Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
-
DonieBrasco
#49126 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Watchdogs film ce da vristi lgbtq+ i woke naravno uz politicki korektno.
- SmokingMan
#49127 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bojim se da si u pravu, Aidena a niti priče iz prvog dijela neće biti ni u tragovima.
- Averus
#49128 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A vala ni Aiden ni prica nisu neka sreca, tako da je sranje kako god je naprave 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49129 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam uzivao u gameplayu watchdogsa.
Prica je bila onako u prvom dijelu. U drugom jos bezveznija.
Prica je bila onako u prvom dijelu. U drugom jos bezveznija.
- Averus
#49130 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Koncept i ideja su dobri, ali mi je na pola prvog dijela dopizdilo i samo sam igrao da je vise zavrsim
Drugi sam upalio sat vremena i odustao
Drugi sam upalio sat vremena i odustao
- nepass1
#49131 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Prvi malo igrao, na pocetku bude cool. Drugi nikad ni i stall nisam uradio
- ferratilis
#49132 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam mislio da cu to ikad docekati, ali Jedi Survivor se konacno moze igrati na PC-u. Izbacili su patch koji je dosta umanjio stuttering i unaprijedio performanse, iako jos uvijek nije savrseno. Ali posto imam 8-core CPU, razlika je ogromna. Sad cu krenuti ispocetka. 
Plus stigao je novi Kaleid, ne smijem pustit vaucera da ima najbolji kontroler na forumu

Plus stigao je novi Kaleid, ne smijem pustit vaucera da ima najbolji kontroler na forumu

- Tito_i_Partija
#49133 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam počeo ovaj novi Dead Space, i ima stutteringa pofino, pogotovo kad tek ulazim u novu sobu/područje. Još nisu grafičke postavke na Ultra, nego na High. Ne bi trebalo bit' nikakvih problema, al' et'.
- ferratilis
#49134 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Najgore je kad igra dobro izgleda i ima solidan gameplay (Dead Space remake ili Jedi Survivor), ali im je bilo mrsko optimizirati ili nisu znali. Dugo su nas ubjedjivali kako se to mora prihvatiti jer je engine jednostavno takav, dok nije izasao Lies of P i pokazao da developeri lazu.
Eto, Jedi Survivor su koliko toliko ispeglali, ali Dead Space mozda nece, jer je EA prebacio Motive studio da radi na Battlefieldu umjesto da su im dali da rade Dead Space 2 remake.
Eto, Jedi Survivor su koliko toliko ispeglali, ali Dead Space mozda nece, jer je EA prebacio Motive studio da radi na Battlefieldu umjesto da su im dali da rade Dead Space 2 remake.
- House
- Tito_i_Partija
#49136 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma ne očekujem vala ništa, EA nikad nije bio gamer-friendly al' nekako ću izdurat' jer nisam nikad igr'o original, a ovaj novi imam džaba na Gamepassu. Ako je vjerovat' podacima sa howlongtobeat.com, neće bit' neka velika vremenska investicija.ferratilis wrote: ↑15/09/2024 16:22 Najgore je kad igra dobro izgleda i ima solidan gameplay (Dead Space remake ili Jedi Survivor), ali im je bilo mrsko optimizirati ili nisu znali. Dugo su nas ubjedjivali kako se to mora prihvatiti jer je engine jednostavno takav, dok nije izasao Lies of P i pokazao da developeri lazu.
Eto, Jedi Survivor su koliko toliko ispeglali, ali Dead Space mozda nece, jer je EA prebacio Motive studio da radi na Battlefieldu umjesto da su im dali da rade Dead Space 2 remake.![]()
Šteta što su uklonili Atomic Heart sa GP-a, mislio sam to počet' posle Lies of P, al' eto ne dade se.
-
Bosnian Dragon1
#49137 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Valja li sta The Crew 2 , nisam nikad igrao taj serijal, je li baš mrtva arkada ?
- ferratilis
#49138 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Probao sam prije par dana jer kosta samo jedan euro, da budem iskren, zalim i taj jedan euro. Ne samo da je mrtva arkada, nego je i sve ono sto ocekujes od arkade bezveze: los osjecaj brzine, ogromna i dosadna mapa sa puno praznog prostora, losa raznolikost aktivnosti, lose performanse iako je igra stara 6 godina, dodali su motore i avione ali nisu nista narocito iskreno. Mozda je zato sto godinama igram Forza Horizon, ali Crew je stvarno bezveze. Uninstall.Bosnian Dragon1 wrote: ↑16/09/2024 12:33 Valja li sta The Crew 2 , nisam nikad igrao taj serijal, je li baš mrtva arkada ?
Ali, ipak je jedan euro, probaj, mozda se tebi svidi.
- Tito_i_Partija
#49139 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dobar ovaj Dead Space. Navodno je Schofieldu jedan od uticaja bio film Event Horizon, koji je meni (uz prvi Alien) najbolji space horor film svih vremena. I tačno se vidi taj uticaj u igri.
Doš'o sam u chapter 4, cijelo vrijeme samo koristeći Plasma Cutter. Hoće li mi trebat' išta drugo? Apgrejdujem samo to i suit/oklop, ništa više.
Doš'o sam u chapter 4, cijelo vrijeme samo koristeći Plasma Cutter. Hoće li mi trebat' išta drugo? Apgrejdujem samo to i suit/oklop, ništa više.
- ferratilis
#49140 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Original ili remake? Plasma cutter je najbolje oruzje u igri, barem u originalu, ne treba ti nista drugo.Tito_i_Partija wrote: ↑16/09/2024 18:54 Dobar ovaj Dead Space. Navodno je Schofieldu jedan od uticaja bio film Event Horizon, koji je meni (uz prvi Alien) najbolji space horor film svih vremena. I tačno se vidi taj uticaj u igri.
Doš'o sam u chapter 4, cijelo vrijeme samo koristeći Plasma Cutter. Hoće li mi trebat' išta drugo? U upgrade stavljam samo to i suit/oklop.![]()
Slazem se za Event Horizon. Ako volis taj film, onda trebas probati Hellpoint, odlican indie soulslike inspiriran istim.
- Tito_i_Partija
#49141 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igram ovaj novi. I original i remake su džaba na Gamepassu, al' haj reko bolja grafika itd.ferratilis wrote: ↑16/09/2024 18:57Original ili remake? Plasma cutter je najbolje oruzje u igri, barem u originalu, ne treba ti nista drugo.Tito_i_Partija wrote: ↑16/09/2024 18:54 Dobar ovaj Dead Space. Navodno je Schofieldu jedan od uticaja bio film Event Horizon, koji je meni (uz prvi Alien) najbolji space horor film svih vremena. I tačno se vidi taj uticaj u igri.
Doš'o sam u chapter 4, cijelo vrijeme samo koristeći Plasma Cutter. Hoće li mi trebat' išta drugo? U upgrade stavljam samo to i suit/oklop.![]()
Imam i Hellpoint, mislim da sam ga nekad džaba pokupio na GOG-u. Probaću.Slazem se za Event Horizon. Ako volis taj film, onda trebas probati Hellpoint, odlican indie soulslike inspiriran istim.
- ferratilis
#49142 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Postoje razlike izmedju originala i rimejka, Motive je prosirio upgrade sistem i dodao par oruzja/levela, iz onog sto sam igrao je uglavnom bilo dobro. Ali me stutter izbacio iz takta tako da sam odustao.
Bas sam skoro poceo opet igrati original, odlicno se drzi. Mora se par stvar srediti sa tweakovima, sto je par minuta posla. Planiram cijelu trilogiju opet odigrati jer se blizi sezona horora.

