Referendum(i) u RS-u

Locked
L u c i f e r

#4926 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

spreca wrote: jao....Grobar kao da je prepariran za Lovacke sobe :lol: :lol: :lol:

Image

:lol:
megaman4

#4927 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by megaman4 »

Meni je u svemu ovome zanimljiva jedna stvar a to je hladnokrvnost Dodika koji se uopšte ne boji rekacije MZ-e i PIC-a, kao da ih Bog uopšte nije dao. To je najopasnija stvar u svemu ovome što mnogi zaboravljaju. Ako znamo da idu opštinski izbori, šta nas tek čeka 2018 godine?
spreca

#4928 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

Mora da je Pickoustom ostavio testament na UZP Genocidnu koji je dobio od glavnog Vojvode Voje golobradog :lol: :lol: :lol:
Lug

#4929 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lug »

Rusija - Srbija - RS..

nista nije gotovo, istom pocelo.. uozbiljite se malo.
spreca

#4930 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

megaman4 wrote:Meni je u svemu ovome zanimljiva jedna stvar a to je hladnokrvnost Dodika koji se uopšte ne boji rekacije MZ-e i PIC-a, kao da ih Bog uopšte nije dao. To je najopasnija stvar u svemu ovome što mnogi zaboravljaju. Ako znamo da idu opštinski izbori, šta nas tek čeka 2018 godine?
on je davno oladio.....ali mozak
L u c i f e r

#4931 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

megaman4 wrote:Meni je u svemu ovome zanimljiva jedna stvar a to je hladnokrvnost Dodika koji se uopšte ne boji rekacije MZ-e i PIC-a, kao da ih Bog uopšte nije dao. To je najopasnija stvar u svemu ovome što mnogi zaboravljaju. Ako znamo da idu opštinski izbori, šta nas tek čeka 2018 godine?
Ni prvi ni posljednji koji pogrešno procjenjuje da će preveliki zalogaj moći ispljunuti ukoliko ga ne mogne progutati...
ze kalanga

#4932 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

ljevoruki wrote:
Ripicipi wrote: Ti si jos jedan koji misli da Srbe moze protjerati preko Drine :-)
Stvarno, u kojem vi paralelnom svijetu zivite...
Ja mislim da moze ali nece se to desiti silom.
Prije ce biti da ce Srbi sami otici iz zemlje koju ne priznaju i mrze.
Tu nema opstanka, kadli-tadli ce im dodijati i otici.
Nije to naucilo zivjeti sa drugim osim ako ne koriste represivne mjere i vode ratove da ih istrijebe.
To je to ustaljeno mišljenje kod pojedinaca.... valjda nesvjesni realnosti, neko mrzi, neko bježi.... Jbt 21. vijek, a neki još na ovakav način polarizuju. :roll:
megaman4

#4933 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by megaman4 »

L u c i f e r wrote:
Ni prvi ni posljednji koji pogrešno procjenjuje da će preveliki zalogaj moći ispljunuti ukoliko ga ne mogne progutati...
dobro bi bilo da neko konačno smiri Dodika, a to jedino mogu Ameri ako im bude po volji.
Lug

#4934 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lug »

L u c i f e r wrote:

ima instrukcije Rusije kako da se ponasa.
L u c i f e r

#4935 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

megaman4 wrote:
L u c i f e r wrote:
dobro bi bilo da neko konačno smiri Dodika, a to jedino mogu Ameri ako im bude po volji.
Ničija nije do zore gorjela...
GeeTnT

