BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#49226 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Alkos wrote:Opet mi treba pomoć, ovih malo upućenijih... Tražim po netu, po BHT portalu ovu informaciju, ali je ne mogu pronaći.

Koji STB uređaj i WiFi modem se dobija prilikom uvođenja Moja TV?

Hvala.
Kod mene je hubtech i albis mini, a na drugoj adresi isto neki albis jos manji od ovoga mini sto imam. :-D

A modem mi je zhone wifi modem za optiku. A na drugoj adresi zte bijeli wifi kockasti uspravni
irac300

#49227 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Kod mene je isto mini albis stb, a modem klasični wifi ADSL ZTE H108L.
Alkos

#49228 Re: BHTelecom All About

Post by Alkos »

Hvala vam svima na odgovorima... :) :thumbup:

Pa mogli su bar jednom dobavljaču dati tender ili ostaviti korisniku da izabere šta želi :-D
kakaljin

#49229 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Alkos wrote:Hvala vam svima na odgovorima... :) :thumbup:

Pa mogli su bar jednom dobavljaču dati tender ili ostaviti korisniku da izabere šta želi :-D
Sve je to u par deka.
Alkos

#49230 Re: BHTelecom All About

Post by Alkos »

kakaljin wrote:

Sve je to u par deka.
Vjerujem... :) Treba da pogledam specifikacije kako bih skontao kako ću razvesti kablove u kući i šta mi treba...

Znači različiti modemi za optiku i za ADSL? :)

Hvala ti!
kakaljin

#49231 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Alkos wrote:
kakaljin wrote:

Sve je to u par deka.
Vjerujem... :) Treba da pogledam specifikacije kako bih skontao kako ću razvesti kablove u kući i šta mi treba...

Znači različiti modemi za optiku i za ADSL? :)

Hvala ti!

To je razlicito jer i drugaciji kablovi dolaze u modem, ali iz modema su isti kablovi. Ovo je uprosteno.
Alkos

#49232 Re: BHTelecom All About

Post by Alkos »

kakaljin wrote: To je razlicito jer i drugaciji kablovi dolaze u modem, ali iz modema su isti kablovi. Ovo je uprosteno.
:thumbup: :thumbup:
damdam6

#49233 Re: BHTelecom All About

Post by damdam6 »

Hyperthalamus wrote:
damdam6 wrote:Zna li neko pri prebacivanju broja u BH telecom mora li se imati PUK broj kartice koja se prebacuje..??
Treba ti PUK broj, i IMSI broj (onaj dugacki broj sto obicno stoji odstampan na samoj kartici). Meni su trazili i certifikat, sto mi je bilo smijesno, s obzirom da sam prelazio sa haloo mreze na ultru, a haloo start paket nema certifikata u svom sastavu.

Cuj certifitkat,uh ...Koliko ti je trajalo to sve onda, od zahtjeva do prebacivanja..?
zippoo87

#49234 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

ne znam je li neko vec pisao...ali da li znate za ovaj popust od bh telekoma za one koji imaju moja tv pakete
popust na sve uredjaje ide oko 140 KM ,uz ugovor na dvije godine a negdje oko 60 KM na godinu dana
dinao

#49235 Re: BHTelecom All About

Post by dinao »

Kako doci do tog popusta? Danas sam uzeo mobitel na mojaTV i nisu mi spomenili taj popust.
zippoo87

#49236 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

dinao wrote:Kako doci do tog popusta? Danas sam uzeo mobitel na mojaTV i nisu mi spomenili taj popust.
hm nemam pojma,valjda odes na salter kod njih
ja danas bio na kafi i nisam imao pojma,spomenu nesto da hocu platiti racun,kad on kaze ,imas na moja tv popuste
odem da platim racun i pitam momka sto tu radi...on mi objasnio,udje tamo u svoj onaj interface i po svakom modelu mi govorio cijenu
na ugovor dvije godine,dobijes solidne mobitele i tablete za 30-40 KM :D
nego i ja nisam htio nista uzimati,aj reko vidjeti cu kod kuce neke modele i evo sada gledam,ovamo na cijenama nema nikakvih popusta,nema ni nikakve informacije

probaj nazvati 1444 pa se informisati ili otidji i pitaj
Cossack

#49237 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

zippoo87 wrote:ne znam je li neko vec pisao...ali da li znate za ovaj popust od bh telekoma za one koji imaju moja tv pakete
popust na sve uredjaje ide oko 140 KM ,uz ugovor na dvije godine a negdje oko 60 KM na godinu dana
Jel mora isteci ugovorni odnos za Moja TV da bi imao popust? Ja sam prije par mjeseci potpisao na 2 god da bi imao one Pink+ kanale i snimalicu.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk
made_in_sarajevo

#49238 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Pa valjda taj popust vec pise na cijenama na njihovoj stranici ili je to dodatni popust?

