ugrijati onda joj preporuči ozbiljne klime ( Japanci) ostale se samo zovu klime!!! 20m2 poslovni prostor i frizerski salon za žene ili muške isto igra ulogu,zatim lokacija, i staklene površine koliko ima pa da mogu preporučit model . Uzet ću da je frizerski za žene( više pranja kose ,mokro ,farbanje ,...) Lokacija ??, i stakla ima cijeli jedan prednji zid npr., e pa na to sve ja bi preporučio ASYG14LMC/AO Qg= 5kw !
LulzSec

#4946 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by LulzSec »

epeco wrote:
Kao prvo Free Match su samo unutarnje klime za multi tako da te ne buni cijena...Kao drugo želi li se ta prijateljica ugrijati onda joj preporuči ozbiljne klime ( Japanci) ostale se samo zovu klime!!! 20m2 poslovni prostor i frizerski salon za žene ili muške isto igra ulogu,zatim lokacija, i staklene površine koliko ima pa da mogu preporučit model . Uzet ću da je frizerski za žene( više pranja kose ,mokro ,farbanje ,...) Lokacija ??, i stakla ima cijeli jedan prednji zid npr., e pa na to sve ja bi preporučio ASYG14LMC/AO Qg= 5kw !
Ma obični poslovni prostor ima jedan prozor i ulazna vrata, nema žena baš velik budžet 600 maraka zato i pitam za ovu Gree može li ugrijat i hladit, nema minusa, sa ovom sadašnjom klimom neka daewo :lol: ne može ništa?

Image
epeco

#4947 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by epeco »

Klimu za 600KM i da bude zadovoljna u grijanju teško ,vrlo teško Koju god slabiju kupi klimu konstantno će držati temp na 30 što su jako velika opterećenja za te jeftinije varijante i kad vani bude 0 ili u minusu temp češće će morati u defrost ići! Po meni bačene pare ali eto nek ona odluči šta i kako ti njoj prenesi idejno rješenje ,imaš i jeftiniju varijantu ASYG12LMC/AO Qg = 4kw, i imam ti mideu Mission12 3,8kw grijanja montirana za 1000KM
LulzSec

#4948 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by LulzSec »

epeco wrote:Klimu za 600KM i da bude zadovoljna u grijanju teško ,vrlo teško Koju god slabiju kupi klimu konstantno će držati temp na 30 što su jako velika opterećenja za te jeftinije varijante i kad vani bude 0 ili u minusu temp češće će morati u defrost ići! Po meni bačene pare ali eto nek ona odluči šta i kako ti njoj prenesi idejno rješenje ,imaš i jeftiniju varijantu ASYG12LMC/AO Qg = 4kw, i imam ti mideu Mission12 3,8kw grijanja montirana za 1000KM
Pošto nije mjesto za stanovanje niti se u prostoriji boravi 24 sata potrebna je klima koja ugrije prostor za ugodan boravak mušterije koja tu provede 1 ili 2 sata, budžet kao što rekoh 600 stoja a možda se može nagurat do 800 tako da uzme ovu klimu http://www.servis-jelic.com/index.php?i ... 30&lang=hr

Ne čini se loša

Last edited by LulzSec on 01/12/2016 13:06, edited 1 time in total.
epeco

#4949 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by epeco »

LulzSec wrote:
epeco wrote:Klimu za 600KM i da bude zadovoljna u grijanju teško ,vrlo teško Koju god slabiju kupi klimu konstantno će držati temp na 30 što su jako velika opterećenja za te jeftinije varijante i kad vani bude 0 ili u minusu temp češće će morati u defrost ići! Po meni bačene pare ali eto nek ona odluči šta i kako ti njoj prenesi idejno rješenje ,imaš i jeftiniju varijantu ASYG12LMC/AO Qg = 4kw, i imam ti mideu Mission12 3,8kw grijanja montirana za 1000KM
Pošto nije mjesto za stanovanje niti se u prostoriji boravi 24 sata potrebna je klima koja ugrije prostor za ugodan boravak mušterije koja tu provede 1 ili 2 sata, budžet kao što rekoh 600 stoja a možda se može nagurat do 800 tako da uzme ovu klimu http://www.servis-jelic.com/index.php?i ... 30&lang=hr
+ montaža ide na tu cijenu
Ja sam ti nudio Midea 12 Mission seriju za 1000KM montirana
LulzSec

#4950 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by LulzSec »

Nije ti do mene drug i ne nudiš meni ako se žena odluči da kupi dobiješ broj telefona na P.P. pa se onda vi dalje dogovarajte šta hoćete.
Post Reply