Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
daddy-kool

#4926 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by daddy-kool »

Ima li negdje snimak konferencije za štampu hr vlade?
breuer

#4927 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by breuer »

daddy-kool wrote:Ima li negdje snimak konferencije za štampu hr vlade?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/mila ... 42646.aspx

U dnu je pored teksta i cjelokupan snimak konferencije.
Mister Yes

#4928 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Mister Yes »

breuer wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/mektic-a ... /150918046

Drina bedem, ne kičma! :evil:
Mandal mati, eto Sirijčana :oops:
breuer

#4929 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by breuer »

Mister Yes wrote:Mandal mati, eto Sirijčana :oops:
Čini mi se da kod nas postoji prezime Mandal, zanimljivo bi ga bilo vidjeti na mjestu ministra vanjskih poslova.
ActionWoman

#4930 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ActionWoman »

breuer wrote:
ActionWoman wrote:Pa da, sprovodi i dobila je sredstva za to plus sto je obicni narod pomagao iz Srbije i drugih zemalja. Srbijanski Vucic sada koristi suplju da ubire poene za izbore. Hrvatska je nasukana jer ne moze da sprovodi :) Mozda i mi u BiH budemo nasukani. Ali, najnasukaniji su ti ljudi, izbjeglice.
Mi govorimo na podforumu Politika koliko znam, ima podforum Humanitarna pomoć, a ima i Filozofija. Srbijanski Vučić nije koristio šuplju kad je prebacio Hrvatskoj, na kraju krajeva učinio je to prije MIlanovićeve pres konferencije, vjerovatno uzrokovane nizom kritika iz svijeta i regiona, pa tako i Vučićevom. Milanović je stvar pametno izveo, stvar će prebaciti Slovencima očito je, dok imigranti dođu do Slovenije, jer Lider se već upakovao i sa hrvatske strane granice tako da se tamo neće moći.

Da vidimo kako će sad Hrvati primiti migrante na putu prema Sloveniji. Treba svaki korak pratiti i komentarisati.
Nekome drugom se obracaj tako. "Izvini" sto sam darnula u Vucica i u Srbiju koju mi u BiH poznajemo na jedan poseban nacin. Zao mi je izbjeglica i zao mi je lokalnog stanovnistva, a za politicare i drzave me zaboli briga. Politicari ne daju izjave onako spontano, iz srca. Timovi rade na tome prije nego sto se nesto zucne. Nekada je potrebno, supljom, smiriti naciju dok ti prolaze kordoni izbjeglica kroz zemlju tako sto ces glumiti da se sa necim ne slazes, ali ako ti Tante Merkel kaze primaj, itekako ces primati. Mogu Hrvati slati Sloveniji koliko hoce, ali koliko cujem Slovenci uredno vracaju u Hrvatsku. Ljudi ulaze u Slavoniju i Baranju, a tamo nema bas nekog velikog grada koji moze izdrzati tako brz ulazak izbjeglica. Drugacije je kada izbjeglice dolaze u Beograd koji je milionski grad, a drugacije kada ulaze u sela gdje su sve kuce jednospratnice. Sve i da hoce, lokalno stanovnistvo u Slavoniji i Baranji kuda prolaze izbjeglice nije tako brojno i njihova pomoc nije onolika kolika moze da se pruzi u gradu sa vise stanovnistva. Ipak, vracam se na 75 aviona sa 3000 tona oruzja koje je HR prodala pobunjenicima u Siriji i na novac kojim se okoristila u onome sto tjera te izbjeglica sa njihovih ognjista. I Srbija je isto prodavala. Mi u BiH svakako uvijek, u svakom problemu moramo zaplatiti pa ne vidim zasto bi nas sreca srela ovaj put.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4931 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Tomahawk11 »

sherbett wrote:Ma sad ce Eu i ostatak shvatit da je jeftinije zdrobit ISil nego imati milione na grbaci
Pa ne ide to bas tako, i SAD se nesto pitaju. Odnosno, oni se pitaju dokle ce i kako ISIL.
ronnie

#4932 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ronnie »

LARVA wrote:
Banksy wrote:Čestitke Milanoviću, i ljudski i profesionalno.

