BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zateznistub

#4926 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zateznistub »

Miro Spiro wrote:100% nema promjene brzine na Moja TV samo ADSL paketi ce imati promjene za sada.
Pu baksuze
iceman2010

#4927 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

mirsek wrote:Downstream / Upstream
SNR Margin (dB) 28.3 / 20.5

Attenuation (dB) 3.0 / 5.0

Output Power (dBm) 12.5 / 5.0

Attainable Rate (Kbps) 23180 / 896

Rate (Kbps) 7168 / 507

Ovo su podaci iz modema..
A evo i speedtesta..Ping se uduplao od uvodjenja..Image

Nadamo se promjenama :))

Svi podaci su ti jako dobri. Ocigledno se nalazis blizu DSLAM-a (malo slabljenje). SNR ti je jako dobar sto je jako bitno.

Ping ti se povecao zbog ukljucenog interleave-a. Interleave je opcija koja se dodaje korisnicima IPTV (isto radi i LOL) da bi se izbjegle eventualne greske na liniji koje uzrokuju "ledjenje" slike i eventualno sumove, krcanje, gubitke dijelova govora kod VoIP-a. Naravno, to se mora necim platiti, a u ovom slucaju je to ping. Mogu pokusati onako laicki da to objasnim na kojem principu radi interleave ako je bas neophodno.

Mozes probati da nazoves 1422 pa da trazis da ti to iskljuce ako ti je ping jako bitan. Moguce da i pored toga sto je iskljucen neces imati problema sa slikom. Ali ako budes imao moraces ponovo nazvati da ti to ukljuce.
mirsek

#4928 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by mirsek »

Hvala ti na obrazlaganju...Nalazim se 300-400 metara od glavne poste na obali...Ovo oko interleave nema potreba da objasnjavas, dovoljno je i ovo..Kad sam tek uveo Moja TV negdje u maju ping mi je bio ispod 20 pa mi se slika zaledila 2 puta i onda su mi vjerovatno ukljucili taj interleave pa mi se ping povecao na 30-40..Zadnjih 20-tak dana mi se ping povecao preko 50 pa sam zato pitao da li se jos nekom povecao ping u zadnje vrijeme..
BadBoy

#4929 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by BadBoy »

Zna li iko hoće li MojaTV dobiti Sportklub kanale?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4930 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

Miro Spiro wrote:100% nema promjene brzine na Moja TV samo ADSL paketi ce imati promjene za sada.
Je li ovo provjerena informacija?

Ako nema promjene brzine, onda mora biti promjena cijene.
///////

#4931 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by /////// »

BadBoy wrote:Zna li iko hoće li MojaTV dobiti Sportklub kanale?
Total tv je otkupio sve programe SPORT KLUB tako da tamo na moja tv imate upisane arene koje nisu do koljena sportklubu a i engleska liga je jbg najbolja na svijetu kao i sportklub od sportski kanala
iceman2010

#4932 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

Entropio wrote:
Je li ovo provjerena informacija?

Ako nema promjene brzine, onda mora biti promjena cijene.
Ma nesto moraju mijenjati jer ovako nema smisla. Nisu jos nista najavili. I ja koristim mojaTV full paket i cekam da vidim sta ce biti sa mojaTV paketima. A mora nesto jer phone plus sadasnji net flat 1 (od 1.1 netflat2) je 25+17 =42 KM bez PDV-a. Moja TV full je 55 KM bez PDV-a sa uracunatih 10 KM prema mobitelima (061 i 062) i nesto vecim upsteam-om. Kako god izracunas ne isplati se. Morace nesto raditi, ali mislim da nece mjenjati brzine. Prije da ce korigovati cijene ili dati neku pogodnost recimo prema mobilnoj mrezi (dodati jos besplatnih minuta, jedan ili dva besplatna broja.....) Ovo samo nagadjam, ali je jasno da ne mogu ovako ostaviti jer nema smisla.
iceman2010

#4933 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

Suska se, a i neki portali su objavili da mojaTV uvodi sljedece godine i sport klubove.

Za sada sport klubovi nisu ni do koljena svim arenama. Jedino sto ima na sport klubu trenutno je engleska liga. Liga prvaka, evropa liga, spanska liga (do sljedece sezone), italijanska liga, kosarkaska takmicenja, rukometna takmicenja..... su na arenama. I neko izvali da sve cetiri arene nisu ni do koljena sport klubu. cccccc
///////

#4934 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by /////// »

iceman2010 wrote:Suska se, a i neki portali su objavili da mojaTV uvodi sljedece godine i sport klubove.

Za sada sport klubovi nisu ni do koljena svim arenama. Jedino sto ima na sport klubu trenutno je engleska liga. Liga prvaka, evropa liga, spanska liga (do sljedece sezone), italijanska liga, kosarkaska takmicenja, rukometna takmicenja..... su na arenama. I neko izvali da sve cetiri arene nisu ni do koljena sport klubu. cccccc
Spanska liga gospodine od sledece godine nazalost vam moram javic ici ce na sportklub pronaci cu link pa cu postavit podavno je objavljeno tako zavrste sa ovom sezonom i to je to a jedna engleska liga i jedna utakmica npr celzi-man city vrijedi vise nek kompletna i italijanska,spanska,i jos sto nabroja od kosarke itd,tako je jbg tesko je priznat al je total tv zakon uvedes i rahat si,uzivas vikendom!
iceman2010

#4935 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

/////// wrote:
iceman2010 wrote:Suska se, a i neki portali su objavili da mojaTV uvodi sljedece godine i sport klubove.

