Misliš, mrzitelji BiH koji su 20 i kusur godina koalicioni partner SDA.bunk wrote:Poceti sta?
Mozes poceti kad sdp ili nasa stranka budu imale rezultat kakav sad ima sda.
Kad budes imao 260k glasova i clana predsjednistva iz tih opcija.
Imaces puni legitimitet da pokrenes cunami![]()
A to sto se " ljevica" nije znala pripremiti za penetraciju uoci izbora kad im se sda naceta odcjepljenjima namjestila za doggy je smijesno.
Kad u ovakvoj situaciji nisu uspjelu poentirati i sad palamude " sve moze osim sda" je nivo vrtica.
Naravno mrzitelji BiH trenutno imaju neprekidni boner...
SDP
-
pemanapemani
#49101 Re: SDP
- bunk
#49102 Re: SDP
Ja to nisam rekao.
Proizvoljno zakljucujes.
A molim te de evo ovog momenta formiraj vlast na nivou BiH bez ovih za koje mislis da si poentirao sad spominjuci ih.
Oni bi bili koalicioni partner bilo kome ko bi bio u vlasti .
Jer njih ne biraju glasaci sda ili sdp.
I oni su isti sve ove godine.
Proizvoljno zakljucujes.
A molim te de evo ovog momenta formiraj vlast na nivou BiH bez ovih za koje mislis da si poentirao sad spominjuci ih.
-
pemanapemani
#49103 Re: SDP
I onda primoraju "državotvornu" SDA da za zamjenika predsjednika Doma naroda FBiH stave Puzigaću iz SNSD, umjesto Šućura, borca ARBiH iz SDP. Onda taj isti Puzigaća zakoči izmjenu Izbornog zakona.bunk wrote:Ja to nisam rekao.
Proizvoljno zakljucujes.
Vlast treba formirati gdje se može bez SDA, HDZ i SNSD.
SDA nikad nije pomislila da u SBK i HNK pokuša izbaciti HDZ i napravi vlast sa SDP i nekim manjim strankama hrvatskog predznaka.
Bakir nikad nije pomislio da nije prisiljen igrati šah sa pičkoustim četnikom u sred Beograda.
Znači, ta priča moraju sa mrziteljima BiH je za malu djecu. Istina je da oni hoće sa mrziteljima BiH i da bi prodali državu da ih nije strah reakcije građana.
- bunk
#49104 Re: SDP
Ma nema problema.
Smatram da je sda/ sdp bez nozeva u ledja najbolje za BiH.
A i to o prodaji BiH je jarane pateticno.
Kako ces je prodat?
A uvijek cu izabrat bilo sta prije rusa i njihovog kapitala...
Kako ces je prodat?
- Banksy
#49105 Re: SDP
pemanapemani wrote:
Dobro je, kuknjava SDA još traje.
Očito da kupovina papaka ne ide kako su oni zamislili, a upregli svu mašineriju.
-
palermo
#49106 Re: SDP
ma šta sunce......Fahro je zora koja sviće, ljepota praskozorja, miris trave u rano proljeće....ma Fahro je......drug_profi wrote:Da ti kazem, spram Bakirove stranke, Fahro je sunce (plus sto ga amerikanci drze u dzepu).Adriatic wrote:Šta ovo Nikšić neće sa SDA a hoće sa Radončićem?![]()
A opravdanje: Tornjak ga nikada nije slagao.![]()
Jao stranke i govana.
Ovaj SDP treba zapaliti.
A ako cemo posteno, alternativa tome je da SDA ostane vlast, sto ne zeli vecina biraca.
Pa eto sta ti se vise svidja. Trece opcije nema.
- Banksy
#49107 Re: SDP
pemanapemani wrote:
Očito da kupovina papaka ne ide kako su oni zamislili, a upregli svu mašineriju.
