ponoc,stigla autobusom. naravno da cu na taksi.nazalost nisu htjeli da me cibnu do grbavice -blizu pijace. objasnjenje:"kratka relacija".nikad veceg straha ko te noci,trebalo je meni kao zensku stici do kuce.duminjo wrote:Ne znam kako neko može imati problem sa taksistima. Kad vidiš da je supak, samo kažeš da stane i izadjes. Ja sam tako vise puta.
Jednom zaustavim taxi i kad sam uso auto prljavo ko da je kurbane prevozio. Ne znaš Jel prljavije il smrdi vise. Prvo proširenje zamolim ga da izadje "izvini Buraz stani da izadjem dok nisam povratio, tebi sretno".
Drugi slučaj, relacija hitna-velesici. Fraer na pofalicima skrene na glavnu i ja samo izadjem odmah na proširenju na pofalicima. Sretno i njemu.
Treći slučaj, hitno moram od pijace na Grbavici do Palme. Jebiga relacija bas bezveze al hajd...kolko god bude dacu mu petaka, valjda dosta. Udjem ja i kažem "oprostite moze li Samo do Palme" a on zabavi glavom ko da ga je metak opalio i reče ne ono "C"
Ja: "Jel ima neki problem"
On: " ma nema, negi et...bolje da ste prosetali"
Ja: "samo da zapisem vaše podatke i izaći cu prosetati"
On: "ma nisam tako mislio, nema veze hajd na kratko je, evo ja cu i častiti"
Ja: "nema potrebe, evo kolega iza vas. Vama sretno"
Pun kurac taxija, jedan na drugom. Umjesto da se ljubaznošću bore za mušteriju vise, oni sami sebe ukopavaju.
Jebe mi se
Sarajevski taksisti- dno dna
- okanomalo
#4926 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
-
zdruzdjo
#4927 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
U tom slucaju crveni taksi zovnes sa standa odmah. Najljepsa scena je kad im na standu crveni ili neki drugi uzme voznju.okanomalo wrote: ponoc,stigla autobusom. naravno da cu na taksi.nazalost nisu htjeli da me cibnu do grbavice -blizu pijace. objasnjenje:"kratka relacija".nikad veceg straha ko te noci,trebalo je meni kao zensku stici do kuce.
Ma da je 5 maraka voznja koju odbije, ode "petica u pola sa dosta luka" cestom a on ostade citajuci avaz dok vadi prljavstinu iz pupka.
- medjutim
#4928 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zaustavim ja jednom taxi kod Centralne Banke, zurio pa nisam mogao cekati i zaustavim Sarajevo taxi, lik mrsav, cvike nosi, znam ga od prije uvijek neka novija auta vozio. Stade on, cini mi se opel neki bio, nov ko ispod cekica, ja imao sportsku torbu sa stvarima za trening unutra i on ni cao ni zdravo nego:"Pasuka, nemoj Allaha ti da mi izgrebes unutra s tom torbom nesto", rekoh:"Molim?!", rekoh:" Buraz, uzmi es paketa pa vozi taxi, ako te strah da ce ti neko unistit vozilo sa torbom, jel moram levitirat da ne sjedim na sjedistu dok ne dodjem do destinacije?", samo fino zatvorim vrata i sacekam drugog. Kao sto neko rece, na prvi mig da bi moglo doci do neke rasprave, nekog sanerskog ponasanja, prostakluka, samo fino izadjem i promijenim vozilo.
-
zdruzdjo
#4929 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Lik je sa standa u strosmajerovoj. I jeste vala tezak ko giviht.medjutim wrote:Zaustavim ja jednom taxi kod Centralne Banke, zurio pa nisam mogao cekati i zaustavim Sarajevo taxi, lik mrsav, cvike nosi, znam ga od prije uvijek neka novija auta vozio. Stade on, cini mi se opel neki bio, nov ko ispod cekica, ja imao sportsku torbu sa stvarima za trening unutra i on ni cao ni zdravo nego:"Pasuka, nemoj Allaha ti da mi izgrebes unutra s tom torbom nesto", rekoh:"Molim?!", rekoh:" Buraz, uzmi es paketa pa vozi taxi, ako te strah da ce ti neko unistit vozilo sa torbom, jel moram levitirat da ne sjedim na sjedistu dok ne dodjem do destinacije?", samo fino zatvorim vrata i sacekam drugog. Kao sto neko rece, na prvi mig da bi moglo doci do neke rasprave, nekog sanerskog ponasanja, prostakluka, samo fino izadjem i promijenim vozilo.
