FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Vertig0

#49176 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Copa pise da je Neymar ponudjen Realu za 190m?
skenderija04

#49177 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Vertig0 wrote:Copa pise da je Neymar ponudjen Realu za 190m?
Konfuzno. Kao neki menadzer je ponudio Madridu Neymara. Klauzula je 190. Navodno , trazio je 30 miliona godisnje jer mu to nudi i PSG. Na Bernabeu, taj covjek nije shvacen ozbiljno.
vicious

#49178 Re: FC Barcelona

Post by vicious »

skenderija04 wrote:
vicious wrote:Navodno Dortmund zainteresovan za Bartru??

Priča je da Leverkusen neće da pusti Topraka u BVB tj. kamče više para nego što su ovi spremni platiti, pa se sad pokušava nešto s Bartrom...
Bartra...8 miliona , cijena sitnica. Liverpool je u igri. Ici ce gdje on bude htio. Sanse da ostane u Barceloni su male .

Ako treba izlaz sa loptom, anticipacija, brzina, tu je odlican. Duel i skok igra kao i cvrstina su njegov veliki problem.
OK, hvala za info :thumbup:
Meni se za BVB nekako više sviđa ta opcija sa Bartrom nego Toprak, ali eto vidjećemo šta će biti.
skenderija04

#49179 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Alves odlazi. Zvanicno

Hvala i sretno
skenderija04

#49180 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Dakle, obratio se javnosti Robert , tehnicki direktor

- Alves odlazi

- Mascherano (najvjerovatnije) ostaje

- Bartra ( Najvjerovatnije ide)

-Neymar ce produziti

-Bellerin se i ne razmatra, smatraju da je desna strana pokrivena

Ovo je bitno

NE MOGU NI POTVRDITI NI DEMANTOVATI DOLAZAK NOLITA

- Oba golmana ostaju

- 01.07 Denis Suarez ide pod disciplinu L.Enriquea

- Niko iz B ekipe nije zasluzio da predje u prvi tim

-Marquinhos je odlican, ali nismo pricali s njim, niti sa PSG-om

- Ocekujemo dosta od Arde
Tito_i_Partija

#49181 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

skenderija04 wrote: - Niko iz B ekipe nije zasluzio da predje u prvi tim
Znaci nista od malog Halilovica. :D

skenderija04 wrote:- Ocekujemo dosta od Arde
Image
skenderija04

#49182 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tito_i_Partija wrote:
Nije Halilovic B tim.
Tito_i_Partija

#49183 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

skenderija04 wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Nije Halilovic B tim.
Pa ocigledno nije ni A tim, nit' ce bit'. :D

Al' stvarno, sta se desava s njim? Sta ce bit' poslije posudbe?
skenderija04

#49184 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tito_i_Partija wrote: Pa ocigledno nije ni A tim, nit' ce bit'. :D

Al' stvarno, sta se desava s njim? Sta ce bit' poslije posudbe?
Rano je za prognoze.

Navodno je bio dogovorio sa Valenciom ali jos nista . Izgleda da je otpalo. Naci ce njemu tim, nije problem za to, fol je sto hoce neku otkupnu klauzulu.
omar little

#49185 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

skenderija04 wrote:Dakle, obratio se javnosti Robert , tehnicki direktor

- Oba golmana ostaju
ovo mi je drago vidjeti.

alvesu, hvala, sjajno je igrao niz godina, onda i ne bas, no svejedno je bio vazan faktor i kotacic najuspjesnijeg barceloninog tima ikada. nek mu je sa srecom u daljnjoj karijeri.
skenderija04

#49186 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:
skenderija04 wrote:Dakle, obratio se javnosti Robert , tehnicki direktor

- Oba golmana ostaju
ovo mi je drago vidjeti.

alvesu, hvala, sjajno je igrao niz godina, onda i ne bas, no svejedno je bio vazan faktor i kotacic najuspjesnijeg barceloninog tima ikada. nek mu je sa srecom u daljnjoj karijeri.
Dani je obiljezio jedan period. Bice uvijek zapamcen kao najbolji desni bek Barcelone svih vremena.
HB_BHF

#49187 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Čitao sam da je i Mustafi u opticaju. Nije loš štoper, nešto poput Mathieu 2.0 :D
skenderija04

#49188 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Čitao sam da je i Mustafi u opticaju. Nije loš štoper, nešto poput Mathieu 2.0 :D
Ne znam . Ptema ovome danas, znamo da

- Golmani ostaju, vjerovatno sa promjenjenim ulogama

- Alves ide, i desna strana je pokrivena. Ne dolazi niko

- Lijeva strana. Adriano vjerovatno ide (dzaba naravno) Ostaje Alba

-Stoperi. Masche, Pique i Mathieu ostaju.Bartra ide, Vermaelen vjerovatno. Doci ce jedan ili dva. Ali, vec znamo da dolaze kao rezerve u najavi. Dvojica koja dolaze bi mogli biti Blind i Hector Moreno. Blind bi krpio i lijevo i Busquetsa i stopera, a Moreno je stoper sa iskustvom, poznaje l igu, govori Spanski. Luisov tip.. Ali sto je najvaznije za Barcelonu oni su JEFTINI.

