Zašto je potrebna religija?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Towelie

#4926 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Towelie »

Nadaj se..jedva te ceka samo zemlja crna i crvi..crvi ponajvise..
Ok. Budemo videli. Pisi ne odvojeno od glagola.
ma, ja sam samo govorio da su to beduinska shvatanja tih hadisa :roll:

a bi li ti sad bio ili barem izgledao, kao bred pit, da mozes?
Ne,vec sam dovoljno lep. Postacu fitna za zene. :D Salim se. Zeleo bih da budem lepsi, ali ne mora nuzno BP. I ja i svi ostali. Sta to dokazuje?
S4mpion

#4927 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by S4mpion »

5 0 5 wrote: Šampinjone, kakvom izgledu? Ako otac zakopa svoje djete živo, ili ga spali, zar to nije dovoljno primitivno. Kakve veze ima kako izgleda? Hoćeš reći da je srednji istok napredna sredina? Med i mlijeko? Kada si zadnji put gledao vijesti iz svijeta? Pa tamo se nikad nisu prestali ubijati. Od rimskog doba do danas.
Ne možeš ti sa svojim stavovima pričati o primitivizmu, neko drugi možda, ali ti ne.
5 0 5

#4928 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by 5 0 5 »

Towelie wrote: Zena ni danas ne moze obuci sta hoce. Ako odluci da svakodnovno seta gola dobice tuzbu za narusavanje javnog reda i mira u dobrom delu sekularnim zemalja.
Može. Žena danas može obući šta god hoće. I ko priča o goloj ženi. Recimo, žena u mini suknji i u grudnjaku. Stvar je izbora. Jesu ga imale žene u tom tvom utopijskom kalifatu? Jesu se mogle školovati? Jesu li mogle vladati? Da li je pravično da silovatelj bude prisiljen da oženi svoju žrtvu, a da se nje uopšte ne pita? Je li tako funkcionirao taj period? Konkrentno molim te. Da se ne gubimo.
prenosnik

#4929 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by prenosnik »

Towelie wrote: Ne,vec sam dovoljno lep. Postacu fitna za zene. :D Salim se. Zeleo bih da budem lepsi, ali ne mora nuzno BP. I ja i svi ostali. Sta to dokazuje?
da ti fali samopouzdanja, dunjalucki. a duhovno oliti imanski, da si nezahvalan i da ti je slab iman.
5 0 5

#4930 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by 5 0 5 »

S4mpion wrote:
5 0 5 wrote: Šampinjone, kakvom izgledu? Ako otac zakopa svoje djete živo, ili ga spali, zar to nije dovoljno primitivno. Kakve veze ima kako izgleda? Hoćeš reći da je srednji istok napredna sredina? Med i mlijeko? Kada si zadnji put gledao vijesti iz svijeta? Pa tamo se nikad nisu prestali ubijati. Od rimskog doba do danas.
Ne možeš ti sa svojim stavovima pričati o primitivizmu, neko drugi možda, ali ti ne.
Hahahahaha. Rodila majka.
nasa

#4931 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by nasa »

A sta cemo s pricom da su Muhamedu dolazile i vrlo razotkrivene beduinke tipa kupaci i da im je objasnjavao, nije ih kamenovao, ostavio je prostor da prime islam, u neke zemlje ne mozes danas ni uci otkrivene glave a kamoli tijela, a tek da pricas s vodjom...naucna fantastika, pa pitanje jeste otvoreno kakvo je Muhamed drustvo gradio, ovo sto mi drzimo za serijatsko ili ipak....
S4mpion

#4932 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by S4mpion »

5 0 5 wrote: Može. Žena danas može obući šta god hoće. I ko priča o goloj ženi. Recimo, žena u mini suknji i u grudnjaku. Stvar je izbora. Jesu ga imale žene u tom tvom utopijskom kalifatu? Jesu se mogle školovati? Jesu li mogle vladati? Da li je pravično da silovatelj bude prisiljen da oženi svoju žrtvu, a da se nje uopšte ne pita? Je li tako funkcionirao taj period? Konkrentno molim te. Da se ne gubimo.
Samo ti silovanja u glavi, cccc.
animals

#4933 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by animals »

Towelie wrote:
Nadaj se..jedva te ceka samo zemlja crna i crvi..crvi ponajvise..
Ok. Budemo videli. Pisi ne odvojeno od glagola.

