Prvenstveno, ne treba negirati ako si covjek, pa onda sve ostalo...Krokodajl wrote:Mi Bošnjaci ni po koju cijenu ne bi smjeli negirati Armenski genocid, mi koji smo takve strahote prošli tri put u proteklih 150 godina.
Ne mrzim Tursku šta više cijenim šta ta zemlja u ekonomskom pogledu radi za moju zemlju danas ali u nekim stvarima treba biti realan i iskren.
Armenski narod je sistematski ubijan i protjerivan sa prostora veličine trećine današnje Turske, ni jedno Armensko uho nije ostalo, strahote i golgote koje je taj narod prošao je nemoguće objasniti, oni koji su imali sreće ili su barem mislili da su imali sreće krenuli su na duge marševe prema Damasku i Deir ez Zoru, pročitajte malo o logoru u Deir ez Zoru gdje su Arapi dopustili Armenima da ostanu (njih oko 150 000) kada su vlasti u Istanbulu čule da su Armeni u DeZ ok naredili su smjenu gradonačelnika grada i postavili lika lojalnog vlasti u Istanbulu koji je naredio da se Armenima ne smije dostavljati nikakva pomoć.
Armenski narod je protjeran sa svojih vjekovnih ognjišta i nikada se tamo nisu vratili, ostali su živjeti na prostoru kao kada bi mi Bošnjaci opstali samo u Bihaću. I da se nadovežem, mi Bošnjaci smo se vratili i u Srebrenicu i u Prijedor i u Bijeljinu, Armeni se u Van i Sivaš NIKAD nisu vratili.
Ne podržavam politiku koju vodi Armenija, volim Tursku kao bratsku i prijateljsku zemlju, ali Armenski genocid NIKADA ne smijemo negirati.
Valjda je najvaznije biti 'covjek', pa tek onda Bosnjak, musliman, Sarajlija, Bosanac, Balkanac, Evropljanin, Zeljovac itd.