Druze, ako hoces slikacu ti police EP, INA, Petrol i drugih pumpi. Tacno je da Jana ima ponajvise pozicija ali i druge vode imaju jako dobre pozicije. Nije do toga. Problem je u cinjenici da smo 2018 uvezli vode u vrijednosti od 120 miliona KM a izvezli 27 miliona KM. Dakle, kupci su zasluzni za to. Izvozio bi je malo sutra da mu ne ide i da mu marketing troskovi ne pokrivaju promet i zaradu.spreca wrote: ja sam za kampanju Kupujmo domace.....ali kako @mk ultra rece cesto se ta nasa voda nalzi u nekom budzaku i u kojem ducanu je i ko je vlasnik...zar se sami nasi "vodadzije " nebi trebale malo zainteresovat gdje i kakve su police sa njihovom robom,mozda da zaposle jednog ili dvoicu radnika koji ce obilaziti trgovine i probati da se to malo uredi itd,.....sami potrosaci nemogu sami tu puno uciniti......trebali bi nam biti zahvalni na podrsci i potruditi se da opravdaju nasu podrsku
Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- strong69
#4926 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- SaraFina
#4927 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
konoplja wrote:Netacno! Nema ih nikako jer se nisu uspjeli progurati heheh.SaraFina wrote:
Ali ne stoje ni sa turskim japrakom i makedonskim ajvarom na policama također :DU nekom zabačenom dijelu prodavnica gdje je ulje, brašno i sol
Nego su na policama sa slatkišima.
Btw nije ni Lindt pored ostalih cokolada nego ima posebnu policu pred kasama. Sta to znaci? Lindt je toliko dobar da zasluzuje ekskluzivno mjesto. Znaci Milka karina za Lindt?
Ne. Za sve te brendove i u AT i DE zakupljuju se dijelovi odnosno... metri polica u prodavnicama.
Pa to znači da Lindt ima više sredstava na raspolaganju te svoju robu na policima za slatkiše smjesti tik uz kasu.
Tako je kupcu dok stoji i čeka na plaćanje "stalno na očima". Prosto i jednostavno. Pored toga Milka ima ogroman asortiman svega i svačega....
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4928 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
mogu ti nabrojati milion primjera gdje sam u ugostiteljskim objektima, pekarama, trafikama tražio vodu i donese janu i nema drugu, u sarajevu, nije u čapljinistrong69 wrote: Druze, ako hoces slikacu ti police EP, INA, Petrol i drugih pumpi. Tacno je da Jana ima ponajvise pozicija ali i druge vode imaju jako dobre pozicije. Nije do toga. Problem je u cinjenici da smo 2018 uvezli vode u vrijednosti od 120 miliona KM a izvezli 27 miliona KM. Dakle, kupci su zasluzni za to. Izvozio bi je malo sutra da mu ne ide i da mu marketing troskovi ne pokrivaju promet i zaradu.
i šta tu kupac može uraditi?
znao sam se vratiti, ali uglavnom sad se pripremim ranije
- spreca
#4929 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ne kazem da nije istina.....ali ima i takvih trgovina gdje vode o kojoj govorimo nema uopste,jer gazda nece da narucuje i ja u takve trgovine vise neidem ni za domacim proizvodom jercu ga kupiti u trgovini koja uglavnom ima domace proizvode u vecini.....Ja sam svake godine ljeti u Krajini i obavzno posjecivo etno selo Cardaklije i evo drugu godinu ne idem iako je jako lijepo ali razlog je sto nema niti jedno BiH pivo pa cak ni Preminger ...od tada za mene Cardaklije ne postoje i svi slicni njimastrong69 wrote:Druze, ako hoces slikacu ti police EP, INA, Petrol i drugih pumpi. Tacno je da Jana ima ponajvise pozicija ali i druge vode imaju jako dobre pozicije. Nije do toga. Problem je u cinjenici da smo 2018 uvezli vode u vrijednosti od 120 miliona KM a izvezli 27 miliona KM. Dakle, kupci su zasluzni za to. Izvozio bi je malo sutra da mu ne ide i da mu marketing troskovi ne pokrivaju promet i zaradu.spreca wrote: ja sam za kampanju Kupujmo domace.....ali kako @mk ultra rece cesto se ta nasa voda nalzi u nekom budzaku i u kojem ducanu je i ko je vlasnik...zar se sami nasi "vodadzije " nebi trebale malo zainteresovat gdje i kakve su police sa njihovom robom,mozda da zaposle jednog ili dvoicu radnika koji ce obilaziti trgovine i probati da se to malo uredi itd,.....sami potrosaci nemogu sami tu puno uciniti......trebali bi nam biti zahvalni na podrsci i potruditi se da opravdaju nasu podrsku
- beni-bu-man
#4930 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Dal ovdje iko pije pivu ???? i koju ?????
