BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Arteta

#4926 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

buzzer wrote:
luckylaka wrote: Odkud ti ideja da selektor zna sta radi.Tip je totalni anonimus i da Reis Ceric onu jednu hutbu nije namijenio reprezentaciji BiH sada bi se u onoj grupi borili za opstanak
selektor susic nije anonimus. nakon svih uspjeha u turskoj i gdjeonojosbi, njegova planetarna popularnost je u stalnom usponu. evo bas kontaju iz reala da ga pozovu dok onaj murinjo nije sve zajebo.
Selektor Susic radi za najmanju platu u Evropi.
Lijepo bi bilo da nas vodi Del Bosque, ali nema se para.
Eborg

#4927 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Arteta wrote:
Eborg wrote:Pa eto, što onda ne uradi ništa da "premunta" Vučkića kod nas?

Nešto sumnjam da je gori od Sesara i Svrake, a jedino je lijevo krilo u širem kadru osim Husejinovića.
Da li je Vuckic izrazio zelju da igra za nas i da li je imao sredjene papire?
Nikad nije izričito odbio što su mnogi uradili. Rekao je da bi razmislio.

Papire nije sredio jer nije glup. Njemu je reprezentacija u ovoj fazi karijere bitna stavka, treba sad da izvisi i ne igra ni za jednu?

Je li ti prvo daš otkaz na poslu pa tražiš bolji od nule ili prvo obaviš par razgovora prije nego guzicom zatvoriš vrata? :roll:
Last edited by Eborg on 08/01/2013 17:44, edited 1 time in total.
buzzer

#4928 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

Arteta wrote:
Eborg wrote:Pa eto, što onda ne uradi ništa da "premunta" Vučkića kod nas?

Nešto sumnjam da je gori od Sesara i Svrake, a jedino je lijevo krilo u širem kadru osim Husejinovića.
Da li je Vuckic izrazio zelju da igra za nas i da li je imao sredjene papire?
to nije relevantno. nismo u poziciji da cekamo da nam se igraci sa urednim papirima i dovoljnim kvalitetom sami nude. treba malo zapeti, pa sklopiti ekipu za brazil. a moze se...
buzzer

#4929 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

Arteta wrote: Mlada repka je nesto sto se drasticno razlikuje od A repke.
medju najuspjesnijim i najboljim svjetskim eprezentacijama imas koliko hoces igraca prekomandovanih iz mladih selekcija, sto smo to mi zajebaniji od njih?
Arteta

#4930 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Eborg wrote: Nikad nije izričito odbio što su mnogi uradili.

Papire nije sredio jer nije glup. Njemu je reprezentacija u ovoj fazi karijere bitna stavka, treba sad da izvisi i ne igra ni za jednu?
Ako je talenat, vrlo lako ce naci reprezentaciju.
On je poletio Slovencima iako je daleko od terena u Newcastleu.
Eborg wrote: Je li ti prvo daš otkaz na poslu pa tražiš bolji od nule ili prvo obaviš par razgovora prije nego guzicom zatvoriš vrata? :roll:
Njegov posao je Newcastle.
Repka je nesto vise od posla.
Arteta

#4931 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

buzzer wrote:
Arteta wrote: Mlada repka je nesto sto se drasticno razlikuje od A repke.
medju najuspjesnijim i najboljim svjetskim eprezentacijama imas koliko hoces igraca prekomandovanih iz mladih selekcija, sto smo to mi zajebaniji od njih?
Ti igraci igraju u klubovima(i to velikim).
Kod nas takvih nema,Stevanovic je iz Vojvodine dobio priliku,misljenja sam da treba i Kvesic iz Zelje.
Ostalo je slabo, ili su u vrlo losim klubovima ili ne igraju nikako.
Eborg

#4932 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Dakle Vučkić koji je skupio nekoliko nastupa za Newcastle ne može da bude uzet u obzir kao ozbiljan kandidat za reprezentaciju a Hajrović koji nema nijedan seniorski nastup za Arsenal je nešto što nije priča za U-21 nego za A reprezentaciju?

