Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??

Post Reply
spreca

#4926 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by spreca »

Sta reci?......previse prdi....a kurca i novinara...nezna voditi razgovor
Last edited by spreca on 03/01/2019 18:45, edited 1 time in total.
spreca

#4927 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by spreca »

Heller wrote:
focko wrote: mile sto prica to i radi. ne mlati praznu slamu. nastup nekad jeste prost i agresivan ali do mase drukcije ne mozes doprijeti.
Iz Fočanske perspektive to vjerovatno izgleda tako, međutim...
Focak je izgleda nesto naso na tavanu prasnjavu stvarcicu :mrgreen:
The 51st State

#4928 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by The 51st State »

Neregistrirani wrote:
Preovlađujuća kolektivna svijest Srba je ostala ista: RS je država srpskog naroda, BiH je vještačka tvorevina bez budućnosti, i svaki Srbin, bez obzira kojoj stranci pripada, to mora imati u glavi, to je jedina trajna politička vrijednost. Sve politike koje se vode u ime srpskog naroda moraju to imati kao matricu. Koliko će još trebati vremena da se to ostvari i koliko će trebati žrtava za to, nije bitno. Za takve ciljeve vlast mora biti čvrsta, njoj su dozvoljena sva sredstva, uključujući i smrti, pojedinačne ili kolektivne, nije važno. A takva vlast mora biti totalitarna, ne smije dozvoliti iznimke; demokracija je samo fasada i svi moraju biti složni kada je u pitanju RS – ona je iznad slobode. U takvom sistemu smrt je prirodno stanje. Prosvjedi i pobune su moguće samo do te granice. Narod je discipliniran do te mjere da niti jedan svoj zahtjev neće staviti iznad RS-a, obnovljene tvorevine Radovana Karadžića. Mogu se održavati socijalni nemiri, mogu se održavati prosvjedi za pravdu i pravičnost, za funkcionalnije institucije, ali se ne smije dovesti u pitanje RS.

http://analiziraj.ba/2019/01/03/dejtons ... za-davida/
Odlican clanak, problem je sto i dosta srba to zna ali nema smage ili hrabrosti za javnu kritiku i djelovanje kroz politicki subjekt.
insomnia78

#4929 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by insomnia78 »

spreca wrote:
Heller wrote:
focko wrote: mile sto prica to i radi. ne mlati praznu slamu. nastup nekad jeste prost i agresivan ali do mase drukcije ne mozes doprijeti.
Iz Fočanske perspektive to vjerovatno izgleda tako, međutim...
Focak je izgleda nesto naso na tavanu prasnjavu stvarcicu :mrgreen:
Zamotana u čaršave požutjela slika stara
spreca

#4930 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by spreca »

Otto_13 wrote:Kazu na N1 da Dragicevic pregovara o predaji !
to su samo sluhi i to uglavnom forsiraju vladi odana srdestva informisanja
spreca

#4931 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by spreca »

insomnia78 wrote: Zamotana u čaršave požutjela slika stara
izgleda da je tehnika ulje na platnu kad se je tako dugo odrzala :mrgreen:
DonieBrasco

#4932 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by DonieBrasco »

Citav ovaj slucaj i svi akteri su jedan veliki cirkus, koji se kako stvari stoje nece nikada rjesitit.

Znaci vise nije vjerovati ni Davoru ni Pokretu, ni policiji RS, politici, apsolutni nikome. Ne zna se zaista vise ni ko pije ni ko placa.

Bilo da je Davida ubio neki narkoman radi 1KM, bacio ga u rijeku ili ne znam ti sta, ili da je David "nesto" vidio, znao, da ga je neka velika zvjeraka ubila, bacila u rijeku, stvarno je ovo sve mjere preslo i bas zbog toga se ne nazire kraj, a nece ga biti kako stvari stoje.
mO k3

#4933 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mO k3 »

‘tevandić kaže da bi slučaj Dragičević stekao uslove da se prebaci na nivo bih , ali prije toga je naveo da nemaju dobrog iskustva sa tužilaštvom bih :)
Point.

#4934 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Point. »

hAZNADAR wrote:
Ako je zahebancija recite.

Da ode neki Srbin na neki srpski forum sa nekom drugacijim stavoima po pitanju BiH - bice naravno uvijek onih koji ce reci nisi ti Srbin, lose glumis balijo, bakirov,.... a da ima Srba koji tako misle - ima. Ko je u toj prici zaguljen?

