Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
klixober
#4926 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iako smo se svadjali i burno diskutovali na forumu,nadam se da ovako losi preliminarni rezultati nisu i konacni...
- Alfons Kauders
#4927 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nada zadnja umire... meni se cini da je i sdp debelo ispushio, a ns da i ne pominjem...komeba wrote:Iako smo se svadjali i burno diskutovali na forumu,nadam se da ovako losi preliminarni rezultati nisu i konacni...
jebes ga, i dalje sdp konta da treba furati neki socijala elitizam, a ns ni sama ne zna na cemu je...
iskreno, mislio sam da ce ns komotno preci prag u fbih i debelo ispusiti u rs... trenutni rezultati pokazuju da je ns u federaciji prosla nekoliko puta gore nego sto sam ocekivao... doduse, za rs sam nazalost potrefio - za kandidate su glasali samo clanovi (uze) porodice...
-
klixober
#4928 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDP ce biti najjaca stranka u FBiH(za drzavu ne znam,ne mogu procijeniti SNSD),sto znaci veliki napredak...da su debelo ispusili mozes reci jedino ako si ocekivao da SDP osvoji 50%+ vlasti na svim nivoima,sto je nerealno.Alfons Kauders wrote:nada zadnja umire... meni se cini da je i sdp debelo ispushio, a ns da i ne pominjem...komeba wrote:Iako smo se svadjali i burno diskutovali na forumu,nadam se da ovako losi preliminarni rezultati nisu i konacni...
jebes ga, i dalje sdp konta da treba furati neki socijala elitizam, a ns ni sama ne zna na cemu je...
iskreno, mislio sam da ce ns komotno preci prag u fbih i debelo ispusiti u rs... trenutni rezultati pokazuju da je ns u federaciji prosla nekoliko puta gore nego sto sam ocekivao... doduse, za rs sam nazalost potrefio - za kandidate su glasali samo clanovi (uze) porodice...
NS necu da ocjenjujem jos,ali mi ne mirise na dobro...
- Alfons Kauders
#4929 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
si siguran da ce sdp biti najjaci u fbih?komeba wrote: SDP ce biti najjaca stranka u FBiH(za drzavu ne znam,ne mogu procijeniti SNSD),sto znaci veliki napredak...da su debelo ispusili mozes reci jedino ako si ocekivao da SDP osvoji 50%+ vlasti na svim nivoima,sto je nerealno.
prosli put su najavili pobjedu u tk, sk i fbih... pa ispusili na sva tri pomenuta nivoa...
doduse, i ns je najavljivala preko 150,000 glasova... a na kraju dobila par hiljada...
nisam ocekivao 50% na svim nivoima, ali rezultati u tk i sk su razocarenje... a ta dva kantona su bila jedina nada... da se ne uvrijedi ovi u ostatku drzave, ali zao mi je... vecina glasaca u drugim kantonima ima vise udova nego zuba... o rs da i ne pricam...
- DepraUbiVepra
- Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!
#4930 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Samo nas dvije stvari dijele od poznavanja situacije: poznavanje izbornih rezultata i poznavanje izbornih koalicija...komeba wrote:SDP ce biti najjaca stranka u FBiH(za drzavu ne znam,ne mogu procijeniti SNSD),sto znaci veliki napredak...da su debelo ispusili mozes reci jedino ako si ocekivao da SDP osvoji 50%+ vlasti na svim nivoima,sto je nerealno.Alfons Kauders wrote:nada zadnja umire... meni se cini da je i sdp debelo ispushio, a ns da i ne pominjem...komeba wrote:Iako smo se svadjali i burno diskutovali na forumu,nadam se da ovako losi preliminarni rezultati nisu i konacni...
U svakom slučaju, nije vrijeme za slavlje...
Što se tiče Naše stranke, mislim da konkretne rezultate može očekivati u Kantonu Sarajevo. Vidjećemo...
-
klixober
#4931 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Gledam nove preliminarne rezultate,izbornu jedinicu 3(podrucje Sarajeva i Foce) u kojoj bi koalicija NS-NSP trebala biti najjaca u odnosu na procenat te stranke u drugim jedinicama...
http://www.izbori.ba/WebModule/ParlamentBIH/Nivo.aspx
I sta vidim...na osnovu 44,8% prebrojanih glasova, koalicija NS-NSP ima samo 2,66% glasova
Sta ocekivati u drugim jedinicama ako je u maticnoj jedinici ovakvo stanje...
