Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
- Haris.ba
#4926 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ne možeš naći termina u Turskoj. A skuplje je nego prije 2 godine.
Ostajem pri svome da za istu lovu ne mogu naći istu uslugu u Hrvatskoj i u Turskoj. Najbliže što sam uspio jeste približno ista cijena, ali moram voziti. A za Tursku pravac avion.
Najvjerovatnije ću otići na more "preko vikenda". I to će biti Hrvatska. Ali, to neće biti odmor.
I meni je more ljepše u Hrvatskoj. Ali, nije loše ni u Turskoj.
Grčka mi izgleda zanimljiva. Samo ne znam kako su skontali čartere za otoke. Ništa mi ne znači avion do Atine, a nema do otoka.
Ostajem pri svome da za istu lovu ne mogu naći istu uslugu u Hrvatskoj i u Turskoj. Najbliže što sam uspio jeste približno ista cijena, ali moram voziti. A za Tursku pravac avion.
Najvjerovatnije ću otići na more "preko vikenda". I to će biti Hrvatska. Ali, to neće biti odmor.
Grčka mi izgleda zanimljiva. Samo ne znam kako su skontali čartere za otoke. Ništa mi ne znači avion do Atine, a nema do otoka.
-
daddy-kool
#4927 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
MMM1977 wrote:Ne bih o apartmanima, to ne znam ali dosta hotela sam obisao po lijepoj njihovoj i hvala ali ne bih vise. Ako nesto platim 3000+ km onda hocu full uslugu a ne polovicno.
Ta prica o moru... pa evo trenutno sam u Turskoj u hotelu koji ima ljepse, cisce i toplije more nego bilo gdje u cro gdje sam bio. Djeca se kupaju uz paznju spasilaca, konobari igraju oko nas cijelo vrijeme, hrana, pice, voce, sladoled... naprosto mi neprijatno.
Sinoc vecera sa suprugom u ribljem restoranu, lagane šansone i kancone, predobro vino, riba da ne pricam. To sam upraznjavao i u cro i bio laksi za 700-800 kn svaki put a ugođaj opet ni blizu.
Svaku vece zabavni program, cirkusi, plesaci, dj-evi i slicno. Nakon toga muzika uzivo, ponovo konobari igraju oko nas.
Za ovih 10-ak dana djecu nisam tupavo vidio jet su uvijek na nekim aktivnostima sa animatorima. Sretnemo se ponekad na večeri, samo nas pozdrave i idu dalje.
Cijena: pa isto kao i u jadnoj kroaciji gdje potrosim jos toliko koliko platim hotel i uvijek mi rastu magarece usi. Ovdje sam do sada potrosio 20-30 eur na napojnice konobarima.
Hrvatska dolazi u obzir vikendom, uz minimalan trosak. Pare ostavljam Turcima, bez imalo žala.
Kemer, tj Beldibi?
I ja planiram porodicu dovesti dole na odmor. Kakvo je more i koliko je to mjesto ili se mora do Kemera ako se treba do većeg grada?
-
elcaliente
#4928 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Strasko je vrh, pogotovo za djecu. ADAC mu je dao 5 zvjezdica isto tako ima kamp Simuni koji je po ADAC malo bolji ali Straskom je prednost blizina Novalje. Pored kampa je Dejan Lovren napravio luksuzni hotel i uredio setaliste od Novalje do kampa a kome se ne hoda vozic vozi svaki sat do centra Novalje i prolazi kroz citav kamp, mada je kamp ogroman kao gradic, 8 hiljada gostiju stane.rajvosaxo wrote:Znači Strasko dobar.elcaliente wrote:
Placamo 145 eur smjestaj za 4 osobe po noci.
Mobilhome u kampu, drugi red od mora, pogled na more, plaza 6 metara od smjestaja, lezaljke na plazi uracunate u cijenu.
Camp Strasko, mogu svakome preporuciti, raj za djecu, imamo cak i manji zoloski vrt u kampu i jahanje konja, aquqark u moru sve u cijeni nocenja.
Karlovacko toceno 0,5 kosta 22 kune, lignje na zaru 50 kuna, malvazija 0,7 - 90 kuna.
Nisam bio, po recenzijama I slikama odličan, ali drago mi je da cujem iz prve ruke da je tako dobro, moglo bi se dogodine bas zbog djece...
Vozic kosta 20kuna po osobi, sinoc nam vozac pokloni jednu voznju jer pricamo nas.
Bosanske registracije su jako rijetke, vidio sam samo Porshe Panamera sa nasim registrcijama i BMW 7 i ja sa Opelom, hahaha.
Ima puno Srba kao konobara i konobarica.