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
made_in_sarajevo

#49239 Re: BHTelecom All About

Ima li jos neko problema sa rtl 2 hrvatskim, u zadnje vrijeme zna stopati,trzati i samo rtl 2 ostali kanali uredu?

escobar__

#49240 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

made_in_sarajevo wrote:Ima li jos neko problema sa rtl 2 hrvatskim, u zadnje vrijeme zna stopati,trzati i samo rtl 2 ostali kanali uredu?

Evo kod mene upravo negledljiv RTL 2, vjerovatno zbog sniježnih padavina i prijema kod njih. :D
Laertes

#49241 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

made_in_sarajevo wrote:Ima li jos neko problema sa rtl 2 hrvatskim, u zadnje vrijeme zna stopati,trzati i samo rtl 2 ostali kanali uredu?

+1
Evo sad stao potpuno. A saće Šerlok :sad:
made_in_sarajevo

#49242 Re: BHTelecom All About

Samo cekam kad ce stari poceti da galami kakvo sam smece uzeo jer na HS ovoga nikad nisam imao ili nema nikako ili radi sve :D

j66o

#49243 Re: BHTelecom All About

Post by j66o »

Evo pisem jos sad na ovoj temi..da se rastanemo ko ljudi :) ostalo mi je jos u ponedeljak da potpisem raskid i to je to..nije se moglo vise sa ne znalicama i uhljebima nazalost..placo sam mjesecno 53 km sto nije malo ali kad njima nije zao nije ni meni...od danas sam korisnik Total tv i pozitivno sam iznenadjen,koristimo ja i roditelji zajedno na jedan ugovor 2 resivera i mjesecna preplata je 40 km..u tu spadaju (SK HD..HBO HD..CINESTAR PREMIERE HD..NAT GEO HD..WILD HD..i jos HD kanala more...plus ovi regionalni,domaci,dokumentarni...uglavnom za Moju tv je svemirski brod sto se tice ponude...kazem prezadovoljan sam,evo snijeg sipa dva sata nista da zasteka..jedina moze se reci mana barem na Moju tv je sto nije detaljni EPG i sto nema da se moze vratit unazad ali zato ima besplatnu snimalicu...puno pozdrava svim Bh telekomcima alu nema tu napretka ni za milion godina!!!
Hyperthalamus

#49244 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

damdam6 wrote:
Hyperthalamus wrote:
damdam6 wrote:Zna li neko pri prebacivanju broja u BH telecom mora li se imati PUK broj kartice koja se prebacuje..??
Treba ti PUK broj, i IMSI broj (onaj dugacki broj sto obicno stoji odstampan na samoj kartici). Meni su trazili i certifikat, sto mi je bilo smijesno, s obzirom da sam prelazio sa haloo mreze na ultru, a haloo start paket nema certifikata u svom sastavu.

Cuj certifitkat,uh ...Koliko ti je trajalo to sve onda, od zahtjeva do prebacivanja..?
Trajalo je 7 dana...doduse u tih 7 dana je pao praznik...nije se radilo prvih dana januara...ali mislim da je 7 dana ok.
zippoo87

#49245 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

made_in_sarajevo wrote:Pa valjda taj popust vec pise na cijenama na njihovoj stranici ili je to dodatni popust?

dodatni popust,koliko sam shvatio
najbolje da nazovete i informisete se
uglavnom meni frajer pokazuje telefone one alcatel pixi,cijena 30 KM,tablet alcatel ja mislim ili je neki drugi,isto tako 30ak KM
telefoni neki 140 KM
dosao kuci,gledao cijene,jedini telefon koji je ispod 150 KM je lenovo vibe,na moja tv net paketu i on kosta 120 KM
uglavnom mi rece momak,ima popusta oko 140 KM na cijelu ponudu uredjaja,vjerovatno i TV i sve
Del_Boy1

#49246 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Na MojaTV Full paket ide 250 KM popusta uz ugovor od 24 mjeseca, u odnosu na cijenu bez obaveznog trajanja ugovora.

Sent from my E2303 using Tapatalk
zippoo87

#49247 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

Del_Boy1 wrote:Na MojaTV Full paket ide 250 KM popusta uz ugovor od 24 mjeseca, u odnosu na cijenu bez obaveznog trajanja ugovora.