Usput, zakucana i predizborna.
Zakucao!

Image
da mi je vidjeti Merkeličino ozareno lice :D
Tipicoti

#4933 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Tipicoti »

BOSNA `92

Image

******************************************************************************************************************************************************************

BOSNA `15

Image
breuer

#4934 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by breuer »

ActionWoman wrote:Nekome drugom se obracaj tako. "Izvini" sto sam darnula u Vucica i u Srbiju koju mi u BiH poznajemo na jedan poseban nacin. Zao mi je izbjeglica i zao mi je lokalnog stanovnistva, a za politicare i drzave me zaboli briga. Politicari ne daju izjave onako spontano, iz srca. Timovi rade na tome prije nego sto se nesto zucne. Nekada je potrebno, supljom, smiriti naciju dok ti prolaze kordoni izbjeglica kroz zemlju tako sto ces glumiti da se sa necim ne slazes, ali ako ti Tante Merkel kaze primaj, itekako ces primati. Mogu Hrvati slati Sloveniji koliko hoce, ali koliko cujem Slovenci uredno vracaju u Hrvatsku. Ljudi ulaze u Slavoniju i Baranju, a tamo nema bas nekog velikog grada koji moze izdrzati tako brz ulazak izbjeglica. Drugacije je kada izbjeglice dolaze u Beograd koji je milionski grad, a drugacije kada ulaze u sela gdje su sve kuce jednospratnice. Sve i da hoce, lokalno stanovnistvo u Slavoniji i Baranji kuda prolaze izbjeglice nije tako brojno i njihova pomoc nije onolika kolika moze da se pruzi u gradu sa vise stanovnistva. Ipak, vracam se na 75 aviona sa 3000 tona oruzja koje je HR prodala pobunjenicima u Siriji i na novac kojim se okoristila u onome sto tjera te izbjeglica sa njihovih ognjista. I Srbija je isto prodavala. Mi u BiH svakako uvijek, u svakom problemu moramo zaplatiti pa ne vidim zasto bi nas sreca srela ovaj put.
Obraćat ću se kome i kamo želim, ti ako stvari ne razumiješ, možeš preći i na podforum Religija na kraju krajeva :D Pričaš o političarima, a pišeš na podforumu Politika :-) ovo nije pitanje Vučića i BiH, već izbjeglica i Evrope. Ove gluposti oko Slavonije i Baranje nisam u stanju ni da razumijem, ko da je svaki grad u Srbiji milionski :-) Koliko znam, namjenska industrija nije bila nikad razvijenija u BiH, trebamo sad moralno odgovarati zbog toga?

Nesretnici svakako neće među nesretne, ne brini.
ActionWoman

#4935 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ActionWoman »

breuer wrote:
ActionWoman wrote:Nekome drugom se obracaj tako. "Izvini" sto sam darnula u Vucica i u Srbiju koju mi u BiH poznajemo na jedan poseban nacin. Zao mi je izbjeglica i zao mi je lokalnog stanovnistva, a za politicare i drzave me zaboli briga. Politicari ne daju izjave onako spontano, iz srca. Timovi rade na tome prije nego sto se nesto zucne. Nekada je potrebno, supljom, smiriti naciju dok ti prolaze kordoni izbjeglica kroz zemlju tako sto ces glumiti da se sa necim ne slazes, ali ako ti Tante Merkel kaze primaj, itekako ces primati. Mogu Hrvati slati Sloveniji koliko hoce, ali koliko cujem Slovenci uredno vracaju u Hrvatsku. Ljudi ulaze u Slavoniju i Baranju, a tamo nema bas nekog velikog grada koji moze izdrzati tako brz ulazak izbjeglica. Drugacije je kada izbjeglice dolaze u Beograd koji je milionski grad, a drugacije kada ulaze u sela gdje su sve kuce jednospratnice. Sve i da hoce, lokalno stanovnistvo u Slavoniji i Baranji kuda prolaze izbjeglice nije tako brojno i njihova pomoc nije onolika kolika moze da se pruzi u gradu sa vise stanovnistva. Ipak, vracam se na 75 aviona sa 3000 tona oruzja koje je HR prodala pobunjenicima u Siriji i na novac kojim se okoristila u onome sto tjera te izbjeglica sa njihovih ognjista. I Srbija je isto prodavala. Mi u BiH svakako uvijek, u svakom problemu moramo zaplatiti pa ne vidim zasto bi nas sreca srela ovaj put.
Obraćat ću se kome i kamo želim, ti ako stvari ne razumiješ, možeš preći i na podforum Religija na kraju krajeva :D Pričaš o političarima, a pišeš na podforumu Politika :-) ovo nije pitanje Vučića i BiH, već izbjeglica i Evrope. Ove gluposti oko Slavonije i Baranje nisam u stanju ni da razumijem, ko da je svaki grad u Srbiji milionski :-) Koliko znam, namjenska industrija nije bila nikad razvijenija u BiH, trebamo sad moralno odgovarati zbog toga?

