Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MarlboroGold wrote:
Tebi je nebitan. Ja tebi govorim o percepciji drugih.
Pa i ja tebi skrećem pažnju na wonder woMAN
Mislim da je ipak bitnije da ako već uzimamo ono što već postoji (Batman i WW) i prilagodimo nama i novoj percepciji odnosa spolova.
Mislim da se ovo djelomično može i povezati sa percepcijom ženskih stripovskih karaktera i njihovim oblačenjem.
S jedne strane imaš full armour Batmana, a sa druge... polugola Wonderwoman, Black widow...(cpt Marvel na stranu)
Da imam dijete, više bih voljela da želi da bude Batman za maškare, nego bilo šta drugo
Opet ljudi nikako da skontaju, to su komik junaci koji su prosli selekciju publike jer su stvorili rezonancu.
Mozete sada stvoriti ljubicastu trans gender junakinju, ali ako je niko ne kupuje nece ostati zapamcena.
Niti ce curice poceti voliti stripove, niti ce djecaci kupovati takve.
Moze se viditi po literaturi, curice i djecaci imaju drugacije interese.
madner wrote:Opet ljudi nikako da skontaju, to su komik junaci koji su prosli selekciju publike jer su stvorili rezonancu.
Mozete sada stvoriti ljubicastu trans gender junakinju, ali ako je niko ne kupuje nece ostati zapamcena.
MarlboroGold wrote:
Ma kakva Lara... Claire Redfield iz RE
Šta fali Alice?
Fali to što su filmovi nešto što treba zapaliti i izbrisati iz historije
ovo je Claire
Kroz historiju je bilo milion ovakvih "jakih" ženskih likova koje su gameri primili k srcu, ovo današnje politički korektno i naSilu svima ide na neku stvar. Publika koja prati filmove i serije je maksimalno polarizovana, dok u igrama još uvijek ne mogu nametnuti svoju propagandu jer je nemaju kome prodati.
madner wrote:Opet ljudi nikako da skontaju, to su komik junaci koji su prosli selekciju publike jer su stvorili rezonancu.
Smatram da je do odgoja.
Nema se tu sta smatrati, nije.
Jedino ako covjek ne vjeruje u evoluciju moze smatrati da nije tako.
Najbolji primjer današnje "borbe za pravdu" jeste kada Serena Williams prekrši pravila sedamnes' i onda kuka kako je to seksizam od sudije. Feck off, što bi rekle kolege Britanci
Najbolji primjer današnje "borbe za pravdu" jeste kada Serena Williams prekrši pravila sedamnes' i onda kuka kako je to seksizam od sudije. Feck off, što bi rekle kolege Britanci
Jedino ako covjek ne vjeruje u evoluciju moze smatrati da nije tako.
I dalje smatram da jeste.
Jebemliga, volio bih da se varam, ali bojim se da polahko shvatam zasto si solo.
Ti haman ne mozes preboljeti sto ti dragi bog nije dao kitu. Ili sto ljudsku vrstu nije stvorio kao hermafroditsku.
Gospodine seln, ako niste primijetili ne repliciram skoro nikada na Vase postove. A pogotovo tim tonom iz postovanja prema Vasim godinama.
Mozemo nastaviti dalje u istom fonu.
Najbolji primjer današnje "borbe za pravdu" jeste kada Serena Williams prekrši pravila sedamnes' i onda kuka kako je to seksizam od sudije. off, što bi rekle kolege Britanci
To kad je slomila reket?
Da + smarala sudiju poslije svakog gema i još primala instrukcije od trenera
Odgovor na sve to je bio "i have a daughter" qq
Inače, 2018. je godina i svako pravo na free speech je postalo hate speech
MarlboroGold wrote:
Znas ono... o ukusima se ne raspravlja. Tebi ako ne lezi ima neko kome hoce.
Postoji objektivno i subjektivno. Kad se prica objektivno stvari se gledaju na nacin na koji se mogu usporedjivati po nekim fer kriterijima u cilju rasprave o nekoj tematici. Ako je nesto prikazano na nacin na koji je prikazano objektivno je to tako kako je prikazano a subjektivno moze biti sta god ti hoces da bude.
Znaci subjektivna prica je sa zacinom zvani ukus a objektivna o pravoj prirodi neke stvari.
Ova tema, mislim feminizam, se moze samo bez emocija posmatrati a i uzimati u obzir, jer emocije nisu pravi prikaz stvari. Eto mek mi bloo ne da lagat. Ako je loli subjektivno taman da jednom opere sudje u mjesec dana a da isto to zenskoj nije tesko ne mora znacit da je takva situacija na terenu
Dotakao sam se samo price o filmu koji se ocigledno nekome dopao (cendler), pa si uletio klizeci sa film je ovo ono u krajnje negativnom smislu. Ne svidja se ni meni, ali ne mozes bas tako reagovati. To ti je i ona pokusala reci. O ostalom ne vidim potrebu da tu ista pisem jer se ne dotice mog komentara.
MarlboroGold wrote:
Znas ono... o ukusima se ne raspravlja. Tebi ako ne lezi ima neko kome hoce.
Postoji objektivno i subjektivno. Kad se prica objektivno stvari se gledaju na nacin na koji se mogu usporedjivati po nekim fer kriterijima u cilju rasprave o nekoj tematici. Ako je nesto prikazano na nacin na koji je prikazano objektivno je to tako kako je prikazano a subjektivno moze biti sta god ti hoces da bude.
Znaci subjektivna prica je sa zacinom zvani ukus a objektivna o pravoj prirodi neke stvari.
Ova tema, mislim feminizam, se moze samo bez emocija posmatrati a i uzimati u obzir, jer emocije nisu pravi prikaz stvari. Eto mek mi bloo ne da lagat. Ako je loli subjektivno taman da jednom opere sudje u mjesec dana a da isto to zenskoj nije tesko ne mora znacit da je takva situacija na terenu
Dotakao sam se samo price o filmu koji se ocigledno nekome dopao (cendler), pa si uletio klizeci sa film je ovo ono u krajnje negativnom smislu. Ne svidja se ni meni, ali ne mozes bas tako reagovati. To ti je i ona pokusala reci. O ostalom ne vidim potrebu da tu ista pisem jer se ne dotice mog komentara.
Bloo wrote:Gospodine seln, ako niste primijetili ne repliciram skoro nikada na Vase postove. A pogotovo tim tonom iz postovanja prema Vasim godinama.
Mozemo nastaviti dalje u istom fonu.
Gospodjo Bloo, a mozda vam jednostavno fale argumenti...
i onaj prethodni post sam formulirao na najblazi moguci nacin.
Zene cine bar 50% trzista, donose vise od 70% potrosackih odluka, tako da je stvarno deplasirana prica. Da Barbike i HeMen nisu bili super popularni kod potrosaca, ne bi ih niko spominjo.