FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

LSD

#49126 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Tito_i_Partija wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/messi- ... /160530085

Koja komedija jbt. Nista cuo, nista vidio...nesto sam potpis'o, nemam pojma sta. Konto samo 'nako provjerim, da vidim ima li para na njemu. :lol:
Boli Messija q za sve, uvalit ce starog u zatvor ako treba :P ....pa nek se Jorge zayebava tamo :mrgreen:

Inace, zar nije ovaj proces oko Messija okoncan :?
skenderija04

#49127 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote::

Inace, zar nije ovaj proces oko Messija okoncan :?
:D :D :D

Jeste, ali sudija misli da javno tuzilastvo nije dobro uradilo svoj posao :D .
Tito_i_Partija

#49128 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

LSD wrote:
Tito_i_Partija wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/messi- ... /160530085

Koja komedija jbt. Nista cuo, nista vidio...nesto sam potpis'o, nemam pojma sta. Konto samo 'nako provjerim, da vidim ima li para na njemu. :lol:
Boli Messija q za sve, uvalit ce starog u zatvor ako treba :P ....pa nek se Jorge zayebava tamo :mrgreen:
Ma to je vjerovatno i poenta svega. Babo je vec nagrabusio, tako da mozes sve komotno svalit' na njega, nista se nece promijenit'.

Al' mi je skroz shega kako odgovara na pitanja. Ovo ba ni u obdanistu nema. :lol:
skenderija04

#49129 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Drzavni advokat trazi 22 mjeseca zatvora :D :D :D :D

Marta Siva :D :D :D :D :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#49130 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:Drzavni advokat trazi 22 mjeseca zatvora :D :D :D :D

Jel to ovo
Španski tužitelji traže zatvorsku kaznu u trajanju od po 22 i po mjeseca za obojicu, uz plaćanje iznosa kojeg su utajili.
Ako jeste, zato sam ja i rekao sto starog uvali, jer je rekao u fazonu ja samo potpisujem, njemu vjerujem, nemam pojma o cemu je rijec.
sizifinho

#49131 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Tomahawk11 wrote:@sizife, nije bas isto kad napises to sto si napisao LSD-u i kad meni krenes da bijesno pisem.
Nisam, Dzanele mi :D
Ozbiljno, nisam. Prokomentarisao sam gol, nacin na koji je primio i u skladu s tim dao kritiku za koju mislim da je opravdana. Ko sto i sam rece forumski kolega LSD (ili je neko drugi, da ne trazim), nije mu ovo prvi kiks u dresu njemacke reprezentacije, a imao je i u Barci (ove godine dva gola s pola terena), pa to ispadne vec puno aferima i neko treba da reaguje (pozitivno, ne nekim restrikcijama, prodajama, suspenzijama). Slazem se ja da je mlad golman i da se desava, ali to je ono sto razdvaja dobrog od odlicnog golmana. Bilo je zaista dobrih golmana koji su bili veliki kikseri i odlicnih golmana kojima su se takve situacije desavale rijetko, zaista rijetko. Dobije li Ter Stegen tu etiketu kiksera, itekako ce se odraziti na psihu, a mislim da je za odlicnog golmana ona najbitnija.
I jos za kraj, znas da ne dolazim na temu da provociram, mozda nekad da zezam umjereno, ali najcesce da vodim neku normalnu diskusiju. Sto se tice Ter Stegena, zaista nista zlonamjerno ili trolerski ;-)
toma druže, nisam ja ni pomislio kad sam pisao komentar da si ti tu došao zlonamjerno niti da provociraš, trolaš.
Shvati, ja sam se samo reflektirao na tvoje mišljenje, sa tim da se ne slažem, i to ne zato što smatram da si zlotrol već zato što se ne slažem s mišljenjem. Samo zbog tog.
To je valjda razumna rasprava :P