Nesretnici svakako neće među nesretne, ne brini.
Sta da ti kazem da ti olaksam :D

ovo ti je bilo super :) VRH

" :D Pričaš o političarima, a pišeš na podforumu Politika :-)"
breuer

#4936 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by breuer »

ActionWoman wrote:Sta da ti kazem da ti olaksam :D

Da mi olakšaš, bolje ništa ne govori :D onako, od srca, kako političari ne rade...
ActionWoman

#4937 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ActionWoman »

breuer wrote:
ActionWoman wrote:Sta da ti kazem da ti olaksam :D

Da mi olakšaš, bolje ništa ne govori :D onako, od srca, kako političari ne rade...
Sta ionako imam razgovarati sa nasilnikom koji ne zna kako se obraca zeni. Podsjecas me na jednog kojem je nick Mostar_0. Mozda ste ista osoba, mozda jednostavno istog meltanog sklopa, odgoja, itd. Ostavljam ti temu da po njoj radis sta hoces. Ionako ce u svijetu biti onako kako je neko vec odavno zacrtao. Mi dzaba ovdje heklamo.
daddy-kool

#4938 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by daddy-kool »

Hrvatska vlada je znači potpuno otvorila granice i prevešće migrante do mađarske (i slovenačke?) granice. Ovaj potez je isforsiran jer nisu u stanju da zatvore granicu niti da kontrolišu prelaske mimo graničnih prelaza (a haman više ni na graničnim prelazima). Ovo je iz pozicije nemoći, i iako djeluje samouvjereno, Milanović priznaje da ovo oni ne mogu riješiti. Ako ne mogu kontrolisati granicu niti ulazak ovih migranata, uprava će ih prevesti do sljedeće granice prema Njemačkoj.

Pravilno fakturišu problem Njemačkoj.
breuer

#4939 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by breuer »

Kaže Milanović da orao ne ide na muhe. Orao koji se spetljao nakon dva dana i potom promijeio priču, spominje muhu koja isti problem hladno rješava već 4 mjeseca i sa preko 150.000 ljudi.

Mislim stvarno :D
greatful_and_dead

#4940 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by greatful_and_dead »

mostar_0 wrote:Potukli se Sirijci i Afganistanci :lol: :lol:
Koji su to divljaci a Milanovic je nevidena budala koja ce glatko izgubiti izbore
Pa i Mostarci su se međusobno tukli :D Ovi su bar iz različitih država, Mostarci su se tukli sa različitih obala. I danas se tuku. Šta to govori o njima tj. nama?
Drvosjeca iz Dejcica

#4941 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Koji su to divljaci a Milanovic je nevidena budala koja ce glatko izgubiti izbore
Mi o vuku a vuk na vrata. :mrgreen:

Mađarski policajci tukli su ekipu RTS-a, snimatelja, novinara i tonca, i polomili im opremu uprkos tome što je bilo očigledno da je reč o novinskoj ekipi. Pretukli i jednog švedskog novinara, koji su to divljaci. :mrgreen: :lol: :lol:
dust in the wind

