EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

insaneinthebrain

#4926 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by insaneinthebrain »

1946--1987 wrote:Jel to jos nije otisla ona ubleha sa klupe ?
kad tebe banuju trajno onda ce otici mesha :thumbup:
Baltazar_khan

#4927 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Baltazar_khan »

insaneinthebrain wrote:vratiti papketa, otjerati meshu i opet kad papke usere dovesti nekog novog, ciru ili blazevica i tako u krug :izet:
u ovom slučaju ti ispadaš papke jer omalovažavaš pogrdnim nazivom najuspješnijeg bh selektora :bih:
1946--1987

#4928 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by 1946--1987 »

insaneinthebrain wrote:
1946--1987 wrote:Jel to jos nije otisla ona ubleha sa klupe ?
kad tebe banuju trajno onda ce otici mesha :thumbup:
Znaci ostade vjecno ovaj debil na klupi
insaneinthebrain

#4929 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Baltazar_khan wrote:
insaneinthebrain wrote:vratiti papketa, otjerati meshu i opet kad papke usere dovesti nekog novog, ciru ili blazevica i tako u krug :izet:
u ovom slučaju ti ispadaš papke jer omalovažavaš pogrdnim nazivom najuspješnijeg bh selektora :bih:
nema veceg papketoljpca od baltazara :lol:
najvecu trenersku ublehu naziva najuspjesnijim :oops:
Bosanski_kralj

#4930 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Bosanski_kralj »

cyprus wrote:Hajte ljudi realno - nema smisla tjerati Mešu... Prvo, zato što je reprezentaciju dobio u vrlo nezavidnom položaju, i koliko-toliko je vratio na kolosjek... I on definitivno zaslužuje pravu šansu - a to su kvalifikacije od početka... Drugo, ko bi mu to bio alternativa, za koju se sa velikim stepenom sigurnošću može reći da bi napravio bolji posao od njega? Treće, Meša je ispoštovao skoro sve što mu je bilo sugerisano od strane javnosti... Doduše, ja mislim da u tome i leži dio neuspjeha u baražu...
Otjeraćemo ga kad i Sušića, prekasno.
Artest

#4931 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Artest »

stalaktit wrote:
Artest wrote:Za onu ustasicu, u svezi zvizdanja:

http://www.index.hr/sport/clanak/navija ... 56368.aspx

Zapadna civilizacija se odavno odrekla Hitlera i njegove bastine. Odrekli ga se svi osim velike vecine Hrvata, koji obrukase region, pa i neke sankcije imase. :-)

A za Pjanica, sacekaces ljeto, da ti se ispiski u usta.

Eto neka je skocimis klasa :lol: Jedan Medunjanin zabio vise golova od njega u Primeri, a u dresu reprezentacije se istakne samo protiv Malte i slicnih nesretnika. Dokazano.

U barazu smo popusili mahom zbog Mese, ali znamo ko nas je doveo u ovo stanje, i to kao nosioca grupe.
OK. Ne zna što čovjek da ti veli na ovo, nema smisla uopće. Uživaj u svojoj kulturi, i ti oko tebe, eto vam država, reprezentacija, mahala, ma sve, za mene od večeras više ne postoji, dok su takvi kao ti u njoj. Skočimiš i ja smo se već snašlii na Zapadu :)

Sretno svima, s nekim forumašima je bilo i ugodno razgovarati.
Prvo bi se trebala izvinit za klevetanje.

A mozes se i izvinut, sto kaze Kristic. :D Mis'im, izvinut van drzave. Po mogucnosti zastalno.

I povedi sto vise ostalih separatista. Pa tamo daleko, u civilizovanom svijetu, krecite nazi grafove i kolektivno svrsavajte uz za dom.
Logovan

#4932 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Logovan »

Šta misliš da sve selektore zoveš specijalnim nadimcima?
Last edited by Logovan on 17/11/2015 00:23, edited 1 time in total.
forum_selektor

#4933 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by forum_selektor »

insaneinthebrain wrote: kad tebe banuju trajno onda ce otici mesha :thumbup:
Bubuljičavi, hajmo razligu. Piški, pa pravac abu ba.
SkyLimit

#4934 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SkyLimit »

Ne mogu do sutra ni misliti ni pisati opsirno. Samo cu reci da je u jednom trenutko postalo i smijesno ono vracanje lopte Begovicu, pocelo se i navijati za to cim neki igrac primi loptu na nasoj polovici, a Begovic opet siguran u takvim situacijama(ironija), ako sam primjetio ikakav Mesin potpis od kako je preuzeo, to je da u jednoj utakmici vise puta vratimo loptu Begovicu nego pod prethodnim selektorima u deset utakmica. Neko pozvaniji bi mogao objasniti zasto je to tako, ja samo uocavam.
insaneinthebrain

#4935 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

forum_selektor wrote:
insaneinthebrain wrote: kad tebe banuju trajno onda ce otici mesha :thumbup:
Bubuljičavi, hajmo razligu. Piški, pa pravac abu ba.
pristicivi odleprsaj, crtani davno prosli
uglavnomja