Bas sam skoro poceo opet igrati original, odlicno se drzi. Mora se par stvar srediti sa tweakovima, sto je par minuta posla. Planiram cijelu trilogiju opet odigrati jer se blizi sezona horora.

- House
-
DonieBrasco
#49144 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako ce biti kao Trilogija neka i ne dolazi.
- _coRey_
#49145 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ma dobices ovu verziju koju su izbacili za PS5
- Tito_i_Partija
#49146 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I ja jedva čekam RDR1, nisam nikad igr'o. Mada kad izađe na Steam biće sigurno 70-80 dolara. 
-
Tabakmalac
#49147 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne očekuj nikakvu zaštitu, tako da ide narodna verzija samo tako.
- ferratilis
#49148 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Rockstar ubacio BattlEye u GTA 5, deset godina nakon izlaska. Naravno, ne radi vise na Linuxu i samim tim Steam Decku. Znaci, bukvalno se zajebavaju s korisnicima. Smijem se kladit da ce ovaj RDR1 port biti totalno barebones. Pa nisu cak izbacili ni next gen patch za RDR2 na konzolama. Primjer lijenosti i bahatosti, i opet zaradjuju enormne cifre. Doduse, vise je krivica na T2, ali svejedno.
A za GTA 6, prvo ce izaci na trenutnim konzolama, onda nakon godinu na PC-u, uskoro nakon toga ce i nova generacija konzola pa ce opet izbaciti novu verziju da se maksimalno izmuzu pare. Pa onda deset godina nakon toga ide RDR3, pa GTA 7 kad budemo u starackim domovima.
A za GTA 6, prvo ce izaci na trenutnim konzolama, onda nakon godinu na PC-u, uskoro nakon toga ce i nova generacija konzola pa ce opet izbaciti novu verziju da se maksimalno izmuzu pare. Pa onda deset godina nakon toga ide RDR3, pa GTA 7 kad budemo u starackim domovima.
- Peacean
#49149 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dok je ovaca biće i vune, mi korisnici smo krivi što im sve to prolazi.
-
DonieBrasco
#49150 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sad ce oni RDR1 na Steamu 49.99 da naplate.