Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Cracked

#49201 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Cracked »

Averus wrote: 18/09/2024 15:57 Square Enix admits Final Fantasy 7 Rebirth and Final Fantasy 16 profits "did not meet expectations"
https://www.eurogamer.net/square-enix-a ... pectations

:jbt:

Pa šta hoće ovi, da imaju niche igre, a da imaju prodaju kao Call of Duty :lol:

Da ne pričamo o SquareEnix-ovom "marketingu" :oops:

And don't get me started o njihovom rezonu da ljudi koji nikad nisu igrali FF treba da odigraju još 15 spin-offa i starih verzija da bi shvatili komplet priču ovih novih. I na to sve, odlična prodaja. Početkom godine su FF7R i FF7Rebirth bili među Top5 po prodaji. Trenutno su u top 10 za ovu godinu.
Ti ocito nikad nisi igrao FF. Niti jedan FF nema nikakve veze ni pricom ni likovima ni svijetom sa ostalima. Svaki je za sebe posebna prica. Jedino FF7 Remake i FF7 rebirth su spojena prica. FF nije "niche" niti je ikad bio. 16 se odlicno prodala ali ne kao FF15 jer su ovaj put izbacili skoro sve RPG elemente i napravili cistu akciju na fazon Devil May Cry.

SE nikad nista ne zadovoljava prodajom, iako se vrlo dobro prodaju. Dok su imali Tomb Rider nije im prodaja ocekivana bila, iako je u prvih mjesec u 3 miliona primjeraka prodano.
ferratilis

#49202 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 24/09/2024 02:35 Nadam se da su dvojka i trojka isto ovako dobre. :)
Dvojka je top, mada je veci fokus na akciji. Trojka je sranje ako igras solo, jer je dizajnirana kao co-op naslov. Ako imas s nekim igrat, onda ce ti biti super. Znaci nesto kao Resident Evil 5, solo je smece, u co-opu je odlican dozivljaj.
Averus

#49203 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Peacean wrote: 24/09/2024 07:46 A Infinite? :D
To sam probao kad je tek izašlo, čak mi se i svidio malo jer me podsjetio na Quake
Ali nisam za MP nikako posljednjih godina, jedino Co-Op bih možda i zaigrao
Singleplayer is the way :D

Cracked wrote: 24/09/2024 07:59 Ti ocito nikad nisi igrao FF. Niti jedan FF nema nikakve veze ni pricom ni likovima ni svijetom sa ostalima. Svaki je za sebe posebna prica. Jedino FF7 Remake i FF7 rebirth su spojena prica. FF nije "niche" niti je ikad bio. 16 se odlicno prodala ali ne kao FF15 jer su ovaj put izbacili skoro sve RPG elemente i napravili cistu akciju na fazon Devil May Cry.

SE nikad nista ne zadovoljava prodajom, iako se vrlo dobro prodaju. Dok su imali Tomb Rider nije im prodaja ocekivana bila, iako je u prvih mjesec u 3 miliona primjeraka prodano.
E nek si mi rekao :D

De da ti pojednostavim, da shvatiš šta sam napisao:
SquareEnix godinama pokušava FF prodati kao da je mainstream title poput, kao primjer navedenog, Call of Dutyja. I onda kad ne prodaju osamsto milijardi primjeraka, nisu zadovoljni. Postali su odavno meme što se tog njihovog nezadovoljnog stava tiče.
FF jeste niche, jer čak i okorjeli RPG fanovi većinom ne vole JRPG. JRPG je niche žanr, koji povremeno ima velike hitove koji ga malo provuku u mainstream.

Od Final Fantasy naslova, odigrao sam sve osim FF16 i Stranger in Paradise. Doduše, nisam ni Crystal Chronicles.
Ispraviću te, jer očigledno ti je promaklo da FF10 ima nastavak. FF13 ima čak DVA nastavka priče. FF7 ima više od Remake-a i Rebirtha, jer ima i CC Remake. Originalni je imao i prequele i sequele (pa čak i film Advent Children koji se dešava nakon FF/). Štaviše, prema mnogima koji vole ovu franšizu tako dugo koliko i ja, da bi se imala kompletna priča FF7, potrebno je odigrati sve igre - od originala iz '97. godine, pa sve do danas što je izašlo (FF7, Crisis Core, Before Crise, Dirge of Cerberus, Ever Crisis), pogledati film i odigrati Rebirth i Remake Intergrade).
A ako ćemo baš da kakamo, FF7 i FF10 se dešavaju u istom "univerzumu", samo u različito vrijeme :)