Bas pricam sa jednim danas jer sam bio na afteru na Zrcu, kaze on da mu je plata 1500 eur plus baksis, dosao je 1 Juna i ima vizu so 10 oktobra. Njemu je super, dobro su ga primili a Hrvati nece da rade za te pare.Radi se svaki dan, nema slobodnog, 3 mjeseca.
Puno je Austrijanaca i Svicaraca trenutno je Austria Week.
Corona kosta 50 kuna, ozujsko 35 a 1 L koktela 100 kuna.
Mladi Svicarci piju Corone nemilosrdno, uzimaju se bucketi po 10-15 komada, vidi se da im je jeftino jer trosoe kao ludi. Jeo sam i palacinke u Novalji, 3 komada 36 kuna.
Velika prednost Paga su plaze, toliko su velike i toliko ih ima da nema veze kolika je guzva uvjek ima mjesta i dva metra okolo sebe.
Pjesak je u moru uglavnom tako da je i djeci i starijima ljepo po stopalima.
Tusevi se ne placaju gdje god da imaju.
Ako treba info pitaj dok sam tu.
I da rijetko ko uzme smejstaj kao ja na 7 dana , uglavnom uzimaju svi 14 dana i uvjek su dolasci i odlasci srijeda i subota, nema drugih dana.
Cevape i kobasice sa rostilj sam ponio iz Bosne, niko me na granici nije nista pitao, samo pasos i vozi. Isao sam na Doljane.
Jedino sto sam se zajebo, zaboravio sam suncobarn, mora sam ga ovdje kupiti, 1,20m me kostao 110 kuna.
-
PM72
#4929 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
U Orebiću -Perna rade trojca konobara sa Pala. 
-
DarkSoul
#4930 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Sta sve procita ovdje, pa gdje cu ja kako proci u Neumu ove godine

-
Bodkin
#4931 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
_BataZiv_0809 wrote:
Jes to pjan?
-
Bodkin
#4932 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Grcki otoci su zakon. Bolje od hrvatske, turske, spanije i italije. Ne znam kako he u fr. Tamo nisam ljetovao nikadHaris.ba wrote:Ne možeš naći termina u Turskoj. A skuplje je nego prije 2 godine.
-
elcaliente
#4933 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ja sam letio Minhen- Heraklion za Krit kada sam isao.Bodkin wrote:Grcki otoci su zakon. Bolje od hrvatske, turske, spanije i italije. Ne znam kako he u fr. Tamo nisam ljetovao nikadHaris.ba wrote:Ne možeš naći termina u Turskoj. A skuplje je nego prije 2 godine.
Bilo mi jeftinije nego iz BiH.
- Edin H.
#4934 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ponesi bosansko - hrvatski rjecnik i bice to u dureDarkSoul wrote:Sta sve procita ovdje, pa gdje cu ja kako proci u Neumu ove godine![]()
-
Bodkin
#4935 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ne treba mu. Spore se samo oko hljeb-kruh. To je lakmus. Nesto kao svinjetina u sarajevuEdin H. wrote:Ponesi bosansko - hrvatski rjecnik i bice to u dureDarkSoul wrote:Sta sve procita ovdje, pa gdje cu ja kako proci u Neumu ove godine![]()
- Edin H.
#4936 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Neka ipak ponese rjecnik, ne jede hljeba, pardon kruhaBodkin wrote:Ne treba mu. Spore se samo oko hljeb-kruh. To je lakmus. Nesto kao svinjetina u sarajevuEdin H. wrote:Ponesi bosansko - hrvatski rjecnik i bice to u dureDarkSoul wrote:Sta sve procita ovdje, pa gdje cu ja kako proci u Neumu ove godine![]()
sve ostalo je ok
Popio sam ja "drugarsku" kritiku, bas u Neumu kad sam supu narucio.
Zamisli jos da moras traziti od gazde da promijeni sijalicu (zarulju) ili carsaf (pardon lancun)
- uglavnomja
#4937 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
sreca pa nema purgera u neumuEdin H. wrote:Neka ipak ponese rjecnik, ne jede hljeba, pardon kruhaBodkin wrote:
Ne treba mu. Spore se samo oko hljeb-kruh. To je lakmus. Nesto kao svinjetina u sarajevusve ostalo je ok
![]()
Popio sam ja "drugarsku" kritiku, bas u Neumu kad sam supu narucio.![]()
Zamisli jos da moras traziti od gazde da promijeni sijalicu (zarulju) ili carsaf (pardon lancun)ili da odes na pijacu i hoces da kupis paradajz (pomidoru) i vezicu povrca (grincajg
).
bila bi plahta i rajcica, sa placa, ne s pijace
- Edin H.
