opet moram izdvojiti maestralno odigranu ulogu Mickeya Rourkea
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- AC_grom_DC
#4926 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
možda je već neko i pisao o ovom filmu. pregledao sam ga prije par dana na DVD-iju u onom periodu kad je naletio onaj val katastrofalno loših filmova. Iiiiiiiii.......mogu reći da me ovaj film nije razočarao, čak štaviše sa sigurnošću mogu reći da je film vrlo dobar. pokazuje koliko daleko su neki likovi spremni otići da bi zaradili što više love i pokazuje koliko su neki drugi likovi ogrezli u ispraznom životu da su spremni platiti basnoslavne sume da bi gledali međusobni pokolj igrača u ruskom ruletu. pomalo jeziv, poučan film sa tragičnim krajem.

- Language
#4927 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Tropa de Elite i Tropa de Elite 2

-
true
#4928 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
zimzelen wrote:Kako mozes preporuciti 'Srpski film'!? Film je ogavan, gledao sam ga, kao skoro nijedan prije, 'kroz prste' i napreskak. Shvatio sam zasto je odbijen na mnogim festivalima i tako kriticki docekan u svijetu. Brutalniji film, ciji kraj ne smijem ni natipkati, od mucenja u zelucu, ne bih nikome preporucio, iako mozda upravo to i jeste preprouka pojedincima. E, bas cu ga pogledati kad je takav. Pogledajte, ali pripremite se za scene , replike i sadrzaj kao nikad prije u kinematografiji.To je pomjeranje kinematografije do ruba, ako to uopce postoji!irvinx1 wrote:Montevideo uskoro u Meeting Pointu
Preporuka za Srpski film, ako jos ima neko ko nije gledao![]()
treba dobro ispitati sve koji su ucestvovali u filmu kakav um moze ono napraviti
- ultima_palabra
#4929 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Meni vala ništa toliko šokantno u tom filmu... možda što je na našem jeziku i što su poznati glumci pa ljudima neobično.
Veći je problem nepostojeća priča i nikakva poruka filma... šok zbog šoka
Veći je problem nepostojeća priča i nikakva poruka filma... šok zbog šoka
- paravan
#4930 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
moze li neko preporuciti dobru komediju ali bas da se ono ismijes
nisam odavno pogledao dobru komediju
edit: mozda sam PREzahtjevan
ali bi volio takodje vasu preporuku psiholoskog trilera/horora
nesto tipa Cube... ili The Omen (1976)
hvala unaprijed
edit 2: da i ja preporucim film "Requiem for a Dream" http://www.youtube.com/watch?v=UKJpWfSHEs4
preporucujem da koristite odlicno ozvucenje jer je zvuk po meni veoma bitan faktor tog filma
nisam odavno pogledao dobru komediju
edit: mozda sam PREzahtjevan
nesto tipa Cube... ili The Omen (1976)
hvala unaprijed
edit 2: da i ja preporucim film "Requiem for a Dream" http://www.youtube.com/watch?v=UKJpWfSHEs4
preporucujem da koristite odlicno ozvucenje jer je zvuk po meni veoma bitan faktor tog filma
- BHF_Manijak
#4931 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Sto se komedija tice, slabo nesto u zadnje vrijeme ima ono bas da se ismijes, pokusaj sa Eurotripom npr ili Dodgeballom, raja masovno hvali Hangover ali meni je iskreno sranje film, nisam se za dvije scene nasmijo u filmu...
Sto se psiholoskih trilera tice, tu ima izbora, evo za pocetak nekoliko naslova:
Seven, Mindhunters, Identity, The glass house, The devils advocate, Along came a spider, Memento, A perfect getaway, 11:14, Taken, Law abiding citizen, Shutter island, Inception, The sixth sense itd itd itd...Dosta ti za pocetak
Sto se psiholoskih trilera tice, tu ima izbora, evo za pocetak nekoliko naslova:
Seven, Mindhunters, Identity, The glass house, The devils advocate, Along came a spider, Memento, A perfect getaway, 11:14, Taken, Law abiding citizen, Shutter island, Inception, The sixth sense itd itd itd...Dosta ti za pocetak
- paravan
#4932 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
zahvaljujem... itekako da je dosta za pocetakBHF_Manijak wrote:Sto se komedija tice, slabo nesto u zadnje vrijeme ima ono bas da se ismijes, pokusaj sa Eurotripom npr ili Dodgeballom, raja masovno hvali Hangover ali meni je iskreno sranje film, nisam se za dvije scene nasmijo u filmu...
-
Rajvosaaaa
#4933 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Ako neko voli ratnu tematiku, odlican film. Dosta sam ucio o ovim stvarima i volim ovakve filmove. Ne znam kako mi neko nije prije preporucio ...ipak je stariji film ( 2001 ) .
Topla preporuka !!

Topla preporuka !!

- Language
#4934 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
a beba koja onaniše.....a tigar u hali....BHF_Manijak wrote:Sto se komedija tice, slabo nesto u zadnje vrijeme ima ono bas da se ismijes, pokusaj sa Eurotripom npr ili Dodgeballom, raja masovno hvali Hangover ali meni je iskreno sranje film, nisam se za dvije scene nasmijo u filmu...
- Urban B.
#4935 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Gran Torino
http://www.imdb.com/title/tt1205489/
Million Dollar Baby
http://www.imdb.com/title/tt0405159/
dva starija al dobra
http://www.imdb.com/title/tt1205489/
Million Dollar Baby
http://www.imdb.com/title/tt0405159/
dva starija al dobra
- cartman
#4936 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Meni licno jedan od najdrazih filmova

- shiljak
#4937 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
i ja sam taj gledao, preporukacartman wrote:Meni licno jedan od najdrazih filmova
- Kyuss
#4938 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Ili Mr. Joint... Imao je 43 lažna imena, 4 djece, 89 telefonskih linija, 25 tvrtki i preko milijun prodanih knjiga...

