mrAdil wrote:Nabrojani su prioritet prema kojem treba činiti dobročinstvo u vjeri.uglavnomja wrote:
I ja bih da istovarim pozdrave svima kojima je vjera vaznija od majke i oca
I brace, sestara, komsija, drugova, kolega ....
Terorizam u Parizu!
- uglavnomja
#4926 Re: Terorizam u Parizu!
- insomnia78
#4927 Re: Terorizam u Parizu!
Njih je Obama "kupio" posjetom francuskoj ambasadi prvu noc nakon atentata i obracanjem na francuskomChallenger__ wrote:NESANICE.
Kako francuski mediji interpretiraju nedolazak onog kretena (Obume)?
Ne isticu to bas puno
Ma vjesti se smjenjuju brzinom munje, non stop se nesto desava tako da nema bas puno vremena za gledanje nazad
Doduse Kerry je stigo danas
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4928 Re: Terorizam u Parizu!
Onda smo nekad bili komsijejefferson wrote: I ti onda imas demokratsko rpavo da taj crtez ne pogledas kao sto ja imam pravo da me zaboli tuki sta kaze Saff ili sta Imam vazi u dzamiji.
Meni dzamiju izgradise odmah pored zgrade a niko me ne upita da li mi smeta kada u 5 ujutro ezan sa razglasa probudi sve u krugu od 3 kilometra.
-
mrAdil
#4929 Re: Terorizam u Parizu!
I Bakir je posjetio ambasadu.insomnia78 wrote:Njih je Obama "kupio" posjetom francuskoj ambasadi prvu noc nakon atentata i obracanjem na francuskomChallenger__ wrote:NESANICE.
Ne isticu to bas puno, vecinom sturo navodjenje cinjenica bez ulazenja u razloge ili u dublje analize, barem koliko sam ja vidio
Ma vjesti se smjenjuju brzinom munje, non stop se nesto desava tako da nema bas puno vremena za gledanje nazad
-
jefferson
#4930 Re: Terorizam u Parizu!
Mislim da je bolje da nije bio pored Lavrova (362 ubijena novinara u Rusiji od 1994 godine, mlacenje novinara do smrti, zatvaranje blogera itd), Bibija (avio napadi na novinare), egipatskog ministra vanjskih poslova (novinari u zatvoru) itd.insomnia78 wrote:Njih je Obama "kupio" posjetom francuskoj ambasadi prvu noc nakon atentata i obracanjem na francuskomChallenger__ wrote:NESANICE.
Ne isticu to bas puno, vecinom sturo navodjenje cinjenica bez ulazenja u razloge ili u dublje analize, barem koliko sam ja vidio
Dosli da daju francuskoj slobodi govora podrsku uz pourku: neka sloboda ostane u Francuskoj
Last edited by jefferson on 16/01/2015 01:10, edited 1 time in total.
-
jefferson
#4931 Re: Terorizam u Parizu!
Nismo, ja sam jos malo nizvodno_BataZiv_0809 wrote:Onda smo nekad bili komsijejefferson wrote: I ti onda imas demokratsko rpavo da taj crtez ne pogledas kao sto ja imam pravo da me zaboli tuki sta kaze Saff ili sta Imam vazi u dzamiji.
Meni dzamiju izgradise odmah pored zgrade a niko me ne upita da li mi smeta kada u 5 ujutro ezan sa razglasa probudi sve u krugu od 3 kilometra.Ja sam zivio u zgradi apoteke Boris Kidric, pa smo poslije otisli u Crkvice, a ti u Ameriku
- Challenger__
#4932 Re: Terorizam u Parizu!