A drugo... ja opet, nisam odgovorio zbog TSG-a, per se, znam vrlo dobro kakve kikseve je imao, golovi folovi s centra i slično.
TSG je tu samo kao primjer činjenice da se danas u nogometu očekuje čim izađeš iz maternice da treniraš, do 4 godine moraš potpisat ugovor s nekim velikanom, sa 14 godina osvojiti ligu prvaga juniora, sa 16 godina zaigrati u prvom timu a sa 21 godinom biti kapiten ekipe i davati golova tonu.
Koliko je igrača moglo postati nešto da je prošlo inkubaciju na klupi poput Xavija, Inieste, Messija i te škvadre. Ali nisu, već se očekivalo odmah od njih da budu šampioni. To guši talente, ta prevelika očekivanja. Ne samo kod TSG-a, imamo mi i Neymara. Nek ne igra 4-5 utakmica dobro, već ga kudišemo, govorimo kako je van forme, ubleha... a i njemu 24 godine.
Krkić, Cuenca, Tello... krkić ponajviše je obećavao pa eto. Gurali ga, govorili novi Messi sa 18 godina... i kako ne propasti u sjeni jednog kao što je messi.
skenderija04

#49132 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:
skenderija04 wrote:Drzavni advokat trazi 22 mjeseca zatvora :D :D :D :D

Jel to ovo
Španski tužitelji traže zatvorsku kaznu u trajanju od po 22 i po mjeseca za obojicu, uz plaćanje iznosa kojeg su utajili.
Ako jeste, zato sam ja i rekao sto starog uvali, jer je rekao u fazonu ja samo potpisujem, njemu vjerujem, nemam pojma o cemu je rijec.
Ovo je drzavna advokatura koja je i podnijela tuzbu. Oni zastupaju upravu prihoda u ovome slucaju. Traze Messiju 22 mjeseca zatvora. Javno tuzilastvo ga je oslobodilo , i trazi 18 mjeseci za oca. Odbrana naravno, trazi pustanje i jednih i drugih.
LSD

#49133 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ma nema od toga ništa, šta vam je....možda Jorge odguli pola godine i to je to....Lionel nece sigurno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#49134 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

@sizif, to si u pravu oko gusenja talenata, ali to je cijena klubova kao Real ili Barca. Mnogi ne uspiju i zavrse u drugim klubovima. A odlicni igraci :-)
sizifinho

#49135 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Sudija mesiju: možete li govoriti glasnije
...
pet minuta kasnije, sudija opet: malo glasnije pričajte
Messi: ovako ja inače pričam

Image
Distortion

#49136 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Nekad prije je skenderija pisao kako je Marta Lapuerta imala neku funkciju u Real Madridu i navodno dobra je aa Florentinom Perezom.
Naravno da napadi uvijek dolaze s druge strane i za Messija i Neymara. Ko je sljedeci, Suarez? :mrgreen:
p206

#49137 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

.
skenderija04

#49138 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Monchi napusta Sevillu. Ovdje bi mogao biti deal...I to nije zajebancija
LSD

#49139 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Monchi napusta Sevillu. Ovdje bi mogao biti deal...I to nije zajebancija
Šta bolan :mrgreen:
skenderija04

#49140 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:Monchi napusta Sevillu. Ovdje bi mogao biti deal...I to nije zajebancija
Šta bolan :mrgreen:
Pazi, imaju dvije verzije. :D :D :D

Vidjan je prosle sedmice u Barceloni. Po jednima , Barcelona zeli da ga dovede i da se on pripremi par godina , i nauci kako je u velikom timu, i tek za koju godinu poceti ubirati plodove. Po drugima, Kinez koji je kupio Espanyol je napravio nemoralnu ponudu Monchiju da pokusa primjeniti sistem.

Vidjecemo. :D
HB_BHF

#49141 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

skenderija04 wrote: Pazi, imaju dvije verzije. :D :D :D

Vidjan je prosle sedmice u Barceloni. Po jednima , Barcelona zeli da ga dovede i da se on pripremi par godina , i nauci kako je u velikom timu, i tek za koju godinu poceti ubirati plodove. Po drugima, Kinez koji je kupio Espanyol je napravio nemoralnu ponudu Monchiju da pokusa primjeniti sistem.

A Mourinho i Man Utd? To ništa, a? :D
skenderija04

#49142 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:
skenderija04 wrote: Pazi, imaju dvije verzije. :D :D :D

A Mourinho i Man Utd? To ništa, a? :D
I Real Madrid? :D :D :D

Ko ce ovog ljeta imati vise ponuda: Monchi ili Pogba? :D
HB_BHF

#49143 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

skenderija04 wrote: I Real Madrid? :D :D :D

Ne znam, ali mislim da je skroz drugačija situacija u velikim klubovima. Monchi radi na sistemu srednjih klubova koji dovode igrače za par hiljada € i ako uspije skauting - super, prodaj ga Barci ili Realu za par miliona. Ako ne, ništa, niko ti neće zamjeriti...