Uostalom, svako zna da su reprezentativni nastupi bitni u ovoj fazi karijere, pogotovo ako ne uspije u Newcastleu.
buzzer

#4933 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

Arteta wrote:
buzzer wrote:
luckylaka wrote: Selektor Susic radi za najmanju platu u Evropi.
Lijepo bi bilo da nas vodi Del Bosque, ali nema se para.
ni to nije argument. selektoru susicu je zahirovic standardan, a hadzic najozbiljniji kanditat za dodjeljivanje bih sportskog drzavljanstva i poziv u reprezentaciju zao sto mu je papetov brat menadzer. to je ono sto bi nas trebalo brinuti. imamo li boljih igraca na toj poziciji? ja mislim da imamo. i da, ja mislim da je cocalic bolji od obojice zajedno.

da ne spekulisem da je sead, ciji sin igra u hajduku sa vrsajevicem, razlog sto se je protiv hajrovica podigla medijska hajka, iako je momak i nakon sto je igrao prijateljsku za svicu rekao da i dalje zeli da igra za bih, ali bi to onda iswkljucilo avdiju iz price, a valja i njega prodati... (ovo je spekulacija za koju nemam dokaze, ali koju mi nije tesko zamisliti... ostaje da se vidi)
palermo

#4934 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

Ovo je stvarno postala vic tema.

Jesam li ja negdje propustio informaciju da je dozvoljeno reprezentaciji BiH da igra sa petanest igrača u timu i da ima davdeset i jednu rezervu na klupi. Mislim, stvarno se otišlo u krajnost, u trenutku kada imamo igrače, Citija, Rome, Lazia, Sevilje, štutgarta...(standardne, mislim) ovdje se recimo licitira sa dečkom koji igra u trečoj italijanskoj ligi......smanjite malo doživljaj
Arteta

#4935 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Eborg wrote:Dakle Vučkić koji je skupio nekoliko nastupa za Newcastle ne može da bude uzet u obzir kao ozbiljan kandidat za reprezentaciju a Hajrović koji nema nijedan seniorski nastup za Arsenal je nešto što nije priča za U-21 nego za A reprezentaciju?

Uostalom, svako zna da su reprezentativni nastupi bitni u ovoj fazi karijere, pogotovo ako ne uspije u Newcastleu.
Obojica su za u-21 reprezentacija.

Samo koliko znam, nijedan od njih nije imao volju da igra za BiH ni tada. :D
buzzer

#4936 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

palermo wrote:Ovo je stvarno postala vic tema.

Jesam li ja negdje propustio informaciju da je dozvoljeno reprezentaciji BiH da igra sa petanest igrača u timu i da ima davdeset i jednu rezervu na klupi. Mislim, stvarno se otišlo u krajnost, u trenutku kada imamo igrače, Citija, Rome, Lazia, Sevilje, štutgarta...(standardne, mislim) ovdje se recimo licitira sa dečkom koji igra u trečoj italijanskoj ligi......smanjite malo doživljaj
koliko igraca citija, rome, sevilje .... imamo na klupi? je li ibricic adekvatna rezerva za vedu i dzeku?
Eborg

#4937 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Izvini, ali ekipa koja nema napadača na klupi je neozbiljna ekipa. Ko će igrati u napadu?Ibričić (Hajdučka karina) i Vršajević (volim ga, Čelik šampion!)? Ma daj...
Arteta wrote:
Eborg wrote:Dakle Vučkić koji je skupio nekoliko nastupa za Newcastle ne može da bude uzet u obzir kao ozbiljan kandidat za reprezentaciju a Hajrović koji nema nijedan seniorski nastup za Arsenal je nešto što nije priča za U-21 nego za A reprezentaciju?

Obojica su za u-21 reprezentacija.

Samo koliko znam, nijedan od njih nije imao volju da igra za BiH ni tada. :D
Vučkić ne može igrati za U-21.
buzzer

#4938 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

Arteta wrote: Ti igraci igraju u klubovima(i to velikim).
Kod nas takvih nema,Stevanovic je iz Vojvodine dobio priliku,misljenja sam da treba i Kvesic iz Zelje.
Ostalo je slabo, ili su u vrlo losim klubovima ili ne igraju nikako.
to sto medju rezervistima nemamo igrace koji igraju u velikim klubovima nije i ne smije biti razlog da ne pokupimo najbolje kandidate za klupu. reprezentacija treba imati 23 igraca, a ne 16 sa koliko susic ide na utakmice. nikad ne znas kad ce neko od rezervista proraditi, kad ce ti zatrebati rezerva... ne moze hajducko srce sam mjenjati vedu i dzeku, ne ide...
Arteta

