BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

dugonja

#4926 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

nema na čemu
ne postoji nijedan mobitel kojem je rata 12 a kamoli 8 KM uz ugovor na 12 mjeseci
volio bi da mi pokažeš
osim toga treba ti dual sim a to je samo onaj Huawei iako i za njega treba provjerit
Sanjarko

#4927 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dugonja wrote:nema na čemu
ne postoji nijedan mobitel kojem je rata 12 a kamoli 8 KM uz ugovor na 12 mjeseci
volio bi da mi pokažeš
osim toga treba ti dual sim a to je samo onaj Huawei iako i za njega treba provjerit
https://www.bhtelecom.ba/mobini-telefon ... b6863.html

Ovaj valjda a ima i neki slabiji na godinu dana za 8 km. A dual mobitel prijatelju vec imam, samo slabiji pa nisam iz straha da ne pregori ga koristio da sa njega hvatam internet. Veliko Hvala Prijatelju znam sta cu sada i ustediti cu 50 km godisnje a za godinu ili dvije i vise, a jos kao bonus dobijam uredzaj novi. :thumbup:
dugonja

#4928 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

Pa ja, znao sam
Jest 8 KM al na 24 rate uz mnetmflat1
Na 12 rata kako ti hoćeš je 19 KM rata
Nije loš telefon al nije dual sim
I provjeri da li inaju na stanju jer nešto povoljnije je više traženo pa uglavnom onda nemaju
Sanjarko

#4929 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dugonja wrote:Pa ja, znao sam
Jest 8 KM al na 24 rate uz mnetmflat1
Na 12 rata kako ti hoćeš je 19 KM rata
Nije loš telefon al nije dual sim
I provjeri da li inaju na stanju jer nešto povoljnije je više traženo pa uglavnom onda nemaju
Hvala. :thumbup:
Frankyee

#4930 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Frankyee »

Frankyee wrote:Evo podatak koji sam nasao na internetu , da li ovo bar otprilike tacno ?

Sa vecernjeg lista august 2016 :

BiH je pri samom dnu kad je brzina mobilnog interneta u pitanju. Prosječna brzina je 5,61 Mb/s što je tek za 3,41 Mb/s brže od najgoreg Afganistana gdje je prosječna brzina 2,2 megabajta po sekundi. Primjera radi, najbrži mobilni internet ima Južna Koreja s 41,34 Mb/s. Kad je u pitanju vrijeme koje korisnici provedu na Wi-Fi vezi, bh. građani ga koriste 74 posto vremena, dok korisnici u Etiopiji na Wi-Fi-ju provode oko 70 posto vremena, piše Večernji list BiH. Razgovori, poruke... U 93 od 95 zemalja koje su sudjelovale u istraživanju, korisnici mogu više od 50% vremena koristiti 3G ili bolje mreže, a u velikoj većini zemalja 3G ili bolje mreže su korisnicima na raspolaganju 75% vremena. Što se tiče zemalja, u J. Koreji, Japanu, Izraelu, Singapuru i Finskoj korisnici imaju 3G i bolje mreže na raspolaganju 93% vremena. A kad je u pitanju trošenje tog vremena, velik broj ljudi ga provodi na Skypeu, WhatsAppu, Viberu, Messengeru... a to su aplikacije za besplatnu komunikaciju, pozive i poruke, koja se odvija preko interneta. Cilj je uvesti regulacije koje izjednačavaju korištenje navedenih platformi s telekomunikacijskim operaterima. Takve platforme itekako su ugrozile zaradu velikih teleoperatera i to bi uskoro moglo biti regulirano posredstvom Europske komisije jer teleoperateri tvrde da im tzv. nelojalna konkurencija otima tržište. Posebna regulacija Vrijeme će pokazati hoće li i na koji način ovo potpuno biti regulirano, ali promjene stižu i korištenje bežičnog interneta u BiH moglo bi itekako pasti ako se uvede plaćanje komunikacijskih platformi.•

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/bih-pri ... ji-1108358 - http://www.vecernji.ba
ako neko ima ove podatke hvala unaprijed
dugonja

