koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
black

#4926 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by black »

neko pomenu
Image
meni ova mirisna nota nikad ne moze dosaditi, nisam parfemski snob, moze to biti i neka lijeva marka ili kopija sasvim svejedno
Rugafet

#4927 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Rugafet »

Sve se fol koriste parfemi od 70 KM pa nadalje, a ustvari ovamo od la rivea dupei od sedam maraka plafon :lol:
noviclan

#4928 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by noviclan »

Rugafet wrote:Sve se fol koriste parfemi od 70 KM pa nadalje, a ustvari ovamo od la rivea dupei od sedam maraka plafon :lol:
a mozda je nesto na ovaj fazon https://www.olx.ba/artikal/23723443/arm ... ua-di-gio/
Rugafet

#4929 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Rugafet »

ih ma kakvi i to je puno marki. CM i udri po la rive akcijama, a na forumu sve recenzija parfema od 150 KM
KB9

#4930 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

koliko samo pojedine neznalice unistavaju temu, uzas
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4931 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Rugafet wrote:Sve se fol koriste parfemi od 70 KM pa nadalje, a ustvari ovamo od la rivea dupei od sedam maraka plafon :lol:
La rive je odlicna alternativa onima koji nece da daju pare za dizajnere ili niche parfeme.
Ja uvijek imam kod sebe od la rive ili jean narca neki aftershave. :mrgreen:
moonca

#4932 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by moonca »

radiša wrote:Tacno tako ali sta ces kad danas oni koji imaju para misle da mogu glumit strucnjake u parfemima,odjeci,autima,nekretninama a ne vide u stvari da pojma nemaju i da se samo provaljuju.Za parfem koji se neko trudio da napravi i koji je nekom dobar reci da je smece samo zato sto se tebi ne svidja govori o tome kakav si ti kao covjek a ne parfem.Ukusi su razliciti a ako se tebi nesto ne svidja to je drugi par opanaka.
Donekle i mogu. Ako ne znaju kvalitet odredjenog proizvoda, onda ce im novac pomoci da ga pronadju. Manje vise, cijena diktira kvalitet.
Licno, ne koristim vise parfeme, mada volim specificne i cudne kombinacije, ali skupi parfem se prepozna ko se iole razumije i ko duze vrijeme koristi i mjenja iste. Imaju specifican tvist. :-)
konahawaii

#4933 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

ma meni je glupo kad neko kaze, kao eto super je imati parfem, al neam ti ja para za toga, kao to je bas luksuz. Onda ista ta osoba izadje vani i napravi preko 100KM ceha.

Svaka cast ako neko moze izabrati jedan parfem i samo to nositi. Kad ima toliko razlicitih kombinacija mirisa, meni je nemoguce naci jednu, jer prvo, znam da ima bolji parfem i drugo meni bi dosadilo stalno isti parfem stavljati. Kao da uzmes jednu odjevnu kombinaciju i nosis je bukvalno svaki dan godinama :D
Plavo-bijeli

#4934 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Plavo-bijeli »

konahawaii wrote:ma meni je glupo kad neko kaze, kao eto super je imati parfem, al neam ti ja para za toga, kao to je bas luksuz. Onda ista ta osoba izadje vani i napravi preko 100KM ceha.

Svaka cast ako neko moze izabrati jedan parfem i samo to nositi. Kad ima toliko razlicitih kombinacija mirisa, meni je nemoguce naci jednu, jer prvo, znam da ima bolji parfem i drugo meni bi dosadilo stalno isti parfem stavljati. Kao da uzmes jednu odjevnu kombinaciju i nosis je bukvalno svaki dan godinama :D
Baš sam nedavno sa svojima o tome pričao. Pojedina raja žali dat za parfem, ali zato ne žali za noć dati i više od 100km. Isti primjer sa onima što dadnu par stotina mjesečno na nargile. Doduše šta ko voli, nek izvoli :D
Evo naprimjer za 100km parfema koji vam može trajati dvije godine (ako se koristi samo na zimu i jesen)
https://www.olx.ba/artikal/19923954/dol ... dg-100-ml/
Znači ne mora ništa preskupo, a ovog je napr kvalitet sami vrh.