Pa ko kaže da je problem? Nisi ni shvatio da sam te podržao.bogoljub wrote:Pa postoji čast, dostojanstvo, ideje, vjere i neke druge vrijednosti za koje smo spremni nekada žrtvovati i svoj život. Neki su svoje živote dali za odbranu grada, zemlje i nečeg što mu je vrjednije od njegovog života. Majka je slala sinove u odbranu zemlje svoje vjere svoje i sl. svjesna da će poginuti, u čemu je problem?Challenger__ wrote: Poznajem vjernike i one koji to nisu. Moje iskustvo mi govori da su iskreni vjernici uglavnom bolji, saosjećajniji i odgovorniji sinovi/kćeri od onih drugih.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4933 Re: Terorizam u Parizu!
Pa dje su to jos dzamiju stukli medju zgrade? Blatusa?jefferson wrote: Nismo, ja sam jos malo nizvodno
-
jefferson
#4934 Re: Terorizam u Parizu!
Ma ja kod skole._BataZiv_0809 wrote:Pa dje su to jos dzamiju stukli medju zgrade? Blatusa?jefferson wrote: Nismo, ja sam jos malo nizvodno
- Challenger__
#4935 Re: Terorizam u Parizu!
insomnia78 wrote:Njih je Obama "kupio" posjetom francuskoj ambasadi prvu noc nakon atentata i obracanjem na francuskomChallenger__ wrote:NESANICE.
OK. Baš ću da pogledam da li će "Le Monde diplomatique" to analizirati.
- insomnia78
#4936 Re: Terorizam u Parizu!
I onda ko slag na tortu dodje Erdogan i ospe po Bibijujefferson wrote:Mislim da je bolje da nije bio pored Lavrova (362 ubijena novinara u Rusiji od 1994 godine, mlacenje novinara do smrti, zatvaranje blogera itd), Bibija (avio napadi na novinare), egipatskog ministra vanjskih poslova (novinari u zatvoru) itd.insomnia78 wrote:Njih je Obama "kupio" posjetom francuskoj ambasadi prvu noc nakon atentata i obracanjem na francuskomChallenger__ wrote:NESANICE.
Dosli da daju francuskoj slobodi govora podrsku uz pourku: neka sloboda ostane u Francuskoj
To sto isti taj Erdogan istom tom Bibiju prodaje iracku naftu sa "ISIL-ovih busotina", sto mu "duhne" pa ugasi YT, sto "ohalali" ubistvo stranih novinara pa se ona sto je izvjestavala o saradnji Turske i IS slucajno sudari sa nepoznatim kamionIm, to nema veze
- animals
#4937 Re: Terorizam u Parizu!
Erdogan je najveca ljiga medju politicarima..u pravu si, kupuje jeftino naftu od kozojeba..
i sam je kozojeb..i time financira i podrzava njihovu islamsku drzavu..
Last edited by animals on 16/01/2015 01:25, edited 1 time in total.
- Challenger__
#4938 Re: Terorizam u Parizu!
Zašto ne kažeš ovako: koji će *urac tu šef države koja je stvorila talibane, AQ, naoružala majmune u Libiji, Iraku, Siriji, koja je stvorila ISIL i stvara nestabilnost i haos na tri kontinenta...jefferson wrote:Mislim da je bolje da nije bio pored Lavrova (362 ubijena novinara u Rusiji od 1994 godine, mlacenje novinara do smrti, zatvaranje blogera itd), Bibija (avio napadi na novinare), egipatskog ministra vanjskih poslova (novinari u zatvoru) itd.
Tako napiši, bićeš bliži istini.
- exliberal-ex
#4939 Re: Terorizam u Parizu!
uglavnomja wrote:![]()
![]()
Karta u jednom pravcu Karta u jednom pravcu
KOLUMNE
Islamska država Baščaršije i Levanta
0
inShare
15.01.2015. | PIŠE: Boris DEŽULOVIĆ
Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u dva iza ponoći iz kafane da ispriča vic.
Jesil, kaže, čuo onaj novi o Muhamedu? Poslaniku?, upitah ja. E taj. Jesam, rekoh, kako nisam. Odlično, veli on, ne moram onda da ti ga prepričavam. Al dobar, jelde? Dobar, odgovorih ja.
