Republika Turska

Post Reply
Kikibombona

#4926 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:Mi Bošnjaci ni po koju cijenu ne bi smjeli negirati Armenski genocid, mi koji smo takve strahote prošli tri put u proteklih 150 godina.
Ne mrzim Tursku šta više cijenim šta ta zemlja u ekonomskom pogledu radi za moju zemlju danas ali u nekim stvarima treba biti realan i iskren.
Armenski narod je sistematski ubijan i protjerivan sa prostora veličine trećine današnje Turske, ni jedno Armensko uho nije ostalo, strahote i golgote koje je taj narod prošao je nemoguće objasniti, oni koji su imali sreće ili su barem mislili da su imali sreće krenuli su na duge marševe prema Damasku i Deir ez Zoru, pročitajte malo o logoru u Deir ez Zoru gdje su Arapi dopustili Armenima da ostanu (njih oko 150 000) kada su vlasti u Istanbulu čule da su Armeni u DeZ ok naredili su smjenu gradonačelnika grada i postavili lika lojalnog vlasti u Istanbulu koji je naredio da se Armenima ne smije dostavljati nikakva pomoć.

Armenski narod je protjeran sa svojih vjekovnih ognjišta i nikada se tamo nisu vratili, ostali su živjeti na prostoru kao kada bi mi Bošnjaci opstali samo u Bihaću. I da se nadovežem, mi Bošnjaci smo se vratili i u Srebrenicu i u Prijedor i u Bijeljinu, Armeni se u Van i Sivaš NIKAD nisu vratili.

Ne podržavam politiku koju vodi Armenija, volim Tursku kao bratsku i prijateljsku zemlju, ali Armenski genocid NIKADA ne smijemo negirati.
Prvenstveno, ne treba negirati ako si covjek, pa onda sve ostalo...

Valjda je najvaznije biti 'covjek', pa tek onda Bosnjak, musliman, Sarajlija, Bosanac, Balkanac, Evropljanin, Zeljovac itd.
handžar88

#4927 Re: Republika Turska

Post by handžar88 »

Kikibombona wrote:
Grean wrote:Koji su rezultati, ja o tome i pricam, koji su dokumenti o tim zlocinima.

To sto ih je nestalo iz Anadolije ne znaci da su sistematski ubijani. Ja ne kazem da nisu, samo ne prica se o tome vec uopsteno o genocidu za razliku od genocida nad jevrejima gdje svi imamo nepobitne cinjenice u vidu Ausvica i ostalih logora. Nestalo je i milion Cecena u Sibiru pa niko ne tereti Ruse za genocid, jos se to opravdava navodnom saradnjom sa nacistima. Ako je vjerovati tim podacima to znaci da je 75% Cecena izbrisano sa lica zemlje nakon II svjetskog i nije genocid. Ja o tome pricam.
Image

mucene, silovane i na kraj na krst razapete

Image

turski cinovnik sa hranom provocira gladnu armensku djecu

Image

Image

Image

Image

Turci su u velikim gradovima pohvatali armenske intelektualce i sve ih pobili. Niko nije ostao. Sistemski su unistili najproduktivniji dio stanovnistva. Totalno unistenje jednog naroda.

Genocidnu politiku bastine 100 godina nakon sto se desio. Uhvati me jeza na pomisao da ce i ova nasa plemena za 100 godina isto tako negirati genocide, masakre, zlocine...

Negatora genocida je uvijek bilo, kada je ne znam koji genocid u pitanju, od onog nad Zidovima - do ovog naseg nad Bosnjacima u Srebrenici. Ja uopste ne zelim o tome polemisati, iako sam o tome dosta procitao, jer ce tako ispasti da zelim dokazati nesto sto je evidentno...
Zamislite da Njemacka danas negira holokaust i da i dalje ubijaju jevreje po Njemackoj, e to vam je danasnja Turska, gori su od Srba jedno 17 puta.
insomnia78