OTVORENA PONUDA
Osmanović: U ime SDA pozivam probosanske stranke da zajedno pravimo vlast
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#49108 Re: SDP
Banksy wrote:pemanapemani wrote:
![]()
OTVORENA PONUDA
Osmanović: U ime SDA pozivam probosanske stranke da zajedno pravimo vlast

- madner
#49109 Re: SDP
Samo SDA moze pomoci ovom napacenom narodu koji je ugrozen od HDZ i SNSDa. 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49110 Re: SDP
bunk wrote:Ma nema problema.
Kako ces je prodat?
-
Nivelacija
#49111 Re: SDP
Zbog cega je u tz sdp osvojio samo 14 k glasova?
-
Heller
#49112 Re: SDP
Koalicija 2010-2014. Samo 50k glasača. Još 10,5k se rasulo između DF i NS. Enver Bijedić na plakatima je izbio milju glasova.Nivelacija wrote:Zbog cega je u tz sdp osvojio samo 14 k glasova?
- kmirsad
#49113 Re: SDP
Nikako ne kontam čime je zaslužio da se interesi SDP-a podrede njegovim. To mi se pitanje nameče neprekidno. Izdleda da je mnogo ljudi zadužio.Heller wrote:Koalicija 2010-2014. Samo 50k glasača. Još 10,5k se rasulo između DF i NS. Enver Bijedić na plakatima je izbio milju glasova.Nivelacija wrote:Zbog cega je u tz sdp osvojio samo 14 k glasova?
Eno opet on i Ćamđić, pod Selimovim pokroviteljstvom, potpisuju nekakve sporazume.
Još nisam čuo ni nekog novinara, da Nikšiću postavi to pitanje... Izgleda tabu tema.
-
criticos
#49114 Re: SDP
Ovo u šta se upustio SDP posljednji tjedan postaje poprilično sumljivo i nejasno, a u najmanju ruku strašno! Zar ništa nisu naučili u protekle 4 godine?
- drug_profi
#49115 Re: SDP
Prilika da se zgrabi vlast je malo pomutila rasudjivanje.
Ono kao feedin' frenzy...
Prvo ih izborni rezultati ohladili, pa onda se ispostavi da si kljucni faktor za novu vlast.
Razumijem ja i jedno i drugo. Mnogo je vaznije sta ce ikako raditi kad formiraju vlasti. Da li ce onda ponavljati greske ili ce ih ispravljati.
Prvo ih izborni rezultati ohladili, pa onda se ispostavi da si kljucni faktor za novu vlast.
Razumijem ja i jedno i drugo. Mnogo je vaznije sta ce ikako raditi kad formiraju vlasti. Da li ce onda ponavljati greske ili ce ih ispravljati.
- cvrčak_na_hedonizmu
#49116 Re: SDP
Niksic, Masic, Magazinovic i onaj tupan sekretar. Ekipa za pozeljetidrug_profi wrote:Prilika da se zgrabi vlast je malo pomutila rasudjivanje.
- bunk
#49117 Re: SDP
Chmoljo wrote:bunk wrote:Ma nema problema.
Kako ces je prodat?
Dobro sam proso mogo si me ziiiik..
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49118 Re: SDP
ma gdje ću avdu avdića 
-
Dogmano
#49119 Re: SDP
Naravno da razumijete. Pa birači u BIH se i razlikuju isključivo po tome kako su odlučili kome će sve razumjeti, a u koga će upirati prstom bez obzira na sve okolnosti. Sreća, imamo crvenu i zelenu boju kao simbol svakog političkog dobra i zla pa birači, već po boji, znaju koga treba razumjeti a koga osuđivati.drug_profi wrote:Prilika da se zgrabi vlast je malo pomutila rasudjivanje.
- drug_profi
#49120 Re: SDP
Mozda da pokusas procitati sve sa razumjevanjem. Probaj polako.Dogmano wrote:Naravno da razumijete. Pa birači u BIH se i razlikuju isključivo po tome kako su odlučili kome će sve razumjeti, a u koga će upirati prstom bez obzira na sve okolnosti. Sreća, imamo crvenu i zelenu boju kao simbol svakog političkog dobra i zla pa birači, već po boji, znaju koga treba razumjeti a koga osuđivati.drug_profi wrote:Prilika da se zgrabi vlast je malo pomutila rasudjivanje.