Dobro je na kraju ispalo za Kožu, a dobro i za mene. Mogu, naime, o plavušama, mogu o zeki, mogu o Cigi, mogu na nacionalnoj osnovi, mogu korektni, mogu nekorektni, mogu vicevi svi i svakakvi, mogu o svemu i svakome, samo o njemu ne mogu. Ne smiju.
"Onaj ko uvrijedi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, biva ubijan, pokajao se ili se ne pokajao, svejedno. Dok je opsovao ili uvrijedio Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, treba da je ubijen. Taman se pokajao pred svim ljudima, mora biti ubijen, jer je to zločinac kome se treba presuditi. Ako se iskreno pokajao, to će mu pomoći kod Allaha, ali kod nas na dunjaluku mora biti ubijen. Nema druge."
Pravosnažnu presudu za svakoga tko uvrijedi Poslanika nije, kako biste pomislili, izrekao samoproglašeni kalif Abu-Bakr al-Bagdadi, ili netko od komesara iz njegove Islamske države. Jamesbondovska "licence to kill" svakom muslimanu koji čuje da je netko uvrijedio Poslanika – ili barem to tako shvati – izdana je usred Sarajeva, i izdao ju je šejh Safet Kuduzović, doktor islamskih znanosti, autor brojnih knjiga i tumač hadisa koji virtualnim dunjalukom širi Riječ Božju, a regionalnu slavu stekao prije koji tjedan, kad je ono internet obišao njegov odgovor na pitanje smije li žena putovati sama od Sarajeva do Zenice.
Jednako javno, jednako autoritativno i jednako lakonski kao kad objašnjava kako žena bez pratnje muškarca smije putovati do sedamdeset pet kilometara, što bi značilo – samo trenutak da gospodin šejh izračuna - da žena do Zenice bez muškarca nikako ne smije, dr. Kuduzović objašnjava, eto, kako "onaj ko uvrijedi Poslanika sallallahu alejhi ve sellem treba biti ubijen". Nema žalbe, nema priziva, nema obrane, advokata i ostalih zapadnjačkih pravnih pizdarija, nego odmah metak u čelo. "Nema druge."
Kaže to – ponavljam - ugledni islamski propovjednik i doktor nauka, usred Sarajeva, usred Bosne i Hercegovine. Nemamo razloga sumnjati u ispravnost njegova tumačenja i legitimitet njegove presude: do zaključenja ovog broja Oslobođenja, dr. Safet Kuduzović nije ni u policiji, ni na sudu, ni u istražnom zatvoru – ni zbog poticanja na ubojstvo, ni zbog ostalih zapadnjačkih pravnih pizdarija: eno ga gdje i danas drži predavanja po Bosni, Sandžaku ili u austrijskom Linzu.
Policija i sudovi u Federaciji se, kako znamo, ne bave tim stvarima. Da se bave, našli bi valjda – ili barem tražili – osobe koje su, recimo, tri puta u proteklih mjesec dana pokušale ubiti Selvedina Beganovića, imama džemata u Trnovi kraj Velike Kladuše, zbog njegovih javnih istupa i protivljenja regrutaciji bosanskohercegovačkih muslimana za džihad u Iraku i Siriji.
Da se bosanskohercegovački sudovi i policija bave tim stvarima, da izvršna i sudska vlast u Federaciji BiH nije dr. Safet Kuduzović, ne bi bilo moguće da prije koji dan, manje od hefte nakon masakra u redakciji Charlie Hebdoa, sarajevskom Baščaršijom usred bijela dana kao po Levantu šeta vehabija u crnom, s crnom majicom i prepoznatljivim znakom Bagdadijeve Islamske države – bijelim šehadetom na crnoj podlozi. Sarajevo je tako u ovom trenutku jedini grad u Europi, štoviše jedini na svijetu zapadno od Aleppa, po kojemu možete slobodno šetati u uniformi Islamske države, a da vas istog trenutka ne opkoli hiljadu specijalaca u pancirnim košuljama, policijski se helikopteri ne spuste nad grad, a vojska ne evakuira širi centar.
