"Februara 2000. godine pisac udžbenika Daglas Futujama poslao je poruku internet forumu Kanzas Sitija kao odgovor kritičaru koji ga je optuživao za laganje korišćenjem Hekelovih embriona u svom udžbeniku iz 1998. godine, "Evoluciona biologija". U svoju odbanu, Futujama je objasnio da pre čitanja optužbe kritičara nije bio svestan nesaglasnosti između Hekelovih crteža i realnih embriona kičmenjaka. Tek pošto je konsultovao razvojnog biologa saznao je o skorašnjem radu Ričardsona i njegovih saradnika ...
... Ali Futujama je bio taj koji je nepromišljeno reciklirao Hekelove embrione u nekoliko izdanja svog udžbenika, dok ga jedan zastupnik stvaranja nije kritikovao zbog toga. A Guld je bio taj koji je (uprkos tome što je znao istinu više od dvadeset godina) ćutao dok jedan zastupnik stvaranja (u stvari, kolega biolog) nije izložio problem. A za svo to vreme Guld je puštao svoje kolege da postaju saučesnici u onome što on sam naziva "akademskim ekvivalentom ubistva".
Mene interesuje kakvo je stanje u našim udžbenicima po ovom pitanju.
Da su ovi ovdje bili malo pametniji (kako kaže onaj troler) ne bi baš mogao tako da pričaš.jos se jedino pojavljuje u kreacionistickoj nazovi literaturi.
http://www.youtube.com/watch?v=7DCkz0o2 ... 68B2B3076D
Ali hajde na stranu sad ovo sve. Šta ćemo s ovim što je pis'o Darva:
... "Posedujem dva mala embriona u alkoholu, čija sam imena propustio da označim, i sada nisam u mogućnosti da kažem kojoj klasi pripadaju. Mogli bi da budu gušteri ili male ptice, ili vrlo mladi sisari, toliko je velika sličnost u načinu formiranja glave i trupa kod ovih životinja."
Ist'o Hekel, rekl'o bi se.