Na sredini znamo da se vraca Denis. To znaci da ce odraditi pripreme a da ce nakon toga Lucho odluciti sta sa njim. Da li ce doci jos neko, to je moje pitanje.

- Napad Nolito. Danas je i Robert izmedju redova potvrdio da su u kontaktu. Ali Nolido dolazi zato sto je JEFTIN.

U cemu se radi ovdje. Mi vec sada znamo prvih 11 sljedece godine. Isti je od januara 2015. Klub smatra da je ekipa odlicna, i da nema sta puno da se modifikuje. Ok, postujem. Ali gdje je problem? Kada se tako radi mora se prihvatiti cinjenica da se igraci koji ne igraju naprosto devalviraju. Ne moze klupa citave sezone, a kada dodje prelazni rok zagalamiti "Nesposobna upravo poklanjate igrace, on vrijedi najmanje 30 miliona"

Barcelona ce imati 60/65 miliona. Od prodaja plafon 10/15. Tello, eventualno koja sica za Vermaelena itd. Dakle,nece biti velikih prodaja stoo implicira da nece doci niko vidjeniji jer u klubu smatraju da imaju sasvim solidnu okosnicu. I ja mislim da imaju.
Crvena Tifoza

#49189 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Opet sam negdje pročitao da je kao Pjanićev menadžer otputovao u Barselonu na pregovore. :-)
LSD

#49190 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
HB_BHF wrote:Čitao sam da je i Mustafi u opticaju. Nije loš štoper, nešto poput Mathieu 2.0 :D
Ne znam . Ptema ovome danas, znamo da

- Golmani ostaju, vjerovatno sa promjenjenim ulogama

- Alves ide, i desna strana je pokrivena. Ne dolazi niko

- Lijeva strana. Adriano vjerovatno ide (dzaba naravno) Ostaje Alba

-Stoperi. Masche, Pique i Mathieu ostaju.Bartra ide, Vermaelen vjerovatno. Doci ce jedan ili dva. Ali, vec znamo da dolaze kao rezerve u najavi. Dvojica koja dolaze bi mogli biti Blind i Hector Moreno. Blind bi krpio i lijevo i Busquetsa i stopera, a Moreno je stoper sa iskustvom, poznaje l igu, govori Spanski. Luisov tip.. Ali sto je najvaznije za Barcelonu oni su JEFTINI.

Na sredini znamo da se vraca Denis. To znaci da ce odraditi pripreme a da ce nakon toga Lucho odluciti sta sa njim. Da li ce doci jos neko, to je moje pitanje.

- Napad Nolito. Danas je i Robert izmedju redova potvrdio da su u kontaktu. Ali Nolido dolazi zato sto je JEFTIN.

U cemu se radi ovdje. Mi vec sada znamo prvih 11 sljedece godine. Isti je od januara 2015. Klub smatra da je ekipa odlicna, i da nema sta puno da se modifikuje. Ok, postujem. Ali gdje je problem? Kada se tako radi mora se prihvatiti cinjenica da se igraci koji ne igraju naprosto devalviraju. Ne moze klupa citave sezone, a kada dodje prelazni rok zagalamiti "Nesposobna upravo poklanjate igrace, on vrijedi najmanje 30 miliona"

Barcelona ce imati 60/65 miliona. Od prodaja plafon 10/15. Tello, eventualno koja sica za Vermaelena itd. Dakle,nece biti velikih prodaja stoo implicira da nece doci niko vidjeniji jer u klubu smatraju da imaju sasvim solidnu okosnicu. I ja mislim da imaju.
Šta bolan :mrgreen:

Kako ? s kim?? jel sa Vidalom (kojeg su doveli da grije klupu, da na njemu bildaju disciplinu i koji ce isto tražiti da ide) i Robertom (momkom koji je zapravo veznjak) :-) ....doduše, ima i onaj indijanac Douglas :lol:

Za desnu stranu trebaju dva beka.
skenderija04

#49191 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:

Kako ? s kim?? jel sa Vidalom (kojeg su doveli da grije klupu, da na njemu bildaju disciplinu i koji ce isto tražiti da ide) i Robertom (momkom koji je zapravo veznjak) :-) ....doduše, ima i onaj indijanac Douglas :lol:

Danas , 3.juna , ovo je Robertov odgovor na pitanje da li ce doci neko na poziciju Alvesa.
skenderija04

#49192 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dupli
LSD

#49193 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:

Danas , 3.juna , ovo je Robertov odgovor na pitanje da li ce doci neko na poziciju Alvesa.
Ma pusti Roberta i njegove price :mrgreen: :-) morat ce se dovoditi pojacanja na desnom beku, nema druge.
skenderija04

#49194 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:
LSD wrote:

Ma pusti Roberta i njegove price :mrgreen: :-) morat ce se dovoditi pojacanja na desnom beku, nema druge.
Sumnjam. Oni su u stanju prije vratiti Montoyu nego dovesti nekoga. Pa zamisli da dovedu nekog igraca a vec su skrsili 25 miliona za dva igraca koji nisu odigrali 3 citave utakmice na toj poziciji za dvije sezone :D
Mislim da ce poceti sa parom Vidal/Sergi .Douglasa nece niko ni na posudbu ni dzaba :D tako da ostaje zlu ne trebalo
:? :? :?
LSD

#49195 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote: Sumnjam. Oni su u stanju prije vratiti Montoyu nego dovesti nekoga. Pa zamisli da dovedu nekog igraca a vec su skrsili 25 miliona za dva igraca koji nisu odigrali 3 citave utakmice na toj poziciji za dvije sezone :D
Mislim da ce poceti sa parom Vidal/Sergi .Douglasa nece niko ni na posudbu ni dzaba :D tako da ostaje zlu ne trebalo
:lol: :lol: otjerati ga na silu onda :mrgreen:

Kakav lik :lol: a kad se slavi neka titula, glavni je :mrgreen: .... koliko još ima ugovora Douglas :?
skenderija04

#49196 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote: Sumnjam. Oni su u stanju prije vratiti Montoyu nego dovesti nekoga. Pa zamisli da dovedu nekog igraca a vec su skrsili 25 miliona za dva igraca koji nisu odigrali 3 citave utakmice na toj poziciji za dvije sezone :D
:lol: :lol: otjerati ga na silu onda :mrgreen:

Kakav lik :lol: a kad se slavi neka titula, glavni je :mrgreen: .... koliko još ima ugovora Douglas :?
To je Barsin problem u prelaznim rokovima. On i Adriano. Ima ekipa koje se zainteresuju, dodu i pitaju ali kada cuju koliko ovi likovi zaradjuju okrenu se i odu. A i njima je bolje zajebavati se , trening a lova kapa.
Distortion

#49197 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Dani Alves je dao svoje i sretno mu. Cinjenica je da je desna strana (pogotovo Pique) mnogo trpila njegovim izletima gdje je bio propuh. Jasno je, ako visis u napadu, odbrana je na udaru. Dani ima 33 godine i realno dao je svoje. Odlaskom Danija desna strana je deficitarna ali je oni hoce pokrit Robertom :shock: nije pametno!

Krychowijak nije los igrac i ako bi cijena bila OK, misljm da bi bila dobra kupovina. Barceloni treba takav profil igraca, i zbog skok igre i zbog cvrstine na sredini terena.

Holandjanin Van der Wiel u PSGu nije djelovao neko ko bi se izborio u vrhunskom klubu kao prvi desni bek. Gledao sam ga i djelovao mi je nekako rezervisan i nedovoljno agresivan i odgovoran. Cini mi se da nije izborio prvu postavu i PSGu.

Bice zanimljiv prelazni rok ovog ljeta. Barca napokon ima pravo kupovine. :mrgreen:
skenderija04

#49198 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Raja, ovo sa Pjanicem vec postaje ozbiljna prica. Danas Mundo Deportivo donosi jednu vijest i jednu reportazu o Miretu. Dakle, vijest je iz Gazzette da ce Barcelona platiti klauzulu. Ok, nije prvi put da to cujemo. Vise godina se prica o tome. Mislim da @omar vec ima ustedjena 4 dresa :D

Mene je iznenadio drugi clanak koji je kao prepisan iz nasih medija. Samo fali detalj o naninom bureku. Naslov je " Pijanista koji je zaveo Luis Enriquea i eliminisao Madrid"

I citava prica , o zivoru, ratu, Luxemburgu.... Dobro zasecereno. Ali onda dolazimo do dijela gdje se otvoreno prepòrucuje/zahtijeva dovodjenje Mireta. Mundo Deportivo je novina bliska upravi i utisak je da pripremaju navijace za njegov dolazak. Dva tako afirmativna teksta u manje od 7 dana nije bas ucestala praksa. Ponavlja se da je Pjanic "DNK Barsa", da je jak na lopti, da igra jednostavno, Luis ga poznaje i voli.... Dakle, "El pianista" nije samo jedno od imena na beskrajnoj listi Barsinih pojacanja.

http://www.mundodeportivo.com/futbol/fc ... adrid.html
sumirprimus

#49199 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

sta ono rastezu mesija po sudu jos uvijek. :-)
skenderija04

#49200 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

sumirprimus wrote:sta ono rastezu mesija po sudu jos uvijek. :-)
Izjava pred sudom. Spektakl za medije. Juce ga je i uprava prihoda oslobodila optuzbe o krivicnom djelu u svom obracanju sudiji i njega i starog. Samo insistira javno pravobranilastvo( drzavna advokatura) koje na silu hoce proces, ali i to je vec druga prica. ETo, imaju sliku koju su ganjali, Messi na optuzenickoj klupi.
Post Reply