Ne raduje me ovaj procenat glasova za NS,naprotiv,ali bojim se da se dogodilo upravo ono na sta sam upozoravao cijelo vrijeme na forumu...jos uvijek ostavljam mogucnost da se promijene rezultati kasnije,ali sigurno ne moze biti nesto drasticno...
Nadam se da ce iz ovoga neko iz NS izvuci pouku,a ja ne volim da budem u pravu kada su rezultati onoga zbog cega sam u pravu suprotni od mog prizeljkivanja...Nadao sam se da ce NS biti iole respektabilan koalicioni partner SDP-u,ali sta reci ako te u maticnoj izbornoj jedinici nadmasi Stranka Kokuza....
I sta vidim...na osnovu 44,8% prebrojanih glasova, koalicija NS-NSP ima samo 2,66% glasova
Ne raduje me ovaj procenat glasova za NS,naprotiv,ali bojim se da se dogodilo upravo ono na sta sam upozoravao cijelo vrijeme na forumu...jos uvijek ostavljam mogucnost da se promijene rezultati kasnije,ali sigurno ne moze biti nesto drasticno...
Nadam se da ce iz ovoga neko iz NS izvuci pouku,a ja ne volim da budem u pravu kada su rezultati onoga zbog cega sam u pravu suprotni od mog prizeljkivanja...Nadao sam se da ce NS biti iole respektabilan koalicioni partner SDP-u,ali sta reci ako te u maticnoj izbornoj jedinici nadmasi Stranka Kokuza....
- Alfons Kauders
#4932 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
aha... u tuzli koja glasa za ljevicu zadnjih 20 godina ns nije napravila skoro nista... ne vjerujem da ce prebaciti 2-3%...DepraUbiVepra wrote: Što se tiče Naše stranke, mislim da konkretne rezultate može očekivati u Kantonu Sarajevo. Vidjećemo...
i ti stvarno ocekujes da ce u sarajevu proci nesto bolje? izvini ako sam ja dobro glup, a nisam, ali ne vidim zato bi to mogli ocekivati...
idem spavati... a sutra ce se nazalost ispostaviti da sda, sbih i sbb u sarajevu imaju skoro 50% glasova... a mozda cak i vise...
- Alfons Kauders
#4933 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
dakomeba wrote:Gledam nove preliminarne rezultate,izbornu jedinicu 3(podrucje Sarajeva i Foce) u kojoj bi koalicija NS-NSP trebala biti najjaca u odnosu na procenat te stranke u drugim jedinicama...
I sta vidim...na osnovu 44,8% prebrojanih glasova, koalicija NS-NSP ima samo 2,66% glasova![]()
Ne raduje me ovaj procenat glasova za NS,naprotiv,ali bojim se da se dogodilo upravo ono na sta sam upozoravao cijelo vrijeme na forumu...
dajos uvijek ostavljam mogucnost da se promijene rezultati kasnije,ali sigurno ne moze biti nesto drasticno...
sumnjamNadam se da ce iz ovoga neko iz NS izvuci pouku,a ja ne volim da budem u pravu kada su rezultati onoga zbog cega sam u pravu suprotni od mog prizeljkivanja...
nije ni sdp od juce... davno su to ljudi skontali, zato se nisu ni obazirali na djetinjaste ispade aktivista ns...Nadao sam se da ce NS biti iole respektabilan koalicioni partner SDP-u,ali sta reci ako te u maticnoj izbornoj jedinici nadmasi Stranka Kokuza....
- DaysleepeR
#4934 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a kako će proći Naša Stranka nego loše kad nema sposobne ljude da ih vode?
noć pred izbore u 4 ujutro četiri mlada delinkventa trgaju plakate po Titovoj, penju se na bandere, psuju razne majke od seljačkih, sandžačkih i sl.
OK, građanski revolt, ali nije tako, jedan od njih prilazi i pruža vizitku, Naša Stranka, kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo, 89 godište, student prava, inicijali A.R.
na vizitki štamparska greška "Vrijeme je da stvari PRUZMEMO u svoje ruke"
i to je ozbiljna alternativa vladajućima?
dajte molim vas, balavci i diletanti, nesposobni da vode kampanju, naravno da je konačni domet ispod 3% glasova
noć pred izbore u 4 ujutro četiri mlada delinkventa trgaju plakate po Titovoj, penju se na bandere, psuju razne majke od seljačkih, sandžačkih i sl.