#4931 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

previše si naporan jarane
uzmeš kartice od svakog operatera i sam testiraš na područjima na kojima najviše poraviš, pusti se općenitih analaiza koja sa praksom i konkretnim slučajevima uglavnom nema veze s vezom
eto ja imam sve tri kartice i na području grada Tuzle haloo je NJABOLJI , svugdje je 3G i max brzina interneta, mtel je lošiji, slabije brzine internet i povremeno gubljenje 3G i govnari bhtelekom najlošiji, na tri glavna mjesta na kojima radim, stanujem i boravim, a u tri različita dijela grada 3G se izgubi i uglavnom je na 2G a vrlo često spadne na GPRS
toliko o bajnom kurčevom hvaljenju bhtelekoma sa pokrivenošću i kvalieteti mreže
pretpostavljam da je problem u preopterečenosti mreže
Tesla Edison

#4932 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

dugonja wrote:previše si naporan jarane
uzmeš kartice od svakog operatera i sam testiraš na područjima na kojima najviše poraviš, pusti se općenitih analaiza koja sa praksom i konkretnim slučajevima uglavnom nema veze s vezom
eto ja imam sve tri kartice i na području grada Tuzle haloo je NJABOLJI , svugdje je 3G i max brzina interneta, mtel je lošiji, slabije brzine internet i povremeno gubljenje 3G i govnari bhtelekom najlošiji, na tri glavna mjesta na kojima radim, stanujem i boravim, a u tri različita dijela grada 3G se izgubi i uglavnom je na 2G a vrlo često spadne na GPRS
toliko o bajnom kurčevom hvaljenju bhtelekoma sa pokrivenošću i kvalieteti mreže
Dileja, to ti je do tvog kineskog smeća kojeg koristiš. Meni na Lumiji 950 nikad nije nestalo H2+ mreže krenuvši od termoelektrane do Simin Hana. Čak u Ciljugama (selendra) sam ostvario rekord u brzini H2+ mreže od 31 MBit/s.
Nisi jedini koji se kreće tim krajem ;).
Cupko_

#4933 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

TESLA_EDISON wrote:
Dileja, to ti je do tvog kineskog smeća kojeg koristiš. Meni na Lumiji 950 nikad nije nestalo H2+ mreže krenuvši od termoelektrane do Simin Hana. Čak u Ciljugama (selendra) sam ostvario rekord u brzini H2+ mreže od 31 MBit/s.
Koju generaciju mreže označava H2+, a ako uzmemo u obzir da je H+ najbrže što nudi 3G (u svim nadogradnjama te tehnologije)?

Image
Sanjarko

#4934 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ne razumijem se ja u ovo. Ali mogu reci kako kod mene bude. Na Mtelu-u bude WCDMA, HSPA i nekada EDGE, vecinom HSPA u mirovanju WCDMA. Na Halu 3G i H+, vecinom H+ u mirovanju 3G. BHT ne koristim ima skoro pa i mozda 3 godine, ali moji ostali koriste. Ne zale se ali nisu neki ni korisnici. Ovo je za Zenicu. Dok signal svima je izgleda los na autoputu SA-ZE a u tunelima ga nema.
Sanjarko

#4935 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Ne razumijem se ja u ovo. Ali mogu reci kako kod mene bude. Na Mtelu-u bude WCDMA, HSPA i nekada EDGE, vecinom HSPA u mirovanju WCDMA. Na Halu 3G i H+, vecinom H+ u mirovanju 3G. BHT ne koristim ima skoro pa i mozda 3 godine, ali moji ostali koriste. Ne zale se ali nisu neki ni korisnici. Ovo je za Zenicu. Dok signal svima je izgleda los na autoputu SA-ZE a u tunelima ga nema.
Mislim ako se sjecam na BHT je tada bilo GSM stalno ali to je bilo od 2012-2014. Kazem ne koristim ih oko 3 godine.
Sanjarko

#4936 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ne razumijem se ja u ovo. Ali mogu reci kako kod mene bude. Na Mtelu-u bude WCDMA, HSPA i nekada EDGE, vecinom HSPA u mirovanju WCDMA. Na Halu 3G i H+, vecinom H+ u mirovanju 3G. BHT ne koristim ima skoro pa i mozda 3 godine, ali moji ostali koriste. Ne zale se ali nisu neki ni korisnici. Ovo je za Zenicu. Dok signal svima je izgleda los na autoputu SA-ZE a u tunelima ga nema.
Mislim ako se sjecam na BHT je tada bilo GSM stalno ali to je bilo od 2012-2014. Kazem ne koristim ih oko 3 godine.
Sad se sjecam bilo je i GPRS.
Sanjarko