#4942 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by dust in the wind »

gdje si hdz-ovac . nije te dugo bilo. :D
breuer

#4943 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by breuer »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Mađarski policajci tukli su ekipu RTS-a, snimatelja, novinara i tonca, i polomili im opremu uprkos tome što je bilo očigledno da je reč o novinskoj ekipi. Pretukli i jednog švedskog novinara, koji su to divljaci. :mrgreen: :lol: :lol:
Odakle pravo bilo kome da se naguravanjem i probojem, istovremeno nepoštujući odluku mađarskih vlasti, okoristi za senzacionalne vijesti?
Lincoln-Burrows

#4944 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Lincoln-Burrows »

Potuklo se njih 30-tak Sirijaca i Afganistanaca a tamo ih je 2000.
Nije svaka vijest ogledalo stanja na terenu, ljudi se tuku jer
očito im stvari izmiču kontroli i ponestaje novca.
tandmand

#4945 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tandmand »

tututuuuu wrote:
celava_dlaka wrote:Kolilo se ja sjecam Sirijci su sami trazili pomoc zapada tj oni sto su protiv diktature
Znaci i mi sto smo trazili pomoc od zapada znaci da je i nas zapad razjebao :-)
Ma pusti ove islamiste. Ni sami ne znaju sta pricaju vise. Njima je bitno jedino da muslimani dolaze. Ostalo su pokusaji od opravdanja.
Dolaze ali među njima ima razlika koje je zapad iskoristio: alaviti, šiiti, kurdi, suniti ...
Bosna je idealno mjesto gdje bi moglo doći do "ekumenskog" pomirenja među muslimanima. :oops:
prog321

#4946 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by prog321 »

daddy-kool wrote:Hrvatska vlada je znači potpuno otvorila granice i prevešće migrante do mađarske (i slovenačke?) granice. Ovaj potez je isforsiran jer nisu u stanju da zatvore granicu niti da kontrolišu prelaske mimo graničnih prelaza (a haman više ni na graničnim prelazima). Ovo je iz pozicije nemoći, i iako djeluje samouvjereno, Milanović priznaje da ovo oni ne mogu riješiti. Ako ne mogu kontrolisati granicu niti ulazak ovih migranata, uprava će ih prevesti do sljedeće granice prema Njemačkoj.

Pravilno fakturišu problem Njemačkoj.

Jedini ispravan nacin za Hrvatsku. :thumbup:
spreca

#4947 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by spreca »

breuer wrote:
Mister Yes wrote:Mandal mati, eto Sirijčana :oops:
Čini mi se da kod nas postoji prezime Mandal, zanimljivo bi ga bilo vidjeti na mjestu ministra vanjskih poslova.
Ima i Mandal a ima i Mandalovic
It_is_a_Leclerc

#4948 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by It_is_a_Leclerc »

Haos u Hrvatskoj izmiče kontroli. Čuj - prevozit će ih do granice sa Mađarskom. Pa šta će onda, žalosna im majka ?! Pa njih ni Mađari ni Slovenci NEĆE PUSTITI u državu.

Sa druge strane, iz pozicije BiH ovo je dobar potez. Neka izbjeglice što više idu kroz Hrvatsku. To znači da će možda izostaviti BiH iz svoje rute.
daddy-kool

#4949 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by daddy-kool »

Vidjećemo koliko će migranata dolaziti u Hrvatsku, a koliko izlaziti - po tome će se vidjeti efikasnost novog pristupa.
breuer

#4950 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by breuer »

It_is_a_Leclerc wrote:Haos u Hrvatskoj izmiče kontroli. Čuj - prevozit će ih do granice sa Mađarskom. Pa šta će onda, žalosna im majka ?! Pa njih ni Mađari ni Slovenci NEĆE PUSTITI u državu.

Sa druge strane, iz pozicije BiH ovo je dobar potez. Neka izbjeglice što više idu kroz Hrvatsku. To znači da će možda izostaviti BiH iz svoje rute.
U Sloveniju će moći teoretski ulaziti, tako da se problem prebacuje na njih. Jedino ako ih ne budu vraćali nazad Hrvatima, što je također vjerovatno moguće.
Locked