OK, građanski revolt, ali nije tako, jedan od njih prilazi i pruža vizitku, Naša Stranka, kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo, 89 godište, student prava, inicijali A.R.
dajte molim vas, balavci i diletanti, nesposobni da vode kampanju, naravno da je konačni domet ispod 3% glasova
- Alfons Kauders
#4935 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
i tuzla je prepuna slicnih revolucionara...DaysleepeR wrote:a kako će proći Naša Stranka nego loše kad nema sposobne ljude da ih vode?
iskreno ocekivao sam da ce ns u fbih dobiti 4-5%... u pismenijim krajevima cak i vise... ovakav potop me fakat iznenadio...
jbg, sad imaju 4 godine da politiku konacno shvate ozbiljno ili da se rasformiraju... s obzirom na veliki broj likova koji su im se pridruzii radi fotelja...
-
dammer
#4936 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hmmm, treba sačekati kantonalne rezultate, ali generalno mislim da je NS ostvarila svoje ciljeve. Mislim na ciljeve likova koje neko gore nazva "profesionalnim revolucionarima bez dana radnog staža". Lijepo će ljudi zakačiti 2 ili 3 foteljice u Kantonalnoj Skupštini i lagnini, neradom do penzije. Tu i tamo se ponekad pobuniti protiv nečega da se vidi kao da nešto rade i to je to..... Šteta, činilo mi se kao jedna lijepa priča (u koju još uvijek želim da vjerujem) koja bi mogla donijeti nešto novo i svježe na ovu našu učmalu političku pozornicu. Nadam se da će ljudi koji stvarno vjeruju u ovu stranku smoći snage i u narednom periodu početi ozbiljno raditi na stvaranju jedne ozbiljne stranke koja će postati, kao što je njezinim osnivačima i bila namjera, jedan ozbiljan politički činilac.
- Ridjobrki
#4937 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo jedan frišak:
- Šta kaže Peđa Kojović kad ga pitaju
za izborne rezultate NS i SDP?
- Kontam, bolje da je obratno...
P.S. Ne treba žaliti zbog neuspjeha NS, fino smo im govorili kako da uzmu naše glasove...
- Šta kaže Peđa Kojović kad ga pitaju
za izborne rezultate NS i SDP?
- Kontam, bolje da je obratno...
P.S. Ne treba žaliti zbog neuspjeha NS, fino smo im govorili kako da uzmu naše glasove...
-
udrch
#4938 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I Naša stranka kao i SBiH najbolje da objese kopačke o klin..manje stranaka, manje političara, manje problema..
- Corto Maltese
#4939 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Loše, loše, ali to je način na koji funkcioniše demokratija.
- addem
#4940 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Propali kao i SzBiH.
- vox-populi
#4941 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja sam jos davno rekao da praviti kampanju tako da se jedna prica prica u RS a druga u FBiH je nemoguce. Sto je i dokazano. Kako sada stvari stoje, NS ce mozda imati jednog predstavnika u Skupstini Kantona Sarajevo. I to je to. Puno losije nego sto sam ocekivao a ocekivao sam debakl.
-
bicebolje
#4942 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Peđa nas je uvjeravao da će NS (with partneri) odnijeti ubjedljivu pobjedu.
Ja i 99% drugih na ovoj temi smo mu rekli da neće i objasnili razloge.
E sad me baš zanima Peđin komentar nakon ovakve katastrofe i generalno me uvijek kod političara zanimalo kako se oporave kad nakon tolike priče i samopouzdanja dožive ovakav šamar od strane naroda. Ja mislim da bih u zemlju propao ali zato nisam političar.
Mislim da ćemo ubrzo od NS opet slušati priču "šta narod želi".
Ja i 99% drugih na ovoj temi smo mu rekli da neće i objasnili razloge.
E sad me baš zanima Peđin komentar nakon ovakve katastrofe i generalno me uvijek kod političara zanimalo kako se oporave kad nakon tolike priče i samopouzdanja dožive ovakav šamar od strane naroda. Ja mislim da bih u zemlju propao ali zato nisam političar.