kod mene je moja tv net i ima 140 KM popusta,tako onaj radnik rece
Del_Boy1

#49248 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Evo gledam Sony Xperia E5 košta 420,25 KM, na full paketu je 170,25 a na net 270,25 KM uz ugovor od 24 mjeseca

jarobot

#49249 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

j66o wrote:Evo pisem jos sad na ovoj temi..da se rastanemo ko ljudi :) ostalo mi je jos u ponedeljak da potpisem raskid i to je to..nije se moglo vise sa ne znalicama i uhljebima nazalost..placo sam mjesecno 53 km sto nije malo ali kad njima nije zao nije ni meni...od danas sam korisnik Total tv i pozitivno sam iznenadjen,koristimo ja i roditelji zajedno na jedan ugovor 2 resivera i mjesecna preplata je 40 km..u tu spadaju (SK HD..HBO HD..CINESTAR PREMIERE HD..NAT GEO HD..WILD HD..i jos HD kanala more...plus ovi regionalni,domaci,dokumentarni...uglavnom za Moju tv je svemirski brod sto se tice ponude...kazem prezadovoljan sam,evo snijeg sipa dva sata nista da zasteka..jedina moze se reci mana barem na Moju tv je sto nije detaljni EPG i sto nema da se moze vratit unazad ali zato ima besplatnu snimalicu...puno pozdrava svim Bh telekomcima alu nema tu napretka ni za milion godina!!!
I sad ti misliš da si zajebo nekog osim samog sebe...
Samo da te pitam ( pošto po cijeni vidim da si ima moja tv full+dodatni reciver ) koliko sad na Total TV imaš interneta i kako radi fiksni telefon. :D
Dolaziš se hvaliti svojom glupošću :
Sad će ti račun biti ako uzmeš internet bilo gdje oko 20 km + fiksni telefon takođe 20 km.
Do sad si plaćao 53 km ,a sad ćeš plaćati 80 km nema šta računica parekselans :izet: ....
A to da total ne prekida čekaj dok se snijeg na lijepi na antenu i ako je nepristupačna čekaćeš jug da ponovo gledaš tv....
Sve šteka i prekida po nekad al hajmo malo dramu praviti...
j66o

#49250 Re: BHTelecom All About

Post by j66o »

jarobot wrote:
j66o wrote:Evo pisem jos sad na ovoj temi..da se rastanemo ko ljudi :) ostalo mi je jos u ponedeljak da potpisem raskid i to je to..nije se moglo vise sa ne znalicama i uhljebima nazalost..placo sam mjesecno 53 km sto nije malo ali kad njima nije zao nije ni meni...od danas sam korisnik Total tv i pozitivno sam iznenadjen,koristimo ja i roditelji zajedno na jedan ugovor 2 resivera i mjesecna preplata je 40 km..u tu spadaju (SK HD..HBO HD..CINESTAR PREMIERE HD..NAT GEO HD..WILD HD..i jos HD kanala more...plus ovi regionalni,domaci,dokumentarni...uglavnom za Moju tv je svemirski brod sto se tice ponude...kazem prezadovoljan sam,evo snijeg sipa dva sata nista da zasteka..jedina moze se reci mana barem na Moju tv je sto nije detaljni EPG i sto nema da se moze vratit unazad ali zato ima besplatnu snimalicu...puno pozdrava svim Bh telekomcima alu nema tu napretka ni za milion godina!!!
I sad ti misliš da si zajebo nekog osim samog sebe...
Samo da te pitam ( pošto po cijeni vidim da si ima moja tv full+dodatni reciver ) koliko sad na Total TV imaš interneta i kako radi fiksni telefon. :D
Dolaziš se hvaliti svojom glupošću :
Sad će ti račun biti ako uzmeš internet bilo gdje oko 20 km + fiksni telefon takođe 20 km.
Do sad si plaćao 53 km ,a sad ćeš plaćati 80 km nema šta računica parekselans :izet: ....
A to da total ne prekida čekaj dok se snijeg na lijepi na antenu i ako je nepristupačna čekaćeš jug da ponovo gledaš tv....
Sve šteka i prekida po nekad al hajmo malo dramu praviti...
Moj druze ovako da ti objasnim...vidim zaludjen si Bh telecomom...sto se tice ovde da si mi naveo fiksni telefon to sam ja iskljucio prije 6-7 godine...ja ti drug placam total sad 40 km ali sa roditeljima to znaci 40:2=20 km i placam lokalni net koji je stabilan 15 km ( 4 mbs brzina a sa moja tv sam imao 5 mbs druze)...znaci druze ja cu mjesecno placati 35 km ;-) a da ti budem iskren tako sam i ja bio zaslijepljen bh telecomom ali godinama brate nisu ubacili nista vrijedno sto se tice kanala a da ne govorim podrska i kvarovi...zamisli jucer ujutro nazvo Total tv jucer do 15 sati sve zavrseno i prikljuceno...i za tvoju informaciju antena se ne vidi od snijega koliko je nalijepio kao sto ti kazes ali druze sve ima pa cak i 35 HD kanala nisu nestali...i zaboravi ti reci koristio sam Moja tv net+dodatni stb+hbo+pink plus to sam placo 52-53 km jer hbo je vodeci filmski kanal koji na moja tv kosta ured 8 km dok je na total 6 km+ u HD pa milina gledati filmove :lol: budi mi pozdravljen drug i ne sikiraj se puno.
Locked