Gdje ti vidis ne i glagol :D
prenosnik

#4934 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by prenosnik »

nasa wrote:A sta cemo s pricom da su Muhamedu dolazile i vrlo razotkrivene beduinke tipa kupaci i da im je objasnjavao, nije ih kamenovao, ostavio je prostor da prime islam, u neke zemlje ne mozes danas ni uci otkrivene glave a kamoli tijela, a tek da pricas s vodjom...naucna fantastika, pa pitanje jeste otvoreno kakvo je Muhamed drustvo gradio, ovo sto mi drzimo za serijatsko ili ipak....
dugo im objasnjavao...:D
Towelie

#4935 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Towelie »

prenosnik wrote:
Towelie wrote: Ne,vec sam dovoljno lep. Postacu fitna za zene. :D Salim se. Zeleo bih da budem lepsi, ali ne mora nuzno BP. I ja i svi ostali. Sta to dokazuje?
da ti fali samopouzdanja, dunjalucki. a duhovno oliti imanski, da si nezahvalan i da ti je slab iman.
Wow...Frojde, nisam te prepoznao. :lol: Najvise volim ove novokomponovane psihologe. Molim te, reci mi jos o meni sta znas. Za sad ti dobro ide, omasio si za samopouzdanje i zahvalnost, o imanu ne mogu govoriti jer bih bio subjektivan.
Može. Žena danas može obući šta god hoće. I ko priča o goloj ženi. Recimo, žena u mini suknji i u grudnjaku. Stvar je izbora.
Ne moze obuci nista. Ako mislis da moze, prosetaj go Sarajevom.
Jesu ga imale žene u tom tvom utopijskom kalifatu? Jesu se mogle školovati? Jesu li mogle vladati?
Zena ne moze vladati shodno hadisu o tome, ali i tradiciji da su svi poslanici bili muskarci.
Da li je pravično da silovatelj bude prisiljen da oženi svoju žrtvu, a da se nje uopšte ne pita?
Odakle ti ovo? kako ce silovatelj ozeniti zenu ako se kaznjava smrcu po serijatu? Nema logike.
Gdje ti vidis ne i glagol :D
Nedaj se si napisao. Glagol je dati se, a pise se odvojeno od negacije.
animals

#4936 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by animals »

nasa wrote:A sta cemo s pricom da su Muhamedu dolazile i vrlo razotkrivene beduinke tipa kupaci i da im je objasnjavao, nije ih kamenovao, ostavio je prostor da prime islam, u neke zemlje ne mozes danas ni uci otkrivene glave a kamoli tijela, a tek da pricas s vodjom...naucna fantastika, pa pitanje jeste otvoreno kakvo je Muhamed drustvo gradio, ovo sto mi drzimo za serijatsko ili ipak....
A zasto zene moraju biti pokrivene a muskarci ne..
hoce li iko da objasni.. ili zasto zena su gradjani drugog reda u religijama..
zasto su svestenici muskarci a zene sluge..zasto ...
prenosnik

#4937 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by prenosnik »

Towelie wrote:
prenosnik wrote:
Wow...Frojde, nisam te prepoznao. :lol: Najvise volim ove novokomponovane psihologe.
znam, zato ih i pitas za savjet :P
animals

#4938 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by animals »

Towelie wrote: Nedaj se si napisao. Glagol je dati se, a pise se odvojeno od negacije.