Jednom sam i ja sjeo sa njim cini mi se passata imao tad isto tako nov. Jedini na standu bio. A morao sam na alipasino. Jos ja usao sa sinom. Odmah kao joj da mu se ne gaze tepisi na podu nego na gumu. Novo auto......
Odmah mi je trznuo zivac.
Jao samo sto nije poceo spolno općiti sa autom, koliko ga je hvalio. Ja usutio ni rjec.
Na marijin dvoru zazvoni mi telefon, jaran da se nadjemo kod holideja pa cemo do mene. Uhaaaa. Stani ovdje ceka me jaran. Izadjem. Bas mi drago bilo. Jexx te passat vodi ga kuci i ozeni ga, mozda bi mu se materi svidio kao "snaha".
- duminjo
#4930 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ako si isla kroz kampus, mracno. preko vilsa zna biti cesto dzukela. i ako si ovamo oko pijace, isto zna biti dosta mracno i zajebano..okanomalo wrote: ponoc,stigla autobusom. naravno da cu na taksi.nazalost nisu htjeli da me cibnu do grbavice -blizu pijace. objasnjenje:"kratka relacija".nikad veceg straha ko te noci,trebalo je meni kao zensku stici do kuce.
od sada prvo sjednes u taxi pa kazes relaciju. ne moze te izbaciti
- Hemera
#4931 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
jašta jedva bi dočekao da počne srat i na kraju da izbaciduminjo wrote:ako si isla kroz kampus, mracno. preko vilsa zna biti cesto dzukela. i ako si ovamo oko pijace, isto zna biti dosta mracno i zajebano..okanomalo wrote: ponoc,stigla autobusom. naravno da cu na taksi.nazalost nisu htjeli da me cibnu do grbavice -blizu pijace. objasnjenje:"kratka relacija".nikad veceg straha ko te noci,trebalo je meni kao zensku stici do kuce.![]()
![]()
od sada prvo sjednes u taxi pa kazes relaciju. ne moze te izbaciti
- mayab
#4932 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Eto, kazes, nikad veceg straha, pa trebala si pitat majmuna, koliko mu je to dovoljno para za tu "kratku relaciju", pa ako se slozis plati mu, ipak je gori strah i rizik...okanomalo wrote:ponoc,stigla autobusom. naravno da cu na taksi.nazalost nisu htjeli da me cibnu do grbavice -blizu pijace. objasnjenje:"kratka relacija".nikad veceg straha ko te noci,trebalo je meni kao zensku stici do kuce.duminjo wrote:Ne znam kako neko može imati problem sa taksistima. Kad vidiš da je supak, samo kažeš da stane i izadjes. Ja sam tako vise puta.
Jednom zaustavim taxi i kad sam uso auto prljavo ko da je kurbane prevozio. Ne znaš Jel prljavije il smrdi vise. Prvo proširenje zamolim ga da izadje "izvini Buraz stani da izadjem dok nisam povratio, tebi sretno".
Drugi slučaj, relacija hitna-velesici. Fraer na pofalicima skrene na glavnu i ja samo izadjem odmah na proširenju na pofalicima. Sretno i njemu.
Treći slučaj, hitno moram od pijace na Grbavici do Palme. Jebiga relacija bas bezveze al hajd...kolko god bude dacu mu petaka, valjda dosta. Udjem ja i kažem "oprostite moze li Samo do Palme" a on zabavi glavom ko da ga je metak opalio i reče ne ono "C"
Pun kurac taxija, jedan na drugom. Umjesto da se ljubaznošću bore za mušteriju vise, oni sami sebe ukopavaju.
Jebe mi se
Stvarno su DNO DNA.......fuj
- dječak sa šibicama
#4933 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jel ovaj tekst top lista nadrealista ili je ovo stvarno?insaneinthebrain wrote:cuj osam stvari, sto nisu napravili clanak milion stvari koje gradjani mrze kod cigana![]()
http://www.klix.ba/lifestyle/nemam-sitn ... /151203049
Cuj samo sitne novcanice, cuj nece kratke destinacije, cuj ne vole da im musterija kaze kojim putem da voze, eki
Taxisti su ogledalo naseg grada, na zalost.