Hint: vidi zadnje dvije recenice.
-
Dogmano
#49121 Re: SDP
Drug, mislim da razumijem i ponovo ističem taj momenat ljudskog razumijevanja, odnosno opravdavanja onoga što nam je iz nekog razloga blisko, drago. Npr., da je situacija na prethodnim izborima bila obratna te da je Denis bio kandidat SDA, a Šefik SDP-a, mutatis mutandis, imali bismo situaciju da zeleni brane Denisa, a crveni Šefika. Našli bi se već argumenti. Imao je SDP svoje šanse i imali smo priliku vidjeti njihov kadar na djelu i to još onda kada su djelovali mnogo ozbiljnije nego danas kada su im glavni nosioci ideje Nikšić, Čengić i ekipa. Previše članovi i birači SDP-a sebi tepaju i insistiraju na svojoj uzvišenosti spram "uhljeba, seljaka, minderaša... iz SDA", a u praksi se radi o dvije vrlo slične interesne grupacije. Uskoro će rezultati ponovnog brojanja glasova, a plediram da obratite pažnju na to kakve će promjene izazvati ponovno brojanje sasvim malog broja glasova unutar, npr., liste SDP-a za Parlament FBIH iz izborne jedinice br. 9. Mislim da imate prevelika očekivanja od ljudi koji su u stanju da pokradu svoje partijske drugove. Al' hajde, dao Bog da se ja prevarim...drug_profi wrote:Mozda da pokusas procitati sve sa razumjevanjem. Probaj polako.Dogmano wrote:Naravno da razumijete. Pa birači u BIH se i razlikuju isključivo po tome kako su odlučili kome će sve razumjeti, a u koga će upirati prstom bez obzira na sve okolnosti. Sreća, imamo crvenu i zelenu boju kao simbol svakog političkog dobra i zla pa birači, već po boji, znaju koga treba razumjeti a koga osuđivati.drug_profi wrote:Prilika da se zgrabi vlast je malo pomutila rasudjivanje.
Hint: vidi zadnje dvije recenice.
- drug_profi
#49122 Re: SDP
Krađa glasova unutar stranke je praksa koja je ovdje prisutna odpočetka.
To su političari. Ljudi koji nekakvim marketingom prodaju svoje ublehe. To moramo biti svi svjesni.
Dakle tu su prvenstveno radi sebe.
Među njima treba tražiti i one koji će pored svog računa raditi i za naš. Ne iz filantropije naravno, već iz čisto praktične porebe da se svide drugima pa da im lakše prodaju svoje ublehe.
E sad u tim interesnim grupama treba probrati onu koja ima njaviše pojedinaca koji su spremni raditi malo i za raju.
Ja sam za razliku od mnogih na ovim temama koji pričaju o principima kod političara, svjestan ovoga gore. Principi i politika? Nismo djeca.
To ima samo tamo gdje su biraci zaista naucili da biraju, i gdje imaju sistem koji principijelne ljude stimulira.
Jesmo li sad razbili iluzije?
SDP je vjerovatno bolji od SDA po ovom gore kriteriju. NS vjerovatno jos bolji. Mislim, tesko je biti gori od SDA, budimo realni.
To su političari. Ljudi koji nekakvim marketingom prodaju svoje ublehe. To moramo biti svi svjesni.
Među njima treba tražiti i one koji će pored svog računa raditi i za naš. Ne iz filantropije naravno, već iz čisto praktične porebe da se svide drugima pa da im lakše prodaju svoje ublehe.
E sad u tim interesnim grupama treba probrati onu koja ima njaviše pojedinaca koji su spremni raditi malo i za raju.
Ja sam za razliku od mnogih na ovim temama koji pričaju o principima kod političara, svjestan ovoga gore. Principi i politika? Nismo djeca.
To ima samo tamo gdje su biraci zaista naucili da biraju, i gdje imaju sistem koji principijelne ljude stimulira.