Toliko.
Peacean

#49204 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Ma i ja sam Infinite samo sp odigrao, nikad mi nije odgovarao halo mp.
Averus

#49205 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Peacean wrote: 24/09/2024 08:35 Ma i ja sam Infinite samo sp odigrao, nikad mi nije odgovarao halo mp.
Zar ima SP :lol:
Ja se više ni ne sjećam, znam da sam pokrenuo, uletio u neki arena match, poginuo i izašao :D
Cracked

#49206 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Cracked »

Averus wrote: 24/09/2024 08:25
Peacean wrote: 24/09/2024 07:46 A Infinite? :D
To sam probao kad je tek izašlo, čak mi se i svidio malo jer me podsjetio na Quake
Ali nisam za MP nikako posljednjih godina, jedino Co-Op bih možda i zaigrao
Singleplayer is the way :D

Cracked wrote: 24/09/2024 07:59 Ti ocito nikad nisi igrao FF. Niti jedan FF nema nikakve veze ni pricom ni likovima ni svijetom sa ostalima. Svaki je za sebe posebna prica. Jedino FF7 Remake i FF7 rebirth su spojena prica. FF nije "niche" niti je ikad bio. 16 se odlicno prodala ali ne kao FF15 jer su ovaj put izbacili skoro sve RPG elemente i napravili cistu akciju na fazon Devil May Cry.

E nek si mi rekao :D

De da ti pojednostavim, da shvatiš šta sam napisao:
SquareEnix godinama pokušava FF prodati kao da je mainstream title poput, kao primjer navedenog, Call of Dutyja. I onda kad ne prodaju osamsto milijardi primjeraka, nisu zadovoljni. Postali su odavno meme što se tog njihovog nezadovoljnog stava tiče.
FF jeste niche, jer čak i okorjeli RPG fanovi većinom ne vole JRPG. JRPG je niche žanr, koji povremeno ima velike hitove koji ga malo provuku u mainstream.

Od Final Fantasy naslova, odigrao sam sve osim FF16 i Stranger in Paradise. Doduše, nisam ni Crystal Chronicles.
Ispraviću te, jer očigledno ti je promaklo da FF10 ima nastavak. FF13 ima čak DVA nastavka priče. FF7 ima više od Remake-a i Rebirtha, jer ima i CC Remake. Originalni je imao i prequele i sequele (pa čak i film Advent Children koji se dešava nakon FF/). Štaviše, prema mnogima koji vole ovu franšizu tako dugo koliko i ja, da bi se imala kompletna priča FF7, potrebno je odigrati sve igre - od originala iz '97. godine, pa sve do danas što je izašlo (FF7, Crisis Core, Before Crise, Dirge of Cerberus, Ever Crisis), pogledati film i odigrati Rebirth i Remake Intergrade).
A ako ćemo baš da kakamo, FF7 i FF10 se dešavaju u istom "univerzumu", samo u različito vrijeme :)

Toliko.
Stani malo, sam si spomenuo "15 prethodnih dijelova" sto znaci pricamo o glavnim brojevima a ne o spin-offovima niti expanzijama ili kako god ih nazoves. Govorimo o glavnom broju.
Drugo, to sto na PC FF nije nikad nesto posebno popularan bio ne znaci da na playstationu nije hit.
Ove mladje generacije mozda i vise igraju generalno ove anime igre pa vjerovatno tu i JRPG profitira. Ja licno osim FF ocima ne mogu nista tipicno anime. FF je maksimum sto mogu podnjeti.
SE jeste sprdancija ali mislim da ne ocekuju CoD brojeve ali vjerujem da ocekuju oko 10 miliona za sve vece sto izadju. Jer boze moj jednom im je uspjelo sa FF15.

bilo kako bilo nadam se da ce FF17 biti bar slicnije borbe sedmici nego FF16. Dobra prica.
Peacean

#49207 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Averus wrote: 24/09/2024 08:41
Peacean wrote: 24/09/2024 08:35 Ma i ja sam Infinite samo sp odigrao, nikad mi nije odgovarao halo mp.
Ja se više ni ne sjećam, znam da sam pokrenuo, uletio u neki arena match, poginuo i izašao :D
Da, ima open world kampanju. Mada se radnja nadovezuje i na Halo i na Halo Wars priče tako da ako želiš znati baš sve moraćeš i dva Halo Warsa preletjeti :D
Averus