-
Bodkin
#4934 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zato je uber tito, a ne ovi pacijenti. Em vidis kuda te vozio pa kad te zajebe das mu losu ocjenubpa ce kurko voziti, em nema razmjene kesa. Skine ti tacno iznas sa karticezateznistub wrote:Mora da se šališ. Pa šta će te pitati? koliko je sati?Jon Spencer wrote:http://www.klix.ba/lifestyle/nemam-sitn ... /151203049
E nek vam je neko objasnio pravila ponašanja u taxiju. Doduše kolege su se malo ustručavale ima tu još stvari kao npr. da se redovno kupate i održavate higijenu pogotovo oralnu, da stavite ruku na usta kada kišete ili zijevate, da ne žderete u taxiju, ne povraćate, ne sjedate upišani u taxi, da se ne češljate u taxiju niti lakirate nokte, da ne skidate obuću, da ne pojačavate i li smanjujete radio, da ne sjedate u taxi sa džukelom ako prije toga ne pitate, da ne prdite, da ne stavljate prljave cekere na sjedišta, da ne otvarate gazirana pića svježe izmućkana, da ne pokušavate po petoro ući u taxi itd. Da ne pitate glupa pitanja kao što su: Ima li posla majstore? Jel ovo dizel? Može li se šta zaradit? Što si me ovuda? Joj ovog (zavisno od vremena) smoga, kiše, sunca!
https://www.youtube.com/watch?v=7aKFWe2GxHc
Za ovo "Šta si ovuda i sam znaš da ste imali adet voziti duzim putem pa ljudi pitaju sa razlogom. I ovo za vrijeme i dizel je normalna ljudska konverzacija, jel problem vaše veličanstvo vozača pitati o gorivu koje vaš cijenjeni automobil koristi?
- seoBIH
#4935 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zanimljivo je da bi onda taksiste kao sto je i @Jon Spencer kod Ubera obratili pažnju na korisnike usluga. Onda bi bilo dobar dan, doviđenja, izvolit, GOSPODINE, a sve sa smiješkom na licu, nebitno da li je u auto ušao seljačina, ili uglađeni gospodin.
Neka, osjete oni odavno manjak prihoda, jer raja izbjegava sa taxi, a dođe li još neko konurennij, oni će svoj odnos promijeniti za 180˘ pa ćeš od tipova kao što su @Jon Spencer čuti da su mušterije uvijek u pravu i da ih treba maksimalno uslužiti.
Neka, osjete oni odavno manjak prihoda, jer raja izbjegava sa taxi, a dođe li još neko konurennij, oni će svoj odnos promijeniti za 180˘ pa ćeš od tipova kao što su @Jon Spencer čuti da su mušterije uvijek u pravu i da ih treba maksimalno uslužiti.
-
Paul F.
#4936 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne bih se složio da mušterija mora uvijek biti u pravu. Pošto nismo u komunizmu, imamo novac koji treba da se vrti. Ja platim frizera, frizer kupi tortu pa slastičar kupi nešto od mene. Po meni, svaki pazar treba da bude uz međusobno poštovanje i ne vidim razloga da svaki put neko treba bit donji a neko gornji.
-
Jon Spencer
#4937 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
E garant je tako bilo. Dijete bajkice su na trećem spratu.duminjo wrote:Ne znam kako neko može imati problem sa taksistima. Kad vidiš da je supak, samo kažeš da stane i izadjes. Ja sam tako vise puta.
Jebe mi se
-
Jon Spencer
#4938 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da svi znaju ući u taxi ko insani a ne ko hajvani nebi vas trebalo opominjati. Jok, trebo te je pustiti da mu napraviš štetu radi tvoje tri markice. 95 posto vas ne zna ući u taxi niti se pozdraviti kako treba.medjutim wrote:Zaustavim ja jednom taxi kod Centralne Banke, zurio pa nisam mogao cekati i zaustavim Sarajevo taxi, lik mrsav, cvike nosi, znam ga od prije uvijek neka novija auta vozio. Stade on, cini mi se opel neki bio, nov ko ispod cekica, ja imao sportsku torbu sa stvarima za trening unutra i on ni cao ni zdravo nego:"Pasuka, nemoj Allaha ti da mi izgrebes unutra s tom torbom nesto", rekoh:"Molim?!", rekoh:" Buraz, uzmi es paketa pa vozi taxi, ako te strah da ce ti neko unistit vozilo sa torbom, jel moram levitirat da ne sjedim na sjedistu dok ne dodjem do destinacije?", samo fino zatvorim vrata i sacekam drugog. Kao sto neko rece, na prvi mig da bi moglo doci do neke rasprave, nekog sanerskog ponasanja, prostakluka, samo fino izadjem i promijenim vozilo.