Spanska liga gospodine od sledece godine nazalost vam moram javic ici ce na sportklub pronaci cu link pa cu postavit podavno je objavljeno tako zavrste sa ovom sezonom i to je to a jedna engleska liga i jedna utakmica npr celzi-man city vrijedi vise nek kompletna i italijanska,spanska,i jos sto nabroja od kosarke itd,tako je jbg tesko je priznat al je total tv zakon uvedes i rahat si,uzivas vikendom!
A koliko vrijedi jedna utakmica lige prvaka? Koliko je vrijedila ona utakmica man city-ja koju nije prenosio javni servis? Znam za spansku ligu. Nemoras traziti. Zato sam i napisao do sljedece sezone. Ali kada bih sve ovo sto sam nabroja stavio na jednu stranu i englesku ligu na drugu stranu sa utakmicom engleske lige na ftv-u...... Nego gdje si gledao el clasiko?

A kao sto sam rekao, procitaj koju stranicu nazad. Naci ces link na kojem pise da lol (superTV) i BH Telecom (mojaTV) od sljedece godine (ne znam tacno od kojeg datuma) imaju sve (i arene i sport klubove) u osnovnoj ponudi tako da propagandu zvanu total TV mozes da siris negdje drugo.
Jeff Bingham

#4936 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Jeff Bingham »

"Serbia Broadband - Srpske kablovske mreže" d.o.o.

Bulevar Zorana Đinđića 8a
11000 Beograd
Srbija
jebo te total tv.
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#4937 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by 1pajdo »

I sport klub ima košarkaška takmičenja, zbog eurolige i NBA čak bolju ponudu...

Sve utakmice eurolige i A-1 hrvatsko košarkaško prvenstvo je na sportklub kanalima, ruska košarkaška liga, te NBA počinje pred kraj mjeseca...
http://www.sportklub.info/kakav-pocetak ... port-klubu

http://www.sportklub.info/ekskluzivno-r ... port-klubu

Dogodine prenose i Primeru i Secundu. :mrgreen: Nedavno su prenosili i SP u boksu i odbojci...
FUDBAL
Barclays Premier League
Npower Championship
Scottish Premier League
Russian Premier League
Eredivisie
Argentine Primera División
Portugal Primeira Liga
Belgian Pro League
Danish Superliga
Swiss Super League
Ukrainian Premier League
Austrian Football Bundesliga

Kupovi

FA Cup
Carling Cup
Copa Del Rey
Coppa Italia
KNVB Cup
Turkish Cup
Ukrainian Cup

Reprezentativni fudbal

Kvalifikacija za EP
Mecevi reprezentacije Engleske
Prijateljski mecevi

KOSARKA
Euroleague
NBA
A1
PBL

TENIS
Wimbledon
ATP World Tour Masters 1000
World Tour Finals
ATP World Tour 500 series
ATP World Tour 250 series (vecina turnira)
Davis Cup
WTA Tour (neki turniri)

AUTO-MOTO
Formula 1
Moto GP
Moto 2
125cc
GP2 Series
GP3 Series
Porsche Supercup

HOKEJ
Ebel (medveščak :thumbup: )
KHL

RAGBI
Engage Rugby Super League
World Cup

POKER
Fulltilt Poker After Dark

Naravno da mi je arena zanimljiva pogotovo zbog HNL-a :D , ali i lige prvaka i europske lige za koje opet imam alternativu. CL sam ove sezone mogao pratiti dvije različite utakmice po kolu (HRT i BHT) te eurolige tri ili više (HRT, OBN, Kabel1), rukomet slabo pratim, a Seria a mi je dosadna tako da mi je bolja ponuda Sportkluba.
ala7

#4938 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

Dobar jeste SportKlub ali nikad kao ArenaSport.. Vizuelan prikaz od logo-a pa do same programske seme je ArenaSport ispred SportKluba itekako.. SportKlub vadi engleska premier liga, tenis, formula1, motogp i jos par stvari.. Nije tacno da prenose kvalifikacione za EP to je rezervisano na Arenama pored lige prvaka,eurolige,francuske,italijanske,wrc,nfl,rukomet BL,ABA liga itd itd..
Engleska premijer liga ide u bubanj poslije nove godine.. Ne zna se hoce li SportKlub prenositi sljedecu sezonu engleze, vjerovatno hoce, moguce da ArenaSport otkupi prava kao zamjenu za spansku.. Nebitno..