- Language
#4939 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
kad porastem bit cu kengur
- Nadinka
- Language
#4941 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
bitka na neretvi

- Irish
#4942 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
The Next Three Days
predobar
predobar
- karanana
#4943 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
moguci spoiler!!!!!!Irish wrote:The Next Three Days
predobar
ok je, ali ne skontah poentu kraja.
jeli ili nije? nije jelde?
edit: reservoir dogs, veceras u 23:23, hrt2. kao u svakom tarantinovom filmu, nekoliko dobrih scena price i diskusije. fenomenalna scena i tekst diskusije u restoranu
- žena sa broja 6
#4944 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Slažem se, pogledah ga neki dan, odličan je film.Irish wrote:The Next Three Days
predobar
@karanana: i ja mislim da nije
- Skream
- japo
- Kyuss
#4947 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Dva fenomenalna dokumentarca, pogledao prošle sedmice na ZgDox-u... Definitivna preporuka.

Nakon što su ga petorica pretukla pred kafićem, Mark je pao u komu i zadobio oštećenja mozga. Tijekom oporavka u svojem dvorištu gradi maketu gradića iz vremena Drugoga svjetskog rata u mjerilu 1:6. Naziva ga ‘Marwencol’ i nastanjuje lutkama koje predstavljaju njegove prijatelje i obitelj te izrađuje vjerne fotografije detaljno prikazujući mnogobrojne gradske odnose i drame. Igrajući se u gradu i fotografirajući radnje, Mark uspijeva povratiti koordinaciju između ruke i oka te se suočiti s psihičkim traumama uzrokovanima napadom. Kad se pročulo za Marka i njegove fotografije, jedna prestižna njujorška galerija postavlja izložbu. Markovo kućno liječenje odjednom postaje ‘umjetnost’, što ga prisiljava da se odluči između sigurnosti svojega svijeta mašte u Marwencolu i stvarnog svijeta koji je od napada izbjegavao.

i

Film ‘Armadillo’ je priča o rastućem cinizmu i ovisnosti o adrenalinu kod mladih danskih vojnika u ratu. Ovo je prva misija Madsa i Daniela u afganistanskom Helmandu. Njihova četa stacionirana je u kampu Armadillo, na samoj prvoj crti bojišnice u Helmandu, gdje se vode žestoke bitke protiv talibana. Njihov je zadatak pomoći Afganistancima, no kako se borbe zaoštravaju, a operacije postaju sve opasnije, Mads, Daniel i njihovi suborci postaju sve ciničniji te tako samo produbljuju jaz između sebe i afganistanske civilizacije. Nepovjerenje i paranoja rezultiraju otuđenjem i razočaranjem. ‘Armadillo’ otvara vrata vojničkog uma kao jedinstven film o mitološkoj priči o čovjeku i ratu u suvremenom izdanju, smještenoj u Afganistanu.

Nakon što su ga petorica pretukla pred kafićem, Mark je pao u komu i zadobio oštećenja mozga. Tijekom oporavka u svojem dvorištu gradi maketu gradića iz vremena Drugoga svjetskog rata u mjerilu 1:6. Naziva ga ‘Marwencol’ i nastanjuje lutkama koje predstavljaju njegove prijatelje i obitelj te izrađuje vjerne fotografije detaljno prikazujući mnogobrojne gradske odnose i drame. Igrajući se u gradu i fotografirajući radnje, Mark uspijeva povratiti koordinaciju između ruke i oka te se suočiti s psihičkim traumama uzrokovanima napadom. Kad se pročulo za Marka i njegove fotografije, jedna prestižna njujorška galerija postavlja izložbu. Markovo kućno liječenje odjednom postaje ‘umjetnost’, što ga prisiljava da se odluči između sigurnosti svojega svijeta mašte u Marwencolu i stvarnog svijeta koji je od napada izbjegavao.

i

Film ‘Armadillo’ je priča o rastućem cinizmu i ovisnosti o adrenalinu kod mladih danskih vojnika u ratu. Ovo je prva misija Madsa i Daniela u afganistanskom Helmandu. Njihova četa stacionirana je u kampu Armadillo, na samoj prvoj crti bojišnice u Helmandu, gdje se vode žestoke bitke protiv talibana. Njihov je zadatak pomoći Afganistancima, no kako se borbe zaoštravaju, a operacije postaju sve opasnije, Mads, Daniel i njihovi suborci postaju sve ciničniji te tako samo produbljuju jaz između sebe i afganistanske civilizacije. Nepovjerenje i paranoja rezultiraju otuđenjem i razočaranjem. ‘Armadillo’ otvara vrata vojničkog uma kao jedinstven film o mitološkoj priči o čovjeku i ratu u suvremenom izdanju, smještenoj u Afganistanu.

-
mimsy
#4948 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Crni labud,Kraljev govor 
- Irish
#4949 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
nije, nijekaranana wrote:ok je, ali ne skontah poentu kraja.Irish wrote:The Next Three Days
predobar
jeli ili nije? nije jelde?
edit: reservoir dogs, veceras u 23:23, hrt2. kao u svakom tarantinovom filmu, nekoliko dobrih scena price i diskusije. fenomenalna scena i tekst diskusije u restoranu
- Language