Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
cvrcak i mrav

#4926 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by cvrcak i mrav »

"Po mojoj porodici ljubav je, kao i religiju i politiku, trebalo izbjegavati, jer strast pomuti pamet i uzrokuje beskrajnu patnju i slomi ti srce. Odrasla sam ljuta na svog oca zato sto je razorio tu bajku. Slavna ljubav mojih roditelja, Mustaphe i Janet, nije okoncala tako sto su oni zivjeli sretno sve do kraja zivota; jednostavno je usahla i nestala.... Tu pricu mi jesu pricali, ali samo kao didakticku pripovjetku o mladalackim glupostima, ludostima strasne ljubavi."
Rabih Alameddine - Ja, bozanstvena
tinkerbell09

#4927 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by tinkerbell09 »

Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno shvatiti. Srećom, ima takvih ljudi, i ja im se uvijek neobično radujem.
vitamini

#4928 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vitamini »

Jedan mali dječak upitao je svoju majku :” Majko , žasto plačeš ?”. Zato što sam žena , odgovorila mu je majka.Ne razumijem te!!! rekao je dječak. Mama ga je samo zagrlila nježno i rekla mu: “nikada i nećeš razumijeti sine”. Kasnije je upitao svoga oca: ” Tata , zašto mi se čini da mama plače bez ikakvog razloga?”. Sve žene ponekad puste svoje suze bez ikakvog razloga , bilo je jedino što je otac znao reći. Dječak je odrastao i postao je čovjek , a još uvjek se pitao i tražio odgovor , zašto žene plaču?? Jedne noći u snu mu se javio Bog , a on ga je upitao: “ Bože, zašto se žene tako lako rasplaču?”. Bog mu je odgovorio:

“Kad sam stvarao ženu morala je biti posebna. Dao sam joj ramena dovoljno jaka da nosi svu težinu ovoga svijeta , a opet dovoljno nježna da svakome mogu pružati utjehu.Dao sam joj unutrašnju snagu da podnese porod i odbijanje koje joj toliko puta stiže od njene djece.Dao sam joj čvrstinu koja joj omogućuje da ide dalje kad svi drugi odustanu i da se brine za svoju rodbinu i porodicu u dane bolesti i nevolje bez prigovora.Dao sam joj osjećajnost da voli svoju djecu bez obzira na sve , čak iako su je veoma povrijedili. Dao sam joj snagu da nosi svoga muža kroz njegove greške i načinio je od njegovog rebra da bi štitila njegovo srce.Dao sam joj mudrosti da zna da dobar muž nikada ne bi povrjedio svoju ženu , ali da povremeno testira njenu snagu i odlučnost da postojano bude uz njega.I napokon , dao sam joj SUZU da se isplače.To je samo njeno na korištenje kad god joj zatreba.Vidiš , sine moj , reče Bog: ”Ljepota žene nije u odjeći koju nosi , ni u njenoj figuri ili u načinu na koji se češlja.Ljepota žene mora se vidjeti u njenim OČIMA , jer je tu ULAZ u njeno SRCE i DUŠU - mjesto gdje stanuje njena LJUBAV !!!

Zato , reče Bog: "BUDI JAKO OPREZAN , NJEŽAN i PAŽLJIV PREMA ŽENI DA JE NE RASPLAČEŠ , JER JA BROJIM NJENE PROLIVENE SUZE..ŽENA JE NASTALA OD ČOVJEKOVOG REBRA , A NE OD NJEGOVIH STOPALA DA SE GAZI PO NJOJ , NE OD NJEGOVE GLAVE DA SE SA ŽENOM VLADA...VEĆ OD NJEGOVOG BOKA DA MU BUDE JEDNAKA , ISPOD RUKE DA BUDE ZAŠTIĆENA I POKRAJ ČOVJEKOVOG SRCA DA BUDE VOLJENA..."
Afanasi_94

#4929 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Afanasi_94 »

Uvijek će postojati ljudi koji će te mrziti i osuđivati bez razloga. Ali to i nije bitno. Svakako ne živiš zbog njih.
- Ivo Andrić
Amazingness

#4930 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Amazingness »

"Ljubavi umiru iz dosade, a zaborav ih sahranjuje. Čovjek osjeti nastanak i prekid ljubavi po tome što iznenada otkrije da je sam. Prestanak ljubavi je očigledan znak da čovjek nije svemoćan i da srce ima svoje granice."
Amazingness

#4931 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Amazingness »

"In the end who cares"
Amazingness

#4932 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Amazingness »

Vjeruj mi da nije tako :napoleon:

"Take care of your body. It's the only place you have to live."
Afanasi_94

#4933 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Afanasi_94 »

Žuto rebrasto lišće pada s drveća, ono isto što sam ga dodirivao proljetos, želeći da me protoči svojim tokovima, da postanem neosjetljiv kao biljka, da venem svake jeseni i cvjetam svakog proljeća. A eto, desilo se drukčije, svenuo sam u proljeće a cvjetam u jesen. - Meša Selimović

Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razlog. - Meša Selimović
Amazingness

#4934 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Amazingness »

