RUSIJA

Post Reply
jefferson

#4926 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

KUZNETSOV wrote:
jefferson wrote:
KUZNETSOV wrote:Mig-29 vertikalno uzlijetanje sa piste 8-)

Avion na kojem vec nakon 120 sati leta se pokaze zamor materijala vidljiv golim okom.
haha samo viči jes, Švabo ga usvojio od Istocne Njemacke i danas ga koristi on ovdje prica o zamoru :lol: misliš da bi švabo trpio takvu skalameriju?
Veze ti nemas, svabo prodao svoje za jednu marku jos dok je dojc mark bila u opticaju.
KUZNETSOV

#4927 Re: RUSIJA

Post by KUZNETSOV »

jefferson wrote:
KUZNETSOV wrote:
jefferson wrote: Avion na kojem vec nakon 120 sati leta se pokaze zamor materijala vidljiv golim okom.
haha samo viči jes, Švabo ga usvojio od Istocne Njemacke i danas ga koristi on ovdje prica o zamoru :lol: misliš da bi švabo trpio takvu skalameriju?
Veze ti nemas, svabo prodao svoje za jednu marku jos dok je dojc mark bila u opticaju.
Švabo dao poljskoj avijaciji Mig-29 kada mu je trebao remont a nisu htjeli da ga plate, ujedno nisu ni zeljeli toliku raznolikost naoruzanja... .... Poljska raspolaze sa vise Mig-29 aviona a ujedno je clanica NATO-a zajedno sa Njemackom, to se desilo 2003 godine, sto Rusiji nisu prodali Migove za 1 marku?... Eno i danas švabe oplakivaju Mig-29 preko avijatičarski foruma :lol: tako da ne mozes da mi govoris da je Mig-29 los avion...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4928 Re: RUSIJA

Post by Domaci izdajnik »

General War wrote:Eeee nek si ti meni ziv i zdrav...kad se njega svabo kutarisao za jednu "dojc marku"
Lupaš. To što su ga se otarasili su bile političke igre i papanluk. Naređeno je da se otpiše i izreže skoro sva RM DDR, izrezali su i otpisali brodove koji su bili tako dobri (DDR Parchim klasa npr) da su bili i u naoružanju SSSR i još nekim svjetskim mornaricama gdje još plove i služe. Ali su zato uveli i izgradili plovila koja su skoro identična njima šta misliš što? Jbt pa Bundesver koristio radare i prislušne stanice NVA do 2000tih samo zato što su bile loše :-)
Većinu tih odluka je potpisao i donio isti onaj koji je poslije završio na sudu zbog primanja mita.... :roll:
jefferson

#4929 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

Švabo dao poljskoj avijaciji Mig-29 kada mu je trebao remont a nisu htjeli da ga plate, ujedno nisu ni zeljeli toliku raznolikost naoruzanja... .... Poljska raspolaze sa vise Mig-29 aviona a ujedno je clanica NATO-a zajedno sa Njemackom, to se desilo 2003 godine, sto Rusiji nisu prodali Migove za 1 marku?... Eno i danas švabe oplakivaju Mig-29 preko avijatičarski foruma :lol: tako da ne mozes da mi govoris da je Mig-29 los avion...
Ne lupaj bolan gluposti, Poljaci koriste MIG-29 kao jeftinije rjesenje dok im ne isteknu resursi, tada ce preci na komplet F-16, stim da bi sljedeci kontigent mogao biti Block 60 ili 62, umjesto sadasnjeg Block 52.
MIG-29 je avion sa izrazito dobrim aerodinamickim akrakteristikama, ali kao svaki ruski avion prati ga aljkavost u izradi, slaba logistika kao i avionika koja je bila stara 1990 godine a ne danas. I dok su Poljaci radili unaprjedjenje radara, i dalje svaki ruski avion, bio to 30 godina star MIG-29, ili novi SU-34, prati problem sto su inferiorni u borbi izvan vizuelnog dometa. Takodje, MIG-29, koji ima odnos tezina/potisak preko 1 (te time moze vertikalno uzletiti) ima isto tako motore koji su daleko veci potrosaci od slicnih motora zapadne konstrukcije.
Niko "ne oplakuje" MIG-29, forum je jedno (kao stos e vidi iz tvojih upisa) a stvarnost drugo. Npr. ja znam par poljskih pilota koji su letili na MIG-29 a danas lete na F-16, i kada je posao u pitanju ne bi se bas slozili s tim forumima gdje ih "oplakuju."
jefferson

