- Registracija vozila - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4926 Re: - Registracija vozila - sve o tome
575 maruni
1.6
benzinjaca
80kilobajta ili 85 pojma nemam
nisam uzeo zonu jer imam bihamk
na 4 rate
1.6
benzinjaca
80kilobajta ili 85 pojma nemam
nisam uzeo zonu jer imam bihamk
na 4 rate
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#4927 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Pa zar može više poskupiti...
I sad sam platio 1020 KM
I sad sam platio 1020 KM
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#4928 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Kod nas nema eko povlastica pri registraciji?
-
NediM17
#4929 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Kakvih eko povlastica, platis 25% skuplju putarinu ako imas auto na plin.
Nekad je mozda i imalo smisla dok se nisu placale akcize na plin, sad nikakvog.
Nekad je mozda i imalo smisla dok se nisu placale akcize na plin, sad nikakvog.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
- moon_walker_90
- Rothmans
#4932 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Kako ide odjava auta koje je jos registrovano i smijel takvo na cestu ?
- vjeshalica
- Rothmans
#4934 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Ma ja, malo mi je to cudno, al kazu lakse rjesit papire kad se proda auto.
- vjeshalica
#4935 Re: - Registracija vozila - sve o tome
-
preludezalude
#4936 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Ima mup-ova koji ne upisuju u saobracajnu odjavu.vjeshalica wrote: ↑21/08/2023 23:38Vozilo je i dalje registrovano, ima jos da pise odjavljen radi prodaje,tako da moze se vozati
-
noviclan
#4937 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Ma i kod nas svako svoju politiku vodi sto je zalosno imas pravilnik ako je po pravilniku da se upise moras upisati a ne jedan mup ovo gura drugi mup ono gura katastrofapreludezalude wrote: ↑22/08/2023 01:27Ima mup-ova koji ne upisuju u saobracajnu odjavu.vjeshalica wrote: ↑21/08/2023 23:38
Vozilo je i dalje registrovano, ima jos da pise odjavljen radi prodaje,tako da moze se vozati
-
Oznaka Tablica
#4938 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Kad odjavis auto zbog prodaje, i das novom kupcu. Tvoja polisa se ne moze odjaviti dok novi kupac ne uzme sebi polisu do isteka registracije.
Dakle, ako novi kupac upravlja odjavljenim vozilom, napravi udes svojom krivicom, osiguranje ce se iskorostiti od prethpdnog vlasnika i prethodni vlasnik ce imati malus na polisu osiguranja.
Savjet, ako ne znate i sumnjate da ce novi kupac uplatiti sebi polisu, auto odjavljujte zbog nekoristenja(izjava ovjerena u opcini, saobracajna, vlasnicka, tablice i 2 km takse) i pravac Mup na odjavu.
Dakle, ako novi kupac upravlja odjavljenim vozilom, napravi udes svojom krivicom, osiguranje ce se iskorostiti od prethpdnog vlasnika i prethodni vlasnik ce imati malus na polisu osiguranja.
Savjet, ako ne znate i sumnjate da ce novi kupac uplatiti sebi polisu, auto odjavljujte zbog nekoristenja(izjava ovjerena u opcini, saobracajna, vlasnicka, tablice i 2 km takse) i pravac Mup na odjavu.
-
noviclan
#4940 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Nista onda full bez kradje samo za stete
- enko 1964
- Grijem se na: južnu konekciju
#4941 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Još jedna pričica kako se u ovoj karikaturi od zemlje rješavaju problemi na koje nailazimo u svakodnevnom životu.
U nedjelju sam negdje izgubio prednju tablicu. Bilo je puno vozanja i ne znam tačno gdje i kada je spala jer sam tek uveče primjetio da je nema.
U ponedjeljak ujutro odem u matičnu PU da dam izjavu i prijavim nestanak te da dobijem neku potvrdu.
Ovlaštene osobe koja potpisuje nema, ili mu ne radi olovka, boli ga ruka ili neki drugi dio tijela tako da tu potvrdu dobijem tek u srijedu.
Sa tom potvrdom odem u Službeni list da odjavim izgubljenu tablicu.
Pošto su mi drugovi iz krim službe rekli da je situacija jako komplikovana te da je najbolje da odem u agenciju kod koje je auto registrovano samo mjesec i po ranije tako i učinim.
Uposlenica osiguravajuće kuće napravi dvije dvije uplatnice i kaže kako bi najbolje bilo da ja to odmah odnesem na šalter gdje se predaje za registracije jer ko biva oni nose tek sutra. Odnesem.
Teta na šalteru za registracije konstatuje da jedna od dvije uplatnice ima pogrešan iznos, 20 umjesto 40 maraka i pogrešan neki broj svrhe uplate ili Bog te pit'o šta.
