Milorad Dodik ALL ABOUT
-
Qoom
#49176 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ako Amerikanci budu rješavali pitanje Dodika, on neće vidjeti dana zatvora jer bi to značajno radikaliziralo stanje u državi, pa možda i homogeniziralo srpski puk u globalu.
Sve više sam mišljenja da će isplivati "nezadovoljni" srbin, možda i bivši pripadnik VRS-a i spucati ga po sred ćelenke. Obezbijediće mu porodicu, a njega nikada uhvatiti neće.
CIA tako rješava svoje probleme.
Sve više sam mišljenja da će isplivati "nezadovoljni" srbin, možda i bivši pripadnik VRS-a i spucati ga po sred ćelenke. Obezbijediće mu porodicu, a njega nikada uhvatiti neće.
-
daddy-kool
#49177 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
To je već opasno potcjenjivanje u situaciji kada dobija preko 50% glasova u RS, nego je samo činjanica da se nije odustalo od zacrtanih planova.Danguba wrote:Ja ga zamisljam kako sjedi na stolici i u krilu drzi 1500 retarda, mazi ih po glavi i prica im pricu.
Slusajte me dobro, ovo sto vam pricam je istina i nas plan, od toga ne smijete odustati.
Narod to prepoznaje i podržava.
Sumnjam da će ga uhapsiti, to mi bilo veliko iznenađenje.
-
krater
#49178 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Maharadza wrote:Ma ne dirajte mi preCjednika, ko će to bolje ekonomski uništavati genocidaše i voditi četnitet u ambis?![]()
Samo deri mile, nema tog Bošnjaka koji bi ih tako pljačkao i na koljena bacao kao ti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#49179 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sta se desava s temom PreCjednika? Gdje je dirty Hare? Chaika? Gdje su ti stubovi odbrane PreCjednika? Nije valjda da ih je uhapsilo
Ili su u teskoj ilegali sa Dzevadom i cekaju instrukcije. Vremena novog hladnog rata su pred nama, veliki i mali nikako da stignu, ovi iz tzv. BiH, sa tzv. sudom bihuzure PreCjednika gdje stignu, referendum za referendumom se najavljuje, obnavljaju se projekti kao sto je kosmodrom u Trebinju.....
S PreCjednikom nikad nije dosadno!
Ili su u teskoj ilegali sa Dzevadom i cekaju instrukcije. Vremena novog hladnog rata su pred nama, veliki i mali nikako da stignu, ovi iz tzv. BiH, sa tzv. sudom bihuzure PreCjednika gdje stignu, referendum za referendumom se najavljuje, obnavljaju se projekti kao sto je kosmodrom u Trebinju.....
S PreCjednikom nikad nije dosadno!
- Danguba
#49180 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
PreCednik samo mantra jedno te isto.
Postao je dosadan. Ko isparana ploca.
Postao je dosadan. Ko isparana ploca.
-
oakville
#49181 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
I da ga uhapse (mission impossible) i ne uhapse opet isto. MZ igra dvojnu igru pod nazivom "BiH je država jer ima linije na geografskoj mapi i varta jedan i pol volt zastavu, a RS kobajagi nije država osim što ima sve osim medj. priznanja." Tako da u svakom momentu mogu i kazniti i nagraditi i bošnjake i srbe u slučaju pogrešnih poteza. Čemu onda smjenjivanje Dodika, sve će svakako biti isto - kolektivno mišljenje većine srpske dijaspore sa slučajnim prebivalištem u BiH je čvrsto utemeljeno i Dodik im priča ono što žele da čuju. U stvari kakvi su mu glasači nije on ni lošdaddy-kool wrote:To je već opasno potcjenjivanje u situaciji kada dobija preko 50% glasova u RS, nego je samo činjanica da se nije odustalo od zacrtanih planova.Danguba wrote:Ja ga zamisljam kako sjedi na stolici i u krilu drzi 1500 retarda, mazi ih po glavi i prica im pricu.
