Iskreno, ovo nije toliko sjajna partija Arsenala koliko je blijedo izdanje Barcelone.
Ne znam zasto, ali sam imao osjecaj da je Barca dosla samo onaj jedan go zabiti i ne primiti previse, da bi se na Camp Nou obracunali sa Arsenalom... Nikako nisam navikao na onakvu igru Barce, djelimicno nezainteresovano, djelimicno lezerno... Obicno se bore do zadnjeg, letaju oko igraca, ne daju prenijeti loptu, svi napadaju na go kao jedan, a veceras je bilo samo ponesto lijepih poteza i cekanje da se utakmica zavrsi, kako tako...
Izmjene su mi jos manje jasne. Zasto vaditi najboljeg napadaca i Iniestu, ako hoces da dotuces protivnika? Zasto se povlaciti kada ti i igra i rezultat odgovaraju? Kao da im je neko rekao da naprave neizvjesniji revans, pa oni poslusali...
Sve u svemu, mislim da Barca moze kuci unistiti svaku ekipu, ako izadje na teren ciste glave. Neigranje Piquea je manji problem koji bi trebao rijesiti povratak Puyola. Spremit ce se Puyol, ako ga Barca treba, makar igrao s jednom nogom. Mislim da je dobro sto ce ganjati rezultat, jer ce se onda od prve minute naklatiti na kosti Arsenalu, koji nije bas defanzivno jaka ekipa...
Prolazak Arsenala bi i pored ovog rezultata bio iznenadjenje, ali nije nemoguc, samo je veoma, veoma slabo moguc. Ako i prodju, nece mi biti toliko krivo kao da je prosao Chelsea ili Inter jer se Arsenal barem posteno nadigrava se Barcom. Samo sada valja trpiti ove price o "dominaciji i apsolutnoj nadmoci" koju prosipaju trolovi ili totalno nerealni navijaci Arsenala...
Helem, na Camp Nou ce biti dobra utakmica, to me najvise veseli, nema vise opusteno...