bosanska je iz istog razloga jer se one u egiptu zovu libijske, a sunca jer je sema opalilo sunce kad se popeo na visocicu.r_faruk wrote:.......ma to je tito izgradio neku vojnu bazu, naci ce karađića i mladića..........., nego moze li mi ko dati objasnjenje zasto se ta "piramida" zove Bosanska Piramida Sunca...............
Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
- dexcox
- max_power
nemoguce, imao je sesir na glavi cijelo vrijemedexcox wrote:bosanska je iz istog razloga jer se one u egiptu zovu libijske, a sunca jer je sema opalilo sunce kad se popeo na visocicu.r_faruk wrote:.......ma to je tito izgradio neku vojnu bazu, naci ce karađića i mladića..........., nego moze li mi ko dati objasnjenje zasto se ta "piramida" zove Bosanska Piramida Sunca...............
- dexcox
nobody wrote:nemoguce, imao je sesir na glavi cijelo vrijemedexcox wrote:bosanska je iz istog razloga jer se one u egiptu zovu libijske, a sunca jer je sema opalilo sunce kad se popeo na visocicu.r_faruk wrote:.......ma to je tito izgradio neku vojnu bazu, naci ce karađića i mladića..........., nego moze li mi ko dati objasnjenje zasto se ta "piramida" zove Bosanska Piramida Sunca...............
ahahahahahahahhahaa
-
ILIR_
leek wrote: ... pogledajte hajatovu emisiju sa osmanagicem kao gostom i sve ce vam biti jasno... i polgedajte koliko se taj covjek zrtvuje za to... radio citav dan i opet uspjeva doci i razgovarati o tome iako skoro ne moze od umora na oci da gleda...
a guzonjama krivo kako su coravi bili i ne skontase oni da je to piramida...
-
ILIR_
seljak_cojek wrote:...
A što to možda nije grobnica, e to je opet nešto drugo.
Sad se nameće mnoštvo drugih pitanja. Iz kog razloga bi neko popločao brdo, i to kako se čini prilično velikim pločama (sudeći po slikama)?
Zbog čega su onda prokopavali tunele u jednoj takvoj "građevini"? I još masa drugih pitanja?
Ova pitanja nisu direktno tebi @pape. Čisto jedno razmišljanje.
P.S. kad bi diskusije češće bile ovakve......
-
miop
Propast1 wrote:Ja ne odbacujem nikakvu tvrdnju. Ja tvrdim da je Visocica brdo, a ne piramida. Vi (mislim na sve koji vjerujete Semu) tvrdite da Visocica nije brdo nego piramida. Ja nemam sta da dokazujem da Visocica nije brdo.ludvig wrote:Propast, cime se ti bavis, pa si na takvom intelektualnom nivou da a priori odbacujes sve teze prije nego se zavrse dokazivanja?Propast1 wrote:Ludvig, cim li se ti bavis, pa si na takvom intelektualnom nivou da vjerujes da je je neko nekada davno, prije nego sto su ljudi saznali za pismo poceo graditi piramidu?
Mora da si na nekom visokom polozaju u BH?
bruka i sramota, tvoj nick puno govori o tebi
Vi tvrditre da je piramida i kopate brdo kao manijaci trazeci dokaze da ste u pravu. A dokaza nigdje. A dokaz nije kamen, nije suma, vec građevina u obliku piramide. A tog dokaza nema nigdje, niti ce ga biti.
Za mene su svi koji tvrde da je Visocica brdo obicni kreteni. Svi oni koji u to vjeruju su blago receno naivni lakovjernici.
Ali vi koji naglas supljirate s nekim 'argumentima' da je visocica piramida, ste obicni idioti (mislim u smislu glupi, a ne u smislu vrijeđanja)
i da vas uopste nene biti stid onog dana kad svakome bude jasno kako vas je zaludio osmanagic.
Al tad ja necu likovati od srece, jer nikad nisam ni mislio drugacije. Tad ce mi biti zao obicnog svijeta koji je ni kriv ni duzan upao u vašu manijakalnu propagandnu masineriju.
i zbog toga je bruka i sramota.
Obrazovanje služi kako bi covjek saznao istinu o sebi i svijetu oko sebe. Sama cinjenica da ti od obicnog brda vjerujes da je piramida, bez da imas ikakve dokaze govori o tvom obrazovanju. A ako mislis da je moje obrazovanje na osnovu kojeg govorim da je visocica brdo trivijanlno, ja sa tobom ne mogu diskutovati, vec samo zayebavati.
Jedan savjet: Odi na visocicu i pitaj nekog da ti pokaze neko brdo. Onda na list napira napisi sve slicnosti između brda i visocice. Onda pokusaj razmisliti kakva je razlika između tog brda (za kojeg ti vjerujes da je brdo) i keopsove piramide. Onda to uradi isto sa visocicom. Ako ti tad bude visocica bliza piramidi od brda, onda je rambo amadeus u pravu: Nje covjeku potrebna velika pamet da bi letio. Vrabac leti a mozga da i nema. E tako i vi.
kontradiktornosti!?