Nije bitno ko je bolji ko losiji bitno je da ga uvrste u ponudu, u ovom slucaju SportKlub.
BadBoy

#4939 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by BadBoy »

Da se ja pitam (a ne pitam se naravski) ja bih zakonski odredio da svi pružatelji kablovske televizije MORAJU svim korisnicima omogućiti iste programske pakete. Dakle da svi moraju ponuditi i sport klub i arene i ostalo. Operateri bi se tu takmičili onda samo u cijenama i uslugi koju pružaju, što je opet najbolje za krajnje korisnike.
k3_h3

#4940 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by k3_h3 »

provjereno je da se povecava brzina i na mojaTV paketima koji imaju internet tj net, full i premi... sa 2 na 4 Mbita...
Entropio

#4941 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

k3_h3 wrote:provjereno je da se povecava brzina i na mojaTV paketima koji imaju internet tj net, full i premi... sa 2 na 4 Mbita...
Kako provjereno?

Nerealno je očekivati da povećaju brzinu jer parice neće moći izdržati toliki "pritisak"... Ja imam optiku dovedenu do ulaza i prebačen sam na nju, ali dio ulaz - stan je problematičan.
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#4942 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by 1pajdo »

ala7 wrote:Dobar jeste SportKlub ali nikad kao ArenaSport.. Vizuelan prikaz od logo-a pa do same programske seme je ArenaSport ispred SportKluba itekako.. SportKlub vadi engleska premier liga, tenis, formula1, motogp i jos par stvari.. Nije tacno da prenose kvalifikacione za EP to je rezervisano na Arenama pored lige prvaka,eurolige,francuske,italijanske,wrc,nfl,rukomet BL,ABA liga itd itd..
Engleska premijer liga ide u bubanj poslije nove godine.. Ne zna se hoce li SportKlub prenositi sljedecu sezonu engleze, vjerovatno hoce, moguce da ArenaSport otkupi prava kao zamjenu za spansku.. Nebitno..

Nije bitno ko je bolji ko losiji bitno je da ga uvrste u ponudu, u ovom slucaju SportKlub.
Slažem se, kvaliteta slike i komentatori su na većem nivou kod Arena sporta, pogotovo bolji od hrvatskih komentatora sa sportkluba koji su očajni. Što se tiče same programske šeme meni odgovara više SK zato što dio utakmica CL i EL te kvalifikacije mogu pratiti na nacionalnim tv kućama.. Kako kome više odgovara...

Kao što kažeš bitno je da imamo i jedno i drugo pa da možemo birati što ćemo gledati.
ala7

#4943 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

-Moderacija-
Mozete li spojiti ovu temu sa MojaTV BHtelecom.. ??!! Preglednije bi bilo..

Kako provjereno, i mene interesuje ?! Puno puta je tako receno nesto pa nije nista od toga bilo..
zateznistub

#4944 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zateznistub »

Entropio wrote:
k3_h3 wrote:provjereno je da se povecava brzina i na mojaTV paketima koji imaju internet tj net, full i premi... sa 2 na 4 Mbita...
Kako provjereno?

Nerealno je očekivati da povećaju brzinu jer parice neće moći izdržati toliki "pritisak"... Ja imam optiku dovedenu do ulaza i prebačen sam na nju, ali dio ulaz - stan je problematičan.
Ako sam dobro procitao negdje ovdje na forumu nije problem parica ukoliko je optika dosla do zgrade
ili ja to samo zelim.
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#4945 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Miro Spiro »

Nije problem ako ima optika . Problem je sto mali broj ljudi jos ima optiku a o povecanju brzina na Moja TV za sada nema nista samo se ADSL povecava 100%.Poslije mozda dodje i Moja TV.

Moja TV na optici uopce nije 2 Mb vec nekih 100Mb
Entropio

#4946 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

zateznistub wrote:
Entropio wrote:
Kako provjereno?

Ako sam dobro procitao negdje ovdje na forumu nije problem parica ukoliko je optika dosla do zgrade
ili ja to samo zelim.
Kako nije? Pa i kroz nju prolaze podaci... Ili se varam?
zateznistub

#4947 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zateznistub »

Entropio wrote: Kako nije? Pa i kroz nju prolaze podaci... Ili se varam?
Prolaze, ali je ta duzina zanemariva ukoliko optika gura do zgrade. Tako sam cini mi se negdje procitao.
Entropio

#4948 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

zateznistub wrote:
Entropio wrote: Kako nije? Pa i kroz nju prolaze podaci... Ili se varam?
Prolaze, ali je ta duzina zanemariva ukoliko optika gura do zgrade. Tako sam cini mi se negdje procitao.
U tom slučaju, 4mbit molim! :lol:
k3_h3

#4949 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by k3_h3 »

Politika BHTelecoma je da uz pakete MojeTV koji imaju internet, tj net, full i premi da ide ADSL netFlat 2. Znaci sada kada bude promjena paketa u ADSL, automatski ide promjena i MojeTV...
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#4950 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Miro Spiro »

Optika kod BH telecoma ne ide do zgrade nego do stana. Onda se spaja na Alcatel Lucent "konverter" i onda odatle ide na modem tako da brzina ide negdje do 100Mb. Promjene brzine nema opet ponavljam na Moja TV osim na optici ali kako ce to biti sredjeno ne znam.
Locked