Izrael je opet pocinio zlocin!
-
michio
#4926 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Bezvezni tekst bivseg forumasa.
- innovision
#4927 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
svaka mu cast !!adore wrote:Da je više ovakvih ljudi koji ne koriste istoriju ili bilo kakav izgovor da opravdaju zločinGOLFER wrote:. Genocid, zločin protiv čovječnosti, zločin protiv samo jednog čovjeka nema opravdanja. Pun mi je q ljudi koji zbog sadašnjih događaja opravdavaju čak i Hitlera,koji ne vide daleko od svog nosa, pogotovo zbog toga što smo na svojoj koži osjetili zločin u najgorem obliku. Nema razlike između Jevreja, Bosanca, Hercegovca, Srbina, Hrvata, Eskima , Palestinca, Amerikanca, Engleza, Francuza itd koji ubijaju nevine. Svi su isti samo su se rodili na drugoj strani. Jebem im svima mater zločinačko/genocidnu. U ratu sam se kao vojnik borio protiv istih i kada pogledam "veliku sliku", nije mi žao.
Živjela R BiH.
-
The 51st State
- ahuseino
#4929 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
I sad da tako apsolutno svi urade... bi li bilo i najmanje nade za Palestince?moderator wrote:Mene ne interesuje misljenje nekog Klausa ili neke Monice, mene interesuje sta ce uraditi Merkel, Obama, Rassmussen i slicni, jer prosjecan Amerikanac je gledajuci masakre po Sarajevu mislio "jadni ljudi" a donosioci odluka su nas drzali na hold 4 godine.Pitajte_me wrote:Ja ti mogu otvoreno reci da je u zadnih par godina; nakon onih pokolja, nakon pravljenje ovih zidova u Gazi; misljenje u evropi o Izraelu je se dosta promjenilo. Prosjecan evropljanin danas stoji na strani Palestinca. To se vidi iz raznih opinija i na tv-u. Stvari se mjenjaju ali Izrael je mocna drzava. To je velesila; atomska sila. Evropa je tu bezmocna. SAD i jevrejski lobi u SAD-u su krivi za ovo.moderator wrote: I sta sad s tim? Zaboravio si dodati da je pred sami pocetak 2.svj.rata jevrejska zajednica u izraelu placala nacistima da zastrasuju i na miran nacin protjeruju Jevreje iz Njemacke kako bi se isti naselili u Izrael i napravili cistu drzavu.
Mozes ti argumente, pogotovo istorijske, nizati u korist obje strane, cinjenica je da je mali Palestinac gladan i ranjen, cinjenica je da je neki Turcin skupio kutiju hrane i lijekova i posao brodom, kad vec kopnom ne moze, da pomogne tom malom Palestincu, i cinjenica je da je izraelska vojska napala taj konvoj. A svijet ili suti ili prica sta je bilo prije Hrista. Niko da zaustavi sve to.
Ovdje u evropi se vec odavno kritikuje "Izraelska kolonizacija". Njemacka je, iz historijskih razloga, malo blaza prema Izraelu ali cak je i Njemacka jako kriticna.
Ja cu otici i potpisati peticiju, iako od toga nema pomoci velike. Ubaciti markicu u kutiju za donacije. I prestati filozofirati o ovom problemu. Posto znam da licno ne mogu nista vise doprinjeti, fokusiracu se na svog gladnog komsiju i pomoci njemu. I to je to.Predsjednik Udruženja "Palestinska dijaspora BiH" Naser Nabil istakao je na konferenciji za novinare da posebno građani Sarajeva, koji znaju šta znači biti opkoljen i napadan, trebaju podići glas protiv "bezumlja i terora koji provodi Izrael".
"Stoga, pozivamo sve građane Sarajeva i BiH da nam se pridruže na mirnim protestima koji ćemo organizirati u četvrtak u 17.30 sati u Velikom parku", rekao je Nabil.
Na ulicama Sarajeva u toku je i potpisivanje peticije za prekid opsade Gaze i trajat će do 5. juna.
"Potpise ćemo s popratnim pismom uputiti Predsjedništvu BiH, UN-u te čelnicima EU", pojasnio je Nabil.
Bi li bilo i najmanje nade za nas u onom periodu, da su ljudi poput jedne hAmanpour rekli ne interesuje me vise?