-
ILIR_
Propast1 wrote:
Ja ne odbacujem nikakvu tvrdnju. Ja tvrdim da je Visocica brdo, a ne piramida. Vi (mislim na sve koji vjerujete Semu) tvrdite da Visocica nije brdo nego piramida. Ja nemam sta da dokazujem da Visocica nije brdo.
Vi tvrditre da je piramida i kopate brdo kao manijaci trazeci dokaze da ste u pravu. A dokaza nigdje. A dokaz nije kamen, nije suma, vec građevina u obliku piramide. A tog dokaza nema nigdje, niti ce ga biti.
Za mene su svi koji tvrde da je Visocica brdo obicni kreteni. Svi oni koji u to vjeruju su blago receno naivni lakovjernici.
Ali vi koji naglas supljirate s nekim 'argumentima' da je visocica piramida, ste obicni idioti (mislim u smislu glupi, a ne u smislu vrijeđanja)
i da vas uopste nene biti stid onog dana kad svakome bude jasno kako vas je zaludio osmanagic.
Al tad ja necu likovati od srece, jer nikad nisam ni mislio drugacije. Tad ce mi biti zao obicnog svijeta koji je ni kriv ni duzan upao u vašu manijakalnu propagandnu masineriju.
i zbog toga je bruka i sramota.
Obrazovanje služi kako bi covjek saznao istinu o sebi i svijetu oko sebe. Sama cinjenica da ti od obicnog brda vjerujes da je piramida, bez da imas ikakve dokaze govori o tvom obrazovanju. A ako mislis da je moje obrazovanje na osnovu kojeg govorim da je visocica brdo trivijanlno, ja sa tobom ne mogu diskutovati, vec samo zayebavati.
Jedan savjet: Odi na visocicu i pitaj nekog da ti pokaze neko brdo. Onda na list napira napisi sve slicnosti između brda i visocice. Onda pokusaj razmisliti kakva je razlika između tog brda (za kojeg ti vjerujes da je brdo) i keopsove piramide. Onda to uradi isto sa visocicom. Ako ti tad bude visocica bliza piramidi od brda, onda je rambo amadeus u pravu: Nje covjeku potrebna velika pamet da bi letio. Vrabac leti a mozga da i nema. E tako i vi.
Vrlo siromasan covjek (duhovno i mozg-ovno).
-
Propast1
Najmrzi ljudi su mi ovakve osobe koje su umisljene da su nesta.ILIR_ wrote:
Vrlo siromasan covjek (duhovno i mozg-ovno).
Vidis momak, moguce da sam duhovno siromasniji od tebe ili bilo kog drugog. Ali uzmi bar biologiju pa se uvjeri da je mozak kod svih ljudi takoreci isti.
Ako ti mislis da imas mozak veci nego drugi, imas ozbiljan problem. Ili u glavi ili s glavom. Ako je ovo drugo, odi na CT,
nedaj boze.
Strah me da se ne orijesim pa nesmijem da ti odgovorim kako bi volio.
Zdravlje je najprece
-
Stari
Hm....pa tako ti to dodje Propast1....kad masu ljudi na jednom mjestu nazoves idiotima i ...tu i tamo... kretenima....onda se moras pomiriti sa sitnicom da ce to neko ipak ispravno protumaciti kao ...uvredu...i naravno pokusati uzvratiti istom mjerom.
-
senada
ne moze tako.. mora biti konstitutivna...Pospanko wrote:To je za sada Bosanska, dok se ne otkrije nesto vise. Kada se otkrije bice ili Srpska ili Hrvatskar_faruk wrote:.......ma to je tito izgradio neku vojnu bazu, naci ce karađića i mladića..........., nego moze li mi ko dati objasnjenje zasto se ta "piramida" zove Bosanska Piramida Sunca...............
- seljak_cojek
-
Propast1
Ma nisam ja takav da bas toliko provociram. Inace sve su mi provokacije mrske.Stari wrote:Hm....pa tako ti to dodje Propast1....kad masu ljudi na jednom mjestu nazoves idiotima i ...tu i tamo... kretenima....onda se moras pomiriti sa sitnicom da ce to neko ipak ispravno protumaciti kao ...uvredu...i naravno pokusati uzvratiti istom mjerom.
Al moram malo da se ljudi trznu, da pokusaju stvari vidjeti s druge strane. A ja licno nemislim da se neko moze uvrijediti za bilo sta se napise ovde. Govorimo generalno.
- terapija
Ma kakva brezova metla???Pospanko wrote:Ko ce odrzavati ovoliku silu od piramide. Lahko je onim u Egiptu, nema vegetacije, a vjetar stalno puse. Bice posla, treba pokrenuti proizvodnju brezovih metli.
