Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
rasim2910 wrote: ↑15/07/2020 08:35
Pozdrav,vidim na Pik-u oglas za pelet sa cijenom 270km.
Interesuje me dal je neko imao iskustva sa istim.
Odbij carinu i PDV i vec to vise nije 270 KM vec ispod 230
Magacini su puni.
Slabo se izvozi pelet iz BiH.
Na trzistu Italije gdje su vecinu izvozili sad je prisutan jeftiniji pelet iz Juzne Amerike i Ukrajine.
Cijena ce ove godine da padne ispod 200 KM / tona.
rasim2910 wrote: ↑15/07/2020 08:35
Pozdrav,vidim na Pik-u oglas za pelet sa cijenom 270km.
Interesuje me dal je neko imao iskustva sa istim.
Odbij carinu i PDV i vec to vise nije 270 KM vec ispod 230
Magacini su puni.
Slabo se izvozi pelet iz BiH.
Na trzistu Italije gdje su vecinu izvozili sad je prisutan jeftiniji pelet iz Juzne Amerike i Ukrajine.
Cijena ce ove godine da padne ispod 200 KM / tona.
Nema od toga nista. Danas gledam Radijalov u nekoj trgovini 350KM.
Mozda u jesen bude neki pad cijena jer ne ide izvoz kao sto je isao a da ce biti 200KM, cisto sumnjam.
Maraschino wrote: ↑26/07/2020 23:13
Nema od toga nista. Danas gledam Radijalov u nekoj trgovini 350KM.
Mozda u jesen bude neki pad cijena jer ne ide izvoz kao sto je isao a da ce biti 200KM, cisto sumnjam.
Pitanje je kad je trgovac kupio pelet i po kojoj cijeni + min. 20 % njegove marže.
Trenutno je pelet dosta jeftiniji od tih 350 KM/t.
Mislim da će ići još niže, ova korona kriza u ekon. smislu će max. doseći tek na prelazu 2020/2021!
Dosta je skup, (396 KM po toni) ali jel iko kupovao onaj pelet u Obiju? Navodno je A1 kvalitet ali ne pise ko ga proizvodi. Opet razmisljam oni ne prodaju fus robu a i cijena je bas visoka...
Jedan poznanik mi kaze da je uzimao od ovoga iz Viteza ranije i nije bio zadovoljan. Sad je uzeo od Rose wood 100% bukva, a prethodno je probao koju vreću i kaze da je zadovoljan, 300KM/1t. Ne vozi za Sarajevo ali se uvijek može prevoz platiti. Vidim na njihovom sajtu da prave namještaj od bukve. Sad vidim postove iz 2018. Ima podijeljenih misljenja, kao i uvijek. Takođe jaran mi kaze da je ovaj Trgovir ok... Nije čovjek pametan.
Gotov svi peletari presuju sta imaju i sta stignu. Nema kontrole onog sta se nudi i sta se prodaje pa im se moze. Svake godine je lutrija sa peletom, i to sve skuplja lutrija.
Takodje dosta zavisi i od samih kotlova. Neki lakse gutaju los pelet, pa ce neko reci da je nabavio dobar pelet od tog i tog, dok neki drugi kotlovi taj isti pelet jedva sagorijevaju.
U svakom slucaju da je pelet od cistog drveta, a cisto drvo nije crno, svi bi kotlovi radili bez problema.
BarbaDue wrote: ↑14/09/2020 19:18
Šta vam je, sad gledam na OLX cijene peleta su od 290 - 330 !!!
Ne zalijecite se na A1 sa cijenom od 390
Ne pada mi na pamet da se zalijecem, ali ako cu kupovati neko smece za 330, onda cu dodati tih 60 maraka i kupiti nesto sto je stvarno kvalitetno, ako je kvalitetno. Zato i pitam da li je iko kupovao njihov pelet.
Eto pogledaj i sam na ovoj temi, pravo malo ljudi je zadovoljno peletom dvije i vise godina zaredom ako nabavlja od istog dobavljaca..
Zato me ponukalo da ovo pitam..
Nadzorna_ploca wrote: ↑22/09/2020 07:33
Tvoje pare tvoje pravo.
Ma ja samo zelim kupiti dobro za sto manje para. Zato pitam za iskustva.
Ima li iko da je dvije tri pet godina kupovao od istog dobavljaca i da je sve vrijeme dobivao ono sto je platio? Samo to, Ako ima, recite ko je da ga probamo Ovako ispade proizvodjaci dobri godinu a sljedece vec ne valjaju.
Koja firma je standardno kvalitetna? Meni svakako treba oko 4 tone peleta, pa mi 10-20 maraka nije tolika razlika ako cu se ovim jefitnijim napatiti.
Ja sam uvijek imao srecu sa peletom. Jedne godine od Kovana, jako dobar. Druge uzeo od Izazova iznenadjujuce solidan. Zadnjih par godina od Radijala. I on je dobar. I ozbiljni su. Zadnji put iznijeli 4 tone peleta i dovukli nam novi jer smo reklamirali.
Nadzorna_ploca wrote: ↑22/09/2020 10:17
Ja sam uvijek imao srecu sa peletom. Jedne godine od Kovana, jako dobar. Druge uzeo od Izazova iznenadjujuce solidan. Zadnjih par godina od Radijala. I on je dobar. I ozbiljni su. Zadnji put iznijeli 4 tone peleta i dovukli nam novi jer smo reklamirali.