FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Tito_i_Partija

#49226 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

skenderija04 wrote:
Vertig0 wrote:Jos u slabijem timu igra.
Zamisli koliko bi ih Suarezu kreirao :P
@Seknda ova statistika govori da jeste :izet:
Brojevi...Ako bi te pitao ko od ove trojice najvise utice na igru svoje ekipe kako bi ih poredao?

Ja mislim da Barceloni treba jedan takav igrac, jer sada je sva kreativnost kod Inieste i kod Messija kada predje u sredinu. Kada pogledam trziste vidim samo dvojicu koja su dostupna Coutinho iz Liverpoola i Pjanic.

Cekacemo :D :D
S tim da je PSG ozbiljno zagrizao za Coutinha, mislim da je Mire puno realnija opcija. A uostalom, nije ni toliko skup. 35-38 miliona za igraca sa 26 godina koji prednjaci po asistencijama i kreativnom igrom, sto Barca jako voli. Sitnica.
AmirBaa

#49227 Re: FC Barcelona

Post by AmirBaa »

skenderbeze, pratim te ovdje odavno, ali jos nisam skontao da li zivis u barceloni :D ako zivis da ti se javim u pp da te peglam za nesto :D
omar little

#49228 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

skenderija04 wrote:
Brojevi...Ako bi te pitao ko od ove trojice najvise utice na igru svoje ekipe kako bi ih poredao?

Ja mislim da Barceloni treba jedan takav igrac, jer sada je sva kreativnost kod Inieste i kod Messija kada predje u sredinu. Kada pogledam trziste vidim samo dvojicu koja su dostupna Coutinho iz Liverpoola i Pjanic.

Cekacemo :D :D
da stavis iniestu u romu napuco bi te brojeve da ih klub u povijesti nije vidio, poonesvjescivali bi se svi. vaki mator, a da ne spominjem iniestu iz miretovih godina. morao bi miralem znoj teski proliti da se etablira u veznom redu ekipe kao sto je barca. sa ovim sadasnjim ponasanjem i kurcoboljnim stavom nekad, bez konzistentnosti, ne bi se odomacio. konzistentnost je kljuc, da se zna da se na tebe moze racunati. pogle rakitica, a manje je talentiran od ovog naseg.

ti znas da sam ja bila predsjednik i blagajnik komiteta za docek pjanica u barcu :D, ali mi smeta to gore bas, to bi morao pod hitno regulirati. no, da bi mi bilo drago, bilo bi. ne vjerujem dok ne vidim potpis, svakih par godina se nadigne prica tako pa nista. :D

jedini problem je sto je meni ova nasa mala tema, usprkos padu, draga ali od nje bi se moralo bjezati od zapjenjenih bosnja koje bi se automatski ovdje naklatile jebavat iniesti mater jer "zbog njega miralem ne igra" i ostale stvari iz repertoara. od takvih mi se zeludac okrece i nemam zivaca za to.
Lakat Jebić

#49229 Re: FC Barcelona

Post by Lakat Jebić »

ovo je najtrezvenija tema, jedina koju redovno obilazim iako me sama barsa ne interesuje toliko.... nek ne prelazi :D
Saian

#49230 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

skenderija04 wrote:
:thumbup:

Pjanica treba usporedjivati s klubovima cija pas igra i kreativna igra na sredini skoro pa ovisi o jednom igracu kao sto Romina ovisi o Pjanicu, jer neJma ko drugi. Barcelona ima Messija, Iniestu, pa i Nejmara s naramkom asistencija. Dakle, naci klub s igracem koji po relativnom (ne apsolutnom) doprinosu u odnosu na ostatak tima ima slican redoslijed i ''razmak'' kao Pjanic u odnosu na svoje suigrace po ovim metrikama. I onda usporediti njihove apsolutne brojeve. Jos uvijek, svakako postoji shansha da Pjanic bude superioran u odnosu na, bubam, Coutinha, no u tom sluchaju ostali faktori koji omogucavaju da usporedjujemo jabuke i jabuke, ne kruske i jabuke su na mjestu.
skenderija04

#49232 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ko zna. Danas su predsjednik Lyona i menadzer demantovali. Meni je svejedno, jer ko god da dodje u startu je cetvrti ili peti stoper. Bilo bi super da npr. dodje ovaj i da se nametne.
dostavljac