Slusajte me dobro, ovo sto vam pricam je istina i nas plan, od toga ne smijete odustati.
Narod to prepoznaje i podržava.
Sumnjam da će ga uhapsiti, to mi bilo veliko iznenađenje.
- arzuhal
#49182 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Teška istina...oakville wrote: U stvari kakvi su mu glasači nije on ni loš
-
Drvenija87
#49183 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ruje hrabre Dodika na referendum...ima da Rumuni,Bugari,Grci... stanu na njegovu stranu .
Pokrenut ce se citava Istocna Europa
--- http://srbin.info/2016/02/27/republika- ... ti-srbiji/

Filip David:
Ukazivao sam na to da je osnivanje Evroazijskog saveza ideja Aleksandra Dugina, geopolitičara i ruskog ultranacionaliste, koju je prihvatio Putin. To je ideja o jednoj imperijalnoj Rusiji. Ulaziti u takvu vrstu saveza je jako opasno i u budućnosti može doneti ogromne neprilike. Kada se govori o Rusiji, uvek se spominje neko bratstvo koje nas veže na pravoslavnoj i slovenskoj osnovi. To znači insistiranje na krvi i tlu, na nekim rasnim vezama.
Nismo mnogo naučili iz prošlosti. Ponovo rastu tenzije koje jako podsećaju na ono što je bila dominantna teorija Hitlerove Nemačke, a to je geopolitika. To je nauka čiji je zastupnik bio Karl Haushofer, kome je nakon Drugog svetskog rata trebalo da bude suđeno upravo zbog geopolitike – teorije rase, krvi i tla – ali se on ubio i nije dočekao suđenje.
Pokrenut ce se citava Istocna Europa

Filip David:
Ukazivao sam na to da je osnivanje Evroazijskog saveza ideja Aleksandra Dugina, geopolitičara i ruskog ultranacionaliste, koju je prihvatio Putin. To je ideja o jednoj imperijalnoj Rusiji. Ulaziti u takvu vrstu saveza je jako opasno i u budućnosti može doneti ogromne neprilike. Kada se govori o Rusiji, uvek se spominje neko bratstvo koje nas veže na pravoslavnoj i slovenskoj osnovi. To znači insistiranje na krvi i tlu, na nekim rasnim vezama.
Nismo mnogo naučili iz prošlosti. Ponovo rastu tenzije koje jako podsećaju na ono što je bila dominantna teorija Hitlerove Nemačke, a to je geopolitika. To je nauka čiji je zastupnik bio Karl Haushofer, kome je nakon Drugog svetskog rata trebalo da bude suđeno upravo zbog geopolitike – teorije rase, krvi i tla – ali se on ubio i nije dočekao suđenje.
-
oakville
#49184 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sretno proglašenje prvog ustava republike srpske, ne možemo više da trpimoarzuhal wrote:Teška istina...oakville wrote: U stvari kakvi su mu glasači nije on ni loš
Dodik: Ne možemo da podnesemo da stranci odlučuju
A i pravda i pravo su na našoj strani, voljom većine srpskog naroda
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1101890Irinej je kazao da je ovo veliki i značajan dan ne samo za Srpsku već I Srbe I Srbiju.
"Srpska je, kako verujemo, nastala uz blagoslov Božiji I voljom većinskog srpskog naroda da opstane I odoli svim iskušenjima koja su prisutna. Srpska počiva na pravu i pravdi I ljudima dobre volje", naveo je Irinej.
- kamberovica polje
#49185 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ja se samo bojim da je on postao toliko lud i očajan da iskoristi vlastiti narod kao ljudski štit u slučaju hapšenja. svi znamo da tamo ima dovoljno budala da padnu na tu priču.