#4930 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

Lajavikrelac wrote:
General War wrote:Eeee nek si ti meni ziv i zdrav...kad se njega svabo kutarisao za jednu "dojc marku"
Lupaš. To što su ga se otarasili su bile političke igre i papanluk. Naređeno je da se otpiše i izreže skoro sva RM DDR, izrezali su i otpisali brodove koji su bili tako dobri (DDR Parchim klasa npr) da su bili i u naoružanju SSSR i još nekim svjetskim mornaricama gdje još plove i služe. Ali su zato uveli i izgradili plovila koja su skoro identična njima šta misliš što? Jbt pa Bundesver koristio radare i prislušne stanice NVA do 2000tih samo zato što su bile loše :-)
Većinu tih odluka je potpisao i donio isti onaj koji je poslije završio na sudu zbog primanja mita.... :roll:
Nisu to politicke odluke. SSSR je imao npr. vise brodova od SAD tokom hladnog rata, ali daleko vise klasa, sto se pokazalo neodrzivo kada je u pitanju logistika. Eno kinezi pokusavaju da preprave nosac sto su kupili od ukrajine, i malo malo pozar negdje, morali pola broda isjeci da bi ga napravili upotrebljivim.
MIG-29 je njemackoj posluzio odredjeno vrijeme dok nisu redovi popunjeni sa Tajfunom. Kada je Tajfun poceo dolaziti tada su se rjesili MIG-29.
Nema nikakve logike drzati MIG-29 u redovima kada imas Tornado i F-4, te dobivas EF-2000. Znaci MIG-29, koji je daleko inferiorniji od EF-2000, te ima samo namjenu presretanja, da ga drzis u redovima. To znaci da bi njemci imali 4 totalno razlicita aviona, a to kosta para.
Niej toz ajebancija na forumima ko vise ima kakvih aviona.
LDLT

#4931 Re: RUSIJA

Post by LDLT »

KUZNETSOV wrote:jašta dobro se pokazao na palestinskoj nejači, cime ga je Hamas gadjo pamovima i stingerima :lol:

Statistički gledano F-15 je najuspješniji lovac ikada, u borbama zrak-zrak. U rukama Izraelaca i u kombinaciji sa F-16 poprilično je prorijedio susjede opremljene ugl. sovjetskom tehnikom.
2. po redu u borbi zrak-zrak je mislim F-16

A ovo za F-22... :lol: :lol: :lol:
U svakom simulaciji vrijednoj nekog spomena dominiraju, pa čak i u nekima kad se voli namještat. Tipa kada Indijci pozovu Amere na svoje vježbe. Pa zabrane upotrebu radara, tj. BVR. Jer Rusi to od njih traže, da se zaštiti tehnologija :lol: :lol: :lol:
I ako te baš zanima, koštao je malo iznad 50 mlrd. , ne uključivši ovih 190 koliko ih je napravljeno. Prestala je proizvodnja jer Rusi i Kinezi dosta kasne sa svojim novim avionima a ovo šta izbacuju je ispod očekivanog
+ zabrana Kongresa na izvoz. Čak ni Izraelski lobij nije mogao dobiti.

jefferson wrote:Avion na kojem vec nakon 120 sati leta se pokaze zamor materijala vidljiv golim okom.

Pa nije baš tolko očajno, to je samo verzija modificirana za onu komediju od ruskog nosača.
Ali ono, malo stručnije mišljenje
http://forums.ubi.com/showthread.php/42 ... 16C-Forums

The MiG-29 and F-16 are both considered 9 G aircraft. Until the centerline tank is empty, the Fulcrum is limited to four Gs and the Viper to seven Gs. The MiG-29 is also limited to seven Gs above Mach 0.85 while the F-16, once the centerline tank is empty (or jettisoned) can go to nine Gs regardless of airspeed or Mach number. The MiG-29’s seven G limit is due to loads on the vertical stabilizers. MAPO has advertised that the Fulcrum could be stressed to 12 Gs and still not hurt the airframe. This statement is probably wishful and boastful. The German Luftwaffe, which flew its MiG-29s probably more aggressively than any other operator, experienced cracks in the structure at the base of the vertical tails. The F-16 can actually exceed nine Gs without overstressing the airframe. Depending on configuration, momentary overshoots to as much as 10.3 Gs will not cause any concern with aircraft maintainers.

Lt. Col. Johann Köck, commander of the German MiG-29 squadron from September 1995 to September 1997, was outspoken in his evaluation of the Fulcrum. “It has no range, its navigation system is unreliable and the radar breaks often and does not lend it self to autonomous operations”, he said. He added that the best mission for NATO MiG-29s would be as a dedicated adversary aircraft for other NATO fighters and not as part of NATO’s frontline fighter force.
LDLT

#4932 Re: RUSIJA

Post by LDLT »

LDLT wrote:Pa nije baš tolko očajno, to je samo verzija modificirana za onu komediju od ruskog nosača.