-
Jon Spencer
#4939 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sve po zasluzi, ako si normalan imaćeš normalnu uslugu ako si kreten takva ti je i usluga. Doduše tvoje 3 markice nisu nikoga ni obogatile ni osiromašile, ne umišljaj si svašta.seoBIH wrote:Zanimljivo je da bi onda taksiste kao sto je i @Jon Spencer kod Ubera obratili pažnju na korisnike usluga. Onda bi bilo dobar dan, doviđenja, izvolit, GOSPODINE, a sve sa smiješkom na licu, nebitno da li je u auto ušao seljačina, ili uglađeni gospodin.
-
Jon Spencer
#4940 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Savjet taxiste: maximalno pažljivo ulazite u motorno vozilo, obratite pažnju da ne oštetite ili ne isprljate vozilo. Ako dijete želi da stoji na sjedištu skinite mu cipelice. Zamislite kako bi se vi osjećali da sjednete na prljavo sjedište.zdruzdjo wrote:Lik je sa standa u strosmajerovoj. I jeste vala tezak ko giviht.medjutim wrote:Zaustavim ja jednom taxi kod Centralne Banke, zurio pa nisam mogao cekati i zaustavim Sarajevo taxi, lik mrsav, cvike nosi, znam ga od prije uvijek neka novija auta vozio. Stade on, cini mi se opel neki bio, nov ko ispod cekica, ja imao sportsku torbu sa stvarima za trening unutra i on ni cao ni zdravo nego:"Pasuka, nemoj Allaha ti da mi izgrebes unutra s tom torbom nesto", rekoh:"Molim?!", rekoh:" Buraz, uzmi es paketa pa vozi taxi, ako te strah da ce ti neko unistit vozilo sa torbom, jel moram levitirat da ne sjedim na sjedistu dok ne dodjem do destinacije?", samo fino zatvorim vrata i sacekam drugog. Kao sto neko rece, na prvi mig da bi moglo doci do neke rasprave, nekog sanerskog ponasanja, prostakluka, samo fino izadjem i promijenim vozilo.
Jednom sam i ja sjeo sa njim cini mi se passata imao tad isto tako nov. Jedini na standu bio. A morao sam na alipasino. Jos ja usao sa sinom. Odmah kao joj da mu se ne gaze tepisi na podu nego na gumu. Novo auto......
Odmah mi je trznuo zivac.
Jao samo sto nije poceo spolno općiti sa autom, koliko ga je hvalio. Ja usutio ni rjec.
Na marijin dvoru zazvoni mi telefon, jaran da se nadjemo kod holideja pa cemo do mene. Uhaaaa. Stani ovdje ceka me jaran. Izadjem. Bas mi drago bilo. Jexx te passat vodi ga kuci i ozeni ga, mozda bi mu se materi svidio kao "snaha".
- duminjo
#4941 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
volio bih ti biti musterijaJon Spencer wrote:E garant je tako bilo. Dijete bajkice su na trećem spratu.duminjo wrote:Ne znam kako neko može imati problem sa taksistima. Kad vidiš da je supak, samo kažeš da stane i izadjes. Ja sam tako vise puta.
Jebe mi se
-
Jon Spencer
#4942 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nisi jedina.duminjo wrote:volio bih ti biti musterijaJon Spencer wrote:E garant je tako bilo. Dijete bajkice su na trećem spratu.duminjo wrote:Ne znam kako neko može imati problem sa taksistima. Kad vidiš da je supak, samo kažeš da stane i izadjes. Ja sam tako vise puta.
Jebe mi se
-
mokhac
#4944 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Evo, pogledati ovog Spencera i sve se samo kaze o SA taksistima.
Ne razumije covjek da mu profesija postoji radi te, kako on kaze, tri markice...
Ne razumije covjek da mu profesija postoji radi te, kako on kaze, tri markice...
-
zdruzdjo
#4945 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma jarane, ne znam sta me vise zabrinjava.Jon Spencer wrote:
Cinjenica da ti stvarno!!!! razmisljas na nacin na koji pises ovdje ili cinjenica da vas ima jos takvih kao ti sa tim razmisljanjem!!!!!