Ja znam jednog momka koji nosa samo JOOP Homme. Nebitno koje godišnje doba. Kažem mu barem ljeti nosaj drugi parfem, a taj nosaj ostala godišnja doba, ma kakvi, neće ni da čuje :roll: .
Rugafet

#4935 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Rugafet »

konektovan wrote:
La rive je odlicna alternativa onima koji nece da daju pare za dizajnere ili niche parfeme.
Ja uvijek imam kod sebe od la rive ili jean narca neki aftershave. :mrgreen:
Tako je. La Rive je stvarno mega dobar za onliko koliko kosta, cak stavise odlican je.
Nego znam likove koji koriste parfeme do maksimalno 10 KM a kad su na forumu se koriste svi iznad 168 KM tako im to djeluje kao nesto veliko valjda sta li. I znaju sve o mirisima i ne postoji taj koji oni nisu probali. Taj tempo kupovine tesko bi i Bil gejts ispratio
Luxor-Concorde

#4936 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Luxor-Concorde »

Ovo je prilicno skup hobi i vecina ljudi nece dati vecu sumu na bocicu vec ce ici na neku jeftiniju varijantu sto je sasvim ok. Kod mene u kolekciji ima od Armafa od 50KM do Tom Ford/Frederic Malle/Zegna od 300-400KM o dekantima da ne govorim, neki po 10ml kostaju i 40-50KM...
Ono sto ja uvijek ljudima govorim je to da ne kupuju kopije (pik.ba ih je prepun!) da ne kupuju Economic parfeme i ostalo toceno djubre vec da kupe JEDAN a da je pravi i kvalitetan. Ucinice veliku uslugu svom zdravlju prvo a mirisace super kvalitetno.
moonca

#4937 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by moonca »

Vrlo skup hobi. S druge stane,zavisi i gdje zivis. U odredjeim klimama se i parfemi drugacije ponasaju. Na sebi ih osjetis dok si u kuci i ako zbilja imas dobar ,kada skidas odjecu-ako se ista zadralo.
Zimi pomjesano sa smogom ili duhanskim dimom,daje suprotan efekat. :-)
channel10

#4938 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by channel10 »

Luxor-Concorde wrote:Ovo je prilicno skup hobi i vecina ljudi nece dati vecu sumu na bocicu vec ce ici na neku jeftiniju varijantu sto je sasvim ok. Kod mene u kolekciji ima od Armafa od 50KM do Tom Ford/Frederic Malle/Zegna od 300-400KM o dekantima da ne govorim, neki po 10ml kostaju i 40-50KM...
Ono sto ja uvijek ljudima govorim je to da ne kupuju kopije (pik.ba ih je prepun!) da ne kupuju Economic parfeme i ostalo toceno djubre vec da kupe JEDAN a da je pravi i kvalitetan. Ucinice veliku uslugu svom zdravlju prvo a mirisace super kvalitetno.
?
moonca

#4939 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by moonca »

Izbjegavajte bijeli luk u ishrani :?: :wink: :-D
Luxor-Concorde

#4940 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Luxor-Concorde »

channel10 wrote:
Luxor-Concorde wrote:Ovo je prilicno skup hobi i vecina ljudi nece dati vecu sumu na bocicu vec ce ici na neku jeftiniju varijantu sto je sasvim ok. Kod mene u kolekciji ima od Armafa od 50KM do Tom Ford/Frederic Malle/Zegna od 300-400KM o dekantima da ne govorim, neki po 10ml kostaju i 40-50KM...
?
Jer u ove tocenjake stavljaju svakakve hemikalije koje su kancerogene + naravno ne podlijezu propisima i revizijama IFRA.
channel10