#4938 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Najgore ce biti raji koji idu na odmor u Zagorje odakle je Dudek iz Gruntovcanauglavnomja wrote:
sreca pa nema purgera u neumu![]()
- zlo zlo
#4939 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
nije samo dudekEdin H. wrote:Najgore ce biti raji koji idu na odmor u Zagorje odakle je Dudek iz Gruntovcanauglavnomja wrote:
sreca pa nema purgera u neumu![]()
-
MMM1977
#4940 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Jeste, Kemer. More super, kristalno cisto, danas smo gledali ribe na 2-3 metra dubine, lijepo se vide kako plivaju. Za porodični odmor odlično.daddy-kool wrote:MMM1977 wrote:Ne bih o apartmanima, to ne znam ali dosta hotela sam obisao po lijepoj njihovoj i hvala ali ne bih vise. Ako nesto platim 3000+ km onda hocu full uslugu a ne polovicno.
Ta prica o moru... pa evo trenutno sam u Turskoj u hotelu koji ima ljepse, cisce i toplije more nego bilo gdje u cro gdje sam bio. Djeca se kupaju uz paznju spasilaca, konobari igraju oko nas cijelo vrijeme, hrana, pice, voce, sladoled... naprosto mi neprijatno.
Sinoc vecera sa suprugom u ribljem restoranu, lagane šansone i kancone, predobro vino, riba da ne pricam. To sam upraznjavao i u cro i bio laksi za 700-800 kn svaki put a ugođaj opet ni blizu.
Svaku vece zabavni program, cirkusi, plesaci, dj-evi i slicno. Nakon toga muzika uzivo, ponovo konobari igraju oko nas.
Za ovih 10-ak dana djecu nisam tupavo vidio jet su uvijek na nekim aktivnostima sa animatorima. Sretnemo se ponekad na večeri, samo nas pozdrave i idu dalje.
Cijena: pa isto kao i u jadnoj kroaciji gdje potrosim jos toliko koliko platim hotel i uvijek mi rastu magarece usi. Ovdje sam do sada potrosio 20-30 eur na napojnice konobarima.
Hrvatska dolazi u obzir vikendom, uz minimalan trosak. Pare ostavljam Turcima, bez imalo žala.
Kemer, tj Beldibi?
I ja planiram porodicu dovesti dole na odmor. Kakvo je more i koliko je to mjesto ili se mora do Kemera ako se treba do većeg grada?
Mi smo iz hotela izašli 2x po neke sitnice pa ti pojma nemam oko toga kako do grada. Ispred hotela sam vidio cjenovnik taxi usluga ali nisam obracao paznju.
Obrati ipak paznju na odabir hotela i plaze. Mi smo u AKKA Antedon hotelu i stvarno je sve extra a drug je bio u nekom Club Salima prošle godine i nije bio najzadovoljniji plažom i morem.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4941 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
U Tucepima tus besplatan, bar u ovom dijelu gdje sam ja...
Hlad se još ne placa...
Hlad se još ne placa...
- Edin H.
#4942 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
konektovan wrote:U Tucepima tus besplatan, bar u ovom dijelu gdje sam ja...![]()
![]()
Hlad se još ne placa...
Eto...
- BarbaDue
#4943 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Gdje rekoše da naplaćuju ako prolaziš pored hladakonektovan wrote:U Tucepima tus besplatan, bar u ovom dijelu gdje sam ja...![]()
![]()
Hlad se još ne placa...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4944 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Samo tamo gdje je prajvet proprti....BarbaDue wrote:Gdje rekoše da naplaćuju ako prolaziš pored hladakonektovan wrote:U Tucepima tus besplatan, bar u ovom dijelu gdje sam ja...![]()
![]()
Hlad se još ne placa...
-
emko1234
#4945 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Vidim opet su postale atraktivne ponude za Tunis ponajviše, a ima nešto i Egipta.
Ide li iko dole ove godine? Tunis, Egipat, Maroko?
Ide li iko dole ove godine? Tunis, Egipat, Maroko?
-
Alkos
#4946 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
Do sada sam u Cro uvijek dizao na ZABA bankomatima i nikada problema nije bilo. Uvijek je to bila isplativija opcija od mijenjanja €, a posebno KM u privatnim mjenjačnicama. Od ove godine sam baš razočaran, ZABA/Unicredit počeli su da se bave lopovlukom (u najmanju ruku) i da naplaćuju određenu "proviziju", iako fino stoji da je podizanje gotovine na Unicredit bankomatima bilo gdje u svijetu BEZ NAKNADE.teuta06 wrote:na preporuku kolega podigla sam pare sa bankomata... proslih godinama sam mijenjala u mijenjačnici...
podigla 800 kn... na onom papiricu mi pisalo da je to 116,84 eura...