Tiha voda bregove valja. Javno mnijenje cini cuda, samo sto je svaki progres spor pa se cini beznadezna situacija... ali progres postoji - na odgovarajucoj vremenskoj skali.
Bolje ista nego nista. Treba se interesovati, i uciniti koliko se moze; malo hatera meni, pa tako milionima, da se bogdu potrudimo - a njima veliko... Nisu oni krivi, kako neko rece, sto se velikasi i jedne i druge dogme a zajednickog biznis modela ne mogu dovoljno nasladiti na tom ropstvu nevinih.
-
GOLFER
#4930 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
tako nekako... Iskreno nemam vremena procitati cijeli tekst covjeka koji mametuje i otkriva toplu vodu, sve u svemu pucanj u prazno, svi mi znamo kakvi smo mi, nema nama ko sta o tome pisati... procitao sam pola texta i obicno naglabanje i ponavljanje prezvakanih fraza koje se mogu u slicnom kontekstu nakacit na bilo koji narod u svijetu...michio wrote:Bezvezni tekst bivseg forumasa.
kakav god da je taj bosnjak na kraju krajeva on voli svoju rodnu grudu BiH i za nju je spreman dati zivot, spreman je pomoci svom komsiji bez obzira na vjersku pripadnost i spreman je svojim dzelatima uvjek dati jos jednu sansu da se stvari poprave (sto su dzelati vise puta shvatili kao drugu sansu za pokolj) i to je vise puta dokazao, ne dira druge, ne sveti se, ne planira zlocine i genocide, na vrh mu je glave pametovanja, i ljevicara i desnicara i svih extremista itd... Prosjecnih bosnjaka bilo je i prije i oslobodzenja i avaza i SDP-a i SDA i bice ih i poslje. Da se prosjecan bosnjak pita ova drzava bi bila raj na zemlji, ali on se ne pita...
- ahuseino
#4931 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Dobar covo... u glavnom se svim bicem bori protiv industijalizacije holokausta; ali ga Alan Dershowitz jebe na svakom koraku. Sjebo mu je tenure (pozicija punog profesora) na DePaul Univerzitetu, i pokusava da ga diskreditira po svakom pitanju...GOLFER wrote:
-
howyesno
#4932 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
daj majke ti pusti se suplje, pa sta bi onda japanci trebali uraditi? iz straha da njih ameri opet ne zaspu atomskim bombama trebali bi kakvu dobru atomsku napraviti pa na times square je trehnuti?callmethebreeeze wrote:uzeci u obzir istoriju jevrejskog naroda i uzeci u obzir cinjenicu da su okruzeni neprijateljima, meni je jasno sto se ponasaju kako se ponasaju. ja sam bosnjak i kad sam bio u potocarima, osjecao sam takvu bijes i tugu, da mi je neko tad rekao da je na beograd bacena atomska bomba, mislim da mi ne bi bilo zao. (naravno, daleko od toga da pozivam na unistenje beograda). i onda pokusam zamisliti kako se osjecaju jevreji koji danas zive u izraelu, a dosta ih potice iz porodica koje su vise-manje izbrisane s lica zemlje. ako tome dodamo jos 2000-godisnji antisemitizam, od "ubistva" isusa, pa ovamo, onda je svakome jasno da tu postoji strah od nestanka koji je duboko ukorijenjen. izrael je nekako kao dijete koje su tukli u skoli, ali je dijete izraslo u grmalja i naslo zajebanu raju, i sad svakome ko ga krivo pogleda lomi kicmu.
eh, sad, sve ovo zaista nije opravdanje za ponasanje prema palestincima. jer, kao sto amoz oz pise, hamas ne mozes pobijediti oruzjem.
sve ono sto je njima hićo radio sada oni rade drugim narodima pod izgovorom samoodbrane...
oteli tudju zemlju, provode teror, ne dopustaju normalan zivot naroda, svojataju ono sto nije njihovo i na kraju krajeva handre cijeli svijet i ponasaju se kao da su iznad svih ovozemaljskih zakona.
gamad je to koju treba iskorijeniti.
sada cu biti etiketiran kao antisemit, rasista ovakav onakav, najgori na svijetu
ali sta su oni da napadaju na humanitarce? ko su oni da ubijaju neduznu djecu?
zbog jednog izraelskog vojnika onolika ofanziva i onoliko pogubljenih zivota...
ako su bili proganjani i istrebljivani trebali su valjda lekciju nauciti i znati kako se ponasati, a ne da unuci istih onih koji su ubijani i proganjani danas ubijaju i proganjaju druge...