#4936 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by uglavnomja »

Šibicar wrote:
p206 wrote:
cyprus wrote:Hajte ljudi realno - nema smisla tjerati Mešu... Prvo, zato što je reprezentaciju dobio u vrlo nezavidnom položaju, i koliko-toliko je vratio na kolosjek... I on definitivno zaslužuje pravu šansu - a to su kvalifikacije od početka... Drugo, ko bi mu to bio alternativa, za koju se sa velikim stepenom sigurnošću može reći da bi napravio bolji posao od njega? Treće, Meša je ispoštovao skoro sve što mu je bilo sugerisano od strane javnosti... Doduše, ja mislim da u tome i leži dio neuspjeha u baražu...
Dobit će on šansu to nije problem, problem je što osim onih pokušaja po desnoj strani, ništa smisleno se ne vidi u njegovoj igri. Bojim se da će nakon prve 3-4 utakmice završiti ko Safet. To je što se tiče taktike, ali to nije najveći problem, Meša mi se čini previše mekan.

Našim igračima treba neko ko zna zagalamiti...mi smo takav mentalitet, a previše je tu mirnih likova u štručnom štabu.
Eno i Irci imaju "štrebera" selektora, ali i Roy Keana da zagalami.
Ništa onda je Braco gumna glava pravo riješenje. :mrgreen:
:thumbup: :thumbup: :D
zecko_kupuz

#4937 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by zecko_kupuz »

Zukanović je bio pehav ovdje, ali ljudi brzo zaboravljaju. Prva tekma - Šunjić krivac kod gola. Momak cijelo prvo poluvrijeme ispred Iraca klizeći izbija lopte koje mu Spahić nonšalantno predaje.. ili vezni igrači naglo vraćaju.
Druga tekma - Zukanović krivac kod gola. Prvo poluvrijeme dominira u našem kaznenom prostoru, glavom izbija nekoliko opasnih lopti upućenih pred Begovića.
Ko je beg na kraju baraža - Spaha. :-)
Bajdvej, Kolašinac je također dobro izvikan igrač. Sve što vidim od njega je mahanje rukama i aplauzi suigračima kad počiste ispred njega. Ali eto, opet je bolji od isprepadanog Vranješa. :skoljka:
skenderija04

#4938 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by skenderija04 »

Isto pitanje kao i kada je odlazio Pape: Ok. neka daju otkaz Mesi, ali ko je po vama kandidat koji nudi vece garancije od Mese (ili Papeta)?

Vaha nece, Bajevic nece i tu pocinju i zavrsavaju poznata imena. Ko je u opciji: Amar? Neko sa strane (nase govorno podrucje)? Neko sa strane( ne zna nas jezik)? Neki bivsi reprezentativac sa statusom manje vise legende ali nikakvim trenerskim iskustvom?' Da sedam dana pred utakmicu saljemo sms-ove da izaberemo prvih 11 i taktiku, a da stetni pretplatnik koji bude izvucen u nagradnoj igri vodi reprezentaciju ?

Neka sve ovo prezimi.
last mohicans

#4939 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by last mohicans »

Frankyee wrote:Siguran sam da treba mijenjati Mesu, jednostavno nije pokazao da u najvaznijim prilikama zna podici kvalitet igre. Kako bi mi igrali da smo otisli dalje ?

Pola igraca nije pokazalo nista.

Oneil je pogledao nekoliko utakmica i skontao da nasa zadnja linija nije jaka i da pod obicnim pritiskom na zadnju liniju mi se lomimo. Tako nas je Kipar uzeo skoro dva puta. Obicni pritisak na nasu zadnju liniju kada dva stopera imaju loptu a bekovi se uvuku gore. Ponovljeno mnogo puta.

Bez kvalitetnog slobodnjaka....
Zaboravio si reci da tad imamo opciju vratiti Begi koji umalo sam sebi go ne zapuca.
Zalosno i istinito,utakmice se danas uglavnom dobijaju presingom.Mi niti ga znamo braniti, niti isti vršiti.
To jedan vrhunski,pa ne mora ni vrhunski trener biti, mora da zna.
Stvarno je suludo bilo očekivati da upali tri puta taktika sa Đuricem.
Vedadom na krilu,a mali Hodzic mu sjedi.Siguran sam da bi Ircu on bio iznenađenje da je imao muda staviti ga iza Edina.
Ali mnogo stvari nije štimalo veceras.
Ne vidim da je Meša dorastao velikim dometima.
al-em

#4940 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by al-em »

Naravno da ne treba tjerati mesu. Izvukao je ove kvalifikacije koliko se i moglo, i treba mu dati citav ciklus kvalifikacija
A i tesko da se moze naci neki puno bolji od njega. Jedino vaha al tog ne bi ni puskom natjerali.
bingov buraz

#4941 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by bingov buraz »

Capajebo wrote:Nadam se da cemo barem dogovoriti prijateljsku sa Holandijom :D
Pobjednik ide na Grcku :mrgreen:

Ugazili nas ljudi ko djetelinu,pickasta taktika,bezmuda alibi igra i dijasporski debili koji nemogu odcutati minutu vremena.Kad ide ide!
Ekipa koja ne moze odigrati pismenu akciju 180 minuta i ne zasluzuje da ide na Euro.
Artest

#4942 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Artest »

Ćiro je zasluzio drugu sansu. Ćiro, vrati se!!!