Da ode neki Hrvat na poskok i izjavi da je Komsic OK, cjelovita Bosna OK,... bice ih koji ce reci nisi ti Hrvat - nemere Hrvat tako pisati. Ko je u toj prici zaguljen?

Znate i sami iz privatnog zivota da ima Bosnjaka ili Bosanaca kojima kao i Dodiku podjela Bosne nije tabu tema, kojima se svidja taj raspojasani balkan style, kojima isto ' odza rice sa djamije, koji gaje iste predrasude o islamu, kojima je bosnjacki nacionalizam najgori, koji pricaju iste viceve o izmisljenoj SDA naciji u hotelu, koji isto vjeruju da smo mi srusili YU, poceli rat i gadjali sami sebe, koji isto prenapuhuju islamistickoteroristicku opasnost, ... da ne nabrajam dalje.

A ima i naravno onih kojima je Dodik upotrebljiv ovakav, idealna budala za neke ciljeve i vizije,.. ono ko cuko pusten sa lanca.

Mnoge stvari u Bosnjaka nisu tabu tema,.. i sve nabrojano mozes cuti i u privatnom zivotu. Postaviti okvire samo bosnjacke misli i stavova po mnogim pitanjima i prekrstiti u nesto drugo sve koji odudaraju of toga je pametno ili zaguljeno?
Iskreno, nikad nisam ni od jednog Bošnjaka kojeg znam iz privatnog života čuo kako mu je Dodik ok ili to šta još nabrajaš. Ni jednog. Od kojih si ti Bošnjaka to pokupio, zaista ne znam.
Kikibombona

#4935 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Kikibombona »

JThomas wrote:
pirmin wrote:Postoji i vise nego dovoljan broj Bosnjaka koji pate za tipom licnosti kakav je Milodrag. Ohol, bahat, kocijas, sto na umu-to na drumu, kafana, seljakluk, cobanija u svom iskonskom obliku...da jednu mjesec dana ponavlja da voli Bosnjake imao bi 70% "drzave" u dzepu. Bez po' muke.
pa da stvarno pate u nekom velikom broju, on bi se izrodio. neko bi krenuo sa tim filmom, kao što je i sam dodik prije bio drukčiji. emir suljagić sad nije prešao prag ni za kanton zar ne :mrgreen:

a da bi bakir, dragan, fadil, bevanda, fahro, zlatko guzice dali da im se može ovako kao miletu...to sam siguran.
Dodo mu moze samo polabrnjati. IKONA.

https://m.youtube.com/watch?v=shDooD37tIY
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4936 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by KatarinaKosaca »

Otto_13 wrote:
mO k3 wrote:‘tevandić kaže da bi slučaj Dragičević stekao uslove da se prebaci na nivo bih , ali prije toga je naveo da nemaju dobrog iskustva sa tužilaštvom bih :)
Sad kad su sjebali sve i napravili sranje onda da ga prebace na veci nivo !
u BIH Tuzilastvu sjede gori kriminalci od Darka Ilica, Karana i Lukaca. Kad se sjetim Kajmakovic i Cavke, slosi mi se. Nego PC tako zeli prebaciti svu odgovornost na Sarajevo. Dokaze ce, ionako, ukloniti. Ovako dvije muhe jednim udarcem. Ovi nece otkriti ubice dijelom sto su kriminalni i nesposobni a i lijeni dijelom sto ce im se dokazi iz BL ukloniti, a moci ce kmecati kako zlocesto Sarajevo ne radi i traziti referedum.
General War

#4937 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by General War »

KatarinaKosaca wrote:
Otto_13 wrote:
mO k3 wrote:‘tevandić kaže da bi slučaj Dragičević stekao uslove da se prebaci na nivo bih , ali prije toga je naveo da nemaju dobrog iskustva sa tužilaštvom bih :)
Sad kad su sjebali sve i napravili sranje onda da ga prebace na veci nivo !
u BIH Tuzilastvu sjede gori kriminalci od Darka Ilica, Karana i Lukaca. Kad se sjetim Kajmakovic i Cavke, slosi mi se. Nego PC tako zeli prebaciti svu odgovornost na Sarajevo. Dokaze ce, ionako, ukloniti. Ovako dvije muhe jednim udarcem. Ovi nece otkriti ubice dijelom sto su kriminalni i nesposobni a i lijeni dijelom sto ce im se dokazi iz BL ukloniti, a moci ce kmecati kako zlocesto Sarajevo ne radi i traziti referedum.
:thumbup:
I ja se slazem, da je prenos na tuzilastvo nakon 10 mjeseci je samo prenos odgovornosti sa PC na BiH...tuzilastvo treba da otvori istragu protiv onih sabana sto su skrivali dokaze a ne da sada vodi mrtvu bitku.
Neregistrirani