SDP je vjerovatno bolji od SDA po ovom gore kriteriju. NS vjerovatno jos bolji. Mislim, tesko je biti gori od SDA, budimo realni.
-
Dogmano
#49123 Re: SDP
Pratim ovaj dio foruma duže vremena i posmatram kako gorljivo mnogi osuđuju SDA radi grešaka i neprincipijelnosti. S druge strane, kada, npr., Bošnjaci iz SDP-a ulaze u Dom naroda kao Ostali, tada je to političko lukavstvo i pametan potez a ne neprincipijelnost. Kada SDA kadar dodijeljuje sredstva iz budžeta svojim miljenicima, to je kriminal, ali kada SDP-ov kadar to isto radi - možda je to uistinu da se pomogne invalidima koje niko ne želi zaposliti. Kada SDA kadar zapošljava rodbinu, prijatelje i poslušnike, neprijatelji su države, ali kada SDP-ovci zapošljavaju svoje supruge i najbliže članove porodice - to je SAMO greška, greškica...drug_profi wrote:Krađa glasova unutar stranke je praksa koja je ovdje prisutna odpočetka.
Da, slažem se da Naša stranka djeluje bolje i perspektivnije od drugih.
- drug_profi
#49124 Re: SDP
S tom razlikom da je SDA dokazala kroz 2 i kusur decenije da apsolutno nema namjeru da radi za bilo čiji interes osim za interes svog rukovodstva.
SDP nije imao dovoljno vremena da postane isti.
Uz to, SDA zaista sve nas smatra budalama pa nam i daje takve argumente, obećanja, obrazloženja....
SDP još nije tako nisko pao.
SDA je vlasništvo porodice Izetbegović. Oporavak te stranke će biti težak ili nemoguć.
SDP je ipak bliža demokratskoj stranci. Mnogo lakše će prevazići svake promjene, smjene lidera, itd.
Ukratko, SDP je stranka budućnosti, a SDA je ipak vezana i ukopana u prošlosti.
Uz sve mane SDP-a, brojne loše kadrove, karijeriste, oportuniste, ipak mislim da mogu makar nešto pomaći nabolje.
Prije i iznad svega je ključna stvar naprijed sama smjena vlasti. SDA i svi drugi od sada moraju znati da i pored štimanja i krađe vlast nije zagarantovana. Moraš biračima dati pozitivne rezultate, vidljive, opipljive, a ne smatrati ih ovcama.
Po meni je ovo najbitnije. Vlast postaje bolja, stranke postaju bolje, političari postaju bolji ... samo smjenama! Moraš zaslužiti drugi mandat!
SDP nije imao dovoljno vremena da postane isti.
Uz to, SDA zaista sve nas smatra budalama pa nam i daje takve argumente, obećanja, obrazloženja....
SDP još nije tako nisko pao.
SDA je vlasništvo porodice Izetbegović. Oporavak te stranke će biti težak ili nemoguć.
SDP je ipak bliža demokratskoj stranci. Mnogo lakše će prevazići svake promjene, smjene lidera, itd.
Ukratko, SDP je stranka budućnosti, a SDA je ipak vezana i ukopana u prošlosti.
Uz sve mane SDP-a, brojne loše kadrove, karijeriste, oportuniste, ipak mislim da mogu makar nešto pomaći nabolje.
Prije i iznad svega je ključna stvar naprijed sama smjena vlasti. SDA i svi drugi od sada moraju znati da i pored štimanja i krađe vlast nije zagarantovana. Moraš biračima dati pozitivne rezultate, vidljive, opipljive, a ne smatrati ih ovcama.
Po meni je ovo najbitnije. Vlast postaje bolja, stranke postaju bolje, političari postaju bolji ... samo smjenama! Moraš zaslužiti drugi mandat!
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#49125 Re: SDP
https://faktor.ba/vijest/enver-bijedic- ... -otac/9581
mora mašić u vlast, po svaku cijenu. inače od fotelja predsjednika kantonalnog odbora....i počeli su nešto da dogovaraju kao četvrta partija...