#4928 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
madner wrote:Sve super, ali uloga Kurda u tom genocidu je takva da ovo dodje kao da se sutra BiH Srbi okrenu da drze lekcije Srbiji zbog Srebrenice. Kurdske jedinice su izvrsioici, postavljenje od Porte da brane granice od Rusije i Armena.
Zasto ne bi Srbi iz BiH mogli drzati lekciju Srbiji zbog genocida u Srebrenici, ako bi do tada Srbi u BiH priznali genocid a Srbija se tome i dalje suprostavljala??
Zato sto su oni glavni izvrsioci?
Kikibombona

#4929 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:
Kikibombona wrote:
madner wrote:Sve super, ali uloga Kurda u tom genocidu je takva da ovo dodje kao da se sutra BiH Srbi okrenu da drze lekcije Srbiji zbog Srebrenice. Kurdske jedinice su izvrsioici, postavljenje od Porte da brane granice od Rusije i Armena.
Zasto ne bi Srbi iz BiH mogli drzati lekciju Srbiji zbog genocida u Srebrenici, ako bi do tada Srbi u BiH priznali genocid a Srbija se tome i dalje suprostavljala??
Zato sto su oni glavni izvrsioci?
Cekaj, ti hoces reci da jedan Marko iz Sarajeva ili Banjaluke nema pravo kritikovati Srbiju zato sto nije priznala genocid u Srebrenici, jer je svaki Srbin iz BiH izvrsioc genocida!?? :shock: :shock:
Kikibombona

#4930 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Da malo razveselim simpatizere turskog fasizma koji eventualno posjecuju ovu temu...

"Give free castration to the kurdish whores so we dont have to deal with their kids"

Image

Ovo je zvanicna politika turske vlade, vodjenje psiholoskog rata protiv kurdskog naroda. Gradovi su totalno isarani grafitima, svaka kuca u koju su fasisti usli, na zidovima su ostavljene poruke mrznje...

I uredno objavljuju stotine slika sa uvrijedljivim grafitima!
Co0l

#4931 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Niko ne devalvira pojmove poput genocida,fasizma ,terorizma i slicno poput Kikija.I to sve zarad neke svoje fanaticne podrske necemu sto ne postoji.
I ne Kiki,ovdje neces cuti da neko ozbiljno negira genocid nad Armenima,ne znam zasto toliko pjenis onda oko toga.Pogotovo je presmjesno da to spominje onaj koji u nebesa dize direktne izvrsioce tog genocida a koji su danas obicni teroristi.
Last edited by Co0l on 27/04/2016 00:28, edited 1 time in total.
Krokodajl

#4932 Re: Republika Turska

Post by Krokodajl »

Kikibombona wrote:
Krokodajl wrote:Mi Bošnjaci ni po koju cijenu ne bi smjeli negirati Armenski genocid, mi koji smo takve strahote prošli tri put u proteklih 150 godina.
Ne mrzim Tursku šta više cijenim šta ta zemlja u ekonomskom pogledu radi za moju zemlju danas ali u nekim stvarima treba biti realan i iskren.
Armenski narod je sistematski ubijan i protjerivan sa prostora veličine trećine današnje Turske, ni jedno Armensko uho nije ostalo, strahote i golgote koje je taj narod prošao je nemoguće objasniti, oni koji su imali sreće ili su barem mislili da su imali sreće krenuli su na duge marševe prema Damasku i Deir ez Zoru, pročitajte malo o logoru u Deir ez Zoru gdje su Arapi dopustili Armenima da ostanu (njih oko 150 000) kada su vlasti u Istanbulu čule da su Armeni u DeZ ok naredili su smjenu gradonačelnika grada i postavili lika lojalnog vlasti u Istanbulu koji je naredio da se Armenima ne smije dostavljati nikakva pomoć.

Armenski narod je protjeran sa svojih vjekovnih ognjišta i nikada se tamo nisu vratili, ostali su živjeti na prostoru kao kada bi mi Bošnjaci opstali samo u Bihaću. I da se nadovežem, mi Bošnjaci smo se vratili i u Srebrenicu i u Prijedor i u Bijeljinu, Armeni se u Van i Sivaš NIKAD nisu vratili.

Ne podržavam politiku koju vodi Armenija, volim Tursku kao bratsku i prijateljsku zemlju, ali Armenski genocid NIKADA ne smijemo negirati.
Prvenstveno, ne treba negirati ako si covjek, pa onda sve ostalo...