#4938 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Neregistrirani »

JThomas wrote:
Neregistrirani wrote:
Preovlađujuća kolektivna svijest Srba je ostala ista: RS je država srpskog naroda, BiH je vještačka tvorevina bez budućnosti, i svaki Srbin, bez obzira kojoj stranci pripada, to mora imati u glavi, to je jedina trajna politička vrijednost. Sve politike koje se vode u ime srpskog naroda moraju to imati kao matricu. Koliko će još trebati vremena da se to ostvari i koliko će trebati žrtava za to, nije bitno. Za takve ciljeve vlast mora biti čvrsta, njoj su dozvoljena sva sredstva, uključujući i smrti, pojedinačne ili kolektivne, nije važno. A takva vlast mora biti totalitarna, ne smije dozvoliti iznimke; demokracija je samo fasada i svi moraju biti složni kada je u pitanju RS – ona je iznad slobode. U takvom sistemu smrt je prirodno stanje. Prosvjedi i pobune su moguće samo do te granice. Narod je discipliniran do te mjere da niti jedan svoj zahtjev neće staviti iznad RS-a, obnovljene tvorevine Radovana Karadžića. Mogu se održavati socijalni nemiri, mogu se održavati prosvjedi za pravdu i pravičnost, za funkcionalnije institucije, ali se ne smije dovesti u pitanje RS.

http://analiziraj.ba/2019/01/03/dejtons ... za-davida/
ja bih rekao da je priča malo drukčija, i u suštini još totalitarnija. većina članova pravde za davida najvjerovatnije nije za dovođenje u pitanje same rs. ali prozivku policije i poziv na ostavku ministra unutrašnjih poslova vlast je bukvalno izjednačila sa tim. iako zaista - nije to to. ni blizu.
Naravno da PzD ne dovodi u pitanje rs, cak ni stvaranje. Neko je u grupi PzD pitao gdje je pravda za 102 ubijene prijedorske djece. Jebase mu sve uzduz i poprijeko.
JThomas

#4939 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by JThomas »

ali je osporavanje rada policije u jednom konkretnom predmetu shvaćeno bukvalno kao to. iako nije ni blizu.
nikad_vise

#4940 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by nikad_vise »

Dugo pratim ovaj forum,ima stvarno par forumasa koje drzim za malo ozbiljnije ljude i kompetentnije za teme vezane za BiH politiku.Prelista par stranica i vidim da neki od njih pokusavaju sa @focko-m voditi dijalog,ono wtf?Lik ulazi na temu,glorifikuje Dodika,sav zbunjen se pita sta to fali Dodiku i konstatuje da bi protjerivanjem stranaca Bosnjaci lahko sa Dodikom napravili dogovor. :roll: I jos su neki odlucili posvetiti svog dragocjenog vremena da njemu objasne :D

Ovaj drugi momcina mrtav hladan izjavi da ima Bosnjaka koji:
Znate i sami iz privatnog zivota da ima Bosnjaka ili Bosanaca kojima kao i Dodiku podjela Bosne nije tabu tema, kojima se svidja taj raspojasani balkan style, kojima isto ' odza rice sa djamije, koji gaje iste predrasude o islamu, kojima je bosnjacki nacionalizam najgori, koji pricaju iste viceve o izmisljenoj SDA naciji u hotelu, koji isto vjeruju da smo mi srusili YU, poceli rat i gadjali sami sebe, koji isto prenapuhuju islamistickoteroristicku opasnost, ... da ne nabrajam dalje.
Ima mozda nekolicina propaliteta i ljudi koji su totalno promasili svoju priliku i neke druge sanse u zivotu pa su danas kivni na sve i mrze sve oko sebe pa mozda i takvo misljenje neko iznese..Al ja za svog zivota nisam upoznao ni jednog takvog,a sjedio sam cak i za kazanom s ljudima gdje ces cuti stvari koje za zivota neces ni zamislit al ovo nisam cuo :D
julisiz es grant