"Patnja zadaje bol samo zato što je se bojiš. Ona te proganja zato što bežiš od nje. Ne moraš bežati, ne moraš je se bojati. Moraš voleti. Dakle, voli patnju. Nemoj joj se odupirati, nemoj bežati od nje. Okusi kako je ona u dubini slatka, predaj joj se i nemoj je primati s mržnjom. Tvoja mržnja je to što ti nanosi bol i ništa drugo. Patnja nije patnja, smrt nije smrt, ako ih ti ne učiniš time."
Amazingness

#4935 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Amazingness »

"Ne dovodite mi nikad kurvu"; govorim
prijateljima, "Zaljubiću se u nju"!
Tirkiz

#4936 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Tirkiz »

"Uz veoma malo priprema, usli smo u sumrak života. Još gore. Taj korak cinimo uz laznu pretpostavku da ce nase istine i nasi ideali sluziti nas kao sto su to cinili prije. Ali ne mozemo zivjeti vece zivota prema jutarnjem planu i programu. Jer ono sto se ujutro cinilo velikim, umanjit ce se do veceri. A ono sto je bilo istinito izjutra, uvece postaje laz." Wayne Dayer
Acta non verba

#4937 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Acta non verba »

''Teško se budim, a još teže prestajem da sanjam...'' Balašević
Zatamnjena stakla

#4938 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Zatamnjena stakla »

"Ni sutradan nisam našao izlaz, a nisam ga više ni tražio. Otupio sam od nekorisnog razmišljanja, i mozak je mljeo uprazno.
Čekao sam da dođu po mene, da me povedu, kud me odvedu. Možda ću na tom putu odlučiti da li ću se poniziti ili uništiti."

M.S
PristavilaVoduZaKafu

#4939 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by PristavilaVoduZaKafu »

"Bogu se obraćamo samo onda kada hoćemo da postignemo nešto nemoguće. Za nešto moguće dovoljni su nam i ljudi."
Amazingness

#4940 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Amazingness »

"Dno je za nas plafon"
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4941 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

"Thoughts are the shadows of our feelings - always darker, emptier and simpler."

Friedrich Nietzsche
Entropio

#4942 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

"Voleo bih da sačuvaš moje najdivnije vrhove na horizontalama tvog dna i poneseš moje oči kroz tišinu tuđih očiju i stanova, i moj oktobar kroz sve tuđe aprile."

Mika Antić
Mutivoda

#4943 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Mutivoda »

Entropio wrote:"Voleo bih da sačuvaš moje najdivnije vrhove na horizontalama tvog dna i poneseš moje oči kroz tišinu tuđih očiju i stanova, i moj oktobar kroz sve tuđe aprile."

Mika Antić
:thumbup:
Amazingness

#4944 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Amazingness »

"Čovjek ne može biti iskreniji osim kada prizna za sebe da je lažov."
Čudna sorta

#4945 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Čudna sorta »

"Veličina se dostiže kada zaboravimo rang onoga ko je iznad nas i kad se isto to desi u vezi sa onim ko je ispod nas, kada čovjek nije nadmoćan u odnosu na ponizne, niti ponizan u odnosu na nadmoćne." Antoni de Melo
Zatamnjena stakla

#4946 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Zatamnjena stakla »

"Mogu da mislim što god hoću, učiniti ne mogu ništa. U današnjem svijetu ostaju nam samo dvije mogučnosti, prilagođavanje ili vlastita žrtva. Boriti se ne možeš, kad bi i htio, onemogučiće te na prvom koraku, pri prvoj riječi, i to je samoubistvo, bez dejstva, bez smisla, bez imena i uspomene. Nemaš mogučnosti da kažeš ono što ti je na srcu, pa da poslije i stradaš. Premlatiće te da ne progovoriš, da iza tebe ostane sramota ili ćutanje.

O jadno vrijeme, koje ne dozvoljavaš ni smisao ni junaštvo!"

Tvrđava
Amazingness

#4947 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Amazingness »

"Volim da spavam. Moj život mi se raspada kada sam budan, znate? "
Mutivoda

#4948 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Mutivoda »

„Čuvaj se nejasnog i varljivog predvečernjeg sata, čaše i cigarete, i čoveka koji stoji pored tebe, smeška ti se u lice i govori malo, otežući reči, a pažljivo sluša ono što ti kažeš.“ Ivo Andrić
Amazingness

#4949 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Amazingness »

“Koliko malo dječjih snova ostvari odrastao čovjek.”
Entropio

#4950 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

veze s vezom wrote:Svi grijesi bacaju duge sjenke.
Kajanje - to je gubljenje vremena.
Tajna uspjeha je u samo u tome da se pokreneš.
Samo ljudi koje voliš, mogu ti učiniti život nepodnošljivim.
Mladi misle da su stari budale, a stari znaju da su mladi budale.
Idealan muž je arheolog jer što je žena starija to ga više zanima.
Nikad ne radi sam one stvari koje netko drugi može uraditi za tebe.
Kada iz vlastitog iskustva saznate šta znači užas, naoružani ste protiv svega u životu.

Agatha Christie
:thumbup:
Post Reply