Valjda je najvaznije biti 'covjek', pa tek onda Bosnjak, musliman, Sarajlija, Bosanac, Balkanac, Evropljanin, Zeljovac itd.
Kiki, mi živimo u zemlju u kojoj se i kad se objavi vijest o pogibiji na cesti prvo pita jel naš.
Ja govorim o kolektivnoj svjesti Bošnjaka, mnogi Bošnjaci se boje reći da je nad Armenima izvršen genocid ne zbog činjenice jer oni ne vjeruju u to ili smatraju da nije bio već da se ne bi zamjerili bratskoj Turskoj.
Kikibombona

#4933 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:Niko ne devalvira pojmove poput genocida,fasizma ,terorizma i slicno poput Kikija.I to sve zarad neke svoje fanaticne podrske necemu sto ne postoji.
I ne Kiki,ovdje neces cuti da neko ozbiljno negira genocid nad Armenima,ne znam zasto toliko pjenis onda oko toga.Pogotovo je presmjesno da to spominje onaj koji u nebesa dize direktne izvrsioce tog genocida a koji su danas obicni teroristi.
Koje direktne izvrsioce?
Mislis da je neko od tih ljudi koji su sudjelovali u genocidu nad Armenima jos uvijek u zivotu?

Da nisi posebno inteligentan, davno se pokazalo i mnogi su primjetili, ali ovo je preslo svaku granicu. :-)
Kikibombona

#4934 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:
Kiki, mi živimo u zemlju u kojoj se i kad se objavi vijest o pogibiji na cesti prvo pita jel naš.
Ja govorim o kolektivnoj svjesti Bošnjaka, mnogi Bošnjaci se boje reći da je nad Armenima izvršen genocid ne zbog činjenice jer oni ne vjeruju u to ili smatraju da nije bio već da se ne bi zamjerili bratskoj Turskoj.
Ne radi se o tome Krokodajl, apsolutno ne!

Niko ne ocekuje od Bakira, Nermina ili Sefera da prica o genocidu nad Armenima. Oni su politicari, a politika je nespojiva sa pravdom, moralom, postenjem... Njihov prvenstveni zadatak treba biti borba za narod, a pricom o genocidu nad Armenima mogu samo nasteti narodu.

Ovdje je rijec o malom i obicnom covjeku. To sto ce Faruk na klixu potvrditi da su Armeni dozivjeli genocid do Davutoglua i Erdogana sasvim sigurno nece doci. Nece doci ni do obicnih Turaka, kamoli sta vise. Ovdje se radi o emocijama moj Krokodajl. Radi se o podanickom odnosu jednog naroda. Radi se o islamizmu i jos mnogo cemu. Dobar dio ljudi je spreman velicati ili opravdavati zlocine koje pocine islamski narodi (Turci posebno) i vristati na sve otvore kada se islamskim narodima cini zlo (narocito Palestincima). I to je karakteristika blakanskih plemena. Srbi imaju isti podanicki odnos prema Rusima, vjerovatno i gore nego Bosnjaci. Oni su spremni braniti Ruse pod svaku cijenu. I ne rade to iz straha vec nekakve uvrnute, sado-mazo ljubavi.
Krokodajl

#4935 Re: Republika Turska

Post by Krokodajl »

O malom čovjeku sam i govorio, ali se možda nisam dobro izrazio.
Činjenica je da o ovom zločinu u Bosni se vrlo malo zna, ne kažem da to treba biti top tema, ali recimo da su kojim slučajem Rusi počinili genocid nad Armenima ili da je kojim slučajem počinjen genocid nad Azerima onda bi to svakako bio genocid, ovako će većina teško preko usta prevaliti riječ genocid jer prvo krivi su Turci, drugo Armeni su jelte pravoslavci (čitaj Srbi) a treće "a šta oni rade po Azerjebdžanu, to ništa".
Co0l

#4936 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:Niko ne devalvira pojmove poput genocida,fasizma ,terorizma i slicno poput Kikija.I to sve zarad neke svoje fanaticne podrske necemu sto ne postoji.
Koje direktne izvrsioce?
Mislis da je neko od tih ljudi koji su sudjelovali u genocidu nad Armenima jos uvijek u zivotu?