Cetkice za zube samo dolaze u obzir. One sa zaobljenim dlacicama
- Fair Life
Ei incumbit probatio, qui dicit, non qui negat.ILIR_ wrote:(...)
Svako ko nevjeruje i demantuje da nije to piramida, moj savjet je.
Sjedneš u auto, zaputiš se prema Visokom, treba ti 20 minuta do grada, kupiš sok u prodavnici pošto je svaki dan tolika gužva da moraš čekati po 30 minuta u redu da odeš do parkinga na Visočici. Kada se popneš na Visočicu imaš dosta dokaza da se uvjeriš da je piramida tu. Pored toga ima more ljudi gore i možeš da čuješ na svakom koraku svačije mišljenje i razmišljanje ljudi koji obilaze Visočicu. Ja sam bio gore 5 sati i nisam ni jednu osobu sreo da je se ismijavala i demantovala nešto u vezi radova i piramide. Naprotiv svi su bili oduševljeni, sa sitnicama na kojim naučnici rade i otkrivaju. Pored toga možete gore non stop da Semira vidite i da ga pitate šta god želite u vezi piramide, čovjek če na svako pitanje bilo koga odgovoriti.
-
Larci
Nije ni Medjugorje ono sto se o njemu govori...ali ipak su pretvorili jedno selo koje je sa svijetom bilo povezano kozijim stazama... u jedno veliko srediste koje posjecuju milioni i milioni stranih turista...Vodenjak wrote:Zaista ne znam da li je neko to vec pomenuo, ali samo da sve ovo ne bude kao sa Gabelom...![]()
Stariji znaju o cemu pricam...![]()
Izgradili ljudi hotele, bazene, shoping centre, trgovine suvenira, ma svasta nesto i uzimaju lovu i sakom i kapom..
Bio sam mali kad su talijanski turisti dolazili i spavali u Capljinskom hotelu... samo stanes pred autobus a oni te daruju lirama, markama, cigarama, gumenim bombonama... lijepa su to vremena bila...
Kad bi samo u pola ovoga iskoristili "OVU NESTO" u Visokom bio bi to najveci posao koji je BiH ikad uradila i koji ce ikad uraditi!
DA se vratim na Gabelu.... ko je imalo upuceniji u to pronalaziste, znat ce zasto su zastala iskopavanja... a spusti se samo malo nize do Vida ( malo selo kod Metkovica) ... tu ljudi isto uzimaju lovu i lovu od stranih turista koji tu dolaze! NAvodno i to imaju neke stare iskopine... !
Ehhh kad bi samo tako mi znali???!!!!
Last edited by Larci on 20/04/2006 14:48, edited 1 time in total.
-
Reina
a jel stvarno mislite da one poljane u Engleskoj za kojeu pretpostavljaju da
su napravili svemirci...... ili su djelo ljudskih ruku....
kako god, biznis cvjeta, dolaze milioni turista , itd itd.
inace da im to ne napravise "svemirci" bila bi to samo jadna pustahija

su napravili svemirci...... ili su djelo ljudskih ruku....
kako god, biznis cvjeta, dolaze milioni turista , itd itd.
inace da im to ne napravise "svemirci" bila bi to samo jadna pustahija
Last edited by Reina on 20/04/2006 14:49, edited 1 time in total.
- Macuser
Je li to tvoj prijedlog da foliramo i lazemo ljude koji dodju u nasu zemlju kao sto to rade u Medjugorju? Da baziramo turizam ne na prirodnim ljepotama ili gradovima kao sto su Sarajevo, Mostar ili Pocitelj, vec na prevari i lazi?Larci wrote:Nije ni Medjugorje ono sto se o njemu govori...ali ipak su pretvorili jedno selo koje je sa svijetom bilo povezano kozijim stazama... u jedno veliko srediaste koje posjecuju milioni i milioni stranih turista...Vodenjak wrote:Zaista ne znam da li je neko to vec pomenuo, ali samo da sve ovo ne bude kao sa Gabelom...![]()
Stariji znaju o cemu pricam...![]()
Izgradili ljudi hotele, bazene, shoping centre, trgovine suvenira, ma svasta nesto u u zimaju lovu i sakom i kapom..
Bio sam mali kad su talijanski turisti dolazili i spavali u Capljinskom hotelu... samo stanes pred autobus a oni te daruju lirama, markama, cigarama, gumenim bombonama... lijepa su to vremena bila...
Kad bi samo u pola ovoga iskoristili "OVU NESTO" u Visokom bio bi to najveci posao koji je BiH ikad uradila i koji ce ikad uraditi!
DA se vratim na Gabelu.... ko je imalo upuceniji u to pronalaziste, znat ce zasto su zastala iskopavanja... a spusti se samo malo nize do Vida ( malo selo kod Metkovica) ... tu ljudi isto uzimaju lovu i lovu od stranih turista koji tu dolaze! NAvodno i to imaju neke stare iskopine... !