- ahuseino
#4933 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Pa ne mogu citati sve ove tekbire i zastave, to preletimmoderator wrote:
ahuseino, citaj sve postove.
Dok Clinton i ljudi oko njega nisu rekli SAD CEMO UDARITI PO SRPSKIM POLOZAJIMA, americki civili su mogli k.cu svirati da se zaustavi rat u Bosni.
Ja sto mogu za Palestince da uradim cu i uraditi kao covjek, ali smatram da je sramotno da se deklarativno svi ubise za pomoc Palestincima, a zaboli ih neka stvar za prvog komsiju koji je gladan.
Najlakse je pisati strastvene pamflete, paliti izraelsku zastavu i slicno, najteze je zaista dici guzicu sa stolice i nesto pomaknuti.
Mene te deklaracije ne interesuju, dacu moguci doprinos i necu dalje filozofirati i trositi vrijeme na suplju pricu, a kad pregledas ovu temu, od 205 strana, imas 204 stranice suplje i jednu stranicu upozorenja moderatora.
Zato imamo moderaciju da cisti
... ali odrzavam... moramo se interesovati i davati svoje misljenje, pa bilo to palamudjenje, filozofiranje ili minder politikovanje - jer neko cita i pravi sud o javnom misljenju. Sad, ima li tu marketinske vrijednosti ili ne, ne znam, ali i ovaj vid podrske je, mislim, bitan, jer ohrabruje medije da obrate paznju na situaciju.
A za komsiju, valjda treba i njemu pomoci, sve proporcionalno sa svojim mogucnostima i patnjom pacenika.
Pominjes USA i naredbu; pa sta je dovelo do toga, te malenkosti? Interes sigurno nije - da je do interesa, ne bi nikad.
Zasto je prestao rat u vijetnamu? Istina, ne zbog javnog mnijenja (vec sto je postao preskup - na domacoj teritoriji), ali javno mnijenje je prenijelo poruku... itd...
Sporo, ali pomaze. To je sve.
-
theTruePath
#4934 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Sad ce protesti,vi koji stev u Sarajevu izadjite,,,pokazite svoje nezadovoljstvo
i slikajte nam usput da vidimo atmosferu
i slikajte nam usput da vidimo atmosferu
-
Pitajte_me
#4935 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Banned user for reason “prekrsena pravila foruma”
» Pitajte_me
sad je samo 7 dana, sljedeci put kad budes ignorisao upozorenja i namjerno skretao temu u off, bice trajni.
» Pitajte_me
sad je samo 7 dana, sljedeci put kad budes ignorisao upozorenja i namjerno skretao temu u off, bice trajni.
- Realist-idealist
#4936 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
To nije bilo moje pitanje, ja sam pitao za dokaze u vezi umijesanosti Izraela da stvori Hamas kako bi profitirao od palestinskog raskola.Pitajte_me wrote:Evo ovo sam jucer procitao. Mislim da je objavljeno na Sarajevo-x sa naslovom "Prosjecan Bosnjak" pise Adnan Softic:Realist-idealist wrote: Ne kontam na koji nacin bi Izrael upsio to da uradi. Pruzi te nejasne izvore da prosudimo o cemu je rijec.
Hamas je nastao kao palestinski ogranak muslimanske brace koji su uvijek najradikalnije se protivili Izraelu.
medju ostalim:E sada mi reci moj umete Bosnjacki; ja mislim da si ti haman onaj prosjecan Bosnjak koji se uklapa u ovaj text........."Prosječan Bošnjak pizdi na spomen Izraela i okupacije Palestine. Pritom nema pojma uopšte ni gdje je Darfur, a ne zna ništa ni o problemima u Pakistanu ili Indiji. Za Istočni Timor je čuo, ali nije sasvim siguran o čemu se tamo radi. Ostale zemlje ga svakako ne interesuju, jer nemaju mnogo muslimana, ali on zna da su nam Grčka i Rusija din – dušmani, jer imaju istorijske veze sa Srbijom. Tu će Bošnjak zaboraviti da je Rusija suštinski vrlo rijetko pomagala Srbiju, a Grčka još rjeđe. Bošnjak i ne zna da su Francuska i Velika Britanija mnogo više zla učinile po njegov narod tokom proteklog rata, jer mu je ipak neko rekao kako je Francuska prva priznala BiH. Zato navija za Henryja, Govoua i ekipu i sa velikim zanimanjem gleda englesku ligu, dok uživa u grčkim i ruskim porazima tokom fudbalskih smotri širom svijeta..."