Da nisi posebno inteligentan, davno se pokazalo i mnogi su primjetili, ali ovo je preslo svaku granicu. :-)
Pricamo o nalogodavcima i direktnim izvrsiocima genocida koji su u ovom slucaju bili Kurdi,a ne o konkretnim pojedincima.I ti nekom o inteligenciji :lol: Eto bas sam mislio da su u zivotu :lol:
Nisu genocid vrsili ni danasnji Turci ali to tebi ne smeta da ih konstantno nazivas genocidnim.Ili to mozda za Kurde vaze druga pravila?Pogotovo sto se nisu odrekli rezultata genocida jer danas naseljavaju podrucja sa kojih su istrijebili Armene.
Co0l

#4937 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Krokodajl wrote:O malom čovjeku sam i govorio, ali se možda nisam dobro izrazio.
Činjenica je da o ovom zločinu u Bosni se vrlo malo zna, ne kažem da to treba biti top tema, ali recimo da su kojim slučajem Rusi počinili genocid nad Armenima ili da je kojim slučajem počinjen genocid nad Azerima onda bi to svakako bio genocid, ovako će većina teško preko usta prevaliti riječ genocid jer prvo krivi su Turci, drugo Armeni su jelte pravoslavci (čitaj Srbi) a treće "a šta oni rade po Azerjebdžanu, to ništa".
Ma nije ni to nego se jednostavno malo zna i ne interesuju nas toliko drugi i zlocini pocinjeni nad njima.Mozda sto smo indolentni a mozda sto nam je i puna kapa zlocina pocinjenih nad nama.Eto,istrijebili su i ti Rusi i Tatare i Cerkeze i sta ti ja znam koga sve ne,pa se kod nas o tome i manje zna nego o genocidu nad Armenima.
Kombat

#4938 Re: Republika Turska

Post by Kombat »

Image
Kikibombona

#4939 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Pricamo o nalogodavcima i direktnim izvrsiocima genocida koji su u ovom slucaju bili Kurdi,a ne o konkretnim pojedincima.I ti nekom o inteligenciji :lol: Eto bas sam mislio da su u zivotu :lol:
Nisu genocid vrsili ni danasnji Turci ali to tebi ne smeta da ih konstantno nazivas genocidnim.Ili to mozda za Kurde vaze druga pravila?Pogotovo sto se nisu odrekli rezultata genocida jer danas naseljavaju podrucja sa kojih su istrijebili Armene.
Cekaj nesreco, kakve veze danasnji Kurdi imaju sa genocidom nad Armenima?
Odgovornost za zlocine se ne nalijedjuje sa koljena na koljeno?

Kakve veze Orhan Pamuk, Turcin, ima sa genocidom nad Armenima?
Nikakve!
On je cist od toga!

Turke ne nazivam genocidnim. Boze sacuvaj. Genocidnom nazivam tursku politiku koja negira genocid i velica notorne zlocince.

Cisto sumnjam da mozes skontati jednu ovakvu postavku, ali eto...
Opetja033

#4940 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Odgovornost za masovne zlocine nad Ermenima snose Kurdi koliko i Turci.
Oni su bili najazurniji i najkrvaviji zlocinci. Cesto ovi u Stambolu nisu ni znali sta kurdske horde rade po ermenskim selima.
Grean

#4941 Re: Republika Turska

Post by Grean »

Tito_i_Partija wrote:
Grean wrote:Mene interesuje je li i jedan medjunarodni sud uvazio da je nad Armenima pocinjen genocid? Nekako se ta kvalifikacija ustalila a ne znam da je bas dokumentovano i dokazano da su isli na unistenje Armena.

Turci naravno tvrde da ih je najveci broj stradao u progonu na putu preko Ararata, sto je opet diskutabilno jer ni to nije dokazano u nekom nezavisnom sudskom procesu.