-
Drvenija87
#49186 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sa lakocom primaju i podnose kredite od MMF-a.oakville wrote:Sretno proglašenje prvog ustava republike srpske, ne možemo više da trpimoarzuhal wrote:Teška istina...oakville wrote: U stvari kakvi su mu glasači nije on ni loš![]()
Dodik: Ne možemo da podnesemo da stranci odlučuju
A i pravda i pravo su na našoj strani, voljom većine srpskog narodahttp://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1101890Irinej je kazao da je ovo veliki i značajan dan ne samo za Srpsku već I Srbe I Srbiju.
"Srpska je, kako verujemo, nastala uz blagoslov Božiji I voljom većinskog srpskog naroda da opstane I odoli svim iskušenjima koja su prisutna. Srpska počiva na pravu i pravdi I ljudima dobre volje", naveo je Irinej.
Stranci ne odlaze i tu ce biti i poslije Dodika.
O Irinejovoj pravdi i njegovom buncanju ,detaljnije ovdje...
IRINEJ I DALJE BUNCA

) Umjesto da se brani od teških optužbi kardinala Puljića, srpski patrijarh Irinej nastavlja sa guslanjem o teškim srpskim žrtvama, i ne pomišljajući da baci oko na strašne zločine koje su pripadnici njegovog naroda počinili u BiH i Hrvatskoj. Na tu prljavu govoranciju, naravno, nije reagovao njegov domaćin u Jasenovcu, ustaškom “veličinom” opčinjeni hrvatski ministar kulture Hasanbegović
*********************************************************************************
Srpski patrijarh Irinej vratio se iz Kanade, ali ipak nije odgovorio na pismo koje je još prije dvije sedmice dobio od vrhbosanskog nadbiskupa, kardinala Vinka Puljića. Štaviše, današnjom posjetom Jasenovcu i onim što je tamo rekao, on je posredno potvrdio da stoji iza onoga što je o “mučeničkoj Republici Srpskoj” rekao 9. januara.
Jedno ipak nije kazao, iako je upravo to bilo razlog da baš sada ode na veliko stratište Srba (i povećeg broja pripadnika drugih naroda) iz Drugog svjetskog rata. Na umu mu je bila misao: Ovo vam je za ono! Patrijarh, naime, smatra da sve novije grijehove srpske politike i njenih krvožednih jurišnika, koji su žarili i palili po BiH i Hrvatskoj, može opravdati tim nekadašnjim zločinom.
Jasenovac su i Hrvati i Bosanci uvijek poštovali kao mjesto na kojem su ustaše počinile ogroman zločin. No, on ni u kom slučaju ne može biti izlika za ono što su Srbi kasnije uradili. A to patrijarh ne želi da primi k pameti, dalje potpirujući svoje ranije izrečene zapaljive ocjene, kojih bi svaki vjerski dostojanstvenik trebao da se stidi.
Kako prenose mediji, gospodin Irinej je danas naglasio kako su “Srbi u ovim krajevima doživjeli strašnu tragediju, njihovu žrtvu ne smijemo zaboraviti, ali moramo oprostiti, da sve ono što se ovdje događalo više nikada ne dogodi”. On je ponovio i davno raskrinkanu preuveličanu ocjenu o “stotinama hiljada žrtava” u logoru Jasenovac.
– Mi smo mislili da ono što se desilo ovdje da je to iza nas. Na žalost, kvasac onih zbivanja izgleda da je ostao i danas u nekoj mjeri – naveo je patrijarh.
Tačno je, gospodine Irineju. Ostalo je i više od kvasca, ostale su prevelike poljane grobova u koje su nevine ljude, što nožem što metkom, između 1991. i 1995. pospremili srpski zločinci, oni koje Srpska pravoslavna crkva (bože sačuvaj!) i danas slavi i smatra pravim sinovima srpskog naroda.
