Tomahawk11 wrote:@sizife, nije bas isto kad napises to sto si napisao LSD-u i kad meni krenes da bijesno pisem.
Nisam, Dzanele mi
Ozbiljno, nisam. Prokomentarisao sam gol, nacin na koji je primio i u skladu s tim dao kritiku za koju mislim da je opravdana. Ko sto i sam rece forumski kolega LSD (ili je neko drugi, da ne trazim), nije mu ovo prvi kiks u dresu njemacke reprezentacije, a imao je i u Barci (ove godine dva gola s pola terena), pa to ispadne vec puno aferima i neko treba da reaguje (pozitivno, ne nekim restrikcijama, prodajama, suspenzijama). Slazem se ja da je mlad golman i da se desava, ali to je ono sto razdvaja dobrog od odlicnog golmana. Bilo je zaista dobrih golmana koji su bili veliki kikseri i odlicnih golmana kojima su se takve situacije desavale rijetko, zaista rijetko. Dobije li Ter Stegen tu etiketu kiksera, itekako ce se odraziti na psihu, a mislim da je za odlicnog golmana ona najbitnija.
I jos za kraj, znas da ne dolazim na temu da provociram, mozda nekad da zezam umjereno, ali najcesce da vodim neku normalnu diskusiju. Sto se tice Ter Stegena, zaista nista zlonamjerno ili trolerski

toma druže, nisam ja ni pomislio kad sam pisao komentar da si ti tu došao zlonamjerno niti da provociraš, trolaš.
Shvati, ja sam se samo reflektirao na tvoje mišljenje, sa tim da se ne slažem, i to ne zato što smatram da si zlotrol već zato što se ne slažem s mišljenjem. Samo zbog tog.
To je valjda razumna rasprava
A drugo... ja opet, nisam odgovorio zbog TSG-a, per se, znam vrlo dobro kakve kikseve je imao, golovi folovi s centra i slično.
TSG je tu samo kao primjer činjenice da se danas u nogometu očekuje čim izađeš iz maternice da treniraš, do 4 godine moraš potpisat ugovor s nekim velikanom, sa 14 godina osvojiti ligu prvaga juniora, sa 16 godina zaigrati u prvom timu a sa 21 godinom biti kapiten ekipe i davati golova tonu.
Koliko je igrača moglo postati nešto da je prošlo inkubaciju na klupi poput Xavija, Inieste, Messija i te škvadre. Ali nisu, već se očekivalo odmah od njih da budu šampioni. To guši talente, ta prevelika očekivanja. Ne samo kod TSG-a, imamo mi i Neymara. Nek ne igra 4-5 utakmica dobro, već ga kudišemo, govorimo kako je van forme, ubleha... a i njemu 24 godine.
Krkić, Cuenca, Tello... krkić ponajviše je obećavao pa eto. Gurali ga, govorili novi Messi sa 18 godina... i kako ne propasti u sjeni jednog kao što je messi.