FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#4926 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

505sCrtom wrote:
Brat wrote: Cuj bio penal i cist go, realno do pic.ke materine :lol:
http://www.101greatgoals.com/videodispl ... l-8516000/
pa jest poništen cist gol (ili bar je trebao penal svirat jer je onaj igrao rukom) ali imali su 5 šansi koje su trebali zabiti.
Messi tri zicera zayebo, ono se moralo kazniti kasnije.
extraordinary

#4927 Re: FC Barcelona

Post by extraordinary »

Bušman wrote:
extraordinary wrote:Arsenal ima puno bolji protok lopte, bar je večeras imao. Nema nepotrebnog peglanja, i brzi su svi ko ose.
Nije. Imao je samo kod situacija kada su dali golove. Imali su strasno puno gresaka (za moj ukus), bili su (do 60. minute) mnogo manje pokretni u odnosu na Barcelonu. Razlog jednostavan - igralo se na Arsenalove 2/3 terena. Guardiola izbacio Villu i uveo Keitu i izgubio je na snazi u prvoj liniji koja pritisce Arsenal odmah do golmana. Keita je trebao biti igrac koji ce da legne na loptu, ali nije on Seedorf :D :D Zato 2 gola Arsenala u zadnjih 20 minuta utakmice.

Pa to je jedino i bitno. Oba gola su iz kontri dali, i ne znam zašto cijelu utakmicu nisu pokušali Barceloni prepustiti posjed i napadati iz kontri. Inače, ovo će Barceloni biti teže proći nego Inter prošle godine, bar po mom mišljenju, jer Arsenal može napasti i na Nou Campu.
darius_maximus

#4928 Re: FC Barcelona

Post by darius_maximus »

Iskreno, ovo nije toliko sjajna partija Arsenala koliko je blijedo izdanje Barcelone.
Ne znam zasto, ali sam imao osjecaj da je Barca dosla samo onaj jedan go zabiti i ne primiti previse, da bi se na Camp Nou obracunali sa Arsenalom... Nikako nisam navikao na onakvu igru Barce, djelimicno nezainteresovano, djelimicno lezerno... Obicno se bore do zadnjeg, letaju oko igraca, ne daju prenijeti loptu, svi napadaju na go kao jedan, a veceras je bilo samo ponesto lijepih poteza i cekanje da se utakmica zavrsi, kako tako...
Izmjene su mi jos manje jasne. Zasto vaditi najboljeg napadaca i Iniestu, ako hoces da dotuces protivnika? Zasto se povlaciti kada ti i igra i rezultat odgovaraju? Kao da im je neko rekao da naprave neizvjesniji revans, pa oni poslusali...

Sve u svemu, mislim da Barca moze kuci unistiti svaku ekipu, ako izadje na teren ciste glave. Neigranje Piquea je manji problem koji bi trebao rijesiti povratak Puyola. Spremit ce se Puyol, ako ga Barca treba, makar igrao s jednom nogom. Mislim da je dobro sto ce ganjati rezultat, jer ce se onda od prve minute naklatiti na kosti Arsenalu, koji nije bas defanzivno jaka ekipa... :D

Prolazak Arsenala bi i pored ovog rezultata bio iznenadjenje, ali nije nemoguc, samo je veoma, veoma slabo moguc. Ako i prodju, nece mi biti toliko krivo kao da je prosao Chelsea ili Inter jer se Arsenal barem posteno nadigrava se Barcom. Samo sada valja trpiti ove price o "dominaciji i apsolutnoj nadmoci" koju prosipaju trolovi ili totalno nerealni navijaci Arsenala... :roll:

Helem, na Camp Nou ce biti dobra utakmica, to me najvise veseli, nema vise opusteno... :D
5 0 5

#4929 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Nije nikakav izgovor. Barca je trebala biti na 3 gola razlike na kraju prvog poluvremena.
Arsenalovi golovi su bili lijepi. Utakmica je bila dobra(za onoga ko voli napadački fudbal). Sve u svemu, dobro. Barci treba jedan gol kod kuće. Milslim da će to biti ok. Arsenal neće sigurno parkirati autobus. Opet bi trebala biti lijepa utakmica.
Muzikjunki

#4930 Re: FC Barcelona

Post by Muzikjunki »

Sta da kazem... rezultat is real :D
Creasy

#4931 Re: FC Barcelona

Post by Creasy »

Lucas Leiva wrote:Igra li tamo ikada Macherano u toj rekreativnoj ligi koju igra barcelona?
Kakav Mascherano, on je obicni bezglavi panj, koji je mogao da bude igrac samo u Liverpoolu, jer ga je Benitez ucinio da izgleda nerealno dobar i donio nam dosta love!