#49233 Re: FC Barcelona

Post by dostavljac »

aha, ma sta znam meni izgleda ok, mlad je, moze nauciti ili ima snage da trci, doduse pozvan je na France pa mozda vidimo sta na djelu :-)
skenderija04

#49234 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dostavljac wrote:aha, ma sta znam meni izgleda ok, mlad je, moze nauciti ili ima snage da trci, doduse pozvan je na France pa mozda vidimo sta na djelu :-)
Barcelona ceka da se definitivno zavrsi prica oko Mascherana. Jer situacija nije ista ako trebas dovesti nekoga da zamjeni Bartru, ili stopera koji treba da bude starter sa Piqueom. Klub se ne brine puno oko Bartrine zamjene, ali ako ode Mascherano bice cupavo. Tada ce trebati opasan igrac , ljevak, i brzaner dovoljno jak mentalno da istrpi sve kritike nakon prvog kiksa. Mathieu, je idealan. Njega nista ne moze dotuci :D Pocnu da ga kritikuju, a tip zapali cigaru :izet: Chigro je npr. bio zrtva pritiska. Vidjecemo, jos je rano, ali racunica je da ce doci jedan profila togh Francuza, a ako Mascherano odluci da ide, klub koji ga zeli dovesti ce trebati da se izvali onoliko koliko Barsu bude kostao novi stoper.
dostavljac

#49235 Re: FC Barcelona

Post by dostavljac »

Znaci do Mascherana je...nema price i transfera dok je on glavna tema, onda je ovo sve nagadjanje.. zivi bili pa vidjeli sta ce biti... meni je logicnije sad kupovati nego kad se zavrsi France onda zna cijena skociti par miliona vise nego sto treba zbog dobre igre... pod uslovom da je igrao takmicenje.. :-)
skenderija04

#49236 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dostavljac wrote:Znaci do Mascherana je...nema price i transfera dok je on glavna tema, onda je ovo sve nagadjanje.. zivi bili pa vidjeli sta ce biti... meni je logicnije sad kupovati nego kad se zavrsi France onda zna cijena skociti par miliona vise nego sto treba zbog dobre igre... pod uslovom da je igrao takmicenje.. :-)
Manje vise. Jedan ce doci iz te kategorije do 20 miliona.
Taj Umtiti, Blind, Lemos ili neko četvrti. Za ostalo treba sačekati odlaske.
dostavljac

#49237 Re: FC Barcelona

Post by dostavljac »

Od svih tih nabrojanih do 20 M, nekako kontam da bi taj Umtiti bolje uklopio sa Gerardom P. jos moze i na lijevoj strani igrati po potrebi..
Muhamed Đakmić

#49239 Re: FC Barcelona

Post by Muhamed Đakmić »

Mogao bi nam neko (kad kažem neko mislim na Skenderiju :D) pojasniti oko ovog traffickinga nešto više :D

Jesu li fakat samo totalni amateri dovođeni iz te agencije ili je bilo i kvalitetnih igrača? :D

Koliko se sjećam, Rosell se uvijek hvalio svojim brazilskim vezama, a bio je involviran u rad Barcelone u posljednjih koliko, petnaestak godina? Biće da je to njegovo djelo :D

Nek me skenderija dopuni i koriguje :D
omar little

#49240 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

cuj da te dopuni? sta si ti to argumentirao i elaborirao pa da, eto, ostaje samo da skenderija doda zavrsni dodir i popuni minorne rupice?o
skenderija04

#49241 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Muhamed Đakmić wrote:Mogao bi nam neko (kad kažem neko mislim na Skenderiju :D) pojasniti oko ovog traffickinga nešto više :D

Jesu li fakat samo totalni amateri dovođeni iz te agencije ili je bilo i kvalitetnih igrača? :D

Koliko se sjećam, Rosell se uvijek hvalio svojim brazilskim vezama, a bio je involviran u rad Barcelone u posljednjih koliko, petnaestak godina? Biće da je to njegovo djelo :D

Haha.. Odlicno pitanje.