#4937 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by GeeTnT »

ze kalanga wrote:
ljevoruki wrote:
Ripicipi wrote: Ti si jos jedan koji misli da Srbe moze protjerati preko Drine :-)
Stvarno, u kojem vi paralelnom svijetu zivite...
Ja mislim da moze ali nece se to desiti silom.
Prije ce biti da ce Srbi sami otici iz zemlje koju ne priznaju i mrze.
Tu nema opstanka, kadli-tadli ce im dodijati i otici.
Nije to naucilo zivjeti sa drugim osim ako ne koriste represivne mjere i vode ratove da ih istrijebe.
To je to ustaljeno mišljenje kod pojedinaca.... valjda nesvjesni realnosti, neko mrzi, neko bježi.... Jbt 21. vijek, a neki još na ovakav način polarizuju. :roll:
Misljenje pojedinaca...hmmm sjecas li se ove izjave:
”Srbi su dvodimenzionalan narod sa težnjom ka prostakluku… Životinje koriste svoje resurse znatno sređnije nego ovi naopaki stvorovi, čija pripadnost ljudskoj rasi je u velikom zakašnjenju„.
(Ser Piter Justinov, glumac, ambasador UNESCO, The European:, 10. jun 1993)

Pogledaj scene sa Guce, Parove, Farmu...rat da ne spominjemo...procitaj naslove u Kuriru i sto je najjvaznije procitaj komentare na klixu i vidjeces da je Justinov bio u pravu...
Ripicipi

#4938 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ripicipi »

Lug wrote:
L u c i f e r wrote:

ima instrukcije Rusije kako da se ponasa.
jesi li ti uopste procitao izjavu ruskog ambasadora?
Ripicipi

#4939 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ripicipi »

GeeTnT wrote:
”Srbi su dvodimenzionalan narod sa težnjom ka prostakluku… Životinje koriste svoje resurse znatno sređnije nego ovi naopaki stvorovi, čija pripadnost ljudskoj rasi je u velikom zakašnjenju„.

Pogledaj scene sa Guce, Parove, Farmu...rat da ne spominjemo...procitaj naslove u Kuriru i sto je najjvaznije procitaj komentare na klixu i vidjeces da je Justinov bio u pravu...
I ti si poprilicno bolestan.
bh.tornjak

#4940 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

spreca wrote:
Danguba wrote:
Nakon zvaničnog stava PIC-a Nikolić pozvao Vučića večeras na sastanak
:pisnuo: :pisnuo:
ma pozvo ga probaju novi kazan brlje :mrgreen:
jok ba.....da ga napoji preko mašica.....
Lug

#4941 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lug »

Ripicipi wrote:jesi li ti uopste procitao izjavu ruskog ambasadora?

ti ko malo djete :-)

jok ba, ovo sve Dodik i Vucic rade, jaki ko beton.. e jebo ga ti..
bole1st

#4942 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bole1st »

Zapadu je glavni interes da BiH bude "na dobrom putu", tacnije da izgleda kao da je dobrom putu, samo da ne bi morali priznati da vec 20 godina ne znaju sta da rade sa BiH.

Zato ne zele da rizikuju sukob sa Dodikom koji bi BiH skrenuo sa tog imaginarnog "dobrog puta" ka evroatlanskim integracijama.

Mozda ce jednog momenta morati u sukob, pitanje je samo sta je crvena linija za njih, mislim da ovaj refrendum o prazniku nije.
Danguba

#4943 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Pančić: Koreni Vučićeve referendumske ćutnje

...Mada je, kad smo kod ovog potonjeg, uporedni razvoj Dodika i Vučića veoma zanimljiv. Prvi je krenuo kao antinacionalistički levičar, posleratna nada, vođa opozicije "zlim Karadžićevcima", a koji se dolaskom na vlast postepeno pretvorio u nacionalističkog jastreba i etnoseparatistu.

Vučić je prošao isti put, ali u obrnutom pravcu: od dugogodišnjeg nacionalističkog radikala i ratnog huškača (koji je, uostalom, i započeo političku karijeru žustrim "mešanjem u unutrašnje stvari BiH" na samom terenu, na Palama i okolini, tokom rata i opsade Sarajeva) do makar i samozvanog "šampiona pomirenja u regionu". Samo što je tog "pomirenja" nekako sve manje što je Vučić duže i "dublje" na vlasti.