Opet kad vidimo kako su zlocini u BiH i Hrvatskoj ispolitizovani na Haskom tribunalu pitanje je koliko je sanse da bi i ovdje dosli do istine.
https://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_ ... ecognition
Kratki rezime onog sto sam procitao je ovo i meni je prilicno neodredjeno sa pravne strane. Ono sto se moze vidjeti iz ove francuske note upucene Otomanskoj imperiji je da su cijela sela pobijena i to je u rangu onog sto se desilo u Srebrenici (po mom sudu) dok je objasnjenje da je Otomanska imperija mirno posmatrala (ne ucestvovala) dok su Kurdi i Turci ubijali Armene u rangu onog da Srbija nije kriva za rat u BiH i nije ucestvovala u genocidu u BiH (oficijelno prema Hagu nije).

Znaci, Turska kao drzava bi se u ovom slucaju mogla braniti kao i Sbija, bio gradjanski rat ili nemiri. Da bi ovo bilo prihvaceno medjunarodna zajednica mora odrediti arsine i iskljuciti politiku iz ovoga inace ce uvijek bit "a kako nije genocid na Alzircima od strane Francuza" ili "zar nije gencid pocinjen od strane Rusa nad Cecenima" ili "kako je Turska kriva a Srbija nije".

Opravdavati ubijanje civila koji ne ugrozavaju drzavu, sistem niti su vojna prijetnja ni nakoji nacin ne moze opravdavati niko sa imalo savjesti ali isto tako ne moze se pravda primenjivati selektivno. Realno, ako Francuskoj nije kriva Srbija ne moze joj biti kriva ni ni Turska. Moje misljenje je da su krive obje ali kako nama porucuju sa zapada "pravda je slijepa" i sa te strane smatram da se ovo treba istraziti gdje mu je mjesto, na sudu a ne deklaracijama parlamenta bilo koje zemlje.

On May 24, 1915, during World War I, the Allied Powers (Great Britain, France and Russia) jointly issued a statement in which they said that for approximately a month, the Kurdish and Turkish populations of Armenia had been massacring Armenians, with the connivance and often assistance of Ottoman authorities, and that the Allied Powers would hold all officers of the Ottoman Government implicated in such crimes personally responsible for crimes against humanity.[46][47][48]

“ French Foreign Office requests following notice be given Turkish Government. Quote. May 24th
For about a month the Kurd and Turkish populations of Armenia has been massacring Armenians with the connivance and often assistance of Ottoman authorities. Such massacres took place in middle April at Erzerum, Dertchun, Eguine, Akn, Bitlis, Mush, Sassun, Zeitun, and throughout Cilicia. Inhabitants of about one hundred villages near Van were all murdered. In that city Armenian quarter is besieged by Kurds. At the same time in Constantinople Ottoman Government ill-treats inoffensive Armenian population. In view of those new crimes of Turkey against humanity and civilization, the Allied governments announce publicly to the Sublime-Porte that they will hold personally responsible [for] these crimes all members of the Ottoman government and those of their agents who are implicated in such massacres.[46]

In recent years, parliaments of several countries have formally recognized the event as genocide. Turkish entry talks with the European Union were met with a number of calls to consider the event as genocide,[49][50][51] though it never became a precondition.
Kikibombona

#4942 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Povorka za zrtve genocida od prije dva dana!

Kurdi i Armeni!

Image
Image
Image
Image
Image

http://www.kurdistan24.net/en/news/dff6 ... e-genocide

Za nisu Armeni veliki ljudi?
Sa Kurdima zajedno obiljezavaju sjecanje na genocid!

Sve vodece kurdske institucije su priznale genocid nad Armenima. Recimo, Institut za genocid u Halabdzi je priznao genocid nad Armenima. Kurdi imaju izvrsne odnose sa Armenima.

Nedavno je u Erbil Armenija otvorila konzulat na sto su Kurdi reagovali sa odusevljenjem. Svi kurdski aktivisti i mediji koje pratim su proarmenski raspolozeni.

S druge strane, Turci negiraju genocid, nipodastavaju, provociraju, umanjuju!

Dok su Kurdi bili u povorci sa Armenima i drugim pravdoljubivim gradjanima, Turci su povorku nadlijetali sa parolom 'stop armenskim lazima' i turskim zastavama. Provocirali su jednako kao sto pijani cetnici provociraju u Srebrenici.