Tj. za indijski, čak ni Rusi nisu bili toliko sigurni oko toga pa se prebacili na SU
jefferson

#4933 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

LDLT wrote:
LDLT wrote:Pa nije baš tolko očajno, to je samo verzija modificirana za onu komediju od ruskog nosača.

Tj. za indijski, čak ni Rusi nisu bili toliko sigurni oko toga pa se prebacili na SU
Ne govorim o K verziji, govorim o MIG-29 M2 koji je bio na prikazu u Batajnici kada je Srbija konala o nekoj kupovini.
Primjerak koji nakon 120 sati naleta ima udubljenja ispod kokpita, kao primjerak za prikazivanje. Onda o ostalima ne treba ni trositi rijeci.
LDLT

#4934 Re: RUSIJA

Post by LDLT »

Pa taj je mislim napravljen samo za pokaz, tj. još ga nitko nije ni kupio. Makar, šta reć za kompaniju gdje cijena i kvaliteta servisa navodno varira o tome koja smjena radi (iskustvo Malezije)
General War

#4935 Re: RUSIJA

Post by General War »

Lajavikrelac wrote:
Sta lupam?
Jesu li i politicke igre kad je vracen citav kontigent MIG 29 (i to SMT verzija) za Alzir zbog fuseraja?
...za ovo ostalo ti lupas...koristili su ih do isteka resursa i cao ukljucujuci i Mi24 V koje su "donirali" hrvatskoj tokom devedesetih.
General War

#4936 Re: RUSIJA

Post by General War »

jefferson wrote:
LDLT wrote:

Ne govorim o K verziji, govorim o MIG-29 M2 koji je bio na prikazu u Batajnici kada je Srbija konala o nekoj kupovini.
Primjerak koji nakon 120 sati naleta ima udubljenja ispod kokpita, kao primjerak za prikazivanje. Onda o ostalima ne treba ni trositi rijeci.
Mig 29 M2 verizja ni rusi ne koriste...property of Mig corporation ukljucujuci i MIg 29 OVT.
Indija je jedina koja koristi Mig 29K...rusi su izabrali Su33 cisto sto Suhoj ima bolju stelu u kremlju...i btw Indijci su nove Su i Mig slali za izrael da se poboljsa elektronika (RWR...)
General War

#4937 Re: RUSIJA

Post by General War »

jefferson wrote: Niko "ne oplakuje" MIG-29, forum je jedno (kao stos e vidi iz tvojih upisa) a stvarnost drugo. Npr. ja znam par poljskih pilota koji su letili na MIG-29 a danas lete na F-16, i kada je posao u pitanju ne bi se bas slozili s tim forumima gdje ih "oplakuju."
Jedini forum gdje ih oplakuju je My City RS :D
jefferson

#4938 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

Mig 29 M2 verizja ni rusi ne koriste...property of Mig corporation ukljucujuci i MIg 29 OVT.
Indija je jedina koja koristi Mig 29K...rusi su izabrali Su33 cisto sto Suhoj ima bolju stelu u kremlju...i btw Indijci su nove Su i Mig slali za izrael da se poboljsa elektronika (RWR...)
Znam da ih rusi ne koriste, pa su nesto pokusali i sa MIG-35 verzijom.
Ma indijci su pojeli govno, kao i ostali. Cak i kad mozes da obezbjedis dovoljan broj sati leta, obicno Rusi kasne sa djelovima, motorima itd.
SRB nije imala patrone za sjedista 6 mjeseci dok su sve procedure prosle kako u Srbiji tako i u Rusiji.
Da jos dodam:
Indijci su redovni na Red Flagu u Las Vegasu sa svojim SU 30. Otud vjerovatno odluka da se ide na Rafal, pa se odustalo zbog cijene, a mislim da bi na kraju mogli kupiti Advance Super Hornet.
LDLT

#4939 Re: RUSIJA

Post by LDLT »

Zar je Indija definitivno odustala od T-50 ?
Znam da su imali listu prigovora veću od računa koji je trebalo platiti da se nastavi razvoj :lol:
jefferson

#4940 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

LDLT wrote:Zar je Indija definitivno odustala od T-50 ?
Znam da su imali listu prigovora veću od računa koji je trebalo platiti da se nastavi razvoj :lol:
Ma njima je i Rafal ispao cijenovno problem. Mislim da ce tu biti Advance F-18 u igri kroz posao oko nuklearnih reaktora sa SAD.
Amerikanci guraju Indiju jer traze velikog saveznika kao balans Kini, mislim da ce tu oni njima nabaciti dobru cijenu. Advance F-18 svakako ima stealth mogucnosti isto kao i F-15 Silent Eagle, ali zbog mornaricke varijante ja mislim da ce ici na F-18.
Australijanci su vec uzeli F-18 Advance.
KUZNETSOV