Državnu paranoju ne treba brkati sa stvarnim strahom: nije, naime, stvar u tome što sam svojim očima vidio tu fotografiju – i zaista, na njoj bradati lola crne brade, crnog kaputa i crne majice sa znakom ISIL-a, snimljen kako Baščaršijom šeta kao oslobodilac, muda otečenih od samopouzdanja – već u tome što vi nećete. Bosanskohercegovački portal čiji je fotoreporter snimio selafijskog lolu neće je, naime, objaviti. Neće je objaviti jer se, razumljivo, boje osvete jalijaša u crnom i njegovih suboraca.
Kolege s tog portala možda i nemaju sve razloge ovoga svijeta da se boje, ali imaju najvažniji. Njihov strah ne izvire iz okrutnosti fanatika kojima vjera i pamet ne smetaju da u osveti kalašnjikovima poubijaju cijelu redakciju, već iz ravnodušnosti države koja bi građane od takvih trebala štititi. A u Bosni i Hercegovini danas, početkom 2015. godine, država od ISIL-ovih dobrovoljaca ne štiti ni efendije, a kamoli novinare. Da ima te države, da ima suda i policije, ne bi novinari imali dilema da li objaviti fotografiju ili ne: te fotografije, kao ni dobrovoljaca Islamske države usred bijela dana usred bijele Baščaršije, ne bi, naime, ni bilo.
Nisam stoga vidio ni čuo precizniju mjeru gustoga, ljepljivog mraka u koju je ova država potonula, od činjenice da se u Bosni i Hercegovini, u gradu Sarajevu, danas – početkom 2015. godine - jedan portal s prilično dobrim i uvjerljivim razlogom boji objaviti fotografiju džihadističkog kabadahije u šetnji gradom. Ne dakle karikaturu Proroka, ne vic o Muhamedu, nego običnu jebenu fotografiju terorista kako šeta Sarajevom u pola bijela dana.
O da, ne trebaju vam kalašnjikov i ručni bacač granata da biste bili terorist: teror je po definiciji vladavina nad ljudima pomoću njihova straha. Terorist je dakle i lola u ISIL-ovoj majici, baš kao što je terorist i dr. Safet Kuduzović. Strah koji oni nekažnjeno šire ima svoje ime i zove se teror. Strah koji država širi njihovim nekažnjavanjem ima svoje ime i zove se državni terorizam.
Zato od mene nećete čuti vic o poslaniku Muhamedu. A šteta, dobar je vic. Nije, naime, što je Muhamed Ibrahimović, poslanik SDA u parlamentu Federacije BiH, sam po sebi nešto zajeban tip: zajebana je država u kojoj je Muhamed poslanik, a SDA na vlasti
Ja bih molio da mi neko od vjernika objasni kako je ovo moguce u Bosni....zasto se dozvoljava da ovaj potecijalni terorista hoda carsijom I propagira jednu teroristicku organizaciju I zasto se dozvoljava ovom seiku da javno poziva na ubistva?
- Hajvan
#4940 Re: Terorizam u Parizu!
insomnia78 wrote: I onda ko slag na tortu dodje Erdogan i ospe po Bibiju
To sto isti taj Erdogan istom tom Bibiju prodaje iracku naftu sa "ISIL-ovih busotina", sto mu "duhne" pa ugasi YT, sto "ohalali" ubistvo stranih novinara pa se ona sto je izvjestavala o saradnji Turske i IS slucajno sudari sa nepoznatim kamionIm, to nema veze
naravno da nema veze.