- Banksy
#4931 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nije ovo svrzino kolo već prije trideset godina pomno uvezano kolo u kojem su na kraju svi dobri i svi na dobitku osim hudog Bošnje u Bosni od kojeg se traži da guli Bajrin futavi sudžuk jer dijaspora procjenjuje da to zahtijeva "trenutna politička situacija".Tomahawk11 wrote:Švercovalo se u jeku ratnih dešavanja, da se sad ne švercuje.Banksy wrote:futavacc wrote:
TOTALNO BOJKOTOVAT proizvode čiji su uvoznici i distributeri iz:
1. bivše Herceg-Bosne
2. firme iz manjeg BH entiteta koje na direktan ili indirektan način (puneći budžet manjeg BH entiteta) finansijski pomažu vladajuću dodikovu stranku na vlasti u razbijanju države BH
![]()
Kadrovi SDA pomažu SNSD firmama
paravan firmama iz RS, poput Prointera, Lanaca ili Nitesa, da prezmu svoj dio kolača u Federaciji, jer je u matičnom entitetu sve manje novca
“Implementacija informacionog sistema za upravljanje i konsolidaciju dokumenata uz integraciju elektronske sjednice” za potrebe Elektroprijenos BiH, vrijedan 2,5 miliona. Posao je dobio konzorcij kojeg čine Dodikova omiljena firma “Prointer ITSS”, potom “CSI” iz Beograda...
https://zurnal.info/novost/22084/kadrov ... titucijama
Zapravo, ne švercuju više, sad to legalno rade.
Bojkotuj ti koliko hoćeš i koga hoćeš, ovo je svrzino kolo i tu obični čovjek može samo Sizifov kamen gurati.
Da, najsmješnija tema ikad.
-
zposao
#4932 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Svačim, samo nek je haram dobro jeSaraFina wrote:
Čime si ti prvenstvo zaljevao? Karlovačkim i Žujom ili Sarajevskim i Tuzlanskim?![]()
ZnaTE TKo smo i odakleN smo?Znamo Tko si i odkleM si.
22/03/2019 10:27 po registraciji i stilu na onoj temi od Novaka
A Tvi ste Tko? Jel to služba SDA za pravovjerje, podružnica u Avustriji ?
Poyy vama u EU , mora da vam je tako dobro dok visite stalno na Bosanskim forumima
- SaraFina
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4934 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Svrzino kolo za prosječnog građanina ove zemlje.Banksy wrote:
Nije ovo svrzino kolo već prije trideset godina pomno uvezano kolo u kojem su na kraju svi dobri i svi na dobitku osim hudog Bošnje u Bosni od kojeg se traži da guli Bajrin futavi sudžuk jer dijaspora procjenjuje da to zahtijeva "trenutna politička situacija".
Onog koji je uglavnom potrošač i ništa više.
Ne kažem da nisi u pravu
- Banksy
#4935 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nema druge nego u dijasporuTomahawk11 wrote:Svrzino kolo za prosječnog građanina ove zemlje.Banksy wrote:
Nije ovo svrzino kolo već prije trideset godina pomno uvezano kolo u kojem su na kraju svi dobri i svi na dobitku osim hudog Bošnje u Bosni od kojeg se traži da guli Bajrin futavi sudžuk jer dijaspora procjenjuje da to zahtijeva "trenutna politička situacija".