#4941 Re: RUSIJA

Post by KUZNETSOV »

jefferson wrote:
Ne lupaj bolan gluposti, Poljaci koriste MIG-29 kao jeftinije rjesenje dok im ne isteknu resursi, tada ce preci na komplet F-16, stim da bi sljedeci kontigent mogao biti Block 60 ili 62, umjesto sadasnjeg Block 52.
MIG-29 je avion sa izrazito dobrim aerodinamickim akrakteristikama, ali kao svaki ruski avion prati ga aljkavost u izradi, slaba logistika kao i avionika koja je bila stara 1990 godine a ne danas. I dok su Poljaci radili unaprjedjenje radara, i dalje svaki ruski avion, bio to 30 godina star MIG-29, ili novi SU-34, prati problem sto su inferiorni u borbi izvan vizuelnog dometa. Takodje, MIG-29, koji ima odnos tezina/potisak preko 1 (te time moze vertikalno uzletiti) ima isto tako motore koji su daleko veci potrosaci od slicnih motora zapadne konstrukcije.
Niko "ne oplakuje" MIG-29, forum je jedno (kao stos e vidi iz tvojih upisa) a stvarnost drugo. Npr. ja znam par poljskih pilota koji su letili na MIG-29 a danas lete na F-16, i kada je posao u pitanju ne bi se bas slozili s tim forumima gdje ih "oplakuju."
jesi gledao ovo? simulatorska borba Mig-29 protiv Horneta? sta mislis ko je koga pojeo?

'ta će poljaci :lol:
jefferson

#4942 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

KUZNETSOV wrote:
jefferson wrote:
jesi gledao ovo? simulatorska borba Mig-29 protiv Horneta? sta mislis ko je koga pojeo?

'ta će poljaci :lol:
Jesil ti gledao? Iz 5 dijelova je.
Da si pogledao,a ne znam jesil bas razumio o cemu govori nekoliko videa,ali da jesi, skontao bi da je MIG-29 jednak protivnik u bliskoj borbi. Kao sto sam naveo, protiv bilo kojeg zapadnog aviona izvan vizuelnog dometa (F-15,16, 18, Tornado, EF-2000, JAS-39 itd) nema sanse. Protiv npr. F-16 nema nikakve sanse jer imaju jednak odnos tezina/potisak (kod F-16 je skoro 1.1), dok je F-16 strukturalno daleko bolji avion, manje trosi, ima veci dolet, a o avionici je suvisno i pricati.
Drugo, to je F/A-18 Hornet, s druge strane E/F verzije su daleko okretnije.
Trece, MIG-29 je presretac sa skoro nikakvim mogucnostima bliske podrske niti je dizajniran za takve stvari. F-18 je dizajniran kao multirole avion, koji moze da bude presretac, lovac, lovac-bombarder pa i tanker za druge avione.
Na kraju, avijacija ne funkcionise po principu: ciji je veci. Kada je avijacija u pitanju bitno je biti i tehnicar, a Rusi nisu bas najbolji tehnicari.
Taj poljski MIG-29 je toliko dobar da je poljska kupila 48 F-16 Block 52.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4943 Re: RUSIJA

Post by japin_mutapi »

Eno miga
Co0l

#4944 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

Juce na radiju cuh neku kratku vijest da nema nista od isporuke onih Mistrala nego da su se dogovorili o nekoj kompenzaciji.Zna li neko vise o tome?
LDLT

#4945 Re: RUSIJA

Post by LDLT »

Rusija će graditi svoje nosače, i to ne ove za helikoptere nego one velike flotne

:lol: :lol: :lol:
LDLT

#4946 Re: RUSIJA

Post by LDLT »

Pad Mi-28N tokom vojne olimpijade u Rusiji

jefferson

#4947 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

Co0l wrote:Juce na radiju cuh neku kratku vijest da nema nista od isporuke onih Mistrala nego da su se dogovorili o nekoj kompenzaciji.Zna li neko vise o tome?
Ma nema nista od isporuke, kace se oko toga koliko ce odstete Francuska isplatiti.
General War

#4948 Re: RUSIJA

Post by General War »

LDLT wrote:Pad Mi-28N tokom vojne olimpijade u Rusiji

Bogami, dobro je tresno od zemlju, prava je sreca da pilot prezivi a kamo li da odseta...sta li je sa drugim clanom posade?
jefferson

#4949 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

General War wrote:

Bogami, dobro je tresno od zemlju, prava je sreca da pilot prezivi a kamo li da odseta...sta li je sa drugim clanom posade?
Kazu da je poginuo.
General War

#4950 Re: RUSIJA

Post by General War »

jefferson wrote:
General War wrote:

Kazu da je poginuo.
...e jebi ga, izgleda da su motori otkazali i da je pilot pokusao skoristiti autorotaciju...
Post Reply