Ali, nije li nam već objašnjeno da zvanični Beograd jedini za to ne snosi krivicu? Ko ne veruje, neka pita Vučićeve saradnike Ivicu Dačića i Aleksandra Vulina: kud ćete verodostojnijih moralnih arbitara od tih veterana mira i ljubavi?... :mrgreen:
GeeTnT

#4944 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by GeeTnT »

Ripicipi wrote:
GeeTnT wrote:

I ti si poprilicno bolestan.
Svi smo mi bolesni, ali samo neki od nas znaju koliko i od cega...
Lug

#4945 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lug »

bole1st wrote:Zapadu je glavni interes da BiH bude "na dobrom putu", tacnije da izgleda kao da je dobrom putu, samo da ne bi morali priznati da vec 20 godina ne znaju sta da rade sa BiH.

Zato ne zele da rizikuju sukob sa Dodikom koji bi BiH skrenuo sa tog imaginarnog "dobrog puta" ka evroatlanskim integracijama.

cuj Zapad ne zeli da rizikuje sukob sa Dodikom, takvom silom :lol:
ze kalanga

#4946 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

GeeTnT wrote:

Pogledaj scene sa Guce, Parove, Farmu...rat da ne spominjemo...procitaj naslove u Kuriru i sto je najjvaznije procitaj komentare na klixu i vidjeces da je Justinov bio u pravu...[/quote]

Ne gledam to , kako mnogi ističu, smeće od rijaliti programa, ali nije da nisam čuo. Kao što sam i čitao na ovom forumu, uglavnom Bošnjaci pobjeđuju i glasaju... pa ne mogu reći da se radi o civilizacijskom zaostatku... jer bi to bilo krajnje generalizatorski i u neku ruku fašistički... Tako i izjave pojedinaca ne treba doživljavati kao nekakvu egzaktnost... .štaviše...
bole1st

#4947 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bole1st »

Lug wrote:
cuj Zapad ne zeli da rizikuje sukob sa Dodikom, takvom silom :lol:
Nema to nikakve veze sa silom.
Danguba

#4948 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Poslije ovoga slijedi slijedece *ranje od doticnog pa opet, pa opet...sve dok ga ne maknu a on iz bezbjedne udaljenosti sa debelim kontom smije se u facu prije svega Srbima i svojim glasacima, svima onima koji su ga svo vrijeme kriminalnih rabota podrzavali pa na kraju i nama.
Tip to hoce, tip to zeli i ponasat ce se ovako sve dok ga ne maknu. Imat ce srece ako zavrsi ovako kako sam opisao. On je jedan hamal u prolazu koji treba da obavi prljave poslove za gazdu. Hoce li mu gazda oprostiti neuspjeh, tesko. Nikome ne prastaju. :izet:
GeeTnT

#4949 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by GeeTnT »

ze kalanga wrote:
Ne gledam to , kako mnogi ističu, smeće od rijaliti programa, ali nije da nisam čuo. Kao što sam i čitao na ovom forumu, uglavnom Bošnjaci pobjeđuju i glasaju... pa ne mogu reći da se radi o civilizacijskom zaostatku... jer bi to bilo krajnje generalizatorski i u neku ruku fašistički... Tako i izjave pojedinaca ne treba doživljavati kao nekakvu egzaktnost... .štaviše...
OK...Kako gledas na organizovanu posjetu Cecine (Arkanove) kuce u svrhu ekskurzije djece u Srbiji? Jeli to civilizacijski zaostatak? Da ne spominjem odvajanje djece u Kamenici u dva skolska autobusa od kojih je jedan ekskluzivno za srpsku djecu.... Da li je to bolest, fasizam ili sta drugo?
hizo ramidovic

#4950 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hizo ramidovic »

Poziv PIC-a da se u RS-u ne odrzi referendum je jos jedna velika pobeda srpskog naroda i srpske politike u borbi protiv tzv bosnjaka i celog sveta, osim bratske Rusije. Ovom pobedom, predsednik Dodik obezbedio je dozivotni staus srpskog heroja. Tzv. bosnjaci opet se ne mogu pomiriti sa porazom i zato je ovolika kuknjava i plac po drustvenim mrezama.
Locked