Pametnom dosta. Ovdje je potpuno jasno ko bastini tekovine genocida i ko ima genocidni mentalitet. To sto turkofili i islamisti tesko priznaju da su braca do srzi pokvarena i ohola (mislim na tursku genocidnu politiku), je iskljucivo njihov problem... neka se nose sa tim saznanjem kako znaju i umiju! Ja, bogu hvala, prezirem svaku genocidnu politiku i prema njoj gajim samo negativne emocije. Potpuno cista i mirna savjest.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4943 Re: Republika Turska

Post by konektovan »

Tesko ce ikad priznati genocid, jer je pocinjen u doba otomanskog carstva, a moderna Turska, koja je osnovana poslije, ne zeli i nece prihvatiti tu odgovornost, koju traze Armeni.
Lincoln-Burrows

#4944 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

konektovan wrote:Tesko ce ikad priznati genocid, jer je pocinjen u doba otomanskog carstva, a moderna Turska, koja je osnovana poslije, ne zeli i nece prihvatiti tu odgovornost, koju traze Armeni.
To bi bio najmanji problem, lijepo se može kazati da su genocid napravile Osmanlije i kraj priče
nema spominjanja Turske.
Međutim ovdje se radi o negiranju samog genocida.
Rampage

#4945 Re: Republika Turska

Post by Rampage »

konektovan wrote:Tesko ce ikad priznati genocid, jer je pocinjen u doba otomanskog carstva, a moderna Turska, koja je osnovana poslije, ne zeli i nece prihvatiti tu odgovornost, koju traze Armeni.
Moderna, Ataturkova, Turska se i sama obračunala s Otomanskim carstvom kroz seriju reformi. Tako da je teško očekivati da će preuzeti odgovornost za njihove zločine.
Co0l

#4946 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Cekaj nesreco, kakve veze danasnji Kurdi imaju sa genocidom nad Armenima?
Odgovornost za zlocine se ne nalijedjuje sa koljena na koljeno?

Kakve veze Orhan Pamuk, Turcin, ima sa genocidom nad Armenima?
Nikakve!
On je cist od toga!

Turke ne nazivam genocidnim. Boze sacuvaj. Genocidnom nazivam tursku politiku koja negira genocid i velica notorne zlocince.

Cisto sumnjam da mozes skontati jednu ovakvu postavku, ali eto...
Ne nasljedjuje se odgovornost ali ocito nasljedjuju rezultate genocida i ne odricu ih se.
Grean

#4947 Re: Republika Turska

Post by Grean »

Rampage wrote:
Moderna, Ataturkova, Turska se i sama obračunala s Otomanskim carstvom kroz seriju reformi. Tako da je teško očekivati da će preuzeti odgovornost za njihove zločine.
Kako god naglabanje i rezolucije ovog ili onog parlamenta nece pribliziti stavove. Jedino rjesenje je medjunarodni sud pravde i da sudi po istim arsinima sve zlocine pocinjene bilo gdje i od bilo koga.

Ovako imamo situaciju kao sa Jasenovcem, Srbi kazu 700.000 a Hrvati tvrde 85.000. Jedino rjesenje je medjunarodna komisija. Do duse cak i kad sudovi donesu presudu nije sigurno da politika nece umjesati svoje prste, frisak primjer je blokiranje rezolucije o Srebrenici od strane Rusije ali ipak postoji presuda, makar da se genocid desio na dijelu BiH tj. u jednoj opstini i to je neka zadovoljstina. Sa druge strane pranje Srbije i minimiziranje zlocina u Prijedoru, Visegradu, Vlasenici je onaj dio da je "pravda slijepa".
insomnia78

#4948 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Krokodajl wrote:O malom čovjeku sam i govorio, ali se možda nisam dobro izrazio.
Armeni nisu pravoslavci :-D
Krokodajl

#4949 Re: Republika Turska

Post by Krokodajl »

insomnia78 wrote:
Armeni nisu pravoslavci :-D
Oni su postali pravoslavci prije pravoslavaca :D
silom prilika, tj silom puta na Nikejski ono sabor bi ?
sunceKOtepsija

#4950 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

samoubilacki napad u historijskom centru Burse, u haremu Ulu dzamije, u trenutku dzenaze

Post Reply