#4939 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

buzzer wrote: ni to nije argument. selektoru susicu je zahirovic standardan, a hadzic najozbiljniji kanditat za dodjeljivanje bih sportskog drzavljanstva i poziv u reprezentaciju zao sto mu je papetov brat menadzer. to je ono sto bi nas trebalo brinuti. imamo li boljih igraca na toj poziciji? ja mislim da imamo. i da, ja mislim da je cocalic bolji od obojice zajedno.
Slazem se da je sramota sto Zahirovic i Hazic dobijaju poziv.
Mada ne vidim da je rjesenje zvati igraca koji je u Zelji bio na tribinama jer je htio ici odavde,a da nece mu to isto oni Izraelci uraditi. :lol:
buzzer wrote: da ne spekulisem da je sead, ciji sin igra u hajduku sa vrsajevicem, razlog sto se je protiv hajrovica podigla medijska hajka, iako je momak i nakon sto je igrao prijateljsku za svicu rekao da i dalje zeli da igra za bih, ali bi to onda iswkljucilo avdiju iz price, a valja i njega prodati... (ovo je spekulacija za koju nemam dokaze, ali koju mi nije tesko zamisliti... ostaje da se vidi)
Avdija Vrsajevic je dobio poziv samo zato sto je presao u Hajduk, ja ne vidim drugi razlog, zbog toga mislim da ga treba otjerati.

Ima li gdje video da je Hajrovic zelio igrati za BiH?
Ili je ta vijest relevantna koliko i Ibrahimovic za BiH, Toure u Zelji, Laudrup u Celiku i sl. :lol:
Arteta

#4940 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Eborg wrote:
zasto?
Eborg

#4941 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Laudrup je bio u Čeliku, crno-na-bijelo, pa ti vidi. :mrgreen:
Arteta

#4942 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

buzzer wrote:

koliko igraca citija, rome, sevilje .... imamo na klupi? je li ibricic adekvatna rezerva za vedu i dzeku?
Ibricic igra u prvoj Turskoj ligi,a Djuric u 3.Italijanskoj.
Izmedju te dvije lige je drasticna razlika.
luckylaka

#4943 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

buzzer wrote:

Nije adekvatna Djuric je rjesenje,momak je dogurao do trece italijanske i dao svabama tri gola.Realnost je da Dzeko ide na klupu jer svabama cini mi se nije dao ni jedan.Inace Pepe je slobodan trener mozda vrijedi pokusati a i Mauro ce biti uskoro
Eborg

#4944 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Arteta wrote:
Eborg wrote:
zasto?
Već je igrao za slovenačku U-21 reprezentaciju. Kod "prebjega" ne smiješ igrati u istoj kategoriji. Tako npr. Hajrović ne može igrati za BiH U-19 ali može za BiH U-21.
Arteta

#4945 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Eborg wrote:
Arteta wrote:
Eborg wrote:
zasto?
Već je igrao za slovenačku U-21 reprezentaciju. Kod "prebjega" ne smiješ igrati u istoj kategoriji. Tako npr. Hajrović ne može igrati za BiH U-19 ali može za BiH U-21.
Ovo je kljucno. :D
Arteta

#4946 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Vecina ovdje smatra da ce se igraci koji igraju za reprezentaciju lakse prodati u bolje klubove, sto je djelimicno tacno.

Igraci iz nase lige ako igraju za repku lakse ce se prodati,a li oni koji igraju za strane klubove tesko.
Najbolji primjer je Zahirovic.
Koliko god ga Susic gurao on ne moze maknuti iz Ruske 2.lige.
buzzer

#4947 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

Arteta wrote: Ibricic igra u prvoj Turskoj ligi,a Djuric u 3.Italijanskoj.

i sta igra ibricic u kasimpasi? napadaca? :D :
Eborg

#4948 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Arteta wrote:Ovo je kljucno. :D
Kako da ne. Kao što je bilo "ključno" i kod Begovića, Mujdže, Misimovića, Pjanića, Medunjanina itd. Svi su oni igrali za strane reprezentacije pa su sada naši.
Arteta

#4949 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

buzzer wrote:

Pa dobro, Susicu ako treba napadac neka zove Mahmutovica ili Adilovica.
Stvarno je sramota zvati igraca iz 3.lige.
Eborg

#4950 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Arteta wrote:
buzzer wrote:

Pa dobro, Susicu ako treba napadac neka zove Mahmutovica ili Adilovica.
Stvarno je sramota zvati igraca iz 3.lige.
A nije sramota zvati igrače bez kluba svojevremeno - Muslimović i Spahić?
Post Reply