#4941 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by julisiz es grant »

Kad će se Stevandićem Tužilaštvo BiH pozabaviti?
Ili se već nekako obezbijedio. Sjećam se da ga je forumaš PM 72 na temi o njemu branio kao da mu je brat rođeni, ne znam zašto.
Na suđenju Radoslavu Brđaninu (dakle davnih 2002-2004) bezbroj puta je spomenut i tužioci su srpske svjedoke redovno pitali za njega. Kako se do sada provlači bez optužnice, nije mi jasno.
CPT

#4944 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by CPT »

santo gral wrote:Hajde nek mi neko objasni kako znate da li je ili nije ovo istina.
https://lat.rtrs.tv/

:lol:
Point.

#4945 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Point. »

santo gral wrote:
CPT wrote:
oldtajmer wrote:risto dzogo vaskrso :-)
https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=321962
Image
Hajde nek mi neko objasni kako znate da li je ili nije ovo istina. Mislim malo dolijevat ulja nije s goreg ali kako mozete iznosit misljenje o necem sto ne znate ama bas nista. Danas aplauz pomahnitalom četalju sutra isti takav u centru Sarajeva. Sa ovakvim stvarima ja bih pazljivije. I ako jest i ako nije istina aplauz za plinske boce je neumijesan. Nemojta zaboravit da su Hrvatski dragovoljci vec imali nesto rec na ovu temu.
RTRS je zasnovan na laži. Ne znam šta ti nije jasno i zašto izigravaš naivnog, ideš mi na živce sa tim pristupom.
Maraschino

#4947 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

santo gral wrote:
CPT wrote:
santo gral wrote:Hajde nek mi neko objasni kako znate da li je ili nije ovo istina.
https://lat.rtrs.tv/

:lol:
Da li ja treba da pročitam čitav portal ili mi mozete reći gdje konkretno mogu naći potvrdu vaše tvrdnje.
Kako Infosrpska izvjestava...sve to danas ponavlja Dodik.
Izmisljena agencija pred izbore da moze plasirati fake novosti koje ce generalni direktor Dodik ponavljati.

...i ti pitas, sta ako je ovo istina :roll:
mO k3

#4948 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mO k3 »

julisiz es grant wrote:
Ili se već nekako obezbijedio. Sjećam se da ga je forumaš PM 72 na temi o njemu branio kao da mu je brat rođeni, ne znam zašto.
Na suđenju Radoslavu Brđaninu (dakle davnih 2002-2004) bezbroj puta je spomenut i tužioci su srpske svjedoke redovno pitali za njega. Kako se do sada provlači bez optužnice, nije mi jasno.
Dobro pitanje kada će tužilaštvo da se malo sa njim zabavi ....

Radoslavu je otac musliman , mater mu je radila kod jednog mesara bosnjaka u vrbanji to niko i nezna
julisiz es grant

#4949 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by julisiz es grant »

mO k3 wrote:
julisiz es grant wrote:
Dobro pitanje kada će tužilaštvo da se malo sa njim zabavi ....

Radoslavu je otac musliman , mater mu je radila kod jednog mesara bosnjaka u vrbanji to niko i nezna
Baš si me iznenadio ovo za njegovog oca...to mi se nikako ne uklapa, jer zašto onda njegov advokat nije iskoristio tu činjenicu u njegovu korist ( npr. da pobije da je njegov stav o miješanim brakovima bio da će djecu iz tih brakova baciti u Vrbas, pa koja isplivaju ona su srpska), dok su recimo navodili primjere miješanih brakova u njegovoj porodici (mislim da mu je jedan brat oženjen Hrvaticom). Jedino da je to krio i od advokata. A neki od svjedoka (Bošnjaci) su tvrdili da mu je otac bio četnik u drugom svjetskom ratu. Tražio sam baš sad kroz optužnicu i presudu ime oca, ali nema ga.
Inače, u julu mu ističu 2/3 kazne, pa se može lako desiti da se pojavi u Banjoj Luci na ljeto. Biće zanimljivo vidjeti je li se nakon 20 godina robije opametio (a i starost je tu) ili će se aktivirati, jer njegova stara retorika se odlično uklapa u Dodikovo političko okruženje.
1GB

#4950 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by 1GB »

mO k3 wrote: Dobro pitanje kada će tužilaštvo da se malo sa njim zabavi ....

Kod "Ramba" u blizini osnovne skole? ;)
Post Reply