Mnogo ti znas o fudbalu... Mascherano je jedan od najboljih opstruktora igre na svijetu. Covjek je genijalac za presjecanje napada. I umjesto da ubaci vrhunskog defanzivnog igraca, da razbija napade Arsenala, on ubacuje Keitu... :-)
Zmijuga loma

#4932 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Odlična utakmica. Willshire i ovaj golman Szczljsdlsj odlični. Arsenal je baš s mudima igrao. Nije da su nešto impresionirali posebno samom igrom, pozitivan rezultat mogu zahvaliti najviše Valdezu i Messiju jer se zajebavo drugo poluvrijeme. Messi polako počinje da iritira sebičnošću u nekim situacijama, trebao bi mu Pep konačno ukazati na to. Da je kulturno podvalio Villi za tip-in u prazan gol, sad nebi imali brige. Ovako nek ćeraju rezultat.

Na Camp Nou će biti spektakl. Nadam se da će Komandant biti spreman.
505sCrtom wrote:Usput: Messijev (poništeni) gol nije bio offside. Mogao je biti i penal za Pedra ranije, ali sad je to druga priča.
Nije ono za penala, ako mislimo na istu situaciju.
Last edited by Zmijuga loma on 17/02/2011 00:06, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4933 Re: FC Barcelona

Post by Chmoljo »

darius_maximus wrote: Prolazak Arsenala bi i pored ovog rezultata bio iznenadjenje, ali nije nemoguc, samo je veoma, veoma slabo moguc. Ako i prodju, nece mi biti toliko krivo kao da je prosao Chelsea ili Inter jer se Arsenal barem posteno nadigrava se Barcom. Samo sada valja trpiti ove price o "dominaciji i apsolutnoj nadmoci" koju prosipaju trolovi ili totalno nerealni navijaci Arsenala... :roll:

Helem, na Camp Nou ce biti dobra utakmica, to me najvise veseli, nema vise opusteno... :D
:thumbup: apsolutno.
Lucas Leiva

#4934 Re: FC Barcelona

Post by Lucas Leiva »

Svaki put kad Mascherano presjece napad to je penal!
Trebao bi da pametne faulove uci od Lucasa Leive, koji je klasa za njega!
5 0 5

#4935 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Zmijuga loma wrote: Nije ono za penala, ako mislimo na istu situaciju.

Zato sam napisao "mogao je biti penal". Jer, to je uvijek do procjene sudije, na kraju. Da je svirao, morao bi dati i crveni, tako da mislim da je to razlog zašto sudija nije svirao faul. Možda neki drugi dan bi svirao takav penal.
Creasy

#4936 Re: FC Barcelona

Post by Creasy »

Lucas Leiva wrote:Svaki put kad Mascherano presjece napad to je penal!
Trebao bi da pametne faulove uci od Lucasa Leive, koji je klasa za njega!

Ne moze biti penal ako prekrsaj nije u kaznenom prostoru... :D Da je Mascherano tako los kao sto ti tvrdis, ne bi bio standardni prvotimac i kapiten reprezentacije Argentine. Uostalom, sto ga je dovela Barsa, ako je los.

EDIT: Pa Liverpul se raspao kako je Mascherano otisao. A gdje igra taj Lucas Letva? :D
Lucas Leiva

#4937 Re: FC Barcelona

Post by Lucas Leiva »

Barcelona je istresla pare za mnogo losih igraca, svjez je primjer Chigrinskog, a Mascherana smo vam podvalili za ogromne pare! Uostalom, ne moze da valja igrac koga Maradona imenuje za kapitena! Pricamo o covjeku koji nije pozvao Zanetija i Cambiassa!

EDIT: On da valja igrao bi u barceloni, koja ima uzasne defanzivce!
and

#4938 Re: FC Barcelona

Post by and »

Lucas Leiva wrote:Barcelona je istresla pare za mnogo losih igraca, svjez je primjer Chigrinskog, a Mascherana smo vam podvalili za ogromne pare! Uostalom, ne moze da valja igrac koga Maradona imenuje za kapitena! Pricamo o covjeku koji nije pozvao Zanetija i Cambiassa!