Pogledaj jos jednom malo bolje..
napisao sam ..nadaj se..
5 0 5

#4939 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by 5 0 5 »

S4mpion wrote: Samo ti silovanja u glavi, cccc.
Šampinjone, ne bojim se nikakve zagrobne kazne pa silujem i siječam glave svaki dan. Sreća pa si ti tako religiozan i bojažljiv.
Towelie

#4940 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Towelie »

Jasta. Sreca pa sad imam tebe da mi dzabe uradis psiholoski profil na osnovu postova na Internetu.
Pogledaj jos jednom malo bolje..
napisao sam ..nadaj se..
Jeste, izvinjavam se. Nisam dobro procitao. :)
S4mpion

#4941 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by S4mpion »

5 0 5 wrote:
S4mpion wrote: Samo ti silovanja u glavi, cccc.
Šampinjone, ne bojim se nikakve zagrobne kazne pa silujem i siječam glave svaki dan. Sreća pa si ti tako religiozan i bojažljiv.
Nesreća je da su ti samo silovanja na pameti...
prenosnik

#4942 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by prenosnik »

Towelie wrote:
Jasta. Sreca pa sad imam tebe da mi dzabe uradis psiholoski profil na osnovu postova na Internetu.
pa jeste. kazi elhamdulillah, a ne "da mi je da sam bred pit" :D
5 0 5

#4943 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by 5 0 5 »

S4mpion wrote:
Šampinjone, napiši nešto smisleno. Za promjenu. :lol:
5 0 5

#4944 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by 5 0 5 »

@T. Odgovori mi please. ;)
Towelie

#4945 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Towelie »

prenosnik wrote:
Towelie wrote:
pa jeste. kazi elhamdulillah, a ne "da mi je da sam bred pit" :D
I govorim to. Ali ne na forumu. Zahvaliti Allahu je za mene licna stvar, a nesto sto pisem kao fb status. A ovo "da sam bred pit" implicira nekakvu opterecenost fizickim izgledom, sto za mene kao muslimana nikada nije bio problem. Verovao ti meni, ili ne verovao.
@T. Odgovori mi please. ;)
Ako je meni upuceno, ja sam ti odgovorio. Pogledaj prethodnu stranu.
S4mpion

#4946 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by S4mpion »

5 0 5 wrote:
S4mpion wrote:
Šampinjone, napiši nešto smisleno. Za promjenu. :lol:
Kad izbiješ iz glave dugovremenu opčinjenost silovanjima, tek onda možeš pričati o promjenama.
prenosnik

#4947 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by prenosnik »

Towelie wrote: I govorim to. Ali ne na forumu. Zahvaliti Allahu je za mene licna stvar, a nesto sto pisem kao fb status. A ovo "da sam bred pit" implicira nekakvu opterecenost fizickim izgledom, sto za mene kao muslimana nikada nije bio problem. Verovao ti meni, ili ne verovao.
.
hahahaha. "ja sam uvijek skroman, ali o svojoj skromnosti ne pricam, jer bi to bilo neskromno sa moje strane. osim vama. svima vama". :lol:
Towelie

#4948 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Towelie »

prenosnik wrote:
Towelie wrote: I govorim to. Ali ne na forumu. Zahvaliti Allahu je za mene licna stvar, a nesto sto pisem kao fb status. A ovo "da sam bred pit" implicira nekakvu opterecenost fizickim izgledom, sto za mene kao muslimana nikada nije bio problem. Verovao ti meni, ili ne verovao.
.
hahahaha. "ja sam uvijek skroman, ali o svojoj skromnosti ne pricam, jer bi to bilo neskromno sa moje strane. osim vama. svima vama". :lol:
Kome sam ja rekao bilo sta? Niko na forumu me ne poznaje uzivo. Sto se vas tice ja sam samo skup nula i jedinica.
prenosnik

#4949 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by prenosnik »

Towelie wrote: Kome sam ja rekao bilo sta? Niko na forumu me ne poznaje uzivo. Sto se vas tice ja sam samo skup nula i jedinica.
nije tako, znas to i sam.
Towelie

#4950 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Towelie »

prenosnik wrote:
Towelie wrote: Kome sam ja rekao bilo sta? Niko na forumu me ne poznaje uzivo. Sto se vas tice ja sam samo skup nula i jedinica.
nije tako, znas to i sam.
Kako nije? Mi ovde na forumu samo znamo nadimke jedni drugima, eventualno i mesta odakle dolazimo. Ali, to ne govori nista. Dakle, samo skup nula i jedinica.
Locked