Ukratko, i na prvu, da ne duzim jer treba prostora

Ti transferi, a mislis sigurno na Keirsona, Henriquea i u novije vrijeme Douglasa i Gonzalvesa (mozda najveca prevara) su bila legalan nacin da se isplate menadzeri Andree Curry i Marcos Malaquias, koji su zavrsili transfera Ronaldinha i Neymara. I Denilsona ali to je nizi nivo.
Kako to funkcioniše objasnjava jedna anegdota iz Spanskog fudbala. Naime, jedan menadžer je ponudio predsjedniku jednog kluba (nisu bitna imena, da ne skoce oni tamo) igraca koga je strasno nahvalio. Na probi, pulen nista, nit moze trcati, pada preko lopte... Predsjednik pita menadzera: "Kakvog si mi to igraca doveo i jos trazis 100 miliona peseta za njega ? On ne vrijedi nista! Nula!" A menadžer mu hladno odgovora :"Znam. Zato sam ga i doveo. 50 meni, 50 tebi, a igraca ko jebe "
Muhamed Đakmić

#49242 Re: FC Barcelona

Post by Muhamed Đakmić »

omar little wrote:cuj da te dopuni? sta si ti to argumentirao i elaborirao pa da, eto, ostaje samo da skenderija doda zavrsni dodir i popuni minorne rupice?o
Možda bi vidjela na šta sam aludirao da si kliknula link iznad.

Ali dobro, navikao sam da ljudi generalno ne čitaju šta se piše :D
Muhamed Đakmić

#49243 Re: FC Barcelona

Post by Muhamed Đakmić »

skenderija04 wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Mogao bi nam neko (kad kažem neko mislim na Skenderiju :D) pojasniti oko ovog traffickinga nešto više :D

Haha.. Odlicno pitanje.

Ukratko, i na prvu, da ne duzim jer treba prostora

Ti transferi, a mislis sigurno na Keirsona, Henriquea i u novije vrijeme Douglasa i Gonzalvesa (mozda najveca prevara) su bila legalan nacin da se isplate menadzeri Andree Curry i Marcos Malaquias, koji su zavrsili transfera Ronaldinha i Neymara. I Denilsona ali to je nizi nivo.
Kako to funkcioniše objasnjava jedna anegdota iz Spanskog fudbala. Naime, jedan menadžer je ponudio predsjedniku jednog kluba (nisu bitna imena, da ne skoce oni tamo) igraca koga je strasno nahvalio. Na probi, pulen nista, nit moze trcati, pada preko lopte... Predsjednik pita menadzera: "Kakvog si mi to igraca doveo i jos trazis 100 miliona peseta za njega ? On ne vrijedi nista! Nula!" A menadžer mu hladno odgovora :"Znam. Zato sam ga i doveo. 50 meni, 50 tebi, a igraca ko jebe "
Nisu dakle imuni ni oni na te lopovluke :D

Ali dobro, jasno mi je da ne možeš dobiti Neymara i Ronaldinha te slične superstarove bez da platiš dodatnu cijenu :D
AmiĐa_Idriz

#49244 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Englezi jutros počeli stidljivo pričati o prelasku Coutinha u Barcelonu.
skenderija04

#49245 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

AmiĐa_Idriz wrote:Englezi jutros počeli stidljivo pričati o prelasku Coutinha u Barcelonu.
Te vijesti se povezuju kao na traci. Pocinje sa pricom kako je Mascherano odbio Juventus i kao zamjenu za Mascherana Pjanic ide u Torino., I naravno, sada treba "popuniti" Pjanicevo mjesto u Barceloni, i to je naravno Coutinho. Za sada nista, ali bas nista.
AmiĐa_Idriz

#49246 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Priča Danija Alvesa oko Coutinha je dala materijala engleskim novinarima za ovu priču, ne treba njima puno :mrgreen:
skenderija04

#49247 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

AmiĐa_Idriz wrote:Priča Danija Alvesa oko Coutinha je dala materijala engleskim novinarima za ovu priču, ne treba njima puno :mrgreen:
Ja to vidim kao nemoguc transfer.
omar little

#49248 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

miralema sad sele u juventus. :D
p206

#49249 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

omar little wrote:miralema sad sele u juventus. :D
na kraju će ostati u Romi i kad napuni 30 završiće u Galatasarayu
omar little

#49250 Re: FC Barcelona