Mislim da ćemo ubrzo od NS opet slušati priču "šta narod želi".
- Suti i trpi
#4943 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Katostrofa. Nisam ni ocekivo neki spektakularan rezultat, ali ovo je ispod svih ocekivanja.
Narodi u BiH nisu spremni za pomirenje i medjusobno uvazavanje. Koaliranje sa nekim iz drugog entiteta je potpuno neprihvatljivo za srpsko i bosnjacko biracko tijelo. Populizam i demagogija dominiraju.
Narodi u BiH nisu spremni za pomirenje i medjusobno uvazavanje. Koaliranje sa nekim iz drugog entiteta je potpuno neprihvatljivo za srpsko i bosnjacko biracko tijelo. Populizam i demagogija dominiraju.
- Real Khan
#4944 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prijateljski komentar na film "Neuspjeh Naše stranke na izborima 2010":
Vidite li sada koliko je važna malo kulturnija i pismenija komunikacija sa forumašima? Vidite li koliko je bitno znati šta hoćeš i koliko možeš u politici... Nadam se da ste sada razumjeli moje sugestije da se malo doškolujete u političkom marketingu.
Također shvatite da osobe koje su vas "branile" od konstruktivne kritike pljuvanjem po forumašima nisu ništa bolji od otvorenih neprijatelja te stranke. To je unutrašnji, latentni neprijatelj koji proizvodi kontraefekat. Ako niste bili u stanju izvući pouku iz raznih kritika na vrijeme (dovoljno davno pred izbore), onda je vaš izborni rezultat sasvim opravdan, a dalji politički angažman upitan i uzaludan.
Za kraj: Mislim da bi nakon ovakvog "rezultata" Naše stranke, bilo sasvim očekivano da Bojan Bajić, Fadil Šero, Peđa Kojović i čitav niz ostalih "stratega" Naše stranke podnesu ostavke. Razlog: sve ono što su učinili u javnim nastupima je izazivalo kontraefekat i antireklamu. Eh, sad, ukoliko vaš "kapetan" broda (B.B.) bude insistirao na ostanku na čelu stranke, onda se antireklama samo produbljuje i dobija novu dimenziju...

Vidite li sada koliko je važna malo kulturnija i pismenija komunikacija sa forumašima? Vidite li koliko je bitno znati šta hoćeš i koliko možeš u politici... Nadam se da ste sada razumjeli moje sugestije da se malo doškolujete u političkom marketingu.
Također shvatite da osobe koje su vas "branile" od konstruktivne kritike pljuvanjem po forumašima nisu ništa bolji od otvorenih neprijatelja te stranke. To je unutrašnji, latentni neprijatelj koji proizvodi kontraefekat. Ako niste bili u stanju izvući pouku iz raznih kritika na vrijeme (dovoljno davno pred izbore), onda je vaš izborni rezultat sasvim opravdan, a dalji politički angažman upitan i uzaludan.
Za kraj: Mislim da bi nakon ovakvog "rezultata" Naše stranke, bilo sasvim očekivano da Bojan Bajić, Fadil Šero, Peđa Kojović i čitav niz ostalih "stratega" Naše stranke podnesu ostavke. Razlog: sve ono što su učinili u javnim nastupima je izazivalo kontraefekat i antireklamu. Eh, sad, ukoliko vaš "kapetan" broda (B.B.) bude insistirao na ostanku na čelu stranke, onda se antireklama samo produbljuje i dobija novu dimenziju...
Last edited by Real Khan on 04/10/2010 14:51, edited 1 time in total.
-
klixober
#4945 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prema dosadasnjim rezultatima,a sada mozemo definitivno reci da se nista drasticno nece promijeniti do kraja brojanja glasova,rezultate NS mogu opisati samo ovako - debakl !
Predvidao sam da ce NS imati jako lose rezultate,ali ovako lose nisam mogao ni zamisliti...
Da ja ne pametujem opet sta sam pricao na ovoj temi,da ce pljuvanje po SDP-u biti kontraproduktivno,zanima me misljenje Pedje i ostalih aktivista NS na forumu...koji je vas zakljucak,sta mislite gdje ste pogrijesili? Nemojte o tome da gradani BiH nisu spremni da shvate vasu kampanju,zanima me gdje vidite svoje greske...