#4937 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Sto se signala tice vise puca mislim na Mtel-u nego na Halu. Ali je uvijek dobar skoro signal. 4 linije od 5.
dugonja

#4938 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

TESLA_EDISON wrote:
ne javljaj se i ne provaljuj gluposti
kao prvo nije nikakav kraj nego je riječ i samon gradu, i to istočnom, zapadnom i samom centru
kao drugo imam upravo i lumiu 630 na kojoj je bht i ista je stvar sa signalom
kao treće promjenio sam 5-6 kineskih mobitela i sa svima je bilo isto a sadašnji lenovo z2 je za tvoje soni smeće čudo tehnologije
Tesla Edison

#4939 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

Cupko_ wrote:
TESLA_EDISON wrote:
Koju generaciju mreže označava H2+, a ako uzmemo u obzir da je H+ najbrže što nudi 3G (u svim nadogradnjama te tehnologije)?

Image
Zavisi od telefona. Neki pokazuju H2+ a neki H+. Čak neki modeli pokazuju taj tip mreže kao 4G. Uglavnom to je 3.9G mreža sa brzinama do 40Mbit/s.
Cupko_

#4940 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

TESLA_EDISON wrote:
Cupko_ wrote:
TESLA_EDISON wrote:

Image
Zavisi od telefona. Neki pokazuju H2+ a neki H+. Čak neki modeli pokazuju taj tip mreže kao 4G. Uglavnom to je 3.9G mreža sa brzinama do 40Mbit/s.
Nikad još do sad nisam naišao na telefon koji pokazuje H2+ (a koristio sam ih od Lumie, Samsunga, Huawei-a, Lenova, Alcatela, sada Nokie sa androidom, pa do LG-a i slično).
4G ne može pokazivati ako nije 4G, navedi model koji pokazuje tu oznaku i navedi područje gdje to ima da isprobam.
Trenutno imam privatni S8+, prije njega koristio S7 Edge, S6 Flat itd., (ove gore navedene sam koristio kroz posao) i nikada nisam doživio da mi pokazuje 4G niti H2+. Za "novokomponovane" ne znam, ali ovi "normalni" mobiteli ne pokazuju takve oznake nigdje i nikada, u to sam siguran.
kloniran

#4941 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

brate i vi telekomovci ste dosadni ko prfoljev :roll:
cicvaros

#4942 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cicvaros »

rovac13 wrote:I cicvaros reci nam onda sta treba zakljucit iz ovih tvojih tabela.
Koji od operatera nudi najvise i najbolje uz nize cijene :? :? :?

Vidim registrovao si se na forum radi tih tabela.
Mora da je tabela jako bitna vezano za temu.
činjenica je da bhtelekom i ultra nude najgore,

a onda ovisi šta tražiš
za internet trenutno je najbolji mtel jer nudi 5 GB za samo 11,7 KM i to uz flat na 128 kbps
spram npr. ultre koja za 10 KM nudi samo 1 GB bez flata !!!

za razgovore najbolji je GOfree jer je obračunska jedinica sekunda !!!
a cijena po minuti 0,15 KM spram ultre kod koje je cijena po minuti 0,20 !! a obračunska jedinica minuta
Sanjarko

#4943 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ova tema je zapustena jer je izgleda autor teme baniran, pa imate nastavak na ovu temu koji sam ja otvorio. Mozete raspravu i sve ostalo ako hocete tamo prebaciti. Ista tema samo novo u vezi ankete i naslova.
Sanjarko

#4944 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Ova tema je zapustena jer je izgleda autor teme baniran, pa imate nastavak na ovu temu koji sam ja otvorio. Mozete raspravu i sve ostalo ako hocete tamo prebaciti. Ista tema samo novo u vezi ankete i naslova.
bh-telekom-vs-ht-eronet-vs-m-tel-vs-ost ... 48198.html
bumerangss

#4945 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bumerangss »

cicvaros wrote:
rovac13 wrote:I cicvaros reci nam onda sta treba zakljucit iz ovih tvojih tabela.
Koji od operatera nudi najvise i najbolje uz nize cijene :? :? :?