Iluzije gaji svako ko se nada da će prvosveštenik jedne obrukane crkvene zajednice, koja je blagoslovila srpske zločine, ikad postati samokritčan i, s obzirom da je u “božijoj službi”, human i pravedan. Ne, on ostaje zaslijepljeni navijač koji do posljednje minute maše zastavom sa lobanjama i bunca o “nebeskoj nepravdi počinjenoj nad Srbima”.
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović počastila je Irineja pratnjom svoje delegacije, koju je predvodio javno profanisani ministar kulture Hasanbegović, čovjek prljave prošlosti, poklonik lika i djela ustaškog poglavara iz Drugog svjetskog rata, Ante Pavelića. Ovaj, naravno, nije Irineju ništa spočitnuo na njegovu nepriličnu govoranciju.
Zmija zmiju ne ujeda, zar ne?
mijovic.net
-
oakville
#49187 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Bit će stranci, naravno, ali za koga je to dobra vijest nije sigurno. MMF je tu da vladajućoj strukturi u RS upumpa novac preko BiH. Kao što će približavanje Srbije NATO-u ili eventualni ulazak Srbije u NATO prije BiH i Kosova promjeniti situaciju skroz u korist Srbije. Naravno, premudro i strpljivo bošnjačko "vođstvo" vođeno krilaticom "Inshallah grabimo, saburom do kabura" će "pozdraviti okretanje Srbije zapadu" a onda proglasiti "još jedan korak naprijed na putu ka evroatlantskim integracijama."Drvenija87 wrote:Sa lakocom primaju i podnose kredite od MMF-a.oakville wrote: U stvari kakvi su mu glasači nije on ni loš
Stranci ne odlaze i tu ce biti i poslije Dodika.
-
Idriz
#49188 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sta bi konktetno Amerikance motivisalo da se rjesavaju Dodika?Qoom wrote:Ako Amerikanci budu rješavali pitanje Dodika, on neće vidjeti dana zatvora jer bi to značajno radikaliziralo stanje u državi, pa možda i homogeniziralo srpski puk u globalu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#49189 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Bas, libo njih neka stvar za tamo nekim Dodikom.Idriz wrote: Sta bi konktetno Amerikance motivisalo da se rjesavaju Dodika?
- KB9
#49190 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
amere ce motivisat pitka voda kojom su bogati ovi prostori 
- sinuhe
#49191 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Tesko to sad kad nemamo naseg covjeka u ambasadi.
-
Qoom
#49192 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Recimo NATO i generalno proruski stavovi.Idriz wrote:Sta bi konktetno Amerikance motivisalo da se rjesavaju Dodika?Qoom wrote:Ako Amerikanci budu rješavali pitanje Dodika, on neće vidjeti dana zatvora jer bi to značajno radikaliziralo stanje u državi, pa možda i homogeniziralo srpski puk u globalu.
- JThomas
#49193 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ako bi hapšenje homogeniziralo, ubistvo bi još više. pa crkva bi ga proglasila velikomučenikom.
zadnji izbori ipak pokazuju da podrška dodiku među srbima kontinuirano opada, iako deceniju i po drži sve poluge vlasti. kad bi se uz hapšenje još jače objelodanili dokazi o multimilionskim pljačkama (a kojih ima napretek), mislim da to uopšte ne bi bila tolika havarija. bilo bi buke jedno mjesec dana, ali ono što je on napljačkao, napljačkao je primarno od srpske i srba. i svijest o tome ipak raste, što izborni rezultati najjasnije pokazuju.
zadnji izbori ipak pokazuju da podrška dodiku među srbima kontinuirano opada, iako deceniju i po drži sve poluge vlasti. kad bi se uz hapšenje još jače objelodanili dokazi o multimilionskim pljačkama (a kojih ima napretek), mislim da to uopšte ne bi bila tolika havarija. bilo bi buke jedno mjesec dana, ali ono što je on napljačkao, napljačkao je primarno od srpske i srba. i svijest o tome ipak raste, što izborni rezultati najjasnije pokazuju.