Predvidao sam da ce NS imati jako lose rezultate,ali ovako lose nisam mogao ni zamisliti...
Da ja ne pametujem opet sta sam pricao na ovoj temi,da ce pljuvanje po SDP-u biti kontraproduktivno,zanima me misljenje Pedje i ostalih aktivista NS na forumu...koji je vas zakljucak,sta mislite gdje ste pogrijesili? Nemojte o tome da gradani BiH nisu spremni da shvate vasu kampanju,zanima me gdje vidite svoje greske...
-
nonca
#4946 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Suti i trpi wrote:Katostrofa. Nisam ni ocekivo neki spektakularan rezultat, ali ovo je ispod svih ocekivanja.
da bas tako!
nisam clan NS, ali sam glasao za njih, i ovi rezultati pokazuju da nas usrani mentalitet nije spreman na sazivot, toleranciju i druge konstruktivne stvari....
vrijeme je da pametan svijet razmisli da li ici iz ove pokvarene drzave ili pak sliusati matore konje poput kojekakvih izetbegovica, lagumdzija, silajdzica i ostale pokvarane bagre!
ps. lijepog pokvarenjaka radoncica sam zaboravio.
- svakako_lud
#4947 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Narod nije ni spreman da prihvati šupljološke demagoge koji ništa ne rade i bez ikakvog cilja i plana ganjaju samo da se uhljebe u kakvoj foteljici na bilo koji način.Suti i trpi wrote:Katostrofa. Nisam ni ocekivo neki spektakularan rezultat, ali ovo je ispod svih ocekivanja.
- ultima_palabra
#4948 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jah, narod je kriv... isti komentari su i na temi o HaretuSuti i trpi wrote:Katostrofa. Nisam ni ocekivo neki spektakularan rezultat, ali ovo je ispod svih ocekivanja.
- Real Khan
#4949 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa prva greška im je bila ta da su i na ovom forumu čak i neke svoje članove popljuvali do kosti kada su se "drznuli" pitati nešto što inače nisu (smjeli) imali koga pitati. Neću da ofiram te članove, ali sam sa mnogim od njih razmijenio dosta privatnih poruka i to je bio razlog zašto sam se uključio na ovu temu tek tamo negdje oko 50. stranice... Ja sam u startu govorio da moje namjere nisu loše, ali sam odmah popljuvan do besmisla... Eto, to je za početak.komeba wrote:Prema dosadasnjim rezultatima,a sada mozemo definitivno reci da se nista drasticno nece promijeniti do kraja brojanja glasova,rezultate NS mogu opisati samo ovako - debakl !
Dalje, istupi Bojana Bajića su bili klasični primjer antireklame ("hoćemo promjene, ali samo ako se drugi s tim slože", i da ne nabrajam dalje, već smo to sve pretresli po nekoliko puta)...
- Ridjobrki
#4950 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije baš totalni neuspjeh, ima i nekog uspjeha. Naprimjer (uz jednak doprinos SBB) uspjeli su izbaciti Bošnjake iz skupštine RS... SDP-u i SDA u većini jedinica nedostaje 0.5 do 1 posto glasova - taman onaj dio bošnjačkih glasova koji su otišli NS i SBB.
Nadati se samo da ''dijaspora zna'' ili da je ''bila za čovjeka'' tako da ostane barem privid neke multinacionalnosti u NSRS.
P.S. Stanoviti forumaš Ridjobrki je poodavno predvidio i debakl i opravdanja na račun krivice naroda, jel tako? Narod u Federaciji po meni nikad nije bolje izabrao: a ko je ono na ovoj temi govorio o potrebi za stabilnošću i kapacitetom koji imaju samo SDA i SDP, odnosno NEKI LJUDI u njima?
Nadati se samo da ''dijaspora zna'' ili da je ''bila za čovjeka'' tako da ostane barem privid neke multinacionalnosti u NSRS.
P.S. Stanoviti forumaš Ridjobrki je poodavno predvidio i debakl i opravdanja na račun krivice naroda, jel tako? Narod u Federaciji po meni nikad nije bolje izabrao: a ko je ono na ovoj temi govorio o potrebi za stabilnošću i kapacitetom koji imaju samo SDA i SDP, odnosno NEKI LJUDI u njima?