Drugo, veze ti nemas o meni niti ja tebi al je glupo da nekome ko se aktivno bavi i studira medjunarodnu politiku da mu prosipas suplju o tome da li se uklapa u neke tvoje bezvezne stereotipe ili ne. Tako mami me svojih kvalifikacija jer nisu relevantne.
- Realist-idealist
#4937 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Usput, tekst koji je citiran je jako prosjecan i ideoloski pun naboja. Tipicno za mnoge koji pisu za sarajevo-x. Helem nejse, Izrael...
-
Shoba
#4938 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ne mogu da shvatim kako milijarda muslimana nisu u stanju da urada AMA BAS NISTA. Kako je moguce da EGIPAT drzi Gazu u blokadi? kako je moguce da su Turci sve ove godine snadbdijevali Izrael oruzjem? Kako je moguce da stotine milijardi dolara zaradjenih na nafti nije pomoglo NIKOM? Islam? Merhamet?
(dovoljno je da Egipat zatvori Suez na pet dana i eto Palestinske drzave. Dovoljno je da Saudi seici malo zavrnu pipu. Al qurko.)
Izrael ne bi radio to sto radi da na drugoj strani nema gomilu ljudi bez ideja i volje da bilo sta poduzme. AMERIKANCI ginu u Gazi pomazuci nesretnom svijetu (pa i neki Jevreji).
Niko na ovom forumu nema pravo nista da kaze. Sjedite u svojim udobnim stanovima, i kada se dobro napucate pite i cevapa onda upalite TV da vidite stradanja drugih. Ko zaista zeli da pomogne tom nesretnom svijetu, postoje nacini. Pljuvanje po Izraelu na forumu to definitivno nije (To je zaista lako, nema nikoga da ti uzvrati.)
(dovoljno je da Egipat zatvori Suez na pet dana i eto Palestinske drzave. Dovoljno je da Saudi seici malo zavrnu pipu. Al qurko.)
Izrael ne bi radio to sto radi da na drugoj strani nema gomilu ljudi bez ideja i volje da bilo sta poduzme. AMERIKANCI ginu u Gazi pomazuci nesretnom svijetu (pa i neki Jevreji).
Niko na ovom forumu nema pravo nista da kaze. Sjedite u svojim udobnim stanovima, i kada se dobro napucate pite i cevapa onda upalite TV da vidite stradanja drugih. Ko zaista zeli da pomogne tom nesretnom svijetu, postoje nacini. Pljuvanje po Izraelu na forumu to definitivno nije (To je zaista lako, nema nikoga da ti uzvrati.)
-
hali gali halid
#4939 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ovaj video sa protesta na naslovnici, moze li mi neko reci, sta se ovo uzvikuje protiv Izraela?
- 1gorstak
#4940 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nema razlike izmedju tebe i cionista, matrica vam je ista a ostalo su nebitne nijanse.howyesno wrote:sve ono sto je njima hićo radio sada oni rade drugim narodima pod izgovorom samoodbrane...
oteli tudju zemlju, provode teror, ne dopustaju normalan zivot naroda, svojataju ono sto nije njihovo i na kraju krajeva handre cijeli svijet i ponasaju se kao da su iznad svih ovozemaljskih zakona.
-
theTruePath
#4941 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
hali gali halid wrote:Ovaj video sa protesta na naslovnici, moze li mi neko reci, sta se ovo uzvikuje protiv Izraela?
free free gaza down down izrael
-
GOLFER
#4942 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Evo video...
masallah
masallah
-
howyesno
#4943 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
ooo oprosti veliki merhametlija, nisam te prepoznao.1gorstak wrote:Nema razlike izmedju tebe i cionista, matrica vam je ista a ostalo su nebitne nijanse.howyesno wrote:sve ono sto je njima hićo radio sada oni rade drugim narodima pod izgovorom samoodbrane...
eto treba ih se tolerisati, neka oni ugnjetavaju neduzni narod kome su zemlju oteli, ipak je to "obecana zemlja"
treba sutiti, drzati jezik za zubima, opravdavati njihove postupke pa makar i sutnjom i biti prosvijetljen poput tebe...
oprosti jos jednom...