#49208 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Peacean wrote: 24/09/2024 09:14
Averus wrote: 24/09/2024 08:41
Da, ima open world kampanju. Mada se radnja nadovezuje i na Halo i na Halo Wars priče tako da ako želiš znati baš sve moraćeš i dva Halo Warsa preletjeti :D
Ma dosta Master Chief story, ostalo možda nekad za sto godina :D
Tabakmalac

#49209 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

@ferratilis
Kad smo već kod Gran Turismo 4, baci oko i na Spec II community mod koji je izašao prije par dana.

https://www.theadmiester.co.uk/specii/

Spec II is a mod which expands upon the core Gran Turismo 4 experience, bringing a variety of fixes and improvements to the game. As the name may suggest, Spec II primarily aims to improve on the game in ways that I feel Polyphony Digital themselves would, while also adding a few modernised features and challenge run-friendly options.
ferratilis

#49210 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tabakmalac wrote: 24/09/2024 17:57 @ferratilis
Kad smo već kod Gran Turismo 4, baci oko i na Spec II community mod koji je izašao prije par dana.

https://www.theadmiester.co.uk/specii/

Spec II is a mod which expands upon the core Gran Turismo 4 experience, bringing a variety of fixes and improvements to the game. As the name may suggest, Spec II primarily aims to improve on the game in ways that I feel Polyphony Digital themselves would, while also adding a few modernised features and challenge run-friendly options.
Vec instalirao, odradili su odlican posao. :thumbup:
Tito_i_Partija

#49211 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Unity ima novi motor, Unity 6.

Stvarno izgleda prelijepo. I volim da Unreal ima što više konkurenata, da ne bi došlo do monopola. Al' ko će vjerovat' Unity-u posle onog debakla sa plaćanjem?
Averus

#49212 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Evo sažeto malo više informacija o Unityju i šta je plan za budućnost.
Otkako su otjerali onog žohara, povlače mnogo bolje poteze. Vidjećemo do kad...

Tito_i_Partija

#49213 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Auh sto ovo izgleda dobro. Pozdrav za hejtere. :-D

Averus

#49214 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Tito_i_Partija wrote: 25/09/2024 05:38 Auh sto ovo izgleda dobro. Pozdrav za hejtere. :-D
Spoiler
Show
:sretan:
Averus

#49215 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ima tu još finih najava :)

vaučer

#49216 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Aaaaaaa Legacy of Kain ljubavi stara. :izet:
ferratilis

#49217 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Legendarna igra, vise se radujem tom remasteru nego novim stvarima koje su najavljene.

vaučer

#49218 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Ovo ide na preorder, boli me ku'a kakav je remaster ako je uopće igrivo.
Jedna od izgubljenih igara iz tog divnog vremena.
House

#49219 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

i ka'e nemoj koristiti pirateriju. fuck sony
DonieBrasco

#49220 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Tanak ovaj PS show ako cemo realno ocekivao sam nesto novo. vise manje sve do sada viđeno.
benki2

#49221 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by benki2 »

Pozz, moze li preporuka za neku igricu slicnu kao tropico? Da je city builder a da ima i ekonomije, politike, drustvenih odnosa i slicno :-D
Tito_i_Partija

#49222 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

benki2 wrote: 25/09/2024 12:25 Pozz, moze li preporuka za neku igricu slicnu kao tropico? Da je city builder a da ima i ekonomije, politike, drustvenih odnosa i slicno :-D
Anno serija, Frostpunk, Cartel Tycoon, Kingdoms Reborn, Manor Lords, Pharaoh, RimWorld...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49223 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

benki2 wrote: 25/09/2024 12:25 Pozz, moze li preporuka za neku igricu slicnu kao tropico? Da je city builder a da ima i ekonomije, politike, drustvenih odnosa i slicno :-D
Cities - skylines. Nema dalje u kategoriji city buildera.
Tito_i_Partija

#49224 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 25/09/2024 15:46
Šta se u tebe igra? :-D

Trenutno igram jednu igru, ubila se za tebe i Haverusa, al' malo ću detaljnije o tome kad je završim. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49225 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 25/09/2024 16:14
Chmoljo wrote: 25/09/2024 15:46
Šta se u tebe igra? :-D

Trenutno igram jednu igru, ubila se za tebe i Haverusa, al' malo ću detaljnije o tome kad je završim. :D
Nista posbno.

FM24 ovo zadnje. Hocu da zavrsim AC syndicate, jer sam odigro 90% igre, a nikako da zavrsim.

Nanisanio sam par narodnih verzija, al o tom potom :mrgreen: zena, poso, djeca. Ne da se covjeku vala u tim nekim intervalima...
Post Reply