Necu zaspat do zore, sto vam majki jebem...
jeza u ledja

#4943 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by jeza u ledja »

avetinja wrote:Penal se mogao svirati
Penal se nije trebao svirati ni po kojem pravilu.

Glupo je vaditi se na penal, u stvari ne mozemo se vaditi na njega, ali ono nikad ne moze biti penal, osim ako sudija ne napravi kardinalnu gresku. (i to nije glavni sudija vec onaj iza gola)

PS: Ne mislim ni ja da treba tjerati Meshu. Superstar trenera sigurno nece dovesti.
1946--1987

#4944 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by 1946--1987 »

E cuj najuspjesnijeg selektora naziva pogrdnim imenima.Ustat pa spomenuti Susica jel ti jasno, eto ti ubleha ta sto ga irska nekakva izbaci pa mu lijepi nazive. :mrgreen:
last mohicans

#4945 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by last mohicans »

Idemedosumom wrote:Iz ove utakmice sam uvidio da Zukanović nije za štopera, previše mlatara rukama da bi dugo boravio u našem šesnaestercu.

Ovi što navijaju da se Meša otjera, problem je što naš savez neće dovesti kvalitetnijeg i da trenutnog otjera. Da bi nas Vaha ili Magath vodili, prije svega im treba obezbjediti ambijent u kojem mogu neometano raditi svoj posao, a ne da neko iz saveza diktira ko mora igrati i tako te stvari. O našim financijskim mogućnostima ne treba ni govoriti.
Tako nekako,u Italiji je proslo kolo skrivio penal,a ove sezone je imao jos jedan,ako se ne varam.
Maharadza

#4946 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Maharadza »

p206 wrote:
Logovan wrote:Čuj početka... :roll: Iznervirao se baš. Ne zna ni on šta priča. Šta, tamo, vamo, gdje ću, hajde pitajte, hajde... :-)
ovo je pristojna reakcija, uzimajući u obzir situaciju i novinare levate
Svaka mu čast pa klošaru od novinara nije 'ebo sve po spisku nakon (dosta bezobraznog) pitanja "ljut si?!"...pa ja bih ga zadavio da sam bio na Džekinom mjestu...logično da je ljut debilčino glupa, svako bi bio ljut nakon ovoga večeras! :zid:
emmir1

#4947 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by emmir1 »

Meša treba ostat, nema tu šta.

No mora se analizirat gdje smo to podbacili u ovom dvomeču.
Igrači nisu pokazali neku veliku želju i borbenost, da li je nedostajalo malo bolje psihološke i motivacijske pripreme.

Žao mi je što smo Ispali od slabije ekipe.
Ekipe koja za dvije utakmice nije promašila šansu a napravili su sveukupno jednu polupriliku.
Druga dva gola su poklon sudije i sretni odbitak nakon prekida.
Begović bez odbrane u dvije utakmice, i to nešto govori
alberto_tomba

#4948 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by alberto_tomba »

Reprezentacija ce pod ovom kukavicom dozivjeti totalni krah na polovini kvalifikacija, kada ga igraci izrevoltirani njegovim neznanjem i kukaviclukom izminiraju. Ova generacija igraca koji su na okupu zadnjih 5-6 godina nikad nije igrala gori i ruzniji fudbal i sada im je jos zadao samar svojom samoubilackom taktikom bez sredine terena. Smijem se kladiti da jedva cekaju da mu vide ledja, jer je velikom broju njih sveo na minimum sansu da ikad zaigraju na evropskom. Odlazi mishu!
emmir1

#4949 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by emmir1 »

Ako je ovo večeras penal onda ona dva povlačenja Dzeke i Lulića u 16 metara Irske su penali plus crveni kartoni
avetinja

#4950 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by avetinja »

jeza u ledja wrote:
avetinja wrote:Penal se mogao svirati
Penal se nije trebao svirati ni po kojem pravilu.

Glupo je vaditi se na penal, u stvari ne mozemo se vaditi na njega, ali ono nikad ne moze biti penal, osim ako sudija ne napravi kardinalnu gresku. (i to nije glavni sudija vec onaj iza gola)

PS: Ne mislim ni ja da treba tjerati Meshu. Superstar trenera sigurno nece dovesti.
Pročitaj cijeli post. Nisam se ja vadio na penal. Sudija može da svira penal, ali i ne mora. Nije se jednom desilo da svira penal u onakvoj situaciji. Eto, nije ti svirao crveni Spahiću, a trebao je.
Locked