Onog koji je uglavnom potrošač i ništa više.
Ne kažem da nisi u pravu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4936 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
U dijasporu idemo da donesemo Nutellu i slatkiše iz Lidla 
-
Bodkin
#4937 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Da li bi subvencirao domace proizvode? Kupovao domace proizvode?strong69 wrote:I jos nesto, zbog ovih kojima je ovo smijesno, poljoprivreda i poljoprivredna proizvodnja je kicma svake razvijene zemlje. Poljoprivreda je vazna jer ona nudi samozaposljavanje i ostanak na selu i proizvodnju. Samim tim, taj seljak nece doci u grad i nece postati budzetski korisnik sto bi povecalo unutrasnji dug i dodatno opteretilo izdvajanje za te kategorije. I umjesto u obrazovanje, zdravstvo i sport direktni porezi isli bi u socijalne budzete od kojih ljudi prezivljavaju na slamku.
U EU, zemlje clanice EU primjenjuju CAP vec skoro 60 godina. Oni imaju posebne i umanjene osnovice i stope za obracun direktnih poreza, imaju subvencionirano gorivo, EU budzet koji ima sufinansira i do 70% investicije a za koju podignu kredit koji "kosta" 0,5% a kod nas niti moze da dobije kredit a ako ga slucajno dobije kosta minimalno i to sada 4%.
Dakle, nije za zajebanciju. Narocito odlazak ljudi i masovno napustanje BiH.
- SaraFina
#4938 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
strong69 wrote:Početna / TRGOVINA
BiH godišnje uveze 120 miliona KM vode
15. apr. 2019. 08:30 Objavljeno u TRGOVINA
BANJALUKA – Imamo vode na pretek, a godišnje plaćamo 120 miliona maraka da bi je uvezli iz drugih zemalja. Pošto je ima, trebalo bi da se i izvozi. To se radi, ali samo u vrijednosti 27 miliona maraka na godišnjem nivou. Police u trgovinama prepune su uvozne vode, najviše iz Srbije i Hrvatske.
Ne možeš ti to dokazati.
Ni voda nam nije kvalitetna. Ista futavi Bajrin sudžuk. I što bi molim lijepo neko koga "bojkot direktno pogađa" u BiH slušao tebe ili nedaj bože mene iz dijaspore
- beni-bu-man
#4939 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
sacu ja u Beograd, trebal ti staTomahawk11 wrote:U dijasporu idemo da donesemo Nutellu i slatkiše iz Lidla
- SaraFina
#4940 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tomahawk11 wrote:U dijasporu idemo da donesemo Nutellu i slatkiše iz Lidla
Jeftinija vam je i "Jana" u HR, ubacite u povratku koji paket po šest flaša. Da budete fensi raja
- beni-bu-man
#4941 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
a jesi i ti majke mi blesava, ja naspem cesmovace u bocu jane i hajmo lagano vilsomSaraFina wrote:Tomahawk11 wrote:U dijasporu idemo da donesemo Nutellu i slatkiše iz Lidla
Jeftinija vam je i "Jana" u HR, ubacite u povratku koji paket po šest flaša. Da budete fensi raja
- SaraFina
#4942 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
beni-bu-man wrote:sacu ja u Beograd, trebal ti staTomahawk11 wrote:U dijasporu idemo da donesemo Nutellu i slatkiše iz Lidla
Tebi je BG glavni grad. U Sarajevu si srpska dijaspora kao i ja bosanska u Austriji. Zato ja tebi ne zamjerim reklame Takova iz Gornjeg Milanovca na temi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4943 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nemoj živ bio, stan mi je ko kod one vještice u Ivici i Maricibeni-bu-man wrote:sacu ja u Beograd, trebal ti staTomahawk11 wrote:U dijasporu idemo da donesemo Nutellu i slatkiše iz Lidla
- SaraFina