čoik koristi sve moguce metode za dobrobit svojih građana.
slično nešto ko tvoji poglavari':
http://www.siliconafrica.com/france-colonial-tax/
-
mrAdil
#4941 Re: Terorizam u Parizu!
Sve to radi i Obama.animals wrote:Erdogan je najveca ljiga medju politicarima..u pravu si, kupuje jeftino naftu od kozojeba..
- Challenger__
#4942 Re: Terorizam u Parizu!
mrAdil wrote:Sve to radi i Obama.animals wrote:Erdogan je najveca ljiga medju politicarima..u pravu si, kupuje jeftino naftu od kozojeba..
Upravo.
- Hajvan
#4943 Re: Terorizam u Parizu!
exliberal-ex wrote:uglavnomja wrote:![]()
![]()
KOLUMNE
i
Ja bih molio da mi neko od vjernika objasni kako je ovo moguce u Bosni....zasto se dozvoljava da ovaj potecijalni terorista hoda carsijom I propagira jednu teroristicku organizaciju I zasto se dozvoljava ovom seiku da javno poziva na ubistva?
a đe dokaz ovom?
nema ga ni na originalnom tekstu?
- exliberal-ex
#4944 Re: Terorizam u Parizu!
Hajvan wrote:exliberal-ex wrote:uglavnomja wrote:![]()
![]()
KOLUMNE
i
a đe dokaz ovom?
kakav dokaz, trazis tonski zapis, sliku tog hajvana...jesi li procitao teks
-
DijasporceMomce
#4945 Re: Terorizam u Parizu!
Neovisno od religije,koliko daleko sloboda govora smije da ide?
- Hajvan
#4946 Re: Terorizam u Parizu!
exliberal-ex wrote:Hajvan wrote:
a đe dokaz ovom?
kakav dokaz, trazis tonski zapis, sliku tog hajvana...jesi li procitao teks
ne se nervirat. jesam.
- exliberal-ex
#4947 Re: Terorizam u Parizu!
DijasporceMomce wrote:Neovisno od religije,koliko daleko sloboda govora smije da ide?
pa po mome tumacenju smijes kritikovat/ismijavat politicka I vjerska uvjerenja ali nesmijes ismijavat na rasnoj bazi , nemozes ismijavat ako je neko rodjen sa manom(slijep, sakat itd).
sad granica o stradanju pojedinih naroda ( np. jevreji, armeni, indijanci) je definisana malo na drugaciji nacin...sve zavisi od dijela svijeta
- gnjev
#4948 Re: Terorizam u Parizu!
Cool si ako si ateista . Kako je ateistama kada su bolesni , kada su blizu smrti ? Kome se mole za pomoc , za oporavak ?
- Challenger__
#4949 Re: Terorizam u Parizu!
Mislim da se te granice tope... Ova postmodernistička neoliberalna faza sloboda bez granica je izgleda samo prelazna faza iz jednog u drugi totalitarizam.DijasporceMomce wrote:Neovisno od religije,koliko daleko sloboda govora smije da ide?
- exliberal-ex
#4950 Re: Terorizam u Parizu!
Hajvan wrote:exliberal-ex wrote:Hajvan wrote:
a đe dokaz ovom?
kakav dokaz, trazis tonski zapis, sliku tog hajvana...jesi li procitao teks![]()
![]()
ne se nervirat. jesam.
ma ni blizu...nema nerviranj....moje pitanje je bilo koji je komentar na ove dosta jake optuzbe...ako neko tvrdi da nije istina I da je izmisljotina zasto niko nije demantirao novinara nego se sve svelo ma sta ba on zna...levat, vegeta ( nekontam?)....imam osjecaj da mnogi ustvari I podrzavaju I odobravaju ove slucajeve....sto ustvari mozemo I da vidimo na ovom forumu....kao sto cmoljo rece evo teme pokazite svoje lice, dosta je bilo skrivanja iza neke multikulture I tolerancije