EDIT: On da valja igrao bi u barceloni, koja ima uzasne defanzivce!
i ovog ste toresa uvalili čelziju,al ste zato jovanovića kupili
dante14

#4939 Re: FC Barcelona

Post by dante14 »

ja nikako nekontam ove ljude sto ostavljaju one komente tipa: jel igro lessi? gdje sad ta barca? itd. samo cekaju da izgube da bi ih mogli popljuvat... :roll:
ultima_palabra

#4940 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

dante14 wrote:ja nikako nekontam ove ljude sto ostavljaju one komente tipa: jel igro lessi? gdje sad ta barca? itd. samo cekaju da izgube da bi ih mogli popljuvat... :roll:
Pa to ti je tako za svaki klub... još ako je neko prejak ko Barcelona zadnjih godina onda je tu puno novih kvazi-fanova ali i puno hejtera :roll:
Inače, mislim da je Guardiola izgubio ovu utakmicu nelogičnim izmjenama... imali su utakmicu pod kontrolom, odjednom kad je ušao Keita umjesto Ville kao da nisu bili sigurni kako treba igrati.
Opet ponavljam, glavno oružje ovog tima je defanzivni pritisak, a ne ofanzivna igra... kada igraju defanzivu kako treba protivnici gube loptu i prije nego što je osvoje... to stvara strah i frustracije i protivnik gubi utakmicu u glavi. To nisu ispoštovali u drugom poluvremenu i Arsenal se oslobodio.
Onog trenutka kada Guardiolin tim izgubi želju/volju/snagu za tim načinom igre, krenuće putem kojim je krenuo Rijkaardov tim... neće im pomoći bilo kakve ofanzivne akcije. Možda se i sam Pep boji da bi mogao doći taj trenutak, pa neće da potpiše dugogodišnji ugovor kako bi što lakše mogao otići kad se to desi.
Djokej

#4941 Re: FC Barcelona

Post by Djokej »

vise srece drugi puta.. ocekujem prolaz barce
5 0 5

#4942 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Valdes 5 Alves 5 Pique 5 Abidal 8 Maxwell 5 Busquets 7 Xavi 7 Iniesta 5 Pedro 6 Messi 6 Villa 7 Keita 5 sport
respo

#4943 Re: FC Barcelona

Post by respo »

ma gvardiola i drustvo igrali iz dvice u keca pa je zato ovo bilo :D
Brat

#4944 Re: FC Barcelona

Post by Brat »

505sCrtom wrote:
Ja jos uvijek smatram da je ovo offside sto posto.

P.S. Nije sudija dosudio offside u slucaju kad je Messi dodavao loptu vec kad je Pedro osutao, golman izletio a Messi bio najblizi golu, po meni cist offside.
ultima_palabra

#4945 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Brat wrote:
505sCrtom wrote:
Ja jos uvijek smatram da je ovo offside sto posto.

P.S. Nije sudija dosudio offside u slucaju kad je Messi dodavao loptu vec kad je Pedro osutao, golman izletio a Messi bio najblizi golu, po meni cist offside.
Još uvijek je tu u dozvoljenoj poziciji... MEĐUTIM ako se dobro zagledate vidi se da se lopta nakon odbrane Sczecznyja odbija od Pedra i kreće prema Messiju... u tom trenutku mislim da je Messi u ofsajdu.
C'è solo l'Inter

#4946 Re: FC Barcelona

Post by C'è solo l'Inter »

505sCrtom wrote:
meni ovo izgleda kao offside, poslije suta pedra golman brani i lopta se odbija od pedra, u tom trenutku meni djeluje da je messi u offside-u
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4947 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Ma uopšte nije bitno...
moca

#4948 Re: FC Barcelona

Post by moca »

Ma cist gol i jos penal :D.Al mi je drago sto ga nisu priznali.Ne zato sto ne volim barselonu(gotivim je pravo) nego zato sto volim vise arsenal(a i da bude zanimljivije).Uglavnom super utakmica.
fixer

#4949 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

C'è solo l'Inter wrote:
505sCrtom wrote:
meni ovo izgleda kao offside, poslije suta pedra golman brani i lopta se odbija od pedra, u tom trenutku meni djeluje da je messi u offside-u
Offside kao kuca.
Baltazar_khan

#4950 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

hoće li puyol biti spreman do revanša?
Post Reply