Vidim registrovao si se na forum radi tih tabela.
Mora da je tabela jako bitna vezano za temu.
činjenica je da bhtelekom i ultra nude najgore,

a onda ovisi šta tražiš
za internet trenutno je najbolji mtel jer nudi 5 GB za samo 11,7 KM i to uz flat na 128 kbps
spram npr. ultre koja za 10 KM nudi samo 1 GB bez flata !!!

za razgovore najbolji je GOfree jer je obračunska jedinica sekunda !!!
a cijena po minuti 0,15 KM spram ultre kod koje je cijena po minuti 0,20 !! a obračunska jedinica minuta
Ja sam trenutno na moj mini 15 ustvari je 17.55 KM mjesecni racun i to mi je uvezan u moj izbor pa imam gigu neta po punoj brzini i ja sam to potrosio do 17-og oktobra i sad se patim na 64 kbps :roll:

Memi je zanimljiv GOfree jer za 10 KM ima 3 G brzog neta a nakon toga je 128 kbps sto bi meni bilo sasvim dovoljno i jos par KM dopunim da imam za razgovor jer i sad mjesecno trosim po 3 do 4 KM na razgovore.
Drago mi je da je obracunska 1 sekunda jer kratko pricam.
Samo me zanima kakva je pokrivenost u Sarajevu, ima li nekih problema, da li se može dopuniti na svim trafikama...?
Ima li ko da koristo GOfree da mi napise svoja iskustva pa da se odlucim da li da predjem na to?
Sanjarko

#4946 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

bumerangss wrote:
Ja sam trenutno na moj mini 15 ustvari je 17.55 KM mjesecni racun i to mi je uvezan u moj izbor pa imam gigu neta po punoj brzini i ja sam to potrosio do 17-og oktobra i sad se patim na 64 kbps :roll:

Memi je zanimljiv GOfree jer za 10 KM ima 3 G brzog neta a nakon toga je 128 kbps sto bi meni bilo sasvim dovoljno i jos par KM dopunim da imam za razgovor jer i sad mjesecno trosim po 3 do 4 KM na razgovore.
Samo me zanima kakva je pokrivenost u Sarajevu, ima li nekih problema, da li se može dopuniti na svim trafikama...?
Ima li ko da koristo GOfree da mi napise svoja iskustva pa da se odlucim da li da predjem na to?
Za Go Fri ti je sve bolje u SA nego u ZE. Znam to jer da nije tako do sada bi ja uzeo sebi Go umjesto Halo ali nisam siguran sto se signala tice, ovo je u vezi dopuna. Ni Mtel nije los sada 5 Gb, mjesec, 11,70 km. Mtel signal u ZE je dobar, samim tim i na Go vjerovatno jer istu infrastrukturu koriste, pa mislim da ne bi trebalo losije da u SA bude nego u ZE.

MODERACIJO DAJTE SPOJITE TEME. ONU MOJU, NASTAVAK NA OVU i OVU ZAPUSTENU. [Prijavljujem vam ovaj moj post pa vidite sta ce te.]
MTV

#4947 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by MTV »

bumerangss wrote:

Go free ti je od Logosofta a Logosoft je mtelov. Znaci Go Free ima identican signal kao mtel mreza. Mislim da je moguce nadopuniti u svakoj Hifa pumpi, Logosoft naplatnim mjestima Dolac Malta (Igmanska) i Dobrinja u Sarajevu te Zenici i Tuzli i na trafikama sa oznakom Gofree.
Sanjarko

#4948 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Za Go Fri ti je sve bolje u SA nego u ZE. Znam to jer da nije tako do sada bi ja uzeo sebi Go umjesto Halo ali nisam siguran sto se signala tice, ovo je u vezi dopuna. Ni Mtel nije los sada 5 Gb, mjesec, 11,70 km. Mtel signal u ZE je dobar, samim tim i na Go vjerovatno jer istu infrastrukturu koriste, pa mislim da ne bi trebalo losije da u SA bude nego u ZE.

MODERACIJO DAJTE SPOJITE TEME. ONU MOJU, NASTAVAK NA OVU i OVU ZAPUSTENU. [Prijavljujem vam ovaj moj post pa vidite sta ce te.]
Vidim sad da ste moju obrisali. Dajte prepravite naslov teme i anketu kako treba da bude, pismenije. :mrgreen:
Sanjarko

#4949 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ako Halo uvede internet po usporenoj brzini, ostavi ovu duplu ponudu i uvede opet onaj dokup minuta razgovora za 2 i 5 km biti ce tad najpovoljniji. A Mtel je sa ovim ponudama novim malo prodrmao stanje ucmalo. :mrgreen:
MTV

#4950 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by MTV »

Moderatori dodajte gore u anketu jos Go!free http://www.gofree.ba/
Post Reply