#4941 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by channel10 »

Ok :thumbup: . Ja sam na brzinu procitao tvoj post, pa ne vidjeh da govoris o ovim tocenim. A ja sam mislio da si napisao da ne valja koristiti vise njih u isto vrijeme :) i da to moze uticati na zdravlje, pa zato onaj upitnik.
Luxor-Concorde

#4942 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Luxor-Concorde »

Sad ne znam kakve implikacije po zdravlje moze imati upotreba vise parfema (ako mislimo na vise istovremeno - layering) do sad se niko nije zalio :) Ali ovi toceni i pogotovo ove kopije sto ih je pun pik.ba ! e to je ludilo, u tim bocicama nema sta nema, od ljudskog i zivotinjskog urina pa preparata za ciscenje toaleta! Savjetovao bi svima da takve oglase prijavljuje kad vidi, obicno se radi o bijelim kutijama "tester" varijantama koje dolaze iz Turske i Rusije, na ove nase prostore iz Turske.
black

#4943 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by black »

KB9 wrote:koliko samo pojedine neznalice unistavaju temu, uzas
?
noviclan wrote:
a mozda je nesto na ovaj fazon https://www.olx.ba/artikal/23723443/arm ... ua-di-gio/
kopija
manekenka u penziji

#4944 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by manekenka u penziji »

Danas sam testirala Zarin orchid intense, podsjeća me na CK euforiju. Fin je, brzo se slegne na koži, zaista fina kopija, nimalo alkoholna, ali nakon 3h sata se ne osjeti ni najmanje, bukvalno. Cisto bacanje para.
Nisrin

#4945 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 23/02/2018 09:15, edited 1 time in total.
moonca

#4946 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by moonca »

Nisrin wrote:
manekenka u penziji wrote:Danas sam testirala Zarin orchid intense, podsjeća me na CK euforiju. Fin je, brzo se slegne na koži, zaista fina kopija, nimalo alkoholna, ali nakon 3h sata se ne osjeti ni najmanje, bukvalno. Cisto bacanje para.

Imam dva Zarina, osjete se ukupno 10 min intenzivno, poslije ne..mirise odjeca dugo ali nije to to...jeste bacanje para :D

Na meni jedina dva parfema od SVIH isprobanih su LVEB i Si :D Posebno LVEB...stavim u 7h, ljudi cak navece u 18h pitaju za parfem :D A kancelarija stalno mirise :D
Jesi li sama u kancelariji? :)
zoomba

#4947 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by zoomba »

Bijeli kuros, black orient od blvgarija i 1milion
Nisrin

#4948 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 23/02/2018 09:15, edited 1 time in total.
channel10

#4949 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by channel10 »

Kad sam pisao ovdje da je postojanost zarinih parfema nula, ka be devetka me napade i reče kako nije istina :).
Nakon pola sata se skoro i ne osjete.
Jučer sa kupio posljednji aqva amara edt u cm- u i nije aman zaman kako mnogi govore. Ima onu neku notu kao što sve i jedan miris od bvlgaria ima.
Meni puno bolji je sauvage od amare. Nekako jače i čišće se osjeti miris citrusa.
moonca

#4950 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by moonca »

Nisrin wrote:
moonca wrote:
Jesi li sama u kancelariji? :)
jesam, vecinu vremena :)
Pitam, jer poznajem dosta osoba da je alergicno ili im jednostavno pojedii parfemi prave mucninu.

Par osoba izbjegavam , tj ne druzim se bas zbog toga, pogotovo ako ih pozovem na veceru.

Par puta sam indirektno to naglasila :-) no , nista -nije shvaceno :run:

Sjecam se prijatelja koji mi se zalio kako mu smeta parfem kod djevojke. Bilo mi je to tada cudno, prosto nemoguce. :roll:
Post Reply