-
GOLFER
#4944 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
nikad necu podrzavati pozive na unistenje cijelih naroda i grupa, niti cu prihvatiti da je podrzati odgovor na izraelske zlocine zlocinom, ali ako je @howyesno mislio da treba iskorijeniti ovakvo ponasanje pojedinaca, koji odobravaju i planiraju ove i sve druge akcije kojima muce jadni narod i javno pokazujuci da ga zele iskorijeniti, onda se i ja slazem sa njim, tu gamad treba iskorijeniti, ja zaista ne znam sta drugo uraditi sa zlom nego ga iskorijeniti. Nazalost to sve ostaje na prici i zeljama jer je Izraelsko zlo preveliko i prejako da bi se sada iskorijenilo...1gorstak wrote:Nema razlike izmedju tebe i cionista, matrica vam je ista a ostalo su nebitne nijanse.howyesno wrote:sve ono sto je njima hićo radio sada oni rade drugim narodima pod izgovorom samoodbrane...
-
GOLFER
#4945 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Pa eto svako malo Izrael napravi veliki zlocin i pokolj nad palestincima, eto odmah jedan dio odgovora, onda medjunarodna zajednica se pravi luda i cini takve ustupke Izraelu (sto vrijedja inteligenciju) i naravno da ce ljudi oko toga disktovati, pored toga USA zapadni, vecinski pro cionisticki, mediji prave se jos ludji i pristrasno izvjestavaju o svim dogadjajima u korist pogodi koga? i naravno to jos vise doprinosi kolicini rasprave na temi i tome dodaj jos TROLOVE koji se najvise prave ludi provociraju, pljuju po zrtvama, opravdavaju zlocine, plagiraj historiju, obrcu i mjenjaju teze ili jednostavno pisu stvari sa jedinim ciljem da skrenu pricu sa sustine o IZRAELSKOM ZLOCINU i tako uniste temu... Trolovi su najveci uzrok nabijanu komentara na ovoj temi...Mizanfil wrote:Jedno pitanje: može li mi neko odgovoriti kako je ova tema postala najpopularnija na forumu s najviše postova?
-
jefferson
#4946 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Sad konacno znam da rjesenje svih bosanskohercegovackih problema lezi u rjesavanju palestinskog pitanja!
Nista, moramo zapeti da se to pod hitno rjesi, i onda cemo konacno jesti zlatnim kasikama.
Nego ne vidje jesul demostranti zapalili americku i izraelsku zastavu? Ako nisu, jos oni moraju pure jesti
Nista, moramo zapeti da se to pod hitno rjesi, i onda cemo konacno jesti zlatnim kasikama.
Nego ne vidje jesul demostranti zapalili americku i izraelsku zastavu? Ako nisu, jos oni moraju pure jesti
- controllore
#4947 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Toplo preporučujem svima:
Intro: http://www.youtube.com/watch?v=j2yfrhRE ... re=related
Pt. 1 http://www.youtube.com/watch?v=d5KnkbA0y2I
Vrijedi pogledati, neke stvari će biti MNOGO jasnije !
Inače materijal kojeg su čelnici YouTube-a i ostalih cionističkih stranica na početku brisali sa interneta, onda su nakon nekog vremena prestali, na prvom nema zvuka, ali mislim da na ostalim ima.
Inače materijal kojeg su čelnici YouTube-a i ostalih cionističkih stranica na početku brisali sa interneta, onda su nakon nekog vremena prestali, na prvom nema zvuka, ali mislim da na ostalim ima.
Last edited by controllore on 03/06/2010 19:18, edited 3 times in total.
-
escobar_
#4948 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
@jefferson: Hahaha, evo grohotom se smijem, kakav komentar. Svaka čast! 
-
greys
#4949 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
controllore wrote:Toplo preporučujem svima:
Amerikanci su ipak sto se necega tice korisni,a to je slijedeca rijec : bullshit
- BarbaDue
#4950 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Zato sto na ovom forumu ima puno ljudi koji hoce bar na ovaj nacin da daju glas protiv fašistčkog Izraela i daju podrsku svima onima koje oni dugo godina zlostavljaju.Mizanfil wrote:Jedno pitanje: može li mi neko odgovoriti kako je ova tema postala najpopularnija na forumu s najviše postova?