a na mob bankarstvu mi skinulo oko 240 KM (243 ja mislim).... sto znaci da su mi uzeli proviziju?
imam onaj unicredit paket.. placam 4 marke mjesecno
Na koji način to rade? Kada odaberete iznos koji želite, obično imate ponuđene dvije opcije na bankomatu, da se transakcija obračuna u € ili u KN. Svako ko koristi karticu će naravno odabrati KN. Tako sam i ja uradio, da mi ne radi duplu konverziju. Bankomat je bez obzira na moj izbor, transakciju obračunao u € i zapalio me 10ak KM po ušima. Pisao sam žalbu i prigovor Unicredit banci i čekam evo već 20 dana odgovor. Kakva lopovsko seljačka politika, fuj!!
Tako da plaćanje karticom samo u trgovinama, restoranima, kafićima, dizanje gotovina na bankomatima čini mi se da su se nameračili da nas i tu presvlače i uzmu nam koji dinar više. Za lijekova im trebalo!
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/11 ... plitu.html
-
Alkos
#4947 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
Bilo nekad, više nijethe_wings wrote:Ako imaš Unicredit karticu, i JES paket, najpovoljnije ti je bankomat Zagrebačke banke...konektovan wrote:Raja, gdje zamijeniti KM u kune, banka, mjenjačnica, ili koristiti bankomat u Hrvatskoj????
Gdje je najmanja provizija???
- dječak sa šibicama
#4948 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Dudek nije iz Zagorja 
- Nisrin
#4949 Re: Gdje na more? - 2018, 2019
Alkos wrote:Do sada sam u Cro uvijek dizao na ZABA bankomatima i nikada problema nije bilo. Uvijek je to bila isplativija opcija od mijenjanja €, a posebno KM u privatnim mjenjačnicama. Od ove godine sam baš razočaran, ZABA/Unicredit počeli su da se bave lopovlukom (u najmanju ruku) i da naplaćuju određenu "proviziju", iako fino stoji da je podizanje gotovine na Unicredit bankomatima bilo gdje u svijetu BEZ NAKNADE.teuta06 wrote:na preporuku kolega podigla sam pare sa bankomata... proslih godinama sam mijenjala u mijenjačnici...
podigla 800 kn... na onom papiricu mi pisalo da je to 116,84 eura...
a na mob bankarstvu mi skinulo oko 240 KM (243 ja mislim).... sto znaci da su mi uzeli proviziju?
imam onaj unicredit paket.. placam 4 marke mjesecno
Na koji način to rade? Kada odaberete iznos koji želite, obično imate ponuđene dvije opcije na bankomatu, da se transakcija obračuna u € ili u KN. Svako ko koristi karticu će naravno odabrati KN. Tako sam i ja uradio, da mi ne radi duplu konverziju. Bankomat je bez obzira na moj izbor, transakciju obračunao u € i zapalio me 10ak KM po ušima. Pisao sam žalbu i prigovor Unicredit banci i čekam evo već 20 dana odgovor. Kakva lopovsko seljačka politika, fuj!!
Tako da plaćanje karticom samo u trgovinama, restoranima, kafićima, dizanje gotovina na bankomatima čini mi se da su se nameračili da nas i tu presvlače i uzmu nam koji dinar više. Za lijekova im trebalo!
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/11 ... plitu.html
Ali ako imas jes paket ili MODULA paket sa ukljucenom opcijom "dizanje bez naknade na UNIcREDIT bankomatima van BiH" sto kosta 1 KM mjesecnu, onda stvarno ne bude te naknade od 10KM..meni je bilo u Njemackoj, jer nisam znala da su se poceli baviti lopovlukom- NISU NIKAD POSLALI OBAVIJEST, a sad sam aktivirala to za 1KM, tako da mi je opet isplatnije podici novac sa bankomata u kunama u Hrvatskoj, nego ovdje mijenjati novac u mjenjacnicama ili bankama...
@Teuta 4 KM placas vodjenje racuna i mobilno bankarstvo, nek ti jos 1 KM ukljuce ovo da podizes bez naknade...i meni je paket od 5KM sad!
- 512MB
#4950 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Evo gledam za nas petoro 7 dana 3 milje eura, za 5 zvjezdica to je zaista ali zaista povoljno. Inače sam na minimum 5 milja i to 4 zvjezdice. A izgleda mi sasvim fin hotel i plaža, puno zajebancije za djecu. Ništa nego isprobat na godinu za uskrsMMM1977 wrote: Obrati ipak paznju na odabir hotela i plaze. Mi smo u AKKA Antedon hotelu i stvarno je sve extra a drug je bio u nekom Club Salima prošle godine i nije bio najzadovoljniji plažom i morem.