Takođe mi saopšti da nemam rješenje koje trebam dobiti nakon što sam dobio potvrdu o prijavi. Srećom, pravnik koji izdaje ta rješenja radi u susjednoj kancelariji i mogu odmah predati.
Kuc, kuc... što bi reko Đole - nobadi ansver, otvorim vrata, nema pravnika, ka'će doć... ne znaju...mogu'l ostavit'...nemere samo on prima i izdaje ta rješenja... dođite sutra.
Dođemo sutra, nađem pravnika, im'o neodložnih obaveza, duboko se izvinjaJe, biće gotovo popodne a nekad se čeka po dva dana al' će eto on meni učinit'. Fala, doviđenja.
Dođemo popodne, pravnik opet im'o pametnijeg posla i rješenje dobijem sinoć zahvaljujući poznanici.
Sad me strah opet otići na šalter gdje se predaje za registraciju jer Bog zna šta će mi još iskopati.
Nakon što (ako) dobijem nove tablice, saobraćajnu i vlasničku, valja opet u osiguranje jer moraju promijenit policu i zeleni karton...
Kanio sam na jedan kraći put prije zime pa valjda do tad bude gotovo.
Neka forumski puk oprosti na malo dužoj priči.
U nedjelju sam negdje izgubio prednju tablicu. Bilo je puno vozanja i ne znam tačno gdje i kada je spala jer sam tek uveče primjetio da je nema.
U ponedjeljak ujutro odem u matičnu PU da dam izjavu i prijavim nestanak te da dobijem neku potvrdu.
Ovlaštene osobe koja potpisuje nema, ili mu ne radi olovka, boli ga ruka ili neki drugi dio tijela tako da tu potvrdu dobijem tek u srijedu.
Pošto su mi drugovi iz krim službe rekli da je situacija jako komplikovana te da je najbolje da odem u agenciju kod koje je auto registrovano samo mjesec i po ranije tako i učinim.
Uposlenica osiguravajuće kuće napravi dvije dvije uplatnice i kaže kako bi najbolje bilo da ja to odmah odnesem na šalter gdje se predaje za registracije jer ko biva oni nose tek sutra. Odnesem.
Teta na šalteru za registracije konstatuje da jedna od dvije uplatnice ima pogrešan iznos, 20 umjesto 40 maraka i pogrešan neki broj svrhe uplate ili Bog te pit'o šta.
Takođe mi saopšti da nemam rješenje koje trebam dobiti nakon što sam dobio potvrdu o prijavi. Srećom, pravnik koji izdaje ta rješenja radi u susjednoj kancelariji i mogu odmah predati.
Kuc, kuc... što bi reko Đole - nobadi ansver, otvorim vrata, nema pravnika, ka'će doć... ne znaju...mogu'l ostavit'...nemere samo on prima i izdaje ta rješenja... dođite sutra.
Dođemo sutra, nađem pravnika, im'o neodložnih obaveza, duboko se izvinjaJe, biće gotovo popodne a nekad se čeka po dva dana al' će eto on meni učinit'. Fala, doviđenja.
Dođemo popodne, pravnik opet im'o pametnijeg posla i rješenje dobijem sinoć zahvaljujući poznanici.
Sad me strah opet otići na šalter gdje se predaje za registraciju jer Bog zna šta će mi još iskopati.
Nakon što (ako) dobijem nove tablice, saobraćajnu i vlasničku, valja opet u osiguranje jer moraju promijenit policu i zeleni karton...
-
Throttle
#4942 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Jos je neko na forumu pisao muke oko toga, ne znam jesu li okoncane 
- enko 1964
- Grijem se na: južnu konekciju
#4943 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Od sada na uvrede i bilo kakve povrede ličnog integriteta odgovaram isključivo skidanjem tablica mrskom neprijatelju. 
-
Throttle
#4944 Re: - Registracija vozila - sve o tome
To te unazadi kao nista drugo 
- Laplace
#4945 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Automafia likes this.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#4946 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Treba tablice zašarafit za karoseriju... 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4947 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Da...mnogi to rade
Ja sam stavio one plasticne kaiseve
Ja sam stavio one plasticne kaiseve
-
LikeLike
#4948 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Sta je poskupilo na registraciji u odnosu na proslu godinu? Vidim par ljudi kukaju po cca 50KM poskupilo. Meni u istoj osiguravajucoj kuci, sve isto kao prosle godine, ali skuplje 25KM.
-
noviclan
#4949 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Nije nista sto je najveci problem i ti tvoji su te uzeli po usima ako nisi mijenjao dokumente
-
noviclan
#4950 Re: - Registracija vozila - sve o tome
Spoiler
Show
enko 1964 wrote: ↑01/09/2023 11:23 Još jedna pričica kako se u ovoj karikaturi od zemlje rješavaju problemi na koje nailazimo u svakodnevnom životu.
Nenapisa nam ono najvaznije, kako ces osigurati tablice od narednog skidanja