Samo ne postoji bolji pos'o na svijetu od ovih skauta. Jebo te, ideš na putovanja, gledaš tekme, zajebavaš se i još ti to sve masno plaćaju. Tvoje je da snimiš igrača i kažeš "mog'o bi proći" ili "ne bi mog'o proći" :D. Ako neko ima veze u Barceloni neka me preporuči. Spreman sam na ovaj mukotrpni posao :D
p206

#49144 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

HB_BHF wrote:
skenderija04 wrote: I Real Madrid? :D :D :D

Ne znam, ali mislim da je skroz drugačija situacija u velikim klubovima. Monchi radi na sistemu srednjih klubova koji dovode igrače za par hiljada € i ako uspije skauting - super, prodaj ga Barci ili Realu za par miliona. Ako ne, ništa, niko ti neće zamjeriti...

Samo ne postoji bolji pos'o na svijetu od ovih skauta. Jebo te, ideš na putovanja, gledaš tekme, zajebavaš se i još ti to sve masno plaćaju. Tvoje je da snimiš igrača i kažeš "mog'o bi proći" ili "ne bi mog'o proći" :D. Ako neko ima veze u Barceloni neka me preporuči. Spreman sam na ovaj mukotrpni posao :D
Bio bi skaut u Tereku iz Groznog, a kamoli Barci :mrgreen:
omar little

#49145 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

HB_BHF wrote: Ne znam, ali mislim da je skroz drugačija situacija u velikim klubovima. Monchi radi na sistemu srednjih klubova koji dovode igrače za par hiljada € i ako uspije skauting - super, prodaj ga Barci ili Realu za par miliona. Ako ne, ništa, niko ti neće zamjeriti...

ma jah, tebe bi odma za skauta barce uzeli. :D a ne bi gulio guzove po drndavim putevima supaka planete trazeci igrace, sjedio po takmicenjima i stadionima razine nase lige, pregovarao sa primitivcima gladnim para, bez ikakvog sistema, poslovao sa varijacijama cece raznjatovic i tako to. imas godine staza na forumu plus na menadzeru sto si skupio, nije sala, fakat barcelono sta cekas. :D :D
Tito_i_Partija

#49146 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

Eh sto Omarka to sve zna skljokat' u facu bez pardona, vala ne zna niko. HB, nemoj vise o skautima, majke ti. :D
omar little

#49147 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

zna on da se ja zekim. :D samo hocu reci da te fantazije o gotivnosti skautskih poslova su bas to - fantazije, nemaju veze sa realnoscu.
HB_BHF

#49148 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

omar little wrote:
ma jah, tebe bi odma za skauta barce uzeli. :D a ne bi gulio guzove po drndavim putevima supaka planete trazeci igrace, sjedio po takmicenjima i stadionima razine nase lige, pregovarao sa primitivcima gladnim para, bez ikakvog sistema, poslovao sa varijacijama cece raznjatovic i tako to. imas godine staza na forumu plus na menadzeru sto si skupio, nije sala, fakat barcelono sta cekas. :D :D
Ma daj bolan pa ne idu golfom dvojkom po drndavim putevima i nećeš ga ti kupovati, pregovaraš sa parama od kluba. Pogotovo u tako tim vukojebinama kad čuju da dolazi skaut, to ti je ko Obama da dolazi. Jedino je što te mogu šuknuti i pokušati uvaliti "nekog svog", ali imaš oči majka mu stara, gledaš malog kako igra :D.
Kao što rekoh, spreman sam preuzeti sve rizike ovog mukotrpnog posla... Ne mora to biti Barca, ko što p206 reče može i Terek :D. Ne može skaut imati talent. Svako ko iole prati fudbal intenzvnije može procijeniti hoće li biti nešto od malog ili neće :D
Last edited by HB_BHF on 31/05/2016 18:23, edited 1 time in total.
Saian

#49149 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

bude tu i janjetine i domaceg kajmaka ziher
HB_BHF

#49150 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Ajoj gotiva na sve strane...
Možemo se mi zajebavati koliko hoćemo, ali nogomet je preplaćen sport. Majku im, dobijaju desetine hiljada eura zato što gledaju utakmice. A ti radi dva mjeseca za 500 KM. :D
Post Reply