-
Idriz
#49194 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Qoom wrote:Recimo NATO i generalno proruski stavovi.Idriz wrote:Sta bi konktetno Amerikance motivisalo da se rjesavaju Dodika?Qoom wrote:Ako Amerikanci budu rješavali pitanje Dodika, on neće vidjeti dana zatvora jer bi to značajno radikaliziralo stanje u državi, pa možda i homogeniziralo srpski puk u globalu.
Sta su cekali dosad?
- jao_situacije
#49195 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ne boj se ti ništa oni ako budu rješavali pitanje dodika bombardovati će vas, a onda će pored dodika nastradati i hiljade sličnih dodikuIdriz wrote:Sta bi konktetno Amerikance motivisalo da se rjesavaju Dodika?Qoom wrote:Ako Amerikanci budu rješavali pitanje Dodika, on neće vidjeti dana zatvora jer bi to značajno radikaliziralo stanje u državi, pa možda i homogeniziralo srpski puk u globalu.
nabavite vi neku naprednu pvo
- dale cooper
#49196 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mi ovdje (na ovim prostorima) nikako da shvatimo da smo u globalnom poretku stvari totalno nebitniTomahawk11 wrote:Bas, libo njih neka stvar za tamo nekim Dodikom.Idriz wrote: Sta bi konktetno Amerikance motivisalo da se rjesavaju Dodika?
i nevidljivi za velike sile kao što su to recimo mravi za nas. Gomila zavađenih Balkanskih plemena
koju treba držati pod kontrolom tek toliko da ne bi ponovo zaratili, ali ništa posebno više od toga.
Nismo ni trunke nezavisni niti možemo autonomno djelovati.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#49197 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
dale cooper wrote:Mi ovdje (na ovim prostorima) nikako da shvatimo da smo u globalnom poretku stvari totalno nebitniTomahawk11 wrote:Bas, libo njih neka stvar za tamo nekim Dodikom.Idriz wrote: Sta bi konktetno Amerikance motivisalo da se rjesavaju Dodika?
i nevidljivi za velike sile kao što su to recimo mravi za nas. Gomila zavađenih Balkanskih plemena
koju treba držati pod kontrolom tek toliko da ne bi ponovo zaratili, ali ništa posebno više od toga.
Nismo ni trunke nezavisni niti možemo autonomno djelovati.
I gore od mrava. Poput biljnih vaski. Tu smo, ali smo nebitni. Sluzimo svrsi i to je to.
Napor koji bi, recimo, USA trebala poduzeti po pitanju nas je minimalan. Neznatan.
Valja to shvatiti.
I onda cujemo PreCjednika kako se zapad nameracio na njega. Hamerika....hejjjj
-
Qoom
#49198 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Slažem se da smo mi u kontekstu globalnih političkih dešavanja apsolutno nebitni, ali je isto tako Amerikancima svaki metar zemlje u Evropi kao kontrateža Rusima itekako bitan.
- dale cooper
#49199 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Onda u najboljem slučaju možemo služiti kao žeton za podgrijavanje tenzija, što opet govori koliko smo mi i naši životiQoom wrote:Slažem se da smo mi u kontekstu globalnih političkih dešavanja apsolutno nebitni, ali je isto tako Amerikancima svaki metar zemlje u Evropi kao kontrateža Rusima itekako bitan.
mizerno beznačajni Americi i ostalim velikim silama.
-
Qoom
#49200 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Lud je onaj ko tvrdi suprotno.dale cooper wrote:Onda u najboljem slučaju možemo služiti kao žeton za podgrijavanje tenzija, što opet govori koliko smo mi i naši životiQoom wrote:Slažem se da smo mi u kontekstu globalnih političkih dešavanja apsolutno nebitni, ali je isto tako Amerikancima svaki metar zemlje u Evropi kao kontrateža Rusima itekako bitan.
mizerno beznačajni Americi i ostalim velikim silama.