#4944 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
beni-bu-man wrote:a jesi i ti majke mi blesava, ja naspem cesmovace u bocu jane i hajmo lagano vilsomSaraFina wrote:Tomahawk11 wrote:U dijasporu idemo da donesemo Nutellu i slatkiše iz Lidla
Nije to to. Plastične boce se ne nadupunjuju. Pa ni Janine. Za jednokratnu su upotrebu. Nezdravo
- beni-bu-man
#4945 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja sam Bernard i ustaski cetnik samSaraFina wrote:beni-bu-man wrote:sacu ja u Beograd, trebal ti staTomahawk11 wrote:U dijasporu idemo da donesemo Nutellu i slatkiše iz Lidla
Tebi je BG glavni grad. U Sarajevu si srpska dijaspora kao i ja bosanska u Austriji. Zato ja tebi ne zamjerim reklame Takova iz Gornjeg Milanovca na temi
Tebe nisam nista pito
al ete vidim da se neofrino uvaljujes pa ti ponesem jedan ReMix Knjaz Kruska
ili ako imas kakvih posebnih zelja obrati mi se u PP
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4946 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ima Senzacija kruška, svidjela mi se 
- SaraFina
#4947 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
@Bernarde, hvala. Imaju ti svi skoro proizvodi u Austriji od Takova kod Turaka, ali nisam obožavateljica.
A Knjazove i Miloše ne konzumiram!

A Knjazove i Miloše ne konzumiram!
Last edited by SaraFina on 21/05/2019 15:56, edited 1 time in total.
-
moonca
#4948 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
A, da nije sve ovo samo --prestiz... da odvojimo domace od dijaspore?SaraFina wrote:Tomahawk11 wrote:U dijasporu idemo da donesemo Nutellu i slatkiše iz Lidla
- konoplja
#4949 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Da! Tako je Saro! Zakupljuju se se metri i metri polica u prodavnicama. Sto znaci da ne diktira samo kvaliteta gdje se sta prodaje. Nego kakve veze tko ima, ko su distributeri, koliko imaju raspolozivih sredstava za marketing i promociju proizvoda itd.SaraFina wrote:konoplja wrote:Netacno! Nema ih nikako jer se nisu uspjeli progurati heheh.SaraFina wrote:
Ali ne stoje ni sa turskim japrakom i makedonskim ajvarom na policama također :DU nekom zabačenom dijelu prodavnica gdje je ulje, brašno i sol
Nego su na policama sa slatkišima.
Btw nije ni Lindt pored ostalih cokolada nego ima posebnu policu pred kasama. Sta to znaci? Lindt je toliko dobar da zasluzuje ekskluzivno mjesto. Znaci Milka karina za Lindt?
Ne. Za sve te brendove i u AT i DE zakupljuju se dijelovi odnosno... metri polica u prodavnicama.
Pa to znači da Lindt ima više sredstava na raspolaganju te svoju robu na policima za slatkiše smjesti tik uz kasu.
Tako je kupcu dok stoji i čeka na plaćanje "stalno na očima". Prosto i jednostavno. Pored toga Milka ima ogroman asortiman svega i svačega....
Stoga sljedi, jednu cokoladu i ostale slatkise koji su vise manje slicni je tesko progurati i promovisati jer ne nudi nista posebno.
Ali zato Vegetu i Argetu se vec moze. To znaju i proizvodaci i distributeri pa stoga ulazu u to a ne u Dorinu itd.
Jer sta ce jedna mala Hrvatska prodavati cokoladu nekom u Europi kad to rade vec Njemci, Svicarci i ostali.
Evo jedna mala Belgija je poznata po cokoladi pa jedva ces naci Belgijsku cokoladu u ovim vecim prodajnim lancima u Njemackoj.
Last edited by konoplja on 21/05/2019 15:58, edited 1 time in total.
- beni-bu-man
#4950 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
moram probatTomahawk11 wrote:Ima Senzacija kruška, svidjela mi se
i ovaj nije los