Covjece u mom postu o taksi vozacu sam rekao da je on rekao da djete ne gazi po TEPISIMA a ne po SJEDISTIMA. Osim ako sjediste kod njega nije na podu auta. Onda mi je sin stvarno divljak i moram se zamisliti o odgoju.
Po tvom rezonu mozda bi mi kao musterije trebali da idemo na neki kurs o koristenju taksi usluga.
Ali eto ja imam rjesenje sa kojim cete biti zadovoljni vi taksisti.
Vi se svi parkirajte na standove i okacite pored svakog auta neku kao naplatu. Ja cu onda kao musterija doci do tebe na npr. skenderiji i reci "moze li do c-faze" ti onda kazes xx km (u zavisnosti od kilometraze) + xx km napojnice + xx km zaokruzivanja od cjene (jer bogati valja ostaviti krizaljku pa vratiti kusur) a mi musterije cemo vam platiti i otici dalje pjeske ili na autobus. Mozete nas opaliti i nogom u guzicu ako ste nervozni ili vam zena sinoc nije "dala" ili ste pali na kladionici(sto cemo isto tako mi musterije nositi da vam uplatimo).
Isto tako zenski dio musterija ce vam priustiti i seksualno zadovoljavanje bilo koje vrste ako vam se ukaze potreba. Hotelske usluge u tom slucaju idu na nas trosak.
Eh eto jel' pošteno. Pa necemo dopustiti da nasi dragi sa-taksisti oskudjevaju u icemu ili da moraju "gluho bilo" raditi. Pu-pu daleko bilo.
- ultima_palabra
#4946 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Čuj članak "šta najviše smeta taksistima"
Pa mogli su pitati i radnice u Bingu ili Rad-ovce što prazne kontejnere, sigurno i njima nešto smeta kod mušterija... ali realno, koga boli qrac.
- HAVANA
#4947 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Vala meni glupa tema.Opet po nasem obicaju svrstavanje svih pod jedno.Ne ide ni u zivotu, ni na ovoj temi...Svi se izlaju na nedostatke dok se ne zadje u njihov posao i uslugu.Tu su neprikosnoveni,oni su u vecini slucajeva bez greske i profesionalni.Neki dan mi je keramicar lajao na taksistu,i to druga mog kojeg sam zamolio da mu dovuce ljepila pa kad je ovaj iznosio pukla vreca i prosulo se.Sta ce covjek,facu slozio...a ovom ko biva nije u redu sto je facu slozio.I zavrsi on svoj posao,ode,napravio kontra pad na balkonu.Ide voda prema stanu umjesto od stana...
Tako i gospodja iz mupa,dodje do mupa,izlaje se na taksistu...a onda serbez uzme cvanciku da nekom zavrsi table za 2 dana,sto bi i po zakonu morala,pa doktor,policajac,inspektor...al taksisti su najgori...
Kritika je dobra,dobronamjerna...ali olajavanje i svrstavanje svih ljudi pod jedan kos meni glupo pravo.Znam ih mnogo,i ovakvih i onakvih,ljudi ko i svi,bore se da prezive.A budala ima na svim stranama,toga nam bar ne fali...Nismo ni mi nista bolji,za sve smo mi i krivi sto nam je ovako.
- radiša
#4949 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
To je bilo nekad a sad ko ima para i ko taxira iz zajebancije se ponasa upravo ko ovi sto nece da voze na male relacije.mokhac wrote:Evo, pogledati ovog Spencera i sve se samo kaze o SA taksistima.
Sto se ulazka u taxi tice ,nisam taxista al bi svakom poganceru zabranio da mi sere po cistom autu,jede,skace po sjedistima.Ako placas voznju placas jer tebi treba da brze stignes negdje ili da se ne vozas tramvajem ili trolom al ti to ne daje za pravo da covjeku napravis stetu vecu od one kolko je voznja.
- dzeno123
#4950 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Taxiste su slika i odraz naseg drustva nazalost. Vi stvarno mislite da je 99 % musterija kao vi forumasi, pismeni, kulturni i koliko toliko normalni? Radim sa ljudima direktno i toliko sam se nagledao svega i pretrpio uvreda bez razloga da sam skroz se razocarao u ljude. O zenama da ne govorim, ata su u stanju sve izgovoriti tek tako, uzas.