S tim da je PSG ozbiljno zagrizao za Coutinha, mislim da je Mire puno realnija opcija. A uostalom, nije ni toliko skup. 35-38 miliona za igraca sa 26 godina koji prednjaci po asistencijama i kreativnom igrom, sto Barca jako voli. Sitnica.skenderija04 wrote:Brojevi...Ako bi te pitao ko od ove trojice najvise utice na igru svoje ekipe kako bi ih poredao?Vertig0 wrote:Jos u slabijem timu igra.
Zamisli koliko bi ih Suarezu kreirao
@Seknda ova statistika govori da jeste
Ja mislim da Barceloni treba jedan takav igrac, jer sada je sva kreativnost kod Inieste i kod Messija kada predje u sredinu. Kada pogledam trziste vidim samo dvojicu koja su dostupna Coutinho iz Liverpoola i Pjanic.
Cekacemo![]()
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tito_i_Partija
#49226 Re: FC Barcelona
-
AmirBaa
#49227 Re: FC Barcelona
skenderbeze, pratim te ovdje odavno, ali jos nisam skontao da li zivis u barceloni
ako zivis da ti se javim u pp da te peglam za nesto 
-
omar little
#49228 Re: FC Barcelona
da stavis iniestu u romu napuco bi te brojeve da ih klub u povijesti nije vidio, poonesvjescivali bi se svi. vaki mator, a da ne spominjem iniestu iz miretovih godina. morao bi miralem znoj teski proliti da se etablira u veznom redu ekipe kao sto je barca. sa ovim sadasnjim ponasanjem i kurcoboljnim stavom nekad, bez konzistentnosti, ne bi se odomacio. konzistentnost je kljuc, da se zna da se na tebe moze racunati. pogle rakitica, a manje je talentiran od ovog naseg.skenderija04 wrote:
Brojevi...Ako bi te pitao ko od ove trojice najvise utice na igru svoje ekipe kako bi ih poredao?
Ja mislim da Barceloni treba jedan takav igrac, jer sada je sva kreativnost kod Inieste i kod Messija kada predje u sredinu. Kada pogledam trziste vidim samo dvojicu koja su dostupna Coutinho iz Liverpoola i Pjanic.
Cekacemo![]()
ti znas da sam ja bila predsjednik i blagajnik komiteta za docek pjanica u barcu
jedini problem je sto je meni ova nasa mala tema, usprkos padu, draga ali od nje bi se moralo bjezati od zapjenjenih bosnja koje bi se automatski ovdje naklatile jebavat iniesti mater jer "zbog njega miralem ne igra" i ostale stvari iz repertoara. od takvih mi se zeludac okrece i nemam zivaca za to.
- Lakat Jebić
#49229 Re: FC Barcelona
ovo je najtrezvenija tema, jedina koju redovno obilazim iako me sama barsa ne interesuje toliko.... nek ne prelazi 
- Saian
#49230 Re: FC Barcelona
skenderija04 wrote:
Brojevi...Ako bi te pitao ko od ove trojice najvise utice na igru svoje ekipe kako bi ih poredao?
Pjanica treba usporedjivati s klubovima cija pas igra i kreativna igra na sredini skoro pa ovisi o jednom igracu kao sto Romina ovisi o Pjanicu, jer neJma ko drugi. Barcelona ima Messija, Iniestu, pa i Nejmara s naramkom asistencija. Dakle, naci klub s igracem koji po relativnom (ne apsolutnom) doprinosu u odnosu na ostatak tima ima slican redoslijed i ''razmak'' kao Pjanic u odnosu na svoje suigrace po ovim metrikama. I onda usporediti njihove apsolutne brojeve. Jos uvijek, svakako postoji shansha da Pjanic bude superioran u odnosu na, bubam, Coutinha, no u tom sluchaju ostali faktori koji omogucavaju da usporedjujemo jabuke i jabuke, ne kruske i jabuke su na mjestu.
- dostavljac
- skenderija04
#49232 Re: FC Barcelona
Ko zna. Danas su predsjednik Lyona i menadzer demantovali. Meni je svejedno, jer ko god da dodje u startu je cetvrti ili peti stoper. Bilo bi super da npr. dodje ovaj i da se nametne.
- dostavljac
#49233 Re: FC Barcelona
aha, ma sta znam meni izgleda ok, mlad je, moze nauciti ili ima snage da trci, doduse pozvan je na France pa mozda vidimo sta na djelu 
- skenderija04
#49234 Re: FC Barcelona
Barcelona ceka da se definitivno zavrsi prica oko Mascherana. Jer situacija nije ista ako trebas dovesti nekoga da zamjeni Bartru, ili stopera koji treba da bude starter sa Piqueom. Klub se ne brine puno oko Bartrine zamjene, ali ako ode Mascherano bice cupavo. Tada ce trebati opasan igrac , ljevak, i brzaner dovoljno jak mentalno da istrpi sve kritike nakon prvog kiksa. Mathieu, je idealan. Njega nista ne moze dotucidostavljac wrote:aha, ma sta znam meni izgleda ok, mlad je, moze nauciti ili ima snage da trci, doduse pozvan je na France pa mozda vidimo sta na djelu
- dostavljac
#49235 Re: FC Barcelona
Znaci do Mascherana je...nema price i transfera dok je on glavna tema, onda je ovo sve nagadjanje.. zivi bili pa vidjeli sta ce biti... meni je logicnije sad kupovati nego kad se zavrsi France onda zna cijena skociti par miliona vise nego sto treba zbog dobre igre... pod uslovom da je igrao takmicenje.. 
- skenderija04
#49236 Re: FC Barcelona
Manje vise. Jedan ce doci iz te kategorije do 20 miliona.dostavljac wrote:Znaci do Mascherana je...nema price i transfera dok je on glavna tema, onda je ovo sve nagadjanje.. zivi bili pa vidjeli sta ce biti... meni je logicnije sad kupovati nego kad se zavrsi France onda zna cijena skociti par miliona vise nego sto treba zbog dobre igre... pod uslovom da je igrao takmicenje..
Taj Umtiti, Blind, Lemos ili neko četvrti. Za ostalo treba sačekati odlaske.
- dostavljac
#49237 Re: FC Barcelona
Od svih tih nabrojanih do 20 M, nekako kontam da bi taj Umtiti bolje uklopio sa Gerardom P. jos moze i na lijevoj strani igrati po potrebi..
- HB_BHF
- Muhamed Đakmić
#49239 Re: FC Barcelona
Mogao bi nam neko (kad kažem neko mislim na Skenderiju
) pojasniti oko ovog traffickinga nešto više 
Jesu li fakat samo totalni amateri dovođeni iz te agencije ili je bilo i kvalitetnih igrača?
Koliko se sjećam, Rosell se uvijek hvalio svojim brazilskim vezama, a bio je involviran u rad Barcelone u posljednjih koliko, petnaestak godina? Biće da je to njegovo djelo
Nek me skenderija dopuni i koriguje
Jesu li fakat samo totalni amateri dovođeni iz te agencije ili je bilo i kvalitetnih igrača?
Koliko se sjećam, Rosell se uvijek hvalio svojim brazilskim vezama, a bio je involviran u rad Barcelone u posljednjih koliko, petnaestak godina? Biće da je to njegovo djelo
-
omar little
#49240 Re: FC Barcelona
cuj da te dopuni? sta si ti to argumentirao i elaborirao pa da, eto, ostaje samo da skenderija doda zavrsni dodir i popuni minorne rupice?o
- skenderija04
#49241 Re: FC Barcelona
Haha.. Odlicno pitanje.Muhamed Đakmić wrote:Mogao bi nam neko (kad kažem neko mislim na Skenderiju) pojasniti oko ovog traffickinga nešto više
Ukratko, i na prvu, da ne duzim jer treba prostora
Ti transferi, a mislis sigurno na Keirsona, Henriquea i u novije vrijeme Douglasa i Gonzalvesa (mozda najveca prevara) su bila legalan nacin da se isplate menadzeri Andree Curry i Marcos Malaquias, koji su zavrsili transfera Ronaldinha i Neymara. I Denilsona ali to je nizi nivo.
Kako to funkcioniše objasnjava jedna anegdota iz Spanskog fudbala. Naime, jedan menadžer je ponudio predsjedniku jednog kluba (nisu bitna imena, da ne skoce oni tamo) igraca koga je strasno nahvalio. Na probi, pulen nista, nit moze trcati, pada preko lopte... Predsjednik pita menadzera: "Kakvog si mi to igraca doveo i jos trazis 100 miliona peseta za njega ? On ne vrijedi nista! Nula!" A menadžer mu hladno odgovora :"Znam. Zato sam ga i doveo. 50 meni, 50 tebi, a igraca ko jebe "
- Muhamed Đakmić
#49242 Re: FC Barcelona
Možda bi vidjela na šta sam aludirao da si kliknula link iznad.omar little wrote:cuj da te dopuni? sta si ti to argumentirao i elaborirao pa da, eto, ostaje samo da skenderija doda zavrsni dodir i popuni minorne rupice?o
Ali dobro, navikao sam da ljudi generalno ne čitaju šta se piše
- Muhamed Đakmić
#49243 Re: FC Barcelona
Nisu dakle imuni ni oni na te lopovlukeskenderija04 wrote:Haha.. Odlicno pitanje.Muhamed Đakmić wrote:Mogao bi nam neko (kad kažem neko mislim na Skenderiju) pojasniti oko ovog traffickinga nešto više
Ukratko, i na prvu, da ne duzim jer treba prostora
Ti transferi, a mislis sigurno na Keirsona, Henriquea i u novije vrijeme Douglasa i Gonzalvesa (mozda najveca prevara) su bila legalan nacin da se isplate menadzeri Andree Curry i Marcos Malaquias, koji su zavrsili transfera Ronaldinha i Neymara. I Denilsona ali to je nizi nivo.
Kako to funkcioniše objasnjava jedna anegdota iz Spanskog fudbala. Naime, jedan menadžer je ponudio predsjedniku jednog kluba (nisu bitna imena, da ne skoce oni tamo) igraca koga je strasno nahvalio. Na probi, pulen nista, nit moze trcati, pada preko lopte... Predsjednik pita menadzera: "Kakvog si mi to igraca doveo i jos trazis 100 miliona peseta za njega ? On ne vrijedi nista! Nula!" A menadžer mu hladno odgovora :"Znam. Zato sam ga i doveo. 50 meni, 50 tebi, a igraca ko jebe "
Ali dobro, jasno mi je da ne možeš dobiti Neymara i Ronaldinha te slične superstarove bez da platiš dodatnu cijenu
- AmiĐa_Idriz
#49244 Re: FC Barcelona
Englezi jutros počeli stidljivo pričati o prelasku Coutinha u Barcelonu.
- skenderija04
#49245 Re: FC Barcelona
Te vijesti se povezuju kao na traci. Pocinje sa pricom kako je Mascherano odbio Juventus i kao zamjenu za Mascherana Pjanic ide u Torino., I naravno, sada treba "popuniti" Pjanicevo mjesto u Barceloni, i to je naravno Coutinho. Za sada nista, ali bas nista.AmiĐa_Idriz wrote:Englezi jutros počeli stidljivo pričati o prelasku Coutinha u Barcelonu.
- AmiĐa_Idriz
#49246 Re: FC Barcelona
Priča Danija Alvesa oko Coutinha je dala materijala engleskim novinarima za ovu priču, ne treba njima puno 
- skenderija04
#49247 Re: FC Barcelona
Ja to vidim kao nemoguc transfer.AmiĐa_Idriz wrote:Priča Danija Alvesa oko Coutinha je dala materijala engleskim novinarima za ovu priču, ne treba njima puno
-
omar little
#49248 Re: FC Barcelona
miralema sad sele u juventus. 
- p206
#49249 Re: FC Barcelona
na kraju će ostati u Romi i kad napuni 30 završiće u Galatasarayuomar little wrote:miralema sad sele u juventus.
-
omar little
#49250 Re: FC Barcelona
antibosnjacki elementu te izdajnice.p206 wrote:na kraju će ostati u Romi i kad napuni 30 završiće